Benfica – Feirense 4:0 (kon.) | Setúbal – Marítimo 0:1 (kon.) | Boavista – Moreirense 2:0 (kon.)
Arouca – Braga 1:1 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
4:0 (1:0)
CD Feirense
cz Nedeľa 02.10.2016, 17:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz), Lisabon (kapacita: 65.647 diváků) • Primeira Liga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den, portugalská liga má dnes na programu zápas mezi Benficou Lisabon a FC Feirense. Utkání začíná v 17:00 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
     
    Benfica Lisabon
    Cokoliv jiného než výhra domácího mužstva? To by bylo obrovské překvapení. Sázkové kanceláře jednoznačně favorizují celek z hlavního města Portugalska.

    Benfica zatím v šesti zápasech nového ligového ročníku neprohrála. Remizovala pouze se Setubalem, jinak všechny zápasy vyhrála. Z těch známějších týmů dokázala porazit například Bragu na domácím pažitu poměrem 3:1.

    Nejlepším střelcem tohoto celku je řecký fotbalista Konstantinos Mitroglou se třemi zásahy na svém kontě.

    Tento klub bojuje v letošní sezoně také v Lize mistrů, kde nejprve remizoval s tureckým Besiktasem Istanbul 1:1, v tomto týdnu poté prohrál šestibrankovou přestřelku na hřišti italské Neapole 2:4.
     
    CD Feirense
    Hostující mužstvo přijíždí do Lisabonu s vědomím, že dnes může pouze překvapit. Naposledy prohrálo doma s Nacionalem 0:3.

    Letošní bilance tohoto celku je tři výhry – žádná remíza – tři prohry. Nejlepším střelce tohoto týmu je Anastasios Karamanos z Řecka se třemi brankami.

    V tabulce portugalské ligy je CD deváté se ziskem devíti bodů, v tabulce venkovních zápasů je poté na třetí příčce. Dokázalo si odvézt tři body ze hřiště Boavisty a Estorilu.

    Feirense zatím nenarazilo na žádný věhlasnější celek v tomto ročníku portugalské nejvyšší soutěže, což se ale dnes změní. Obstojí na hřišti Benficy Lisabon?
     
    Vzájemné zápasy
    Vzhledem k tomu, že Feirense je nováčkem letošního ročníku portugalské ligy, tak se tyto celky naposledy utkaly v lednu 2012, kdy na hřišti CD vyhrála Benfica 2:1, předtím v srpnu 2011 se týmy utkaly v Lisabonu, kde domácí vyhráli 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Benfica Lisabon: Ederson – Nelson Semedo, Luisao, Lindelof, Alejandro Grimaldo – Fejsa, Salvio, Pizzi, Carrillo -Goncalo Guedes, Mitroglou
    Náhradníci: Julio César, Lisandro Lopéz, André Almeida, Zivkovič, Celis, Cervi, Gomes

    CD Feirense: Pecanha – Sony Alcenat, Icaro, Paulo Monteiro, Bruno – Ricardo Dias, Cris, Semedo- Luis Aurelio, Karamanos, Machado
    Náhradníci: Vana, Alex Kakuba, Vana, Rocha, Fabio, Tchami, Platiny

    Rozhodčí: Ferreira – Manso, Cabral (všichni Portugalsko).
     
    Celky už jsou na hrací ploše. Domácí Benfica nastoupí v červenobílém. Hostující Feirense v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Řecký útočník hostů Karamanos se jako první dotkl míče, ale hosté ihned po pár sekundách hry ztratili míč, akce domácích začíná od brankáře Edersona.
     
    2
    První branku zápasu mohl vstřelit hostující Cris poté co vhazoval z pravé strany jeho spoluhráč přišel centr z levé strany a hostující fotbalista byl úplně volný a nehlídaný před Edersonem, ale branku minul.
     
    3
    V Lisabonu je slunečno, takže ideální počasí pro fotbalový zápas. Nyní se snažili cosi vymyslet Pizzi s Carrillem, ale Benfica byla posléze vyhnána na polovinu hřiště.
     
    4
    Obranná čtyřka Benficy si vyměňuje míč. Co vymyslí obránci domácího mužstva?
     
    5
    Poté, co míč odkopl do autu levý obránce hostů Bruno, tak vhazoval Salvio a míč se dostal až do vápna CD, k odražené střele se dostal fotbalista Benficy, ale jeho pokus byl zblokovaný obranou Feirense.
     
    6
    První obrovská šance domácího mužstva, dva hráči Benficy si vyměnili míč, byl z toho rychlý ťukec, posléze měl před sebou odkrytou branku Pizzi, ale míč nedostal do branky. Z následného rohu z pravé strany nebyla první branka zápasu.
    6.
     
