Benfica – Feirense 4:0 (kon.) | Setúbal – Marítimo 0:1 (kon.) | Boavista – Moreirense 2:0 (kon.)
Arouca – Braga 1:1 (kon.)
koniec
FC Arouca
1:1 (0:0)
Sporting Braga
cz Nedeľa 02.10.2016, 21:15 • Estádio Municipal de Arouca, Arouca (kapacita: 7.000 diváků) • Primeira Liga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.
     
    Hezký den, portugalská fotbalová liga má na programu zápas mezi FC Arouca a SC Braga. Utkání začíná v 21:15 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář!
     
    FC Arouca
    Domácí fotbalisté jsou po šesti odehraných zápasech nového ligového ročníku portugalské ligy na šestnácté pozici se ziskem čtyř bodů. Naplno zatím tento celek bodoval proti Nacionalu na domácím hřišti, když zvítězil 2:0.

    Fanoušci tohoto mužstva musí být zklamaní z průběhu letošní sezony, protože v loňské sezoně skončila Arouca na páté pozici. Letos si tedy zahrála čtvrté předkolo Evropské ligy, kde ale vypadla s Olympiakosem.

    Žlutomodří se trápí především v ofenzivní části, když se šesti zápasů portugalské nejvyšší soutěže vstřelili pouhé čtyři branky.

    Je zcela pochopitelné, že bookmakeři staví tento celek do role outsiderů před dnešním zápasem sedmého kola portugalské ligy.
     
    SC Braga
    Hostující tým si můžete pamatovat z bojů v Evropské lize, zejména ze sezony 2010/11, kdy SC prohrálo až ve finále s dalším portugalským celkem, a sice s FC Porto.

    V tomto ligovém ročníku portugalské nejvyšší soutěže drží hosté čtvrtou pozici se ziskem třinácti bodů. Zatím prohráli pouze s hostující Benficou Lisabon v hlavním městě Portugalska poměrem 1:3.

    Naposledy ale brali tři body po těsné výhře 2:1 nad Setubalem, když utkání otočili brankami Silvy z pokutového kopu a posléze gólem Eduarda v 58. minutě.

    Nejlepším střelcem Bragy je právě zmiňovaný Wilson Eduardo se třemi zásahy na svém kontě.

    Braga hraje v letošní sezoně Evropskou ligu, kde nejprve remizovala s Gentem 1:1 a v tomto týdnu prohrála s ukrajinským Šachťarem Doněck 0:2.
     
    Vzájemné zápasy
    V loňské sezoně z toho byla na hřišti Aroucy bezbranková remíza, na trávníku Bragy bralo tři body SC za výhru 2:0, když obě branky vstřelilo ve druhém poločase v rozmezí tří minut.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Arouca: Rafael Bracalli – Anderson Luiz, Jubal, Velázquez, Thiago Carleto – Adilson Goiano, Nuno Coelho, Artur Moreira, Nuno Valente, Zequinha – Kuca
    Náhradníci: Hugo Basto, Mateus, Rui Sacramento, Gege, André Santos, Crivellaro, Walter González

    SC Braga: Matheus – Djavan Ferreira, Rosič, Artur Jorge, Marcelo Goiano – Mauro, Pedro Tiba, Pedro Santos, Alan, Wilson Eduardo – Koka
    Náhradníci: Bakič, Baiano, Rui Fonte, Stojiljkovič, Ricardo Horta, Marafona, Vukčevič

    Rozhodčí: Miguel – Roque, Jesus (všichni Portugalsko).
     
    Obě mužstva nastupují na hrací plochu. Domácí dnes nastoupí ve žlutomodrém. Hosté v červenobílém.
     
    Bohužel hned na první pohled je zřejmé, že dnes to nebude zrovna dvakrát nejlepší kulisa.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté měli k dispozici výkop, ale výsledkem byl hodně nepřesný nákop srbského obránce Rosiče. Domácí budou vhazovat.
     
