Vítkovice – Olomouc 6:5 (kon.) | Jihlava – Zlín 4:1 (kon.) | Hradec Králové – Pardubice 1:0 (kon.)
Kladno – Chomutov 5:4 (po pr.) | HC Plzeň – HC Litvínov 4:3 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 2:5 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 9:2 (kon.) | K. Vary – Slavia 4:2 (kon.) | Třinec – Vítkovice 3:4 (kon.)
koniec po predl.
Rytíři Kladno
5:4 (0:0, 3:1, 1:3 - 1:0)
Piráti Chomutov
cz Sobota 01.10.2016, 12:00 • ČEZ stadion, Kladno • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 10. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání mezi Rytíři Kladno a Piráty Chomutov začíná ve 12:00, změny stavu z tohoto zápasu Vám přinese Jan Brabec.
     

    Rytíři Kladno

    Kladenští Rytíři do nové sezóny vlétli s pořádně nabroušenými meči. Z úvodních devíti kol pouze dvakrát nebodovali, a tak se momentálně mohou pyšnit první příčkou v tabulce. K jejímu udržení ovšem potřebují další výhru, protože druhá Plzeň má sice tříbodovou ztrátu, ale také jeden zápas k dobru.

    Poslední zápasy Rytířů

    Karlovy Vary – Rytíři Kladno 4:5pp
    Litvínov – Rytíři Kladno 2:1
    Rytíři Kladno – Plzeň 4:2
    Slavia Praha – Rytíři Kladno 4:2
    Chomutov – Rytíři Kladno 3:4

    Nejproduktivnější hráči Kladna

    Krešimir Schildhabel – 9 zápasů (4+11)
    Adam Kalaj – 5 zápasů (6+5)
    Petr Patyk – 9 zápasů (3+7)
    Adam Kubík – 4 zápasů (2+6)
    Dominik Havelka – 9 zápasů (4+3)

    Statistiky kladenských brankářů

    David Stahl – 6 zápasů, úspěšnost 93,33%
    Libor Svoboda – 3 zápasy, úspěšnost 89,01%
     

    Piráti Chomutov

    Naopak Piráti z Chomutova neprožívají příliš povedený začátek soutěže. Sice zatím odehráli jen 7 zápasů, z těch mají ovšem pouhých 8 bodů, což je řadí až na třináctou pozici v tabulce. První zápas dnešních soupeřů se odehrál v Chomutově, kde zvítězili kladenští hokejisté poměrem 4:3.

    Poslední zápasy Pirátů

    Piráti Chomutov – Karlovy Vary 3:1
    Plzeň – Piráti Chomutov 6:4
    Piráti Chomutov – Kladno 3:4
    Litvínov – Piráti Chomutov 6:3
    Piráti Chomutov – Slavia Praha 5:3

    Nejproduktivnější hráči Chomutova

    Filip Palička – 5 zápasů (3+6)
    Jan Svoboda – 6 zápasů (5+3)
    Patrik Lidák – 7 zápasů (1+5)
    Daniel Šilar – 7 zápasů (2+3)
    Patrik Adámek – 7 zápasů (2+2)

    Statistiky chomutovských brankářů

    Dominik Pavlát – 7 zápasů, úspěšnost 89,52%
    Alex Strejc – 2 zápasy, úspěšnost 83,87%
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Stahl (L. Svoboda) – Havelka (A), Kiml, Chládek, Šíma, Zelingr, Malý – Vach, Cibák Piovarči, Patyk (C), Š. Bláha, Borkovec, Schildhabel (A), Janeček, Řepka, Keszi, Kučera, Kalaj

    Piráti Chomutov: Pavlát (Skokan) – Buchtela, Kopic, Gröger, Novák, Lidák (C), Smutný, Běhula, Hajič – Polák, Niňaj, Palička, Részegh, Rindoš (A), Chlán, J. Svoboda, Šilar, Adámek

    Rozhodčí: Jílek – Svobodová, Huryta
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    13:20
    Až ve druhé polovině první třetiny uvidíme první početní výhodu. Tu si zahraje Kladno, protože Polák (CHM) nedovoleně hákoval, a tak si musí odsedět 2 minuty na testné lavici.
     
