Wolfsburg – Mainz 0:0 (kon.) | Schalke – Mönchengladbach 4:0 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
0:0 (0:0)
1. FSV Mainz 05
Nedeľa 02.10.2016, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 6. kolo Bundesligy, kde VfL Wolfsburg privíta na svojom trávniku 1. FSV Mainz 05. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    VFL WOLFSBURG: Tento klub sa po 5. kole nachádza na 13. priečke so ziskom 5 bodov. To sa im podarilo po jednom víťazstve, dvoch remízach a po dvoch porážkach. Svojim súperom nastrieľali štyri góly a sedem inkasovali. Posledný zápas odohrali na štadióne Werder Bremen, odkiaľ si neodniesli ani jeden bod po porážke 2:1.

    1. FSV MAINZ 05: V aktualnom ročníku sa hráči Mainzu nachádzajú na 11. pozícii so ziskom 7 bodov. To sa im podarilo po dvoch víťazstvách, jednej remízy a po dvoch prehrách. Dovedna sa im podarilo vsietiť 12 gólov a 11 gólov si neustrážili. Posledný zápas odohrali pred zrakom vlastných divákov, ktorí sledovali poražku svojich miláčikov po výsledku 2:3 v zápasy proti Leverkusenu.

    Zápasom vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels – Träsch, Bruma, Knoche, Ricardo Rodríguez – Seguin, Arnold – Błaszczykowski (C), Draxler, D. Caligiuri – Mario Gómez.
    Náhradníci: Benaglio – Schäfer, Gerhardt, Bruno Henrique, Mayoral, Horn, Brekalo.

    1. FSV Mainz 05: Lössl – Donati, Bell (C), Hack, Bussmann – Gbamin, Frei – Öztunali, Malli, Onisiwo – Córdoba.
    Náhradníci: Huth – Brosinski, Bungert, Clemens, De Blasis, Holtmann, Serdar.

    Rozhodca: Benjamin Brand.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci mali výhodu úvodného výkopu.
     
    2
    Blaszczykowski sa snažil vytvoriť streleckú pozíciu pre svojho spoluhráča, ale prihrávka neprešla cez dobre postaveného brániaceho hráča, ktorý loptu dokázal zachytiť.
     
    3
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí rozbiehajú akciu po pravej strane ihriska. Celá akcia skončila nedovoleným zákrokom hráča hostí. Domáci budú mať možnosť ohroziť súpera po voľnom kope, ktorý sa odohraje zo sľubnej pozície na priame ohrozenie.
     
    4
    Exekútorom voľného kopu bol Ricardo Rodríguez, ktorý skúsil priamo ohroziť gólmana súpera, ale jeho tvrdé zakončenie dokázal Lossl vytesniť na rohový kop.
     
    5
    Ricardo Rodríguez poslal nadýchaný center do šestnástky súpera, na ktorý si nabiehalo hneď niekoľko domácich hráčov, ale bol to práve brániaci hráč, ktorý loptu dokázal zachytiť a poslať do bezpečnej vzdialenosti.
     
    6
    Domáci hráči zahrávali ďaľší rohový kop. Na center po rohovom kope si nabehol Draxler, ale jeho zakončenie skončilo tesne vedľa ľavej tyčky. Nasleduje odkop od bránky Mainzu.
     
    7
    Pri lopte je Lossl, ktorý sa snaží upokojiť napätý priebeh hry.
     
    8
    Lopta sa nachádza na polovici Mainzu, ale sú to práve hostia, ktorí majú loptu pod kontrolou.
     
    9
    Hlavný arbiter fúkol do píšťaľky a odpískal nedovolený zákrok v podaní Bruma. Pri lopte budú hostia, ktorí môžu pokračovať vo svojej útočnej snahe aj naďalej.
     
    10
    Skvelá práca Hacka v zadných radoch. Domáci rozbiehali útok po pravej strane ihriska, ale Hack celú túto situáciu dokázal prečítať a prekaziť rozbiehajúci sa útok súpera.
     
    11
    Seguin sa dokázal pekne uvoľniť a následne aj poslať prízemný center do šestnástky súpera, ale jeho pokus nenašiel toho správneho adresáta, napriek tomu sú stále pri lopte domáci hráči.
     
