Třinec – Příbram 2:2 (kon.) | Sparta Praha – Brno 4:1 (kon.) | Karviná – Slavia 3:1 (kon.)
Jablonec – Č. Budějovice 0:2 (kon.) | Hr. Králové – Plzeň 4:2 (kon.)
koniec
FK Třinec
2:2 (0:1)
FK Příbram
cz Pondelok 03.10.2016, 11:00 • Stadion Rudolfa Labaje • Juniorská liga (CZ) • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu devátého kola Juniorské ligy. Utkání začíná v 11:00.
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Domácí fotbalisté jsou momentálně to nejhorší, co Juniorská liga nabízí. Po osmi odehraných zápasech totiž na svém kontě nemají ani jednu výhru a se třemi body za tři remízy se krčí na dně tabulky. Třinec nemá ani záviděníhodné skóre, které čítá 3 vstřelené branky a 15 inkasovaných, a navíc se dosud ani jednou neprosadil na domácím hřišti. Naposledy se mladí fotbalisté Třince předvedli na půdě slabé Jihlavy, ze které si odvezli porážku 1:2.

    Posledních pět zápasů

    25.9.2016 Jihlava – Třinec 2:1
    19.9.2016 Třinec – Mladá Boleslav 0:0
    12.9.2016 České Budějovice – Třinec 1:1
    28.8.2016 Třinec – Brno 0:4
    21.8.2016 Bohemians 1905 – Třinec 2:0
     
    1. FK PŘÍBRAM

    Ani hosté na tom nejsou zrovna ideálně a před svým dnešním soupeřem jsou v tabulce jen díky lepšímu skóre. Příbram sice neměla špatný vstup do sezóny, když 3:1 porazila České Budějovice, ale po prvním kole přišlo šest proher v řadě a výsledkem je tedy aktuálně předposlední pozice. Oproti Třinci sice Příbramští dokázali vstřelit už 9 branek, ale na druhou stranu jich rovných 20 inkasovali a momentálně jsou dvě utkání bez přesného zásahu.

    Posledních pět zápasů

    25.9.2016 Příbram – Bohemians 1905 0:2
    11.9.2016 Příbram – Hradec Králové 0:1
    29.8.2016 Liberec – Příbram 4:2
    22.8.2016 Příbram – Slavia Praha 1:4
    14.8.2016 Plzeň – Příbram 5:2
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY Z MINULÉ SEZÓNY

    11.4.2016 Příbram – Třinec 1:1
    5.10.2015 Třinec – Příbram 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Adamuška – Bujok, Lanc (C), Bedecs, Janošík – Samiec, Puczok – Teplý, Lasota, Žyla – Latocha
    Náhradníci: Kubik – Nieslanik, Pleva, Králíček, Potůček

    1.FK Příbram: Dvořák – Břížďala, Mareš, Ježdík (C), Šrain, Růžek, Květ, Ferrara, Laňka, Holý, Makoš
    Náhradníci: Beran – Dacič, Bělohlávek, Macek

    Rozhodčí: Dresler – Pochylý, Caletka.
     
    Dobrý den! Zdravím vás z propršeného Třince, kde se utkají domácí junioři se stejně starými fotbalisty Příbrami. Čeká nás konfrontace dvou nejhorších týmů ligy tak uvidíme, jaký fotbal nám borci předvedou.
     
    Trojice rozhodčích již přivedla aktéry dnešního utkání. Fotbalisté pozdravili šest přítomných fanoušků, členy pořadatelské služby a utkání tak může být zahájeno. Výkop obstarají hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí hned v úvodu solidně napadali, nicméně Příbram rozjela akci podél postranní čáry a aktivní Laňka vybojoval vhazování od rohového praporku.
     