    15:20
    Hosté v plném počtu.
     
    17:57
    První periodu uzavře další kladenská přesilovka. Niňaj (CHM) si pomohl hákováním soupeře, za což je vyloučen na 2 minuty.
     
    19:57
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství nám branku nenabídlo. Kladenští sice měli hned dvě přesilové hry, ty ovšem nedokázali využít, a tak si budeme muset na otevření gólového účtu počkat nejméně do druhé třetiny. Který z brankářů bude poprvé lovit puk ze své sítě?

    Další třetina začne přibližně v 12:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Ve druhé třetině stačilo Kladenským ke skórování pouhých 36 sekund. O první branku dnešního klání se postaral domácí kapitán PETR PATYK, který proměnil přihrávku Kesziho. Asistence: Vincent Keszi, Štěpán Bláha.
     
    22:18
    Rozhodčí signalizuje první prohřešek domácího týmu. Piovarči (KLA) si odpyká dvouminutový trest za sekání.
     
    23:36
    Piráti právě vstřelili branku!
    Už vše nasvědčovalo tomu, že Rytíři své první oslabení přečkají, jenže v poslední vteřině přesilovky Piráti udeřili. TAMÁS RÉSZEGH využil přesilovou hru, čímž dokonale odpověděl na první gól Patyka. Asistence: Ondřej Buchtela.
     
    27:38
    Buchtela (CHM) putuje za krosček na 2 minuty na trestnou lavici.
     
    29:38
    Hosté v plném počtu.
     
    30:11
    Po nevyužité kladenské přesilovce si zahrají početní výhodu také Chomutovští. Štěpán Bláha (KLA) inkasuje 2 minuty za nesportovní chování.
     
    32:11
    Domácí v plném počtu.
     
    36:46
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladenský ČEZ stadion opět jásá! Aktéři prvního gólu Kladna si tentokrát jen vyměnili role.Patyk nahrával na VINCENTA KESZIHO, který vrací Rytířům vedení. Odpoví Chomutov? Asistence: Petr Patyk, Štěpán Bláha.
     
    39:14
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Opověď Pirátů nedorazila, branková síť se ale vlní v bráně Pavláta. Předchozí gólovou kombinaci si zopakovali opět Patyk s Kezsim. Střelcem byl opět VINCENT KESZI, který si připisuje do kanadského bodování dnes už třetí bod. Tři body má také Patyk, který jeden gól vstřelil a na dva další asistoval. Asistence: Petr Patyk.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nám nabídla skvělou gólovou podívanou na první branku Petra Patyka ještě dokázal zareagovat Tamás Részégh, jenže následně si slovo vzal Vincent Keszi, díky jehož dvou gólech Kladno vede 3:1.

    Další třetina začne přibližně v 13:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    44:01
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že i dnes budou brát Rytíři tři body. Do tříbrankového vedení Kladno posílá jeho nejproduktivnější muž – KREŠIMIR SCHILDHABEL. Asistence: David Chládek, Michal Kučera.
     
    44:30
    Janeček (KLA) je vyloučen na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    45:08
    Rytíři si vše zbytečně komplikují. Š. Bláha (KLA) nabídl soupeři přesilovku 5 na 3, provinil se proti pravidlům nedovoleným bráněním.
     
    46:30
    Rytíři jsou z nejhoršího venku, nyní už hrají ve čtyřech.
     
    47:08
    Domácí v plném počtu.
     
    48:28
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští sice přesilovou hru 5 na 3 nevyužili, po jejím konci se jim ovšem podařilo stáhnout náskok svého soupeře na dvě branky. O druhý gól chomutovských Pirátů se postaral JOSEF RINDOŠ. Asistence: Tom Polák, Daniel Novák.
     
    53:13
    Piráti právě vstřelili branku!
    Schyluje se na Kladně k velkému dramatu? Ještě před chvílí ztráceli Piráti tři