    12
    Arnold skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil skončil úplne mimo brány. V tomto prípade nemusel Lossl vôbec zasahovať. Nasleduje odkop od bránky hostí.
     
    13
    Ricardo Rodríguez sa snažil dlhým pasom nájsť nabiehajúceho spoluhráča. To sa mu nepodarilo a lopta putovala za postrannú čiaru.
     
    14
    Córdoba si pri spracovaní lopty dopomohol rukou, čo si hlavný arbiter všimol ihneď fúkol do píšťaľky.
     
    15
    Christian Träsh sa snažil vysunúť svojho spoluhráča, ale jeho prihrávku dokázal zachytiť brániaci hráč a tak zabránil hocikomu zakončiť.
     
    15
    Mario Gomez v postavení mimo hry.
     
    16
    Góóól, no moment, tak nie. Domáce publikum sa už tešilo, ale ich radosť bola zbytočná. Ofsajd, tak posúdil postranný rozhodca.
     
    17
    Fabian Frei skúsil zakončiť z väčšej diaľky, ale jeho zakončenie skončilo niekde medzi divákmi. Nasleduje odkop od domácej bránky.
     
    18
    Draxler sa snažil zachytiť dlhý pas, ktorý mu posielal jeho spoluhráč. To sa mu aj podarilo, ale sklamal ho prvý dotyk s loptou. Lossl dokázal loptu napokon zachytiť a zabrániť nebezpečenstvu.
     
    19
    Loptu majú na svojich kopačkách domáci, ktorí kontrolujú priebeh hry.
     
    20
    Ricardo Rodríguez poslal centrovanú loptu po rohovom kope ku bližšej žrdi, ale tu sa nachádzal obranca hostí, ktorý odkopol loptu preč.
     
    21
    Donati sa po súboji s Blaszczykowskim ocitá na trávniku. Zaznel hvizd hlavného arbitra, pri lopte budú hostia.
     
    22
    Seguin po súboji so svojim protihráčom spadol na trávnik a dožadoval sa voľného kopu. Rozhodca mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    23
    Domáci majú výhodu vhadzovania na polovici súpera.
     
    24
    Domáci si prihrávajú na vlastnej polovici ihriska, pričom zapájajú do svojej hry aj vlastného gólmana.
     
    25
    Malli dokázal získať loptu v súboji s Arnoldom v strede pola, ale jeho následné zakončenie z väčšej vzdialenosti bolo zblokované.
     
    26
    Onisiwo sa dokázal uvoľniť cez dotierajúceho brániaceho hráča a následne aj zakončiť. Jeho tvrdý strelecký pokus dokázal Casteels zachytiť bez väčších problémov, ale zakončenie to bolo dobré.
     
    27
    Zatiaľ to hráči skúšajú len z väčších vzdialeností. Tentoraz sa tak prezentoval Arnold, ale jeho zakončenie asi z tridsiatich metrov skončilo nad brvnom Losslovej bránky.
     
    28
    Träsh dokázal odcentrovať z pravej strany ihriska. Na jeho center najlepšie zareagoval Lossl, ktorý loptu poslal za hranicu šestnástky.
     
    29
    Lopta sa nachádza na polovici Wolfsburgu, ale sú to práve domáci, ktorí majú loptu pod kontrolou.
     
    30
    Błaszczykowski si nedokázal poradiť v súboji s Donatim a napokon o loptu prišiel. Pri lopte sú hráči Mainzu, ktorí si prihrávajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    31
    Arnold sa po súboji ocitá na trávniku a hlavný arbiter necháva hru pokračovať bez prerušenia, čo sa zjavne nepáči domácemu publiku.
     
    32
    Córdoba si to po pravej strane ihriska namieril smerom dopredu. Keď už sa dostal na hranicu šestnástky súpera, rozhodol sa prihrať spoluhráčovi, ale k nemu sa nakoniec lopta nedostala.
     
    33
    Draxler poslal perfektný dlhý pas až na hranicu malého vápna, kde sa v tom čase nachádzal Mario Gómez, ale jeho hlavička nemala potrebnú razanciu, aby bola gólová.
     