    8
    Benfica je zatím aktivnější mužstvem, před chvíli to před Pecanhou hořelo, ačkoliv brankář hostů nemusel nakonec zasahovat.
     
    9
    Po přihrávce od obránce Alejandra Grimalda byl v osobním souboji na levé straně zastavený čistým způsobem Carrillo.
     
    11
    Záložník Feirense Cris centroval z pravé strany do vápna soupeře, ale tento centr patřil do kategorie přetažených, nicméně CD o míč nepřišlo.
     
    11
    Domácí se nedostali přes střed hřiště, posléze si faulem pomohl v řeckém souboji Mitroglou proti Karamanosovi a hosté budou rozehrávat volný přímý kop těsně za polovinou hřiště.
     
    13
    Benfica je vyhnána až k brankáři Ederesonovi a právě tento muž si zahraje nohama. Gólman domácích zatím nemusel zasahovat. Ale velkou šanci měl hned v úvodu zápasu Cris, nicméně, jak už bylo napsáno, branku netrefil. Obrana Feirense je zatím více zaměstnaná v prvních třinácti minutách utkání.
     
    14
    Tahle akce nebyla špatně myšlená nicméně míč se nedostal ke Carrillovi, záložník Benficy prokázal celkem solidní rychlost při presinku, ale míč nezískal. Posléze byli hráči Feirense přistiženi v ofsajdu.
     
    15
    Benfica svírá svého soupeře v kleštích, tenhle pas letěl po rychlé akci domácích až ke Goncalu Guedesovi, ale před útočníkem červených skryl míč do náruče Pecanha.
     
    16
    Už to vypadalo, že před brankou Edersona vznikne požár, ale domácí nakonec nemuseli volat hasiče, protože obránce Bruno, jenž se vydal na útočný výlet, byl obrán o míč u levého rohového praporku.
     
    18
    Aktivita Benficy je znatelná, rozhodně domácí mužstvo drží více míč, ale zatím je to bez střelecké energie, o čemž hovoří také to, že červenobílí zatím nevystřelili na branku.
     
    19
    Ale to se rázem změnilo. Brankář Pecanha si nyní nemohl stěžovat na nedostatek práce, protože z levé strany přilétl centr jehož autorem byl Alejandro Grimaldo a před brankou Feirense byl nehlídaný Salvio, který hlavičkoval, tak že míč ještě skočil před gólmanem CD, ale Pecanha vytáhl výborný reflex na brankové čáře. Z následného rohu se nedokázali domácí hráči prosadit a stav zůstává stále bezbrankový.
     
    21
    Goncalo Guedes zvolil jistotu, tedy přihrávku do zadních řad na Carrilla, který se pustil do útočného dobrodružství, ale v tom si na něj jako na kozu naskočil Cris.
     
    22
    Benfica chce hrát fotbal, chce tvořit hru. Snaží se, aby Feirense bylo aktivnější v útočné fázi. Je vidět, že hosté sem moc nepřijeli útočit, ale především bránit. I proto se domácím fanouškům moc nelíbí, že obránce Feirense Bruno zůstal ležet na zemi a celkem dlouho trvalo než se zvedl.
     
    23
    Trojice hráčů Feirense se vydala do útoku, ale výsledkem byl pouze hodně nepřesný centr, pro který si vyběhl Ederson, muž, který se v prvních třiadvaceti minutách celkem nudí. Následně byli hráči domácích v ofsajdu.
     
    24
    Goncalo Guedes byl oloupen o míč kousek za polovinou hřiště, ale hosté prakticky okamžitě přišli o míč. Navíc nyní bude mít Benfica k dispozici rohový kop.
     
    25
    Centr na zadní tyč hosté bez větších problémů ubránili. Pecanha mohl zůstat v naprostém klidu a brankář Feirense byl bez většího pracovního vytížení.
     
    26
    Po autovém vhazování z pravé strany si na míč, který se dostal až do vápna Feirense naskočila domácí čtyřka Luisao, ale hrací předmět mířil nad branku Pecanhy.
     
    28
    Alejandro Grimaldo vyslal do útoku svého spoluhráče Pizziho, následoval sražený centr, který si ve vápně soupeře našel Řek Mitroglou, ale v tom akce skončila zdviženým praporkem sudího na lajně. Opakovaný záběr prozradil, že útočník domácích v ofsajdu nebyl, ale bylo to opravdu hodně těsné.
     
    30
    Na Carrillovi skončila akce Benficy, následně se trojice fotbalistů domácích sesypala na řeckého útočníka Feirense Karamanose, ale výsledkem byl nedovolený zákrok a míč pro hosty.
     