    1
    Hned po autu skvěle zapracoval Václav Bujok, který od soupeře odrazil míč a následuje odkop od Adamuškovy svatyně.
     
    2
    Dopředu se poprvé vydali také domácí fotbalisté. Přihrávka na Latochu ale neměla ideální parametry a vše nakonec vyústilo v aut Příbrami.
     
    3
    Třinečtí fotbalisté znovu rychle napadali soupeře, Latocha získal míč, nicméně ani další kolmice ho nenašla. Následná akce Příbrami končí až u Adamušky.
     
    4
    Postupujícího Ježdíka dobře odzbrojil Lasota, avšak Puczok s úprkem dopředu příliš váhal a tak se domácí zatím nedostávají od půlící čáry.
     
    5
    Defenzíva Třince v klidu kombinovala s Adamuškou, ale poté přišla za obranu Příbrami dobrá přihrávka vzduchem, kterou musel odhlavičkovat Dvořák.
     
    6
    Adamuška hodně pocuchal nervy domácího kouče, když napálil pouze atakujícího soupeře. Napodruhé už míč dostal aspoň k pomezní čáře, ale vhazovat bude Příbram.
     
    7
    Bujok si špatně zpracoval míč, ale vysvobozením mu byl faul Ferrary. Ten sice cosi reklamoval u asistenta, ale jeho nedovolený zákrok byl zcela evidentní.
     
    8
    Centr z volného kopu sice našel jednoho z domácích, ale hlavička vracející míč před Dvořáka nebyla přesná.
     
    9
    Příbram předvedla rychlý kontr, po kterém Mareš vybojoval rohový kop. Ten nakonec vyústil ve dvě přihrávky do vápna, ale Laňka míč ani jednou nepropasíroval až k domácímu brankáři.
     
    10
    Hosté zůstali nastěhováni na útočné polovině, nicméně jejich další rohový kop už končí útočným faulem.
     
    11
    Domácí Latocha nejprve nedokázal vybojovat míč u postranní čáry a následně se proti pravidlům provinil Lanc. Hrát tak bude samozřejmě Příbram.
     
    12
    Jeden z hostů se dostal ke střele na bránu, nicméně míč byl dobře zablokován domácí defenzívou. Po chvíli však Třinečtí opět faulují na polovině hřiště.
     
    13
    Ferrara dobře uvolnil Břížďalu, který odcentroval do vápna. Defenzíva Třince míč odvrátila za pokutové území a Šrainův pokus poté mířil jen doprostřed brány.
     
    14
    Janošík byl na levé straně příliš důrazně atakován a Třinec po delší době může rozjet pozvolnou kombinaci.
     
    15
    Třinec zahrával další volný kop, nicméně Žylův centr Příbram v pohodě odvrátila. Přesto domácí následně vybojovali rohový kop.
     
    16
    Ještě před rozehráním rohu sudí přerušil hru a domlouvá dvěma strkajícím se kohoutům. Zatím se to obejde bez karetního trestu.
     
    17
    Další centr od rohového praporku končí na hlavě jednoho z pozorných beků Příbrami. Třinec se ale drží na polovině soupeře.
     
    18
    Registrujeme první žlutou kartu zápasu. Štěpán Holý (PRI) zastavil jednoho z domácích a po zásluze je potrestán.
     
    19
    Výborný centr za obranu Příbrami Dořák nedokázal odvrátit a po jeho souboji s Puczokem se míč odrazil před odkrytou bránu. Tam však hlavičkový souboj vyhrál hráč Příbrami a bude z toho jen další roh.
     
    20
    Z rohového kopu znovu nic nebylo, avšak Příbram chybovala na pravé straně a Třinec bude znovu kopat od rohového praporku.
     
    20
    Po rohu domácích se dopředu rychle vydal Laňka. Ten brejk roztáhl napravo, ale vracející se beci Třince si posléze dokázali poradit.
     
    21
    Žyla šel naivně do vápna, rychle byl odzbrojen mezi třemi soupeři a dopředu mohl chvátat znovu Laňka. Tentokrát jeho akce končí ofsajdem.
     
