Empoli – Juventus 0:3 (kon.) | Bergamo – Neapol 1:0 (kon.) | Bologna – CFC Janov 0:1 (kon.)
Cagliari – Crotone 2:1 (kon.) | Sampdoria – Palermo 1:1 (kon.) | AC Miláno – Sassuolo 4:3 (kon.)
Turín – Fiorentina 2:1 (kon.) | AS Rím – Inter 2:1 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
1:0 (1:0)
SSC Neapol
Nedeľa 02.10.2016, 15:00Talianska Seria A • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešné stretnutie máme za sebou. Futbalisti SSC Neapol nenadviazali na svoj dobrý výkon zo zápasu Ligy majstrov a na pôde Atalanty Bergamo prehral najtesnejším rozdielom. Jediným úspešným strelcom zápasu sa stal Andrea Petagna, ktorý využil nedorozumenie v neapolskej obrane. Pre hostí je to vôbec prvá prehra v novej sezóne. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok víkendu. (16:54:43)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Faouzi Ghoulam poslal loptu opäť do nebezpečného priestoru. V hlavičkových súbojoch ale zatiaľ kraľuje výborne hrajúci Andrea Masiello.
     
    90+3
    Manolo Gabbiadini si v súboji pomohol rukami, a tak akcia Partenopei nemôže pokračovať. Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    90+2
    Po rohovom kope sa predsa len dostal do zakončenia Kalidou Koulibaly. Senegalčan bol ale v náročnej pozícii, a tak netrafil bránu.
     
    90+1
    Na center z ľavej strany naskakoval Kalidou Koulibaly. Pred ním ale dobre zasiahol Andrea Masiello, a tak bude nasledovať len rohový kop.
     
    90
    Ani v poslednej minúte riadneho hracieho času sa hostia nedostali k strele. Hlavný rozhodca je ale k ním benevolentný a nadstavuje ešte 5 minút.
     
    89
    Neapolčania to skúšajú najmä stredom obrany domáceho mužstva. Tam je ale poriadne husto, a tak to zrejme nie je najlepšie riešenie.
     
    88
    Aleksandar Pešić potiahol útočnú akciu domáceho tímu. Napokon zvolil strelu spoza šestnástky, ale tá bola na jeho smolu zblokovaná.
     
    87
    Atalanta vynikajúco kúskuje hru. Navyše, po ďalšom nedovolenom zákroku dostáva žltú kartu aj Belgičan Dries Mertens.
     
    86
    Neapol si stále nevie vypracovať gólovú príležitosť. Zatiaľ podáva diametrálne odlišný výkon ako v stredajšom zápase Ligy majstrov.
     
    85
    Aleksandar Pešić to teraz spravil veľmi dobre. Bol otočený smerom od brány, pokryl si loptu telom a následne sa nechal na polovici súpera faulovať.
     
    84
    Domáci mohli rozhodnúť o svojom dnešnom víťazstve. Alberto Grassi sa dostal do brejku a postupoval sám smerom na bránu. Jeho strelu ale napokon chytá Pepe Reina.
     
    83
    Posledné striedanie dnešného stretnutia. Prichádza Marco D'Alessandro, ktorý nahradí dnes výborne hrajúceho kapitána Alejandra Gómeza.
     
    81
    Dries Mertens mal na ľavej strane troška viac priestoru. Loptu si chcel hodiť okolo obrancu, ale tá mu napokon ušla mimo hracej plochy.
     
    80
    Neapolčania sa trápia v rozohrávke, robia veľa zbytočných chýb, kvôli ktorým lacno strácajú loptu. Atalanta stále dokáže dobre napádať.
     
    79
    Posledné striedanie v podaní Partenopei. V dnešnom stretnutí skončil aktívny Lorenzo Insigne a na záverečných desať minút prichádza Emanuele Giaccherini.
     