    31
    Tak co chybělo k první brance? Opravdu málo. Dva agilní hráči Benficy se sešli ve vápně Feirense. Mitroglou nedostal míč do branky přes obranný blok modrých, následně měl před sebou Salvio odkrytou branku CD, ale na první gól zápasu stále čekáme.
     
    32
    Luis Aurelio šel do souboje nohama napřed, což rozhodčí nemohl nevidět a posoudil tento zákrok jako zákrok v rozporu s fotbalovými pravidly.
     
    33
    Salvio poslal do vápna Feirense dlouhý aut, který odvrátil Cris na rohový kop z pravé strany. Míč se dostal až k Luisaovi, který zase zůstal nehlídaný, ale míč poslal pouze vedle levé tyče branky Pecanhy.
    33.
     
    34
    Po dlouhé době musel do akce Ederson, ale brankář Benficy prokázal dobrý start na míč a cit pro hru. Balon si přivlastnil chlapík, který zatím nemusel zasahovat v úvodních pětačtyřiceti minutách zápasu proti Feirense. I to značí, že Benfica má převahu, ale stále se nemůže prosadit.
     
    35
    Benfica právě vstřelila branku!
    Tak tohle je hodně nešťastný moment pro hostující mužstvo a celkem rána pro modré, protože po dlouhém autu Salvia z pravé strany hlavičkoval ve vápně LUIS AURÉLIO, ale fotbalista Feirense poslal hrací předmět do levého roku branky Pecanhy. Benfica vede na domácím hřišti 1:0.
    35. Luis AURÉLIO - 1:0
     
    36
    Tak hůře to dopadnout pro Feirense nemohlo, protože obrana CD byla zatím výborná, ale najednou musí začít modrý celek hrát, protože minimálně jednu branku musí v Lisabonu vstřelit, pokud chce alespoň bod do tabulky portugalské ligy.
     
    37
    Asi se nebudeme dlouho dohadovat o tom, že ta branka Benficy je zřejmě zasloužená. Další akci domácích začíná levý bek červenobílých Alejandro Grimaldo kombinací s obrannou čtyřkou.
     
    38
    Mitroglou neprošel přes houf obránců Feirense, posléze se k míči dostal Pizzi, ale fotbalista Benficy zvolil radši přihrávku na polovinu hřiště.
     
    40
    Viděli jsme aktivní presink fotbalistů Benficy, ale Pizzi posléze ztratil hrací předmět. Hráči z Lisabonu se nedostal do větší blízkosti branky Feirense.
     
    41
    Benfica chce přidat do poločasové pauzy další branku, kombinace Alejandra Grimalda se Salviem nevypadala vůbec špatně, ale pokazil jí druhý jmenovaný.
     
    42
    Pokud se nepletu, tak útočník Feirense Karamanos si nabíhal za obranu Benficy, ale veškeré šance na srovnání vzaly za své v době, kdy do akce CD zasáhl pomezní sudí zdviženým praporkem. To samé jsme viděli posléze i na druhém konci hřiště v hlavním městě Portugalska.
     
    43
    Aktivita Benficy bije do očí a domácí fotbalisté chtějí jít do šaten s dvoubrankovým vedením. Salvio přetáhl svůj centr z pravé strany.
     
    44
    Luisao na tom byl rychlostně lépe než Karamanos a míč si pohlídal před řeckým útočníkem Feirense, fotbalista Benficy si navíc vypomohl přihrávkou na Edersona.
     
    45
    Po centru Bruna z levé strany si míč pohlídal před brankářem Edersonem Luisao a odhlavičkoval jej na rohový kop. Standardní situace skončila nejprve na přední tyči branky Benficy, posléze byl fotbalista v modrém v ofsajdu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce a zcela zaslouženě jej vyhrává favorit zápasu z hlavního města Portugalska, který měl jasnou převahu v úvodní pětačtyřicetiminutovce. Viděli jsme celou řadu šancí před brankářem Pecanhou a musím říci, že občas stálo při hostech velké štěstí. Nakonec si ale Feirense dalo branku samo, protože do vápna poslal míč autovým vhazováním Salvio a balon usměrnil do sítě Luis Aurelio. Míč se ještě otřel o břevno, ale zapadl za záda bezmocného Pecanhy. Červenobílí zatím výrazně více drží míč, ale pouze dvakrát vystřelili na branku soupeře.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhá půle začala přihrávkou Salvia na Pizziho, který se ve vápně Feirense nedokázal obtočit, ale posléze byl Alejandro Grimaldo faulovaný a do vápna CD přilétl zajímavý centr, Luisao ale hlavičkoval nad branku Pecanhy.
     