    34
    Mario Gómez teraz premeškal ten správny čas na prihrávku a o loptu napokon prišiel. Teraz si môže naplno vychutnať vyčítavý pohľad svojho spoluhráča.
     
    35
    Zaznel hvizd, po ktorom budú pri lopte domáci hráči.
     
    36
    Träsch si pekne nabehol do priestoru, kde si prevzal milimetrovú prihrávku. Neskôr sa rozhodol centrovať, ale jeho center bol odvrátený brániacim hráčom. Domáci s výhodou rohového kopu.
     
    37
    Błaszczykowski si pekne zbehol ku odrazenej lopte a následne vypálil z voleja. Jeho tvrdý pokus smeroval do stredu brány, kde stál pripravený Lossl, ktorý loptu dokázal vytesniť do brvna, od ktorého sa lopta odrazila mimo hry. Domáci s možnosťou si rohový kop zopakovať.
    37.
     
    38
    Ale následný rohový kop dokázala defenzíva Mainzu bez problémov odvrátiť.
     
    39
    Hostia majú po zblokovanom pokuse výhodu outového vhadzovania.
     
    40
    Pri lopte sú hráči Mainzu, ktorí si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok na vlastnej polovici ihriska a snažia sa nájsť recept na defenzívu súpera.
     
    41
    Bussmann sa snažil založiť rýchly útok a zvolil si na to voľbu dlhej prihrávky. Jeho pokus bol však pridlhý a lopta putovala mimo hry.
     
    42
    Träsch dokázal vybojovať loptu na pravej strane ihriska. Následne sa posunul bližšie k šestnástke súpera, odkiaľ sa rozhodol prihrať na hranicu pokutového územia. Tam sa v tom čase nachádzal úplne voľný Draxler, ale loptu napokon nedokázal zachytiť.
     
    43
    Loptu majú na svojich kopačkách domáci, ktorí na vlastnej polovici kontrolujú priebeh hry.
     
    44
    Hostia zakladali zaujímavú akciu, ktorá taktiež skončila nepresnou prihrávkou Córdobu. Veľká škoda pre hosťujúci celok.
     
    45
    Błaszczykowski si dokázal nájsť priestor v pokutovom území súpera, kde aj dostal prihrávku, ale svoju možnosť nevyužil, pretože ho sklamal prvý dotyk s loptou, po ktorom o loptu veľmi rýchlo prišiel.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas bol pre oko diváka celkom dobrý, ale oba celky majú na to, aby nám toho v druhom dejstve ukázali viac. Domáci sú zatiaľ lepším tímom, čo nám dokazujú svojou kombinačnou hrou. Naopak hostia trpezlivo čakajú v zadných radoch na svoju príležitosť založiť akciu z protiútoku.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Bussmann sa snažil loptu posunúť stredom ihriska dopredu, ale jeho pokus bol zachytený brániacim hráčom.
     
    48
    Lopta sa nachádza na polovici Wolfsburgu, kde si ju domáci medzi sebou vymieňajú, pričom do hry zapájajú aj vlastného gólmana.
     
    49
    Oztunali sa spoločne s loptou nachádzal na pravej strane súperovej polovici, odkiaľ sa snažil odcentrovať, ale nepodarilo sa mu prejsť cez brániaceho hráča, vďaka čomu prišiel o loptu.
     
    50
    Defenzíva je v pohotovosti, keď odvracia nebezpečný center do šestnástky, ktorého autorom je Oztunali.
     
    51
    Błaszczykowski si v súboji pomáhal nedovolene, čo si hlavný arbiter všimol a ihneď odpískal.
     
    52
    Mario Gómez vo veľkej príležitosti. Dostal presnú prihrávku na hranicu malého vápna, odkiaľ však nedokázal presne zakončiť. Jeho strelecký pokus smeroval vedľa pravej žrdi.
     
    53
    Arnold fauloval svojho súpera v strede pola a tak dal hosťom možnosť ohroziť bránku Wolfsburgu po voľnom kope.
    53.
     
    54
    Skvelá práca Bussmanna v zadných radoch, ktorý sa nenechal oklamať útočiacim protihráčom a tak zabránil možnému nebezpečenstvu.
     