    78
    Alejandro Gómez sa dostal k strele z hranice šestnástky. Jeho pokus bol ale stlmený, a tak si s ním bez väčších problémov poradil Pepe Reina.
     
    77
    A ďalšia žltá karta. Za svoj nedovolený zákrok v strede ihriska ju dostáva dnes pomerne nevýrazný poľský útočník Arkadiusz Milik.
     
    76
    Neapol sa nevie presadiť proti dobre sformovanej obrane súpera. Na vyrovnanie má ešte približne štvrťhodinu, no potrebuje niečo zmeniť.
     
    75
    Striedajúci Manolo Gabbiadini to prehnal so svojim dôrazom a v súboji s Boukarym Dramém si počínal nedovolene. Domáci hráč ešte zbiera cenné sekundy.
     
    74
    Striedanie v tíme Atalanta Bergamo: z ihriska odchádza Roberto Gagliardini, prichádza Aleksandar Pešić.
     
    73
    Elseid Hysaj poslal dobrý center smerom do domácej šestnástky. Do zakončenia sa tlačil Arkadiusz Milik, ale dobre ho odstavil jeden z obrancov.
     
    72
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Jorginho, prichádza Manolo Gabbiadini.
     
    71
    Neapol sa absolútne nevie presadiť. Možno aj z frustrácie teraz fauloval senegalský obranca Kalidou Koulibaly a zaslúžene dostáva žltú kartu.
     
    70
    Exekútorom priameho kopu bol taliansky záložník Jorginho. Jeho center z pravej strany odvrátil Boukary Dramé, a tak bude nasledovať aj rohový kop.
     
    69
    Remo Freuler si počínal nedovolene, a tak bude Neapol rozohrávať zaujímavý priamy kop. Faulovaným hráčom bol Piotr Zieliński.
     
    68
    Po prvýkrát strieda aj domáci tréner. Odchádza strelec zatiaľ jediného gólu Andrea Petagna, ktorého nahradzuje čerstvý Alberto Grassi.
     
    67
    Partenopei to teraz majú veľmi ťažké, pretože Atalanta Bergamo bráni so všetkými hráčmi, ktorí sú sformovaní na vlastnej polovici ihriska.
     
    65
    Marek Hamšík sa dostal k ďalšej strele spoza šestnástky. Tentokrát pálil ľavačkou, ale opäť minul bránu albánskeho gólmana Etrita Berishu.
     
    64
    Elseid Hysaj sa po pravej strane predral k centru. Ten ale absolútne nezvládol, a tak budeme svedkami len odkopu od domácej brány.
     
    63
    Lorenzo Insigne si pri spracovaní lopty pomohol rukou, no hlavný rozhodca necháva hru plynúť ďalej. Neapol tak pokračuje v aktivite.
     
    62
    Na hranici pokutového územia domáceho tímu zbytočne fauloval Jorginho. Tým pádom akcia hráčov spod Vezuvu nemohla pokračovať.
     
    61
    Zápas sa nám prehupol do poslednej tretiny. Pripomínam, že práve Neapol je zatiaľ jediným tímom, ktorý v tomto ročníku Serie A ešte neprehral.
    60. Marek Hamšík (NEA)
     
    60
    Lorenzo Insigne presnou prihrávkou našiel Mareka Hamšíka. Ten strieľal z prvej, ale ani jeho tretí strelecký pokus nemieril na bránu.
     
    59
    Neapolčania zvýšili svoju aktivitu. Do domácej šestnástky teraz smerovali centre z oboch strán, no hostia by potrebovali podporiť osamoteného Arkadiusza Milika.
     
    58
    Aj tretia žltá kartu zápasu patrí domácemu hráčovi. Tentokrát je jej adresátom Rafael Tolói, ktorý nepríjemne fauloval Driesa Mertensa.
     
    57
    Veľmi dobre teraz zasiahol Remo Freuler. Ten si počkal na center Mareka Hamšíka a hlavou poslal loptu smerom na svojho brankára.
     
