Empoli – Juventus 0:3 (kon.) | Bergamo – Neapol 1:0 (kon.) | Bologna – CFC Janov 0:1 (kon.)
Cagliari – Crotone 2:1 (kon.) | Sampdoria – Palermo 1:1 (kon.) | AC Miláno – Sassuolo 4:3 (kon.)
Turín – Fiorentina 2:1 (kon.) | AS Rím – Inter 2:1 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
1:0 (1:0)
SSC Neapol
Nedeľa 02.10.2016, 15:00Talianska Seria A • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Atalanta vynikajúco kúskuje hru. Navyše, po ďalšom nedovolenom zákroku dostáva žltú kartu aj Belgičan Dries Mertens.
     
    84
    Domáci mohli rozhodnúť o svojom dnešnom víťazstve. Alberto Grassi sa dostal do brejku a postupoval sám smerom na bránu. Jeho strelu ale napokon chytá Pepe Reina.
     
    83
    Posledné striedanie dnešného stretnutia. Prichádza Marco D'Alessandro, ktorý nahradí dnes výborne hrajúceho kapitána Alejandra Gómeza.
     
    79
    Posledné striedanie v podaní Partenopei. V dnešnom stretnutí skončil aktívny Lorenzo Insigne a na záverečných desať minút prichádza Emanuele Giaccherini.
     
    77
    A ďalšia žltá karta. Za svoj nedovolený zákrok v strede ihriska ju dostáva dnes pomerne nevýrazný poľský útočník Arkadiusz Milik.
     
    74
    Striedanie v tíme Atalanta Bergamo: z ihriska odchádza Roberto Gagliardini, prichádza Aleksandar Pešić.
     
    72
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Jorginho, prichádza Manolo Gabbiadini.
     
    71
    Neapol sa absolútne nevie presadiť. Možno aj z frustrácie teraz fauloval senegalský obranca Kalidou Koulibaly a zaslúžene dostáva žltú kartu.
     
    68
    Po prvýkrát strieda aj domáci tréner. Odchádza strelec zatiaľ jediného gólu Andrea Petagna, ktorého nahradzuje čerstvý Alberto Grassi.
     
    58
    Aj tretia žltá kartu zápasu patrí domácemu hráčovi. Tentokrát je jej adresátom Rafael Tolói, ktorý nepríjemne fauloval Driesa Mertensa.
     
    54
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza José María Callejón, prichádza Dries Mertens.
     
    42
    Faouzi Ghoulam poslal do šestnástky súpera veľmi nebezpečný center. Pohotovou strelou ľavačkou zakončoval Arkadiusz Milik, ale Etrit Berisha predviedol skvelý zákrok.
    35. Andrea Petagna (ABC)
     
    35
    Ďalšia obrovská šanca Atalanty! Z ľavej strany centroval Alejandro Gómez, loptu poslal priamo na Andreu Petagna, no ten v jasnej šanci zlyhal.
    34. Boukary Dramé (ABC)
     
    34
    Hostia mali teraz poriadne šťastie! K odrazenej lopte sa dostal Boukary Dramé, prehodil si loptu na svoju silnejšiu nohu a technickou strelou trafil brvno neapolskej brány.
    29. Etrit Berisha (ABC)
     
    29
    Priamy kop veľmi dobre zahral krajný obranca Faouzi Ghoulam. Alžírčan krásne obstrelil múr a jeho pokus musel vyrážať na rohový kop brankár Etrit Berisha.
     
    28
    Druhým potrestaným mužom v zápase je Roberto Gagliardini. Ten si počínal nedovolene v súboji s rýchlym Piotrom Zielińskim.
     
    22
    Etrit Berisha musel zasahovať! Po centri Mareka Hamšíka sa dostal k strele José Callejón, no pokus španielskeho hráča dokázal brankár vyraziť.
     
    19
    Nikola Rizoli po prvýkrát v zápase siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je Andrea Conti, ktorý nepríjemne zasiahol protihráča.
    9. Andrea Petagna (ABC) - 1:0
     
    9
    Atalanta dala gól! Tak toto je nepríjemný úder pre favorizovaných hráčov hostí. Alejandro Gómez poslal center do šestnástky, lopta sa so šťastím odrazila na nohu ANDREU PETAGNU a ten už poľahky prekonal Pepeho Reinu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 9. Petagna

    Karty:   19. Conti (ABC), 28. Gagliardini (ABC), 58. Tolói (ABC) – 71. Koulibaly (NEA), 77. Milik (NEA), 87. D. Mertens (NEA)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:13.
    Atalanta Bergamo: Berisha – A. Masiello, Tolói, Caldara – Conti, Freuler, Gagliardini (74. Pešić), Kurtić, Dramé – Petagna (68. Grassi), A. Gómez (83. D'Alessandro).
    Náhradníci: Bassi, Sportiello – E. Zukanović, D'Alessandro, Migliaccio, Pešić, Carmona, Paloschi, Cabezas, Raimondi, Grassi.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam – Piotr Zieliński, Jorginho (72. Gabbiadini), Hamšík – Callejón (54. D. Mertens), Milik, L. Insigne (79. Giaccherini).
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Strinić, Giaccherini, Allan, Ch. Maggio, D. Mertens, Gabbiadini, Rog, Diawara, Tonelli, Lasicki.

    Rozhodca: Nikola Rizoli