    55
    Levin Oztunali skúsil doručiť center s cieľom nájsť spoluhráča. Defenzíva súpera vďaka dobrej práci odvrátila nebezpečie.
     
    56
    Błaszczykowski skúsil zakončiť z hranice šestnástky, čo sa mu nakoniec úplne ideálne nepodarilo. Po zakončení zostal ležať na trávniku, ale vyzerá to tak, že bude v poriadku.
     
    57
    Podobná situácia aj na strane hostí. Po súboji ostáva ležať na trávniku Frei, ktorý potrebuje opateru lekárnikov. Vyzerá to, na natiahnutý sval. Uvidíme, či bude v hre pokračovať alebo bude radšej striedať.
     
    58
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Fabian Frei, prichádza Daniel Brosinski.
     
    58
    Draxler poslal perfektný center presne na hlavu nabiehajúceho Maria Gómeza, ale jeho následná hlavička trafila iba brániaceho hráča, od ktorého sa lopta odrazila za čiaru. Domáci môžu ohroziť súpera po rohovom kope.
     
    59
    Centrovaná lopta po rohovom kope dopadla na hlavu pripraveného obrancu hostí, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    60
    Malli sa dokázal uvoľniť na hranici pokutového územia súpera a okamžite sa snažil poslať loptu medzi tri žrde. Jeho strelecký pokus bol nepresný a skončil mimo brány.
     
    61
    Öztunali posúval loptu na pravej strane ihriska, ale nevšimol si, že sa v tom čase, na tom mieste nenachádzal nikto z jeho spoluhráčov. Pri lopte sú domáci.
     
    62
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Rohový kop zahral Yunus Malli. Loptu odvrátila obrana súpera.
     
    63
    Ricardo Rodríguez posielal center do šestnástky supera z nepríjemnej pozície. Jeho center nemal ani potrebnú výšku, ani presnosť, aby našiel tých správnych adresátov.
     
    64
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Daniel Caligiuri, prichádza Josip Brekalo.
     
    65
    Jeden z domácich hráčov si to namieril po ľavej strane ihriska dopredu, keď sa následne rozhodol centrovať. Tento jeho pokus bol zblokovaný. Nasleduje rohový kop v prospech domácich.
     
    66
    Center po rohovom kope neznamenal väčšie nebezpečenstvo pre hosťujúci celok.
     
    67
    Veľká príležitosť Öztunaliho. Ten si pekne nabehol do priestoru, kde dostal prihrávku, ale loptu nedokázal z prvej ideálne trafiť a tak z toho napokon nebolo vážnejšie ohrozenie.
     
    68
    Zlatá príležitosť na skórovanie! Draxler dokázal prejsť cez Lossla a už pred ním stála len prázdna brána. V poslednom momente sa do zadných rad vrátil Donati, ktorý sa zahral na brankára a zneškodnil Draxlerov pokus o skórovanie.
     
    70
    Träsch dostal loptu, ktorú sa z prvej snažil poslať medzi tri žrde z väčšej diaľky. Jeho strelecký pokus bol brániacim hráčom zblokovaný.
    70.
     
    71
    Córdoba v kľúčovom momente spadol na trávnik a dožadoval sa faulu. Hlavný rozhodca tu má posledné slovo a ten dal jasne najavo, že sa bude v hre pokračovať bez prerušenia.
     
    72
    Pri lopte sú hostia, ktorí sa snažia usadiť na polovici súpera.
     
    73
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Levin Öztunali, prichádza Pablo De Blasis.
     
    74
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Jakub Błaszczykowski, prichádza Bruno Henrique.
     
    75
    Pablo De Blasis dostal prihrávku do šestnástky súpera, ale zakončiť už nestihol. O loptu napokon prišiel.
     
    76
    Držanie lopty je zatiaľ 56% v prospech domácich a 44% v neprospech hostí. Stav zápasu je stále nerozhodný. Nechajme sa prekvapiť, ako toto stretnutie napokon dopadne.
     
    77
    Hostia budú zahrávať rohový kop. Yunus Malli sa už chystá ku rohovej zástavke.
     
    78
    Yunus Malli načechral center do hĺbky pokutového územia, ale nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    78
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Maximilian Arnold, prichádza Yannick Gerhardt.
     