    56
    Domáci výhodu rohového kopu nevyužili. O pár sekúnd neskôr zahrávali rovnakú štandardnú situáciu a hostia, no dobre zasiahol Etrit Berisha.
     
    55
    Kalidou Koulibaly príkladne bojoval v súboji s Andreou Petangom, no napriek tomu nezabránil ďalšiemu rohovému kopu domácich.
     
    54
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza José María Callejón, prichádza Dries Mertens.
     
    53
    Neapolčania stratili loptu v strede poľa. Do rýchlej kontry sa okamžite dostal Alejandro Gómez a v súboji s Elseidom Hysajom vybojoval roh.
     
    52
    Na trávniku sa teraz nehrá, pretože sa hlavami zrazili Alejandro Gómez a Nikola Maksimović. Obaja menovaní hráči ale zrejme budú môcť pokračovať.
     
    51
    Elseid Hysaj poslal center do pokutového územia. Arkadiusz Milik bol ale otočený smerom od brány, a tak sa nedostal do zakončenia.
     
    50
    Center Josého Callejóna nepatril do kategórie najlepších. Smeroval na zadnú žrď, kde mal situáciu pod kontrolou brankár Etrit Berisha.
     
    49
    Neapol dlho kombinoval pred šestnástkou súpera. Stereotypnú kombináciu ukončil až center Faouziho Ghoulama, z ktorého pramení rohový kop.
     
    48
    Andrea Petagna nebol v ofsajde. Strelec jediného gólu tak pokračoval v akcií, ale jeho pas smerujúci na Alejandra Gómeza neprešiel.
     
    47
    Domáci dobre kombinovali na ľavej strane. Z vnútra pokutového územia centroval Remo Freuler, ale v nebezpečnom priestore bol pripravený Kalidou Koulibaly.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Střelec úvodní branky dnešního zápasu Andrea Petagna!

     
    Sledovali sme veľmi zaujímavé prvé dejstvo. Oveľa spokojnejší môžu byť hráči Atalanty Bergamo, keďže ako jediný sa gólovo presadil Andrea Petagna. Neapol mal síce územnú prevahu, no paradoxne si väčšie šance vypracovali domáci. Najmä spomínaný Andrea Petagna mohol zvýšiť vedenie svojho mužstva, ale z tesnej blízkosti nasmeroval loptu vedľa brány. Jeho zaváhanie mohol potrestať Arkadiusz Milik, ale jeho pokus výborne vyrazil brankár Etrit Berisha.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V závere prvého polčasu sa dostal do zakončenia Marek Hamšíka. Slovák ale loptu netrafil ideálne, a tak bude nasledovať len odkop od brány.
     
    44
    Andrea Conti si splnil svoje obranné povinnosti na jednotku, keď zblokoval center Mareka Hamšíka. Hostia tak majú k dispozícii ďalší roh.
     
    43
    K ďalšiemu streleckému pokusu sa dostal Piotr Zieliński. Poľský záložník ale bol v ťažkej pozícii, a preto netrafil súperovu svätyňu.
     
    42
    Faouzi Ghoulam poslal do šestnástky súpera veľmi nebezpečný center. Pohotovou strelou ľavačkou zakončoval Arkadiusz Milik, ale Etrit Berisha predviedol skvelý zákrok.
     
    41
    Do konca prvého polčasu nám ostáva posledná päťminútovka. Hrá sa prevažne v strede poľa a najmä domáci sa snažia kontrovať priebeh hry.
     
    40
    Rohový kop zahrávali aj domáci, menovite Remo Freuler. Neapol sa ale tentokrát ubránil bez toho, aby Pepe Reina musel zasahovať.
     
    39
    Piotr Zieliński rozohral štandardnú situáciu. Loptu posadil na hlavu Kalidoua Koulibalyho, no ten mieril nad bránu Etrita Berishu.
     
    38
    Jeden z hráčov Atalanty sa previnil voči pravidlám nedovoleným zákrokom, a tak budú hostia zahrávať priamy kop z dobrej pozície.
     
    37
    Kalidou Koulibaly sa prezentoval nedovoleným zákrokom a mal veľké šťastie, že jeho zákrok neohodnotil hlavný rozhodca žltou kartou.
     
    36
    Partenopei mali teraz dvakrát veľké šťastie. Zatiaľ stále prehrávajú len o jeden gól, a tak s týmto zápasom môžu ešte niečo spraviť.
    35. Andrea Petagna (ABC)
     
    35
    Ďalšia obrovská šanca Atalanty! Z ľavej strany centroval Alejandro Gómez, loptu poslal priamo na Andreu Petagna, no ten v jasnej šanci zlyhal.
    34. Boukary Dramé (ABC)
     
    34
    Hostia mali teraz poriadne šťastie! K odrazenej lopte sa dostal Boukary Dramé, prehodil si loptu na svoju silnejšiu nohu a technickou strelou trafil brvno neapolskej brány.
     
    33
    Domáci útočník Alejandro Gómez sa dostal k nebezpečnej strele spoza pokutového územia. Tú ale gólman Pepe Reina vyráža na rohový kop.
     
    32
    Opäť treba vyzdvihnúť výborný pohyb domácich futbalistov. Tí vysoko napádajú rozohrávku Neapolu a ten si nevie vypracovať súvislú akciu.
     
    30
    Polhodinu hry nám ukončila nepresná akcia hostí. Marek Hamšík dal svojej prihrávke príliš veľkú razanciu, a tak loptu nedobehol Lorenzo Insigne.
    29. Etrit Berisha (ABC)
     
    29
    Priamy kop veľmi dobre zahral krajný obranca Faouzi Ghoulam. Alžírčan krásne obstrelil múr a jeho pokus musel vyrážať na rohový kop brankár Etrit Berisha.
     
    28
    Druhým potrestaným mužom v zápase je Roberto Gagliardini. Ten si počínal nedovolene v súboji s rýchlym Piotrom Zielińskim.
     
    27
    Piotr Zieliński si mohol nedovoleným zákrokom, a tak hlavný rozhodca Nikola Rizoli prisudzuje loptu domácemu mužstvu. To stále vedie po góle Andreu Petagna.
     
    26
    Opäť sme videli úsek hry, ktorý bol najmä v znamení nepresných prihrávok v strede poľa. Všetko je to ale spôsobené dobrým napádaním.
     
    25
    Úvodný nápor Neapolu sa zdá byť zažehnaný. Atalanta veľmi dobre vytláča jeho rozohrávku, a tak si hostia musia pomôcť aj prihrávkou na Pepeho Reinu.
     
    24
    Kalidou Koulibaly si počínal nedovolene pred vlastným pokutovým územím. Priamy kop domácich zahral Remo Freuler, ale nasledovať bude len odkop od brány.
     
    23
    Domáca obrana dnes funguje veľmi dobre. V polovici prvého polčasu vidíme už tretí ofsajd Neapolu, tentokrát v ňom bol Lorenzo Insigne.
     
    22
    Etrit Berisha musel zasahovať! Po centri Mareka Hamšíka sa dostal k strele José Callejón, no pokus španielskeho hráča dokázal brankár vyraziť.
     
    21
    Partenopei sa do zakončenia nedostali. Rohový kop zahral José Callejón, ale loptu odhlavičkoval mimo pokutové územie Mattia Caldara.
     
    20
    Po dlhom vhadzovaní sa črtala šanca pre Neapol. Loptu ale napokon poslal do bezpečia Andrea Masiello, a tak bude nasledovať len roh.
     
    19
    Nikola Rizoli po prvýkrát v zápase siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je Andrea Conti, ktorý nepríjemne zasiahol protihráča.
     
    18
    A ďalšie postavenie mimo hry. Tentokrát nachytala domáca obrana v ofsajde Arkadiusza Milika, ktorý zaznamenal v tejto sezóne už štyri góly.
     
    16
    Atalanta sa dostala do ďalšieho brejku a aj ten znamenal nebezpečenstvo. Z ľavej strany centroval Jasmin Kurtić a hostia mali šťastie, že loptu netrafil Andrea Petagna.
     
    15
    Na konci úvodnej štvrťhodiny registrujeme aj prvý ofsajd zápasu. V postavení mimo hru bol v momente prihrávky Lorenzo Insigne.
     
    14
    Lorenzo Insigne šikovnou prihrávkou hľadal Mareka Hamšíka. Jeho úmysel ale veľmi dobre prečítal krajný obranca Andrea Masiello.
     
    13
    Z pravej strany sa dostal k centru José Callejón. Na jeho pas číhal Arkadiusz Milik, ale pred ním odkopol loptu do bezpečia Mattia Caldara.
     
    12
    Teraz sledujeme pomerne rozháraný úsek hry. V strede poľa vidíme množstvo nepresností v podaní Atalanty, ale aj hosťujúceho Neapolu.
     
    11
    Hostia naďalej pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Domáci toho zatiaľ smerom dopredu takmer nič nepredviedli, no napriek tomu vyhrávajú.
     
    10
    Neapol sa okamžite snažil o odpoveď. Na kolmú prihrávku si nabiehal poľský útočník Arkadiusz Milik, ale pred ním dobre zasiahol Rafael Tolói.
    9. Andrea Petagna (ABC) - 1:0
     
    9
    Atalanta dala gól! Tak toto je nepríjemný úder pre favorizovaných hráčov hostí. Alejandro Gómez poslal center do šestnástky, lopta sa so šťastím odrazila na nohu ANDREU PETAGNU a ten už poľahky prekonal Pepeho Reinu.
     
    8
    Lorenzo Insigne našiel v pokutovom území Mareka Hamšíka. Ten bol ale otočený chrbtom k bráne a nedokázal sa obtočiť okolo obrancu.
     
    7
    Futbalisti spod Vezuvu majú od začiatku zápasu jasnú územnú prevahu. Domáci sa zatiaľ len bránia a snažia sa dostať do rýchlych brejkov.
     
    6
    K streleckému pokusu spoza pokutového územia sa dostal Marek Hamšík. Bohužiaľ, slovenskému reprezentantovi strela vôbec nevyšla.
     
    5
    Faouzi Ghoulam predviedol peknú individuálnu akciu a vybojoval priamy kop pre hostí. Loptu si postavil pred seba Lorenzo Insigne, no tesne minul bránu súpera.
     
    4
    Kalidou Koulibaly sa v súboji zrazil hlavou s jedným z hráčov domáceho tímu. Senegalčan je síce otrasený, no bude pokračovať bez ošetrenia.
     
    3
    Hostia nezahrali rohový kop práve najlepšie. Do zakončenia sa nedostal nikto v modrom drese, a tak bude odkopávať od brány Etrit Berisha.
     
    2
    Partenopei budú zahrávať prvý rohový kop. Celú akciu rozbehol Marek Hamšík, následne sa dostal k centru Piotr Zieliński, no ten bol zblokovaný.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mala domáca Atalanta. Okamžite sa snažila založiť niekoľko útočných akcií, ale stredová formácia Neapolu si poľahky poradila.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
    Hráči obou týmů během nástupu na skvěle připravený pažit.

     
    Úvodné zostavy:

    Atalanta Bergamo: Berisha – A. Masiello, Tolói, Caldara – Conti, Freuler, Gagliardini, Kurtić, Dramé – Petagna, A. Gómez.
    Náhradníci: Bassi, Sportiello – E. Zukanović, D'Alessandro, Migliaccio, Carmona, Paloschi, Cabezas, Raimondi, Grassi.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam – Zieliński, Jorginho, Hamšík – Callejón, Milik, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael, Sepe – Strinić, Giaccherini, Allan, Maggio, Mertens, Gabbiadini, Rog, Diawara, Tonelli, Lasicki.
    Fotbalisté Neapole cestovali do Bergama pozitivně naladěni.

     
    Vážení futbaloví priaznivci, vítam vás pri sledovaní online prenosu z talianskej Serie A. Futbalisti Neapola aj s našim Marekom Hamšíkom sú dobre rozbehnutí a svoju formu budú chcieť potvrdiť aj na ihrisku Atalanty Bergamo. Zápas sa začína o 15:00 hod.

    ATALANTA

    Atalanta nemá práve najlepší štart do novej sezóny. V šiestich kolách získala len poltucet bodov, pričom prehrala až štyri stretnutia. Momentálne jej patrí až 15. miesto a od zostupových priečok ju delí len bod. Zverencov trénera Giana Piera Gasperiniho tlačí topánka najmä v defenzíve. S priemerom dva inkasované góly na zápas sú na tom veľmi zle, veď viac gólov dostalo už len posledné Crotone. Zhodou okolností práve na pôde tohto klubu dosiahla Atalanta v minulom kole víťazstvo 1:3. Najlepším strelcom tímu je so štyrmi gólmi Franck Kessie, no ten bude v dnešnom dueli chýbať. Pred týždňom dostal zbytočnú červenú kartu, vďaka čomu bude sedieť len na tribúne. Okrem neho by mal kvôli zraneniu absentovať aj Carlos Carmona.

    SSC NEAPOL

    Neapol je jediným mužstvom, ktoré v tejto sezóne ešte neokúsilo horkosť prehry. Na svojom konte má štyri víťazstva, dve remízy a na vedúci Juventus Turín stráca len bod. Navyše, partii okolo Mareka Hamšíka sa darí aj v Lige majstrov, kde majú Partenopei zatiaľ štyri body a sú na čele svojej skupiny. V úvode nového ročníka hrá Neapol veľmi dobre najmä v ofenzíve. Svedčí o tom fakt, že spoločne s rímskym AS nastrieľal doposiaľ najviac gólov (14). V Serii A je najlepším strelcom tímu José Calejón, ktorý skóroval päťkrát. Vo veľmi dobrom svetle sa ale ukazuje aj nová poľská posila Arkadiusz Milik. Ten v šiestich stretnutiach zaznamenal už štyri presné zásahy. Bohužiaľ, v dnešnom zápase bude podľa všetkého chýbať obranca Raúl Albiol, ktorý sa zranil práve v zápase Ligy majstrov s Benficou Lisabon (4:2).

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    02.05.16 Neapol – Atalanta 2:1
    20.12.15 Atalanta – Neapol 1:3
    22.03.15 Neapol – Atalanta 1:1
    29.10.14 Atalanta – Neapol 1:1
    02.02.14 Atalanta – Neapol 3:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 9. Petagna

    Karty:   19. Conti (ABC), 28. Gagliardini (ABC), 58. Tolói (ABC) – 71. Koulibaly (NEA), 77. Milik (NEA), 87. D. Mertens (NEA)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:13.
    Atalanta Bergamo: Berisha – A. Masiello, Tolói, Caldara – Conti, Freuler, Gagliardini (74. Pešić), Kurtić, Dramé – Petagna (68. Grassi), A. Gómez (83. D'Alessandro).
    Náhradníci: Bassi, Sportiello – E. Zukanović, D'Alessandro, Migliaccio, Pešić, Carmona, Paloschi, Cabezas, Raimondi, Grassi.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam – Piotr Zieliński, Jorginho (72. Gabbiadini), Hamšík – Callejón (54. D. Mertens), Milik, L. Insigne (79. Giaccherini).
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Strinić, Giaccherini, Allan, Ch. Maggio, D. Mertens, Gabbiadini, Rog, Diawara, Tonelli, Lasicki.

    Rozhodca: Nikola Rizoli