    23
    Tak to je obrovská nepříjemnost pro hostující Příbram! Kousek od středového kruhu převzal míč domácí Puczok, Petr Ježdík (PRI) ho ve skluzu srazil na trávník a trochu překvapivě vidí rovnou červenou kartu!
     
    24
    K rozehrání volného kopu se postavil Samiec, nicméně jeho prudká přízemní střela byla výrazně zpomalena a Dvořák se v pohodě chopil míče.
     
    25
    Třinec znovu kombinoval na útočné polovině a tentokrát se domácí pokusili vysunout rozběhnutého Teplého. Výsledkem je však jen ofsajd.
     
    26
    Vysoký centr na Puczoka se stal kořistí pozorné defenzívy hostující Příbrami. Třinec zatím ne a ne využít početní převahy.
     
    26
    Teď byli domácí velmi pasivní a ke střele z hranice šestnáctky se probíjel Laňka. Rána mu sice nesedla, ale poté dokázali hosté odcentrovat z levé strany a Šrain chyběly jen centimetry k tomu, aby mohl hlavou výrazně ohrozit Adamušku v bráně domácích.
     
    27
    Ofenzíva Třince je v posledních minutách velmi nepřesná. Opět si jeden z domácích nedokázal pohlídat postavení a Petr Caletka jakožto asistent rozhodčího zvedá praporek na znamení ofsajdu.
     
    29
    Na začátku 29. minuty se pěkným prúnikem prezentoval Janošík. Po rychlé akci navíc dokázal dobře přihrát do předbrankového prostoru, avšak tam už se nenacházel nikdo z domácích.
     
    30
    Hosté zahrozili i s deseti hráči. Břížďala výborně přihrával ze strany, míč propadl až k Makošovi a Adamuška proti jeho ráně musel vytáhnout výborný zákrok!
     
    31
    Na útočné polovině jsou pro změnu domácí. Už se zdálo, že Lasota bude mít ve středu hřiště více prostoru, ale Laňka se dobře vrátil a znepříjemnil život domácího záložníka.
     
    32
    Obrovská šance Třince! Znovu se totiž k míči dostal Lasota, který tentokrát předal míč na levou stranu pokutového území, kde stál osamocený Puczok. Než však tento hráč vystřelil, už mu do rána padl jeden z beků Příbrami.
     
    33
    Rohový kop Třince znovu nic nepřinesl. Následně navíc Lasota nedosáhl na nepřesnou přihrávku spoluhráče a míč zamířil do zámezí.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Martin Janošík (TRI), který si zřejmě pustil pusu na špacír a to sudí rozhodně netrpěl.
     
    34
    S koncem 34. minuty přišli hosté se zakončením. Rána zprava však Adamušku příliš neprověřila, neboť letěla výrazně nad.
     
    35
    Trochu prostoru teď na své straně měl aktivní Puczok, jenže jeho postup byl znovu příliš rozvážný a bez potíží byl zastaven.
     
    36
    Na druhé straně to vypadalo na rychlejší akci Příbrami. Břížďala se totiž prodral přes dva soupeře a mohl rozehrávat do stran. Volil však kombinaci s Laňkou, jenž přihrával nepřesně.
     
    37
    Hlavní rozhodčí karty vůbec nešetří. Za faul ve středovém kruhu je kartónkem žluté barvy potrestán i Roman Květ (PRI).
     
    38
    Pokutový kop! Marco Ferrara našel ve vápně Laňku, kterého ze strany srazil Bedecs a je tady obrovská gólová šance pro hosty.
     
    38
    Příbram právě vstřelila branku!
    A hosté jdou do vedení! Míč na značku pokutového kopu si postavil DENIS LAŇKA, který Adamušku poslal na stranu a sám zakončil k opačné tyči.
    38. Denis LAŇKA - 0:1
     
    40
    Přihrávku Květa teď zastavil hlavní rozhodčí a mohla z toho být rychlá akce domácích. Okamžitá přihrávka vzduchem na Teplého však nebyla dobrou volbou.
     
