Pixbo Wallenstam – Vítkovice 4:3 (kon.)
koniec
Pixbo Wallenstam IBK
4:3 (0:2, 2:1, 2:0)
1. SC TEMPISH Vítkovice
cz Sobota 01.10.2016, 12:30 • Boråshallen, Borås, Sweden • Pohár majstrov (ženy)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Florbalový Pohár mistrů pokračuje semifinálovými duely. Dnes se nám opět představí české mistryně 1. SC TEMPISH Vítkovice, které vyzvou švédské šampionky Pixbo Wallenstam IBK s českou legionářkou Eliškou Krupnovou v sestavě.

     
    České florbalistky vstoupily do turnaje již včera a ve čtvrtfinálovém souboji s ruským týmem Nauka MP se jim dařilo náramně. Vítkovice zvítězily s přehledem 12:1 a v dnešním semifinálovém klání mají možnost poměřit se se švédskými mistryněmi.

    1. SC TEMPISH Vítkovice – Nauka MP 12:1 (4:0, 5:1, 3:0)
    2. Pantělejevová, 5. Ratajová (Halfarová), 9. Šupáková (Ferenčíková), 14. Ferenčíková (Ratajová), 25. Halfarová (Pantělejevová), 26. Ďuríková (Mandátová), 28. Enenkelová (Niemcová), 36. Kiecková (Enekelová), 37. Ferenčíková (Halfarová), 44. Paloncyová (Šupáková), 49. Šponiarová (Ferenčíková), 49. Niemcová (Kiecková) – 35. Kitaevaová (Dolgoborodová)

     
    Úvodní sestavy:

    Pixbo Wallenstam IBK: Hjortingová (Lindblomová) – Mellbergová, Sundbergová, Krantzová, Adelöwová, Bobergová, Manninenová – Södergrenová, Andebrattová, Fylkeová – Ahlstrandová, Arvodssonová, Anderssonová – Wålinderová, Krupnová, Habib-Westhová – Hogemarková, Landénová, Grefténová.

    1. SC TEMPISH Vítkovice: Kubíčková (Vávrová) – Ratajová, Z. Šponiarová, Niemcová, Paloncyová, Hložánková, Ďuriková – Klapitová, Ferenčíková, Halfarová – Enenkelová, Mandátová, Kiecková – Šupáková, M. Šponiarová, Hanzlíková – Pantělejevová, Kociánová, Martináková.

    Rozhodčí: Vesa Vilkki, Mikko Alakare.
     
    Pixbo nastoupí v tradičních červenobílých dresech, Vítkovice v zářivě žluté.
     
    Vítěz tohoto utkání se ve finálovém klání střetne s finským Classic.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Vítkovické hráčky vyhrály úvodní buly, ale brzy míček ztrácí. Z hlediště se ozývá pokřik fanoušků českého zástupce v turnaji.
     
    00:58
    Prvnímu pokusu o útok Pixba se Vítkovice ubránily bez problémů. Míček však zůstává na holích švédských mistryň.
     
    01:59
    Další útočná akce Pixba je přerušena pouze za cenu nedovoleného zákroku za vítkovickou brankou. Švédky budou rozehrávat z rohu hřiště.
     
    03:15
    Vítkovické hráčky ztratily míček ve středu hřiště a ke střele se dostala Fylkeová. Švédská útočnice ale branku minula.
     
    03:25
    Sundbergová přenechala míček Mellbergová, jejíž střela švihem se otřela o tyčku vítkovické branky.
     
    04:58
    Po zákroku Kubíčkové, se po dorážce natahovala Habib-Westhová, ale na dlouhou ruku nedokázala zamířit přesně.
     
    05:36
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Nádhernou akci předvedly vítkovické florbalistky a hned ze své první šance v utkání skórují. Hráčky ve žlutém se díky několika přihrávkám na jeden dotek dokázaly dostat z rohu až před branku Pixba, kde si míček zpracovala DENISA FERENČÍKOVÁ a pěknou střelou posílá Vítkovice do vedení. Asistence: Zuzana Halfarová.
     
    07:59
    Hráčky švédského mistra se snaží na vítkovickou branku rychle zareagovat. Obrana českého celku ale zatím odolává.
     
    08:45
    Na obou stranách byly k vidění z počátku slibně vyhlížející akce. Ani na jedné straně však nebyla útočná snaha zakončena přesnou střelou.
     
    08:58
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovické hráčky rozehrávaly volný úder z rohu hřiště. Po rychlém uvedení balonku do hry vypálila Hanzlíková. Gólmanka Hjortingová její střelu pouze vyrazila do brankoviště, odkud ho trošku se štěstím dopravila do branky MICHAELA ŠPONIAROVÁ. Asistence: Tereza Hanzlíková.
     