    79
    Hneď dvojica husťujúcich hráčov sa snažila dostať s loptou do šestnástky domácich. To sa im napokon nepodarilo a o loptu po skvelej obrannej práci prišli.
     
    80
    Brekalo skúsil svoje šťastie zakončením z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý strelecký pokus skončil mimo bránky. Nasleduje odkop od brány hostí.
     
    81
    Na dlhý pas Seguina najlepšie vo vápne hostí zareagoval Draxler, ale jeho hlavičkové zakončenie nemalo potrebnú razanciu, aby vážnejšie ohrozilo pripraveného Lossla.
     
    82
    Domáci sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde sa snažia nájsť medzeru v defenzíve Mainzu, ktorú by sa snažili využiť ku založeniu úspešného útoku.
     
    83
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Yunus Malli, prichádza Suat Serdar.
     
    84
    Knoche skvelo dokázal prečítať rozbiehajúcu sa akciu súpera, vďaka čomu dokázal zachytiť prihrávku Serdara a tak zabránil hocikomu zakončiť.
     
    85
    Po súboji ostáva ležať na trávniku Bell. Nevyzerá to s ním vôbec dobre. Už mu na pomoc uteká tím lekárnikov. Uvidíme, či do zápasu ešte zasiahne.
     
    86
    Vyzerá to tak, že Bell bude v hre aj naďalej pokračovať bez nejakého obmedzenia.
     
    87
    Julian Draxler sa prezentoval utešenou strelou. Spracoval si prihrávku, pohľadom skontroloval bránku a vypálil spoza šestnástky. Pre gólmana by to bola ťažká pozícia, ale lopta trafila jedného z obrancov a od neho sa odrazila preč.
     
    88
    Hráči Wolfsburgu sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde sa snažia nájsť recept na defenzívu súpera.
     
    89
    Bruno Henrique nasmeroval do veľkého vápna center, ale obranca je pozorný a nebezpečie zažehnal. Wolfsburg aktuálne s rohovým kopom.
     
    90
    Domáci hráči sa rozhodli vyriešiť rohový kop jednoducho. Rozhodli sa ho rozohrať nakrátko a tak aj naďalej môžu pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    90
    Brekalo si dokázal spracovať prihrávku, ktorú mu poslal jho spoluhráč a následne skúsil zakončiť pomedzi nohy brániaceho hráča. Od neho sa lopta odrazila za čiaru. Domáci s výhodou rohového kopu.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v druhom polčase ešte dve minútky navyše.
     
    90+1
    Domáci opäť rozohrali rohový kop nakrátko a nasledoval center, ktorý nebol veľkým nebezpečenstvom pre hosťujúcu defenzívu.
     
    90+2
    Córdoba si to zle načasoval a včase prihrávky bol pristihnutý v ofsajdovej pasci.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:2.
    Střely mimo: 8:4.
    Rohy: 10:3.
    Ofsajdy: 4:0.
    Fauly: 10:6.
     
    Fanúšikovia rozhodne nemôžu byť s týmto zápasom spokojný. Sledovali len veľmi nudný futbal s minimum šancí na oboch stranách. Domáci tím to dnes skúšal cez krátke prihrávky a hosťujúca strana zasa trpezlivo čakala v zadných radoch na možnosť založiť rýchly protiútok. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (17:23:12)

    Róbert Gašpárek

    Góly:


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:6.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Träsch, Bruma, Knoche, Ricardo Rodríguez – Seguin, Arnold (78. Gerhardt) – Błaszczykowski (C) (74. Bruno Henrique), Draxler, D. Caligiuri (64. Brekalo) – Mario Gómez.
    Náhradníci: Benaglio – Schäfer, Gerhardt, Bruno Henrique, Mayoral, Horn, Brekalo.

    1. FSV Mainz 05: Lössl – Donati, Bell (C), Hack, Bussmann – Gbamin, Frei (58. Brosinski) – Öztunali (73. De Blasis), Malli (83. Serdar), Onisiwo – Córdoba.
    Náhradníci: Huth – Brosinski, Bungert, Clemens, De Blasis, Holtmann, Serdar.

    Rozhodca: Benjamin Brand