Amsterdam – Utrecht 3:2 (kon.) | Willem II – Feyenoord 0:2 (kon.) | Heracles – Twente 1:1 (kon.)
Sparta Rotterdam – Alkmaar 1:1 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
3:2 (0:1)
FC Utrecht
cz Nedeľa 02.10.2016, 12:30 • Amsterdam ArenA (Amsterdam) • Holandská Eredivisie • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Tohle snad nešlo neproměnit! Klaasen rozjel útočnou akci svého týmu středem hřiště, před vápnem adresoval balon doleva Ziyechovi a ten přihrávkou, která měla oči, našel Traoreho. Útočník Ajaxu se nikým neobsazen zjevil mezi hranicí malého vápna a penaltovým puntíkem, odkud Ruiterovu pokladnici ve stoprocentní tutovce trestuhodně přestřelil.
    90. Mark van der Maarel - 3:2
     
    90
    Utrecht právě vstřelil branku!
    V závěru zápasu máme zaděláno na drama! Přetažený centr z přímého volného kopu byl na zadní tyči vrácen do předbrankového prostoru, kde nabíhající MARK VAN DER MAAREL gólem z bezprostřední blízkosti vykřesal alespoň malou jiskřičku naděje hostů na bodový zisk.
     
    90
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Nacer Barazite, přichází Mark van der Maarel.
    87. Hakim ZIYECH - 3:1
     
    87
    Ajax právě vstřelil branku!
    O vítězství amsterdamského celku už nemůže být pochyb. Na dlouhý centrovaný balon Klaassen kvůli osobnímu souboji nedosáhl, ale balon o trávník poskočil až k nehlídanému HAKIMU ZIYECHOVI, který uvnitř vápna z otočky netrefil míč vůbec ideálně, ale ten se i přesto došoural až za brankovou čáru.
     
    86
    Střídání proběhlo také v týmu FC Utrecht: ze hřiště odešel Rico Strieder, nahrazen byl Andreasem Ludwigem.
     
    86
    Avizované střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Riechedly Bazoer, přichází Jaïro Riedewald.
     
    80
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Kasper Dolberg a nahradí ho Mateo Casierra.
    79. Lasse SCHØNE - 2:1
     
    79
    Ajax právě vstřelil branku!
    K nařízené penaltě se postavil LASSE SCHØNE, a přestože Ruiter směr jeho střely vystihl, na balon nedosáhl a kapituloval. Klub z hlavního města tak otáčí vývoj zápasu, v němž se poprvé ujímá vedení.
     
    78
    Dolberg nastřelil vysoko zdviženou ruku Rico Striedera (FC Utrecht) a hlavní arbitr ukázal na značku penalty a navíc hříšníkovi udělil žlutý trest. Tohle je pro hostující výběr velmi nepříjemné.
     
    75
    V posledních minutách se nám se žlutými kartami roztrhl pytel. Další z nich vidí Sébastian Haller (FC Utrecht).
     
    74
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: z hrací plochy odešel Daley Sinkgraven a jeho místo zaujal Riechedly Bazoer.
     
    71
    Veltman byl před hranicí pokutového území podražen Nacerem Barazitem (FC Utrecht) a hlavní arbitr se rozhodl pro udělení žluté karty.
     
    69
    Sofyan Amrabat (FC Utrecht) se provinil proti pravidlům a za evidentní podražení soupeře byl potrestán žlutě zbarvenou kartičkou.
     
    60
    Hráči Ajaxu zavezli balon až do šestnáctky, tam balon prokotačil kolem obránců až na kopačku Klaassena, jenž byl nečekanou střeleckou pozicí evidentně překvapen a balon poslal těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    57
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Richairo Živković, přichází Patrick Joosten.
    53. Hakim Ziyech (AJA)
     
    53
    Tohle byla dobrá šance! Ziyech napřáhl ke střele zpoza vápna, neposedný balon těsně před Riuterem poskočil a ten měl s jeho vyražením nečekaně spoustu práce.
     
    51
    Za zcela zbytečné podražení Yassin Ayoub (FC Utrecht) inasoval žlutou kartu.
    47. Ramon LEEUWIN - 1:1
     
    47
    Ajax právě vstřelil branku!
    V Amsterdam Areně je po vyrovnávacím gólu hned veseleji! Younes zaútočil po levé straně, obehrál Troupéeho a jeho prudký centr si nešťastně srazil do vlastní brány RAMON LEEUWIN.
     
    45
    Schöne se v závěru úvodního poločasu opět převtělil do role exekutora přímého volného kopu, ten byl tentokrát rozehrán kousek od pravého rohu vápna. Riutera zaskočil přesnou střelou letící pod břevno a strážce utrechtské svatyně musel vytánout parádní zákrok.
     
    40
    Za držení Traoreho si žlutý kartonek prohlédl Kevin Conboy (FC Utrecht).
     
    39
    Ruitera pořádně vyděsila prudká rána zpoza šestnáctky, kterou u své tyče gólman Utrechtu i s notnou dávkou štěstí vytěsnil na roh. Z něj už nebezpečí nevzešlo.
     
    37
    Podél pravé lajny se rozeběhl Dolberg, byl však Willemem Janssenem (FC Utrecht) stažen k zemi a hříšník si ze souboje, v němž hrál nečistě, odnesl žlutou kartu.
     
    34
    Davy Klaassen (Ajax Amsterdam) se poblíž středové čáry provinil ostrým faulem a stal se prvním karetně napomenutým hráčem utkání.
    33. Richairo Živković (UTR)
     
    33
    Haller vynikající přihrávkou vyslal do úniku Živkoviće, ten už běžel sám na vyběhnuvšího Onanu, ale navýšení gólového stavu z toho nakonec nebylo. Včas se totiž dokázal vrátit Sánchez a skvělým obranným skluzem obral útočícího hráče o míč.
    27. Kevin CONBOY - 0:1
     
    27
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Hostující mužstvo se překvapivě ujímá vedení! Troupée se pustil do odvážného souboje s Viergeverem a vybojoval roh. Ten byl proveden prostřednictvím krátké přihrávky a následného Ayoubova centru, který přistál na hlavě KEVINA CONBOYE. Ještě předtím dánský obránce odstoupil od svého strážce a svůj pokus pak nasměroval do pravé části brány za záda zkoprnělého Onany.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 47. Leeuwin (vla.), 79. Schøne (pen.), 87. Ziyech – 27. Conboy, 90. van der Maarel

    Karty:   34. Klaassen (AJA) – 37. W. Janssen (UTR), 40. Conboy (UTR), 51. Ayoub (UTR), 69. S. Amrabat (UTR), 71. Barazite (UTR), 75. Haller (UTR), 78. Strieder (UTR)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:18.
    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven (74. Bazoer, 86. Riedewald) – Klaassen (C), Schøne, Ziyech – Traoré, Dolberg (80. Casierra), Younes.
    Náhradníci: Boer – Bazoer, Tete, Riedewald, Casierra, El Ghazi, Westermann, Dijks, Gudelj.

    FC Utrecht: Ruiter – Troupee, Leeuwin, W. Janssen (C), Conboy – S. Amrabat, Strieder (86. Ludwig), Ayoub – Barazite (90. van der Maarel) – R. Živković (57. Joosten), Haller.
    Náhradníci: Jensen – van der Maarel, Ludwig, Koch, van der Meer, Rubin, Joosten, Kerk, D. Rosheuvel.

    Rozhodca: Nijhuis – van de Ven, Schaap