    10:00
    Švédky se dostaly do dobré příležitosti, koncovka jim však opět nevyšla. Odražený míček pak dokázaly vítkovické obránkyně odklidit do bezpečí.
     
    11:48
    Po závaru před brankovištěm Hjortingové dokázala vystřelit Halfarová, ale branku Pixba minula.
     
    12:31
    Kubíčková si připisuje dobrý zákrok ramenem proti střele ze středu hřiště.
     
    13:29
    Po střetu se Šupákovou zůstala v rohu hřiště ležet Adelöwová, které museli na nohy pomáhat zdravotníci. Pro švédskou obránkyni nejspíš zápas a možná i celý turnaj skončil. Nicméně nepředbíhejme a přejme Caroline Adelöwové co nejrychlejší zotavení.
     
    13:56
    Útočná snaha Pixba znovu ztroskotala na dobré vítkovické defenzivě.
     
    14:45
    Sodergrenová dostala nabito zpoza branky, ale ve snaze o co nejrychlejší zakončení mez tři tyče nezamířila.
     
    15:54
    Kubíčková si připisuje další jistý zákrok.
     
    16:52
    Halfarová teď bohužel nedosáhla na nabídku od jedné ze svých spoluhráček. Je to škoda, situace vypadala pro vítkovické nadějně.
     
    17:44
    Volný úder, který měly k dispozici hráčky Pixba, nepřinesl pro obranu Vítkovic žádné velké nebezpečí. Na balonku ale zůstávají Švédky.
     
    18:38
    Když se švédské mistryně nemůžou prokombinovat přes vítkovickou obranu, zkoušejí střílet z větší vzdálenosti. Jejich pokusy však končí mimo, na Kubíčkové a nebo jako v tomto případě na dobře postavených blokujících hráčkách českého mistra.
     
    19:00
    Fylkeová dostávala dobrou přihrávku do náběhu, ale o milimetry na míček nedosáhla. Tato akce Pixba vypadala hodně nebezpečně.
     
    19:55
    Paloncyová dokázala zblokovat další střelecký pokus Pixba.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina semifinálového duelu mezi švédskými a českými šampionkami je za námi. Mírně aktivnější byly dle očekávání hráčky Pixba, které však nedokázaly žádnou ze svých šancí využít. To Vítkovice se svých příležitostí chopily daleko lépe, když se nejprve po pěkné kombinační akci prosadila Ferenčíková a poté z dorážky zvýšila Michaela Šponiarová. Do druhého dějství tak půjdou florbalistky Vítkovic s dvoubrankovým náskokem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Fylkeové sjel míček při pokusu o střelu z čepele. K balonku se ještě dokázala dostat Södergrenová, jejíž pokus vyráží Kubíčková.
     
    21:29
    Krantzová dostala nabito na levé křídlo. Z první ale branku Vítkovic přestřelila.
     
    22:28
    Vítkovické florbalistky se pokusily dostat dopředu za pomoci dlouhé nahrávky. Ta však nebyla úplně přesná a na míčku je tak opět Pixbo.
     
    23:37
    Po lehce kostrbaté kombinaci Vítkovic proskákal míček až do brankoviště Pixba, kde se ho v pohodě zmocnila Hjortingová.
     
    24:28
    Poté, co si Hjortingová připsala povedený zásah proti střele ze střední vzdálenosti, vyrazily její spoluhráčky v bíločervených dresech do protiútoku, který jen za pomoci faulu zastavila Niemcová. Volný úder pro Pixbo.
     
    25:39
    Pixbo Wallenstam právě vstřelilo branku!
    Manninenová prodloužila do rohu na ELIŠKU KRUPNOVOU, která střelou na bližší tyč překonává jako první Kubíčkovou. Asistence: Laura Manninenová.
     
    27:11
    Vítkovické florbalistky snižení Pixba nikterak nerozhodilo a nadále pokračují ve stylu hry, který doteď přinášel ovoce.
     
    28:05
    Snahu o vítkovický brejk ukončuje nepřesná přihrávka.
     
    28:34
    Anderssonová běžela sama na Kubíčkovou a snažila se jí překonat rychlou kličkou. Vítkovická brankářka ale úmysl Anderssonové přečetla a podržela svůj tým.
     
    29:43
    Velká šance na druhé straně. Klapitová měla na pravém křídle dost času a prostoru ke střele, Hjortingová však předvedla dobrý zákrok. Klapitová poté neuspěla ani z dorážky.
     