    41
    Michal Lanc chtěl kombinovat u postranní čáry, nicméně Bujok nedokázal zpracovat zdánlivě jednoduchý míč a je z toho aut pro Příbram.
     
    42
    Hosté si sice stěžují, ale jeden z nich jednoznačně fauloval Lasotu. Je tady zajímavá standardní situace zhruba z dvaceti metrů od Dvořákovy brány.
     
    43
    Místo šance domácích však po zakončení do příbramské zdi přišel bleskový atak hostů. Mareš se zjevil sám na pravé straně útočné poloviny, mířil k brankáři, avšak než zakončil, dokázal ho dorazit jeden z třineckých beků, který srazil následnou ránu.
     
    45
    Útočná fáze Třince je stále bezradná a naopak přišla další gólovka Příbrami! Ferrara si zleva seběhl do vápna, ale střelou trefil jen včas vyběhnuvšího Adamušku!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani vteřinu a po 45 minutách ukončil první poločas. Spokojenější jsou rozhodně hosté, kteří sice od 22. minuty hrají proti deseti, avšak sedm minut před koncem poločasu z pokutového kopu skóroval Denis Laňka, jenž stanovil aktuální stav utkání. Třinečtí tak rozhodně mají, o čem přemýšlet.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 12:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí vstoupili do druhé půle aktivně a okamžitě se natlačil na útočnou polovinu. Centr zleva ale končí za bránou.
     
    47
    Dopředu se pro změnu vydali hosté. Ferrara využil trochy volného prostoru na, avšak jeho přízemní přihrávka končí rohovým kopem.
     
    48
    Třinecká defenzíva byla velmi pasivní a Laňka mohl navýšit vedení hostujícího celku! Pěknou střelou zpoza vápna však těsně minul Adamuškovu bránu.
     
    49
    Stále to ze strany domácích není ono. Hraje se jen ve středu hřiště a Třinec zatím nemůže najít mezeru v dobře rozestavené jedenáctce hostů.
     
    50
    Příbram si řítila do další šance. Vzadu zůstal jediný bek Třince, avšak Laňka se hodně ukvapil a místo přihrávky na volného Mareše daroval míč Adamuškovi.
     
    51
    Další ztráta Třineckých vyústila v překvapivé zakončení od půlící čáry. Jeden z hostů se pokusil využít toho, že Adamuška byl vysoko z brány, ale dlouhým kopem minul.
     
    52
    Lasota udržel míč proti přesile, nicméně poté centroval Bujok, jehož míč našel pouze v ofsajdu postaveného Puczoka.
     
    53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Puczok na straně oslovil rozběhnutého Janošíka, který parádně odcentroval do předbrankového prostoru a neatakovaný JAKUB TEPLÝ ze vzduchu hlavou zakončil do sítě bezmocného Dvořáka.
    53. Jakub TEPLÝ - 1:1
     
    54
    Domácí jsou při chuti a dopředu se řítil znovu Teplý. Míč mu byl ale odebrán a následně se třinecký útočník srazil s Dvořákem, který bude potřebovat ošetření. Po něm ale Třinec bude zahrávat roh.
     
    56
    Prvním centrem od rohového praporku trefil Žyla jen prvního bránícího soupeře a po další přihrávce vzduchem je pískán útočný faul jednoho z domácích.
     
    57
    Spoluhráči se nyní hodně rozzlobili na Puczoka, který se zachoval velmi sobecky a nepřihrál do strany Janošíkovi. Jeho individuální postup totiž skončil rychlým krachem.
     
    58
    Rychlý brejk nyní předvedla Příbram a nevypadalo to vůbec špatně. Centr Laňky však na poslední chvíli odvrátil osamocený bek Třince.
     