    1
    Ale Arouca prakticky ihned přišla o míč. Akce Bragy začíná od brankáře Matheuse.
     
    2
    Djavan Feriera se vydal na výlet po levé straně hřiště, kde jej zastavil Nuno Coelho. Následný přímý kop z levé strany dolétl na zadní tyč. Brankář Rafael Bracalli nemusel zasahovat.
     
    4
    Marcelo Guiano vhazoval, míč se dostal k Djavanovi Ferierovi, které nedovoleně zastavil Artur Moreira. Posléze ale hosté nic nevytěžili ze standardní situace. Arouca se ale nedostala k ničemu významnému.
     
    5
    Poté, co rozehrála akci Bragy obranná čtyřka hostů byla na polovině hřiště nedovoleně zastavena sedmička červenobílých, a sice Wilson Eduardo. Nicméně Braga se nedostala k pořádnému ohrožení branky Aroucy.
     
    6
    Artur Jorge si vypomohl s brankářem Matheusem, ale strážce branky hostů poslal spoluhráčům příliš dlouhý nákop, který obrana domácího mužstva bez problémů sebrala.
     
    7
    Srbský stoper Rosič byl autorem autového vhazování, které sice dolétlo do vápna domácích, ale fotbalisté v červenobílém se nedostali ke střele. Hra se opět stěhuje před Matheuse, který si zahraje nohama.
     
    9
    Hosté měli k dispozici první rohový kop zápasu poté, co se míč dostal do zámezí od brazilského stopera domácích Jubala, po rozehrávce nakrátko se balon vrátil k Wilsonu Eduardovi, ale krajan před chvíli zmiňovaného fotbalisty hodně přetáhl centr na zadní tyč.
     
    10
    Nedá se říci, že by některý z týmů zatím válcoval svého soupeře. Hraje se hodně opatrně. Nyní vidíme faul na kapitána domácích Nuna Coelha ve středu hřiště.
     
    11
    Je tady první žlutá karta zápasu. Centr nikterak neohrozil duševní zdraví fanoušků hostů, posléze Artur Moreira prohrál hlavičkový souboj a Nuno Valente zatahal za dres Pedra Santose.
     
    12
    Na začátku třinácté minuty zápasu se hosté neprosadili ve středu pole a tak si na míč opět sáhne Matheus.
     
    13
    Nejprve Pedro Santos nebyl úspěšný v hlavičkovém souboji, ale posléze Arthur Moreira celkem zbytečně zbrzdil hru, takže hosté nemuseli ukázat svojí defenzivní činnost.
     
    14
    Tahle akce hostů nebyla vůbec povedená. Celkem rychle se míč dostal od stopera Artura Jorge k Rosičovi a posléze na pravou stranu k Djavanovi Ferreierovi, ale pravý bek vyřešil akci velice zbrkle a míč odevzdal stoperům Aroucy.
     
    15
    Útočník Koka se nám poprvé ukázal na hrotu útoku Bragy, ale k míči se nakonec hostující devítka nedostala. Rafael Bracalli, brankář Aroucy, byl rychlejší.
     
    17
    Kapitán hostů Alan byl zastaven v rozporu s pravidly, ale jednalo se spíše o taktické zbrždění akce Bragy. Hosté rozehráli akci nakrátko. Stoperská dvojice Rosič – Artur Jorge ale nic nemyslela.
     
    18
    Viděli jsme první rohový kop domácích v tomto zápase, ale po rozehrávce nakrátko o míč Arouca hodně rychle přišla o míč, do útoku se hnal velice aktivní Wilson Eduardo, ale byl přetlačen v souboji s Brazilcem Valazquezem, po rohovém kopu z levé strany nedošlo k ohrožení branky Rafaela Bracalliho.
     
    20
    Opět se Brazilec Wilson Eduardo nedokázal prosadit v útoku, tentokráte z toho nebude ani rohový kop. Brankář Rafael Bracalli bude vykopávat.
     
    20
    Domácí se nikam neženou, pečlivě vyčkávají na chybu hostující obrany, nezkusili to středem hřiště, poté se míč vrátil k brankáři Bracallimu.
     