    30:48
    Další velká příležitost, tontokrát však pro Pixbo. Po pěkné kombinaci všech tří útočnic střílela do poloodkryté branky Fylkeová. V tísni však přestřelila.
     
    32:20
    Výtečný zásah Kubíčkové. Švédky se dostaly do přečíslení 2 na 1, přihrály si přes bránící soupeřku, nicméně ztroskotaly na rychle se přesunuvší se Kubíčkové.
     
    32:59
    Další přesný zásah vítkovické gólmanky, když rychlým zákrokem rukou dokázala vyrazit střelu Habib-Westhové.
     
    34:26
    Hra se nám po několika vzrušujících minutách malinko uklidnila.
     
    35:28
    Střelecký pokus švédského týmu nebyl přesný. Balonek odražený od mantinelu pak sebrala Kubíčková.
     
    36:00
    Ani rychle rozehraný volný úder hráčkám Pixba úspěch nepřinesl a do útoku vyrážejí florbalistky Vítkovic.
     
    36:55
    Vyloučení v týmu Pixbo Wallenstam IBK (Manninenová – 2 minuty).
     
    37:41
    Vítkovice zatím kombinují, chybí tomu však přesná finální přihrávka.
     
    37:50
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Přesilovka využita. DENISA FERENČÍKOVÁ dostala na ose hřiště trestuhodně moc času, srovnala si míček na čepeli, zamířila a prudkou střelu vyhnala všechny pavouky z horního růžku branky Hjortingové. Asistence: Denisa Ratajová.
     
    38:43
    Vyloučení v týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice (Ratajová – 2 minuty).
     
    39:19
    Pixbo Wallenstam právě vstřelilo branku!
    Také Švédky využívají svoji první přesilovou hru. Na pravém křídle se ke střele odhodlala EMMELIE SÖDERGRENOVÁ a trefila se milimetrově přesně do vzdálenějšího rohu vítkovické branky. Asistence: Ida Sundbergová.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Perioda číslo dvě je již minulostí. Mohli jsme vidět zvýšené tempo i nasazení na obou stranách. Oba týmy měly několik hodně slibných příležitostí, nicméně brankářky na obou stranách předvedly velice podařené zákroky. Střelecky se dokázala po nenápadné akci prosadit česká legionářka hájící barvy Pixba Eliška Krupnová, která snížila na 1:2. Poté následoval festival již zmiňovaných neproměněných šancí. Další branky přinesl až závěr třetiny, kdy oba týmy využily přesilové hry. Za Vítkovice se to povedlo Denise Ferenčíkové, z Pixbo pak Emmelii Södergrenové. Před závěrečnou dvacetiminutovkou jsou stále o krůček blíže finále hráčky Vítkovic, konec zápasu bude ale ještě hodně zajímavý.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Míček na buly uzmuly hráčky Vítkovic.
     
    40:16
    Pixbu se naskytla šance pro útok, po faulu však jejich akce končí.
     
    40:44
    Kubíčková dobře viděla přízemní ránu švédské střelkyně a předvedla úspěšný zákrok.
     
    41:12
    Švédská celek postupuje od vlastní brankářky. Vítkovice brání půlicí čáru.
     
    41:33
    Souboj o míček zvládlo Pixbo, které si navíc vynutilo volný úder před brankou Češek.
     
    42:01
    Míček skákal k Fylkeové, ta ovšem v kvalitním útočném postavení nedokázala zasáhnout poskakující přihrávku.
     
    42:29
    Vítkovická defenziva chybovala u mantinelu a Švédky zůstávají na polovině soupeře.
     
    43:03
    O brejkovou situaci se snažila ofenzivní řada Vítkovic, Hjortingová uhlídala svoje brankoviště.
     
    43:45
    Nyní se dopředu vrhlo Pixbo a Kubíčková musela vyrazit nebezpečnou střelu nohou! Vítkovice záhy vyhazují.
     
    44:38
    Švédky se postupnou kombinací prodraly až před protivníkovu branku. Obrana bezchybně kryje.
     
    45:14
    Pixbo Wallenstam právě vstřelilo branku!
    Trestuhodná chyba ve vítkovické souhře končí vyrovnávací trefou švédského družstva! FRIDA AHLSTRANDOVÁ si zpracovala nepřesnou přihrávku soupeřky a s jistotou poslala míček nad Kubíčkovou. Bez asistence.
     
    46:27
    Tentokrát se do příležitosti tlačila Denisa Ferenčíková, míček jí ale byl před klecí gólmanky IBK odebrán.
     