    59
    Rohový kop nevyústil v zakončení, ale Příbram po nedovoleném zákroku Lasoty zůstane u míče.
     
    60
    Hosté se drží na útočné polovině, ale zatím se nemohou vymanit od postranní čáry. Následuje pouze další vhazování.
     
    61
    Latocha to teď vzal na sebe a vypálil z rohu pokutového území. Sražená střela skončila rohovým kopem, který byl nadvakrát odvrácen.
     
    62
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí nepříznivý vývoj utkání. Technickou střelu na zadní tyč Dvořák neodkázal zkrotit, míč si to přes jeho rukavice namířil k tyči a tam v pohodě do prázdné brány uklízel JAKUB TEPLÝ.
    62. Jakub TEPLÝ - 2:1
     
    63
    Příbram se rychle dostala na útočnou polovinu, ale centr zprava byl sražen a následný brejk Třince faulem zastavil Jan Šrain (PRI). Žlutá karta!
     
    64
    Dvakrát se teď skvěle prezentoval Makoš, který zlikvidoval oba výpady Martina Janošíka. Následuje tak jen odkop od brány.
     
    65
    Hned trio Příbramských se snažilo kombinovat v blízkosti postranní čáry. Akce snad ani nemohla skončit jinak než vhazováním pro Třinec.
     
    66
    Do obrovské šance se řítil Marco Ferrara! Domácí totiž propadli ve středu hřiště a hostující hráč si to namířil přímo k bráně. V pokutovém území ale zaváhal a přes vracející se beky Třince už nedokázal zakončit. Tohle fotbalista Příbrami opravdu zpackal.
     
    68
    Hostům se začínají kupit žluté karty. Další po faulu kousek od středu hřiště vidí Marco Ferrara (PRI).
     
    69
    V posledních minutách se hraje převážně ve středu hřiště. Více ze hry mají domácí, ale Příbram jim zatím nenabídla další potenciální šanci.
     
    70
    Plynulost hry nyní kazí velké množství nepřesností. Lze vidět, že Třinec už moc neriskuje a snaží se především o pozornou defenzívu.
     
    71
    Lasota si to sebevědomě namířil do pokutového území. Míč mu byl sice čistým způsobem odebrán, ale Příbram následně musela řešit ještě jedovatý centr doprostřed šestnáctky.
     
    72
    Dnešní utkání navštívilo velmi statečných 25 diváků! V takovém počasí se jedná opravdu o odvážlivce a věrné příznivce třineckého fotbalu.
     
    73
    Hosté se sice chvíli pokoušeli o překonání třinecké obrany, ale proti dobře zformovanému soupeři se nedostali k zakončení. Přesto ještě chvíli hráli na útočné polovině.
     
    74
    Registrujeme zakončení na druhé straně. Puczok solidní přihrávkou našel Lasotu, ale ten v tísni nezakončil přesně.
     
    75
    Velká šance na vyrovnání! Laňka se skvěle prosadil na levé straně pokutového území, avšak Bedecs ho dobře stínoval a nedovolil mu zakončení mířící mezi tři tyče. Přesto si Adamuška musel dávat pozor!
     
    75
    Je tady první střídání zápasu. Místo Jakuba Puczoka jde na hřiště David Králíček.
     
    76
    David Králíček se okamžitě zapojil do ofenzívy Třince, ale po individuálním prúniku na levé straně fauloval jednoho z beků Příbrami.
     
    78
    Laňka byl velmi důrazně atakován ve středu hřiště a silnými slovy se obořil proti soupeři. Bude to ale bez žluté karty.
     
    79
    První změna rovněž v sestavě Příbrami. Místo Jana Makoše jde na plac Milan Macek.
     
    80
    Dobrou střelou zpoza pokutového území to zkusil právě střídající Milan Macek. Adamuška bez větších potíží zasahuje!
     
    81
    Příbram právě vstřelila branku!
    Pasivita se domácím nevyplácí! Adamuška šel na stranu pokutového území, ale zakončení nedokázal plně utlumit. Míč se odrazil do vzduchu před odkrytou bránu Třince a MARCO FERRARA míč bezpečně dorazil za brankovou čáru.
    81. Marco FERRARA - 2:2
     
    81
    Domácí reagují dalším střídáním. Odpracováno má Mario Latocha, jehož místo zaujal Martin Pleva.
     
    83
    Další velmi nepříjemná situace pro Adamušku! Zprava totiž před jeho bránu přišel jedovatý přízemní centr, který odvracel až poslední hráč Třince.
     
    84
    Domácí přenesli hru k Dvořákovi, avšak ten si s výsledným centrem bezpečně poradil. Dopředu se tak derou znovu hosté.
     
    85
    A Příbram mohla strhnout vedení zpět na svou stranu. Laňka si totiž dobře navedl míč na střelu z hranice šestnáctky, avšak nízkou střelou trefil jen Adamušku.
     
    86
    Dvořák trefil odkopem jen Teplého, který mohl postupovat k odkryté svatyni, avšak k míči měl trochu blíže právě hostující gólman, který zachránil jistou branku.
     
    87
    Denis Laňka (PRI) přišlápl nohu jednoho z domácích a také on dostává žlutou kartu.
     
    88
    Třinec míč velmi rychle ztratil a Příbram tak mohla znovu zahrozit. Z hranice šestnáctky vypálil Jan Šrain, jenž však bránu vůbec netrefil.
     
    89
    Tutovka Denise Laňky! Hostující útočník byl sám na pravé straně pokutového území, ale tváří v tvář proti Adamuškovi přestřelil.
     
    89
    Hra se rychle přenáší ze strany na stranu. Příbram teď zkazila kombinaci a domácí následným kontrem získali rohový kop!
     
    90
    Centr od rohového praporku byl odvrácen, ale Třinec se drží na útočné polovině. Sudí však nastavuje jen jednu minutu.
     
    90
    Žlutou kartu ještě v závěru utkání dostává Jiří Mareš (PRI).
     
    90
    Příbram ještě jednou střídá. Ondřej Bělohlávek jde na hřiště místo Marca Ferrary.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a výsledkem je remíza 2:2. Domácí sice díky dvěma trefám Jakuba Teplého otočili nepříznivý vývoj utkání, ale Příbram se ani v deseti hráčích nevzdala a v 81. minutě dokázala po zásahu Marca Ferrary srovnat na konečných 2:2. V závěru sice mohl rozhodnout Denis Laňka, avšak ten ve dvou nadějných střeleckých příležitostech selhal!
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale samozřejmě se na vás budu těšit u dalších on-line přenosů. Na shledanou. (13:12:46)

    Lukáš Podleśny

    Góly: 53. Teplý, 62. Teplý – 38. Laňka (pen.), 81. Ferrara

    Karty:   33. Janošík (TRI) – 18. Holý (PRI), 37. Květ (PRI), 63. Šrain (PRI), 68. Ferrara (PRI), 87. Laňka (PRI), 90. Mareš (PRI)   23. Ježdík (PRI)


    FK Třinec: Adamuška – Bujok, Lanc (C), Bedecs, Janošík – Samiec, Puczok (75. Králíček) – Teplý, Lasota, Žyla – Latocha (81.Pleva)
    Náhradníci: Kubik – Nieslanik, Pleva, Králíček, Potůček

    FK Příbram: Dvořák – Břížďala, Mareš, Ježdík (C), Šrain, Růžek, Květ, Ferrara (90. Bělohlávek), Laňka, Holý, Makoš (79.Macek)
    Náhradníci: Beran – Dacič, Bělohlávek, Macek

    Rozhodca: Dresler – Pochylý, Caletka

    Diváci: 25