    21
    Wilson Eduardo opět tvořil hru Bragy, snažil se o navedení míče na pravou stranu a střelu k pravé tyči z hranice dvaceti metrů, ale pokus byl zblokovaný. Jako poslední se míče dotkl nakonec hostující hráč, což se vůbec nelíbilo Pedru Santosovi.
     
    22
    Míč se obranu neznamenal žádné ohrožení branky Matheuse. Právě brankář Bragy si vyšel z branky, akci hostů táhl po levé straně Djavan Fereirra, už se dostal v souboji s Andersonem Luizem do vápna, ale poté zahrál divadlo. Spadl a právem viděl žlutou kartu.
     
    24
    Přizemní centr z pravé strany si bez problémů pohlídal brankář Rafael Bracalli. Akce domácích byla zajímavá a asi prozkoušela soustavu domácích hostujících fanoušků, protože po centru z pravé strany, jehož autorem byl levý bek Aroucy Anderson Luiz byl na zadní tyči osamocený Zeqinha, a brankář Matheus si připsal první zákrok z kategorie těch těžších. Míč letěl k levé tyči branky hostů.
     
    27
    Nyní jsou domácí aktivnější a výsledkem je rohový kop z pravé strany.
     
    27
    Anderson Luiz si po dalším rohu zahraném nakrátko zopakoval spolupráci se Zequinhou, ale opět bez výsledku a kýžené odměny pro domácí. Posléze Thiago Carleta podrazil Pedra Santose a viděl žlutou kartu.
     
    29
    Braga se nedostala ke střele, ale bude mít další šanci. Akci hostů začíná spolupráce Matheuse se stopery hostů.
     
    29
    Zequinha poslal soupeřům trošku dárek, protože jeho nákop za obranu Bragy byl hodně nepřesný. Je to opět Matheus, který rozehrává akci červenobílých.
     
    30
    Na první branku zápasu stále čekáme, protože Marcelo Goiano poslal do vápna centr, který skončil na patách útočníka Koky, posléze Anderson Luiz nic v ofenzivní fázi nevymyslel.
     
    31
    Nejprve si Zequinha naskočil na obránce Marcela Goiana. Posléze byl domácí hráč v ofsajdu.
     
    32
    Za skoro dvaatřicet minut hry jsme neviděli žádnou vážnější šanci na obou stranách. Hraje se celkem nudný fotbal, který postrádá větší šance.
     
    33
    A nezměnil to ani útočník Koka, který rozvinul akci po pravé straně, posléze se míč dostal k Alanovi, ale právě u kapitána Bragy skončily útočné záměry hostů.
     
    34
    Teď to nevypadalo zle s akcemi domácích, ale po centru z levé strany hlavičkoval osamocený útočník Kuca nad branku Matheuse.
     
    35
    Kuca našel za obranou hostů připraveného Nuna Valentu, ale fotbalista Aroucy byl u míče pozdě. Právě tento záložník zůstává nyní ležet na zemi, ale určitě bude v dnešním zápase pokračovat.
     
    36
    Bezbrankový stav se budou snažit změnit hostující fotbalisté akcí, která začala přihrávkou brankáře Matheuse na obránce Marcela Gioana.
     
    36
    Alan, kapitán Bragy, je povalen k zemi za polovinou hřiště. Ofenzivní fáze obou týmu jako kdyby neexistovala. Útočníci obou mužstev se víceméně nedostali do hry a to už nám běží 36. minuta.
     
    37
    Tohle nevypadalo špatně, ale na centr z levé strany dosáhl Artur Jorge, posléze Alan poslal míč do bezpečí z pohledu hostujícího celku.
     
    38
    Spolupráce Alana s Pedro Santosem vyzněla naprázdno. Tihle dva fotbalisté se vůbec nedohodli, druhý jmenovaný nemohl dosáhnout na míč. Poté unikal Zequinha po levé straně a Rosič ho zastavil, načež stoper hostů dostal žlutou kartu. Brankář Matheus, ale vyboxoval následný centr na penaltu.
     
    41
    Do konce prvního poločasu už mnoho nezbývá. Zatím vládnou dnešnímu zápasu obrany. Brankáři toho opravdu moc na práci neměli, vyjma jedné vážnější šance Zequinhy. Braga zatím nevystřelila na branku Rafaela Bracalliho.
     
    42
    Djavan Feriera se snažil, aby předběhl v rychlostním souboji Brazilce Andersona Luize, ale právě hráč Bragy se dopustil útočného faulu ve vápně Aroucy.
     
    43
    Jubal uspěl díky hrudníku v souboji s nabíhajícím útočníkem Kokou. Posléze se k míči dostal brankář Rafaela Bracalli.
     
    43
    Co se týče statistiky držení míče, tak je na tom lépe Braga, ale Marcelo Goiano míč vrátil k vlastním stoperům.
     
    45
    Rozběhla se nám poslední minuta prvního poločasu a začala útočným faulem hráče Bragy, ale ani Arouca se dopředu nežene. Vypadá to, že branky se v prvním poločase nedočkáme.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí spravedlivou remízou 0:0. Šancí jako šafránů. Arouca hraje s Bragou vyrovnanou partii. Tento zápas může skončit jakkoliv. Hosté více drželi míč, ale ve finální fázi útoku nic nepřevedli. To domácí měli jednu šanci Zequinhy, ale nic víc. Po prvních pětačtyřiceti minutách mají tedy oba týmy k zisku tří bodů do tabulky portugalské ligy stejně daleko. Jak dopadne druhý poločas, který začne zhruba ve 22:21?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhá půle začala. Výkop měl na starosti domácí celek, ale Arouca po pár vteřinách o míč přišla.
     
    48
    Viděli jsme několik soubojů. Ani jeden z týmů si neužil míče na svých kopačkách déle. Nyní drží míč hostující mužstvo.
     
    48
    Braga právě vstřelila branku!
    Je tady první branka zápasu. Velice dobrý pohyb PEDRA SANTOSE, který měl přehled o hře, vyměnil si míč za vápnem s kapitánem Alanem a posléze poslal míč k pravé tyči, od které se míč odrazil za záda Rafaela Bracalliho. Braga dává důležitý gól a na hřišti Aroucy vede 1:0.
    48. Pedro SANTOS - 0:1
     
    50
    Anderson Luiz vhazoval z levé strany, od stopera Bragy, Srba Rosiče, šel míč do zámezí, míč na přední tyč z rohového kopu hosté odvrátili.
     
    52
    Pedro Tiba zastavil soupeře, byl z toho přímý kop pro Aroucu, míč letěl na zadní tyč, posléze si nedovoleně rukama pomohl obránce Valazquez.
     
    52
    Od Zequinhy šel míč do autu. Následně vhazoval hráč Bragy, ale míč se dostal až k obráncům hostujícího celku.
     
    54
    Pedro Santos neměl ve středu hřiště komu a tak svojí přihrávku poslal až k brankáři Matheusovi.
     
    54
    Na lavičce domácího mužstva se chystá první střídání zápasu. Do hry by měl zasáhnout Walter González. Mezitím se Anderson Luiz neprosadil v útoku a Matheus bude vykopávat od vlastní branky.
     
    55
    Pedro Santos byl tísněný třemi soupeři, ale i tak dostal míč na kapitána Alana, který mu chtěl míč vrátit, ale na to střelec první branky zápasu neslyšel.
     
    56
    Anderson Luiz se pokusil o centr do vápna Bragy, ale míč nedoletěl do tohoto území, pouze na hlavu hráče hostů.
     
    57
    Dochází k avizovanému střídání, kdy je ze hřiště stažený Nuno Valente. Domácí desítka toho moc neukázala, stejně jako celý celek Aroucy. Na trávník se podívá paraguayský hráč Walter González.
     
    58
    Tak tohle nebylo zrovna dvakrát nejšikovnější, zvláště, když si uvědomíme, že fauloval Srb Rosič, který už jednu žlutou kartu má a může být rád, že ho sudí neposlal, aby zkontroloval, jestli teče teplá voda. Domácí trenér požadoval vyloučení stopera Bragy.
     
    60
    Arouca zabrala po inkasované brance, ale stále Matheus nemusel řešit ošemetnější situaci před vlastní svatyní a i nadále drží brankář Bragy čisté konto.
     
    60
    Na cestě za srovnáním stavu zápasu bude zapotřebí také přesná rozehrávka brankáře Rafaela Bracalliho.
     
    62
    Útočník Aroucy Kuca se snažil prosadit ve vápně hostujícího celku, ale obránce Rosič byl razantně proti. Posléze si pro míč došel Matheus.
     
    63
    Kuca dostal přihrávku za obranu Bragy, ale míč mu přistál na vlastních patách. Rozhodčí odmával ofsajd a opakovaný záběr mu dal za pravdu.
     
    64
    Jako kdyby se hostům moc do útoku nechtělo, přijdou mi celkem pasivní. Změnit to chtěl Pedro Santos, ale střelec první branky utkání byl zastavený Adilsonem Goianem za polovinou hřiště.
     
    65
    Domácí trenér na nic nečeká. Ví, že toho času na srovnání není požehnaně a tak se rozhodl pro ryze brazilskou výměnu. Crivellaro nahradí na hřišti Artura Moreiru.
     
    66
    Velazquez centroval z pravé strany do vápna Bragy, hosté se nadvakrát osvobodili. Posléze Pedro Santos fauloval Brazilce Crivellara, ale po centru z levé strany se Arouca ke střele nedostala.
     
    68
    Marcelo Goiano podrazil Kucu a myslím, že tenhle zákrok mohl být klidně za žlutou kartu, protože fotbalista Aroucy už vůbec nehrál balon, ale pouze soupeře.
     
    71
    Po přímém kopu Thiaga Carlety se do hlavičkového souboje dostal stoper Jubal s obráncem Rosičem a právě srbský fotbalista byl podle názoru sudího Miguela faulovaný.
    71.
     
    72
    Nuno Coelho fauloval soupeře ve středu hřiště, ale přišlo mi, jako kdyby fotbalista Bragy vyloženě čekal na faul kapitána domácího mužstva.
     
    73
    Brazilec za Brazilce. I tak by se dalo nazvat první střídání domácího celku. Djavan Ferierra dnes dostal žlutou kartu, ale červenou kartu dnes neuvidí. Nahrazuje jej Baiano.
     
    75
    Vidíme další střídání, po každém na jedné straně. Zequinha dnes nebyl vůbec špatný, ale je střídaný Mateusem. Na druhé straně dohrál kapitán Alan, který přihrál Pedru Santosovi na jedinou branku utkání, na hřiště se podívá Vukčevič.
     
    78
    Agilní obránce Anderson Luiz se vydal na útočný výlet. Vybojoval rohový kop. Ale domácí hodně lacino ztratili míč a pouze zbrklost hráče Bragy stála za tím, že hosté nevedou o dvě branky. Míč šel do zámezí od Crivellara.
     
    79
    Z této standardní situace, tedy z rohového kopu Bragy, nepřijde druhá branka utkání. Pedro Santos, hostující třiadvacítka, poslala míč pouze do boční sítě branky Rafaela Bracalliho.
     
    81
    Pedro Tiba zůstal ležet po souboji s Velazquezem na polovině hostů na zemi. Rozhodčí Miguel chvíli váhal, ale poté odpískal faul domácího obránce!
     
    83
    Artur Jorge, stoper Bragy, fauloval soupeře, míč si vzal Thiago Carleto, domácí obránce, ten ale poslal míč pouze do středu branky červenobílých, kde našel připravenou náruč Matheuse. Tenhle chlapík ale posléze vyběhl před Kucou, pokračoval ve svém výběhu až skolil k zemi Waltera Gonzáleze, za což brankář hostů dostal žlutou kartu.
     
    85
    Arouca právě vstřelila branku!
    A hosty tohle přijde hodně draho. Protože střelu Thiaga Carlety vyrazil Matheus pouze před sebe, kde dorazil míč do branky WALTER GONZÁLEZ. S tím už opravdu nešlo nic dělat. Přitom útočník domácích stál v době střely v jasném ofsajdu, ale alespoň si může potom povyprávět s hráči Sparty, pokud se někdy paragayský fotbalista potká s pražským celkem, o tom, jaké to je vsítit branku z ofsajdu.
    85. Walter GONZÁLEZ - 1:1
     
    88
    Arouca byla aktivnější po inkasované brance a ten gól Pedra Santose ji trošku probudil.
     
    89
    Akci Aroucy začíná obranná čtyřka domácího mužstva. Dočkáme se ještě třetí branky v tomto střetnutí?
     
    90
    Po přímém kopu, který zahrával Thiago Carleta prodlužoval míč Kuca, ale domácí neohrozili branku gólmana Matheuse. Vypadá to na dělbu bodů.
     
    90+1
    Rozeběhlo se nám čtyřminutové nastavení, na jehož úvodu byl Pedro Santos v útoku hodně sobecký. Hostující fotbalista tak o míč logicky přišel.
     
    90+2
    Poslední střídání zápasu. Hřiště opouští útočník Bragy Koka, který se dnes k ničemu nedostal. Nahrazuje ho srbský hráč Stojiljkovič.
     
    90+4
    V době, kdy začala poslední minuta dnešního zápasu, byl na útočné polovině Aroucy faulovaný Brazilec Baiano. Domácí Crivellaro vidí žlutou kartu.
     
    90+4
    Domácí obrana přežila centr z pravé strany bez druhého míče ve své síti.
     
    90+5
    Po sérii soubojů na polovině Bragy zapsal nepovedený nákop střelec jediné branky hostů Pedro Santos.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí remízou 1:1. V prvním poločase jsme neviděli žádnou větší šanci a úvodní pětačtyřicetiminutovka skončila bez branek. Na začátku druhé půle se moc krásné akci s kapitánem Alanem prosadil střelou k pravé tyči Pedro Santos. Arouca pochopila, že musí zabrat, více držela míč. Už to vypadalo, že hostům bude stačit jediná střela na branku Rafaela Bracalliho ke třem bodům, ale poté se stalo červenobílým něco podobného jako dnes Spartě. Thiago Carleto rozehrál přímý kop, který brankář Matheus vyrazil a míč doklepl do sítě střídající Walter González. Přitom hráč Aroucy stál v jasném ofsajdu. Do konce duelu jsme už posléze větší šanci neviděli.
     
    Nezbývá než vám poděkovat za pozornost a popřát dobrou noc a úspěšný start do nového týdne! Mějte se krásně! (23:14:51)

    Vít Muzikář

    Góly: 85. González – 48. Santos

    Karty:   11. Valente (ARC), 27. Carleta (ARC), 90+4. Crivellaro (ARC) – 22. Fereirra (BRG), 38. Rosič (BRG), 83. Matheus (BRG)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:20.
    FC Arouca: Rafael Bracalli – Anderson Luiz, Jubal, Velázquez, Thiago Carleto – Adilson Goiano (65. Crivellaro), Nuno Coelho, Artur Moreira, Nuno Valente (58. Walter González), Zequinha (75. Mateus) – Kuca
    Náhradníci: Hugo Basto, Mateus, Rui Sacramento, Gege, André Santos, Crivellaro, Walter González

    Sporting Braga: Matheus – Djavan Ferreira (73. Baiano), Rosič, Artur Jorge, Marcelo Goiano – Mauro, Pedro Tiba, Pedro Santos, Alan (75. Vukčevič), Wilson Eduardo – Koka (90+2. Stojiljkovič)
    Náhradníci: Bakič, Baiano, Rui Fonte, Stojiljkovič, Ricardo Horta, Marafona, Vukčevič

    Rozhodca: Miguel – Roque, Jesus (všichni Portugalsko)