    47:32
    Veronika Enenkelová byla Lindou Anderssonovou sražena k zemi. Rozehrávat tak mohou Vítkovice.
     
    48:30
    Hru opět kontroluje Pixbo. Míček putuje mezi bránícími florbalistkami.
     
    48:57
    Úspěšné vypíchnutí míčku mají na svědomí Vítkovice, jež přerušily rozvíjející se akci Švédek.
     
    49:20
    Vyloučení v týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice (Zuzana Halfarová – 2 minuty).
     
    49:48
    Brankářka českého týmu skokem zastavila jedovatý švédský pokus.
     
    50:38
    Pixbo nadále hledá prostor ke střele. Neuspěla ani Södergrenová.
     
    51:14
    Vítkovicím se podařilo dostat míček pryč ze své poloviny, soupeřky se však okamžitě vrací zpět před Kubíčkovou.
     
    51:49
    Nahrávka křídelní hráčky Pixba skončila na vítkovické holi. Český celek uklidňuje dění kolem brankoviště.
     
    52:18
    Střela Mandátové nebyla vůbec přesná. Hjortingová může zůstat v klidu.
     
    52:51
    Vítkovické útočnice se dostaly do zajímavého přečíslení, jenže brankářka nadvakrát skvěle zasáhla.
     
    53:33
    Pixbo Wallenstam právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byl hodně smolný moment pro naše zástupkyně. Eliška Krupnová výborně přihrála volné ALICII FYLKEOVÉ, která našla místečko pod nohou Kubíčkové a i s pomocí vzdálenější tyčky dopravila míček za brankovou čáru. Asistence: Eliška Krupnová.
     
    54:55
    A Pixbo pokračuje v produkci dalších šancí. Tentokrát ovšem rána zamířila na zadní mantinel.
     
    55:41
    Obránkyně švédského mistra ví, že nemusí nikam spěchat. Pixbo se uchyluje ke kombinaci na své polovině hřiště.
     
    56:12
    Vítkovice si střeleckou příležitost nevytvořily, protože je defenziva IBK zahnala do rohu.
     
    57:23
    Vysoký pas doskákal až ke Kubíčkové, která dobrým pohybem odrazila míček do bezpečí.
     
    57:55
    Před brankou už čekala na přihrávku zprava Enenkelová, tu ale v krajním momentu znemožnila poslední hráčka Pixba!
     
    58:57
    Hjortingová musela zakročit proti dvěma nadějným vítkovickým možnostem! Švédský tým stále vede o gól.
     
    59:52
    Utkání je takřka u konce a hraje se na polovině českého mistra. Zdá se, že je rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Na jedné straně radost, na druhé zklamání. Vítkovice i přes výborný vstup do utkání končí v semifinále Poháru mistrů. Češky dvakrát vedly o dvě branky, Pixbo však předvedlo, že patří k absolutní světové špičce a obratem v závěrečném dějství rozhodlo o svém postupu. Florbalistky Vítkovic přesto odehrály povedené utkání.
     
    STŘELY – CELKEM

    Pixbo: 22
    Vítkovice: 17
     
    To je z naší strany vše. Děkujeme, že jste s námi sledovali semifinále florbalového Poháru mistrů. Budeme se těšit u nadcházejících online přenosů. Přeji příjemně strávenou sobotu, na shledanou! (14:26:19)

    Lukáš Vacuška

    Tadeáš Mima

    Góly a asistencie: 26. Krupnová (Manninenová), 40. Södergrenová (Sundbergová), 46. Ahlstrandová, 54. Fylkeová (Krupnová) – 6. Ferenčíková (Halfarová), 9. M.Šponiarová (Hanzlíková), 38. Ferenčíková (Ratajová)


    Pixbo Wallenstam IBK: Hjortingová (Lindblomová) – Mellbergová, Sundbergová, Krantzová, Adelöwová, Bobergová, Manninenová – Södergrenová, Andebrattová, Fylkeová – Ahlstrandová, Arvodssonová, Anderssonová – Wålinderová, Krupnová, Habib-Westhová – Hogemarková, Landénová, Grefténová.
    1. SC TEMPISH Vítkovice: Kubíčková (Vávrová) – Ratajová, Z. Šponiarová, Niemcová, Paloncyová, Hložánková, Ďuriková – Klapitová, Ferenčíková, Halfarová – Enenkelová, Mandátová, Kiecková – Šupáková, M. Šponiarová, Hanzlíková – Pantělejevová, Kociánová, Martináková.

    Rozhodca: Vesa Vilkki, Mikko Alakare