    47
    Feirense se nedostalo ke střele, posléze Salvio získal míč na polovině hřiště a domácí budou vhazovat.
     
    49
    Nelson Semedo se chtěl prosadit a Brunovi nezbylo nic jiného než zatáhnout za záchrannou brzdu. Ten zákrok si říkal o žlutou kartu, ale portugalský sudí Ferriera jí neudělil. Po centru Alejandra Grimalda na zadní tyč branka nepadla. Každopádně platí, že Benfica má velkou převahu a nyní bude zahrávat rohový kop.
     
    51
    Benfica mohla klidně vést o dvě branky, po centru Pizziho z pravé strany si míč našel Salvio, fotbalista Lisabonu si navedl míč na pravou nohu, ale svoji střelu umístil pouze vedle levé tyče branky Pecanhy. Zatím je hodně rušno před brankou Feirense.
     
    52
    Nelson Semeda si vyměnil míč se Salviem, posléze centroval z takových pětatřiceti metrů Pizzi pouze do náručí Pecanhy. Benfica by si zasloužila druhý míč v síti Pecanhy.
     
    53
    Luisao, obránce Benficy, patří k těm hlavním hráčům dnešního zápasu. Rozhodně podává výborný výkon, dostává se do šancí, umí se orientovat ve vápně, umí si najít místo, ale branku zatím nevstřelil. Feirense je vyloženě bezzubé v útoku.
     
    54
    Ta nulová aktivita a prakticky nulové představení Feirense nenechává hostujícího trenéra klidným a kouč CD sahá ke změně v sestavě. Odpracováno má Cris, do hry zasáhne Fábio
     
    55
    Dnes se hraje převážně na polovině hostů. Nyní se ale nedokázal dostat řecký útočník Karamanos před obránce Luisaa.
     
    57
    Machado byl celkem zbrklý, co se týče adresování přihrávky na Řeka Karamanose, ale i kdyby nebyl, tak útočník Feirense stál v ofsajdu.
     
    58
    Salvio naskočil hodně špatně do souboje s obráncem Brunem. Hostující bek zůstal chvíli ležet na hřišti, následně byl obránce Benficy Nelson Semedo podražený Ricardem Diasem a fotbalista hostů dostal žlutou kartu.
    62. SALVIO - 2:0
     
    62
    Benfica právě vstřelila branku!
    Tak to je další hodně nešťastný moment pro fotbalisty Feirense, do vápna přilétl centr z pravé strany, ten modří odvrátili, míč si vzal Icaro, ale trefil EDUARDA SALVIA, od kterého se odrazil míč k levé tyči branky CD. Benfica vede 2:0.
     
    64
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Carrillo, přichází Cervi.
     
    65
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Bruno, přichází Alex Kakuba.
     
    68
    Benfica má dnešní utkání zcela pod kontrolou. V útoku se tentokráte nedokázal prosadit Mitroglou. Nedovedu si představit, že by domácí tento zápas ztratili. To by bylo hodně školácké.
     
    70
    Benfica právě vstřelila branku!
    Vypadá s hosty velice špatně, protože je tady třetí branka zápasu. Nelson Semeda si vyměnil míč s Pizzim, ten mu míč vrátil, posléze centroval bek domácích do vápna na hlavu FRANCA EMANUELA CERVIHO a ten potřetí rozvlnil síť Feirense.
    70. CERVI - 3:0
     
    73
    Akce Feirense začíná od obranné čtyřky modrých. Hosté jsou dnes hodně pasivní směrem dopředu a zatím pořádně nezaměstnali Edersona. Mezitím odchází z hřiště hostující Luis Aurélio a nahrazuje jej Platiny.
     
    74
    Na druhé straně hřiště si dělal zálusk a čtvrtou branku Benficy v zápase Salvio, ale fotbalista Lisabonu vyslal střelu, která byla zbklovaná.
     
    75
    Luisao je dnes výborný, co se týče hry ve vzduchu, dostává se do šancí, ale branku zatím nedokázal vstřelit. Jedná se o jednoho z hráčů, kteří se nám dnes starají o zábavu.
     
    78
    Benfica je dnes výrazně lepší, tvoří si více šancí než soupeř, prostě utkání vládne a ten výsledek zatím odpovídá průběhu hry.
     
    79
    Salvio je dnes hodně aktivní, už dokázal vstřelit celkem šťastnou branku, ale nyní neprošel přes soupeře. Na lavičce Benficy se chystá střídání. Ze hřiště odchází Mitroglou, přichází Gomes.
     
    80
    Semedo, hráč Feirense, neprošel přes dnes výborného Luisaa. Benfica má utkání pod kontrolou a je to pouze o tom, zda přidá další branky.
     
    83
    Tempo utkání opadlo po třetí brance favorita zápasu. Feirense ví, že z Lisabonu odjede s prázdnou.
     
    83
    Domácí dnes potřetí a zároveň naposledy střídají. Z trávníku odchází Goncalo Guedes a přichází Makedonec Zivkovič.
     
    85
    Je to nyní takové hluché období, kdy nevidíme vážnější šanci, kdy nevidíme žádnou tutovku. Benfica ale stále vede o tři branky a má nakročeno k zisku tří bodů do tabulky portugalské ligy.
     
    86
    Ale přece jen mohl domácí brankář přijít o čisté konto. Alex Kakuba centroval po přihrávce Karamanose do vápna Benficy, kde došlo k otočce hráče domácích a výbornému zákroku Edersona na brankové čáře.
     
    88
    Luisao, obránce Benficy, si na začátku akce domácího celku vypomáhá přihrávkou na Edersona.
     
    88
    Gomes mohl přidat čtvrtý gól domácího celku, fotbalista Benficy měl celkem dost času a místa, takže si navedl míč na pravou nohu, ale míč poslal pouze vedle levé tyče branky, kterou ve druhém poločase hájí Pecanha.
     
    89
    Gomes dostal naprosto ideální přihrávku do běhu, ale řešil to moc komplikovaně, chyběla mu lehkost, takže fotbalista domácích se ani nedostal k ohrožení branky Feirense.
     
    90
    V poslední minutě normální hrací doby se ještě Feirense snaží o čestný úspěch, ale akci hostujícího celku přerušuje ofsajd.
     
    90+1
    Semedo nedovoleně zastavil Pizziho, respektive ho podrazil. Dostal žlutou kartu. Začíná dvouminutové nastavení.
     
    90+2
    Tak tohle bylo hodně zbytečné od Paula Monteiry, který podrazil těsně před vlastním vápnem soupeře a je z toho zajímavý přímý kop pro domácí.
     
    90+3
    Benfica právě vstřelila branku!
    Z poslední akce zápasu přidává domácí mužstvo čtvrtou branku. Po rohovém kopu Pizziho si úplně nesmyslně vyšlápl Paulo Monteiro na soupeře, za což dostal žlutou kartu. Ten přímý kop byl z dobré pozice kousek za vápnem. ALEJANDRO GRIMALDO si vzal míč a poslal jej k levé tyči branky Pecanhy. Brankář hostů trošku rezignoval při pohledu na hrací předmět!
    90+3. Alejandro GRIMALDO - 4:0
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Hotovo! Více se v tomto zápase nestane. Benfica Lisabon naprosto bez větších problémů vítězí nad Feirense v utkání portugalské ligy 4:0. Trefili se hned čtyři různí střelci. Domácí byli od začátku aktivnější, měli zápas naprosto pod kontrolou a bylo to o tom prvním gólu, který si dal hodně nešťastně Luis Aurelio. Tím pádem museli hosté začít hrát, museli otevřít svoji obranu. Celkové skóre 4:0 odpovídá průběhu hry. Hráči z hlavního města Portugalska jsou tak v čele portugalské nejvyšší soutěže se ziskem devatenácti bodů, Feirense je desáté s desíti body.
     
    Díky za pozornost, hezký zbytek dne! (19:07:05)

    Vít Muzikář

    Góly: 35. Aurélio (vla.), 62. Salvio, 70. Cervi, 90+3. Grimaldo

    Karty:   58. Dias (FEI), 90+1. Semedo (FEI), 90+2. Monteiro (FEI)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 13:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 4:15.
    Benfica Lisabon: Ederson – Nelson Semedo, Luisao, Lindelof, Alejandro Grimaldo – Fejsa, Salvio, Pizzi, Carrillo (66. Cervi) – Goncalo Guedes (84. Zivkovič), Mitroglou (78. Gomes)
    Náhradníci: Julio César, Lisandro Lopéz, André Almeida, Zivkovič, Celis, Cervi, Gomes

    CD Feirense: Pecanha – Sony Alcenat, Icaro, Paulo Monteiro, Bruno (65. Alex Kakuba)- Ricardo Dias, Cris (54. Fabio), Semedo- Luis Aurelio (74. Platiny), Karamanos, Machado
    Náhradníci: Vana, Alex Kakuba, Vana, Rocha, Fabio, Tchami, Platiny

    Rozhodca: Ferreira – Manso, Cabral (všichni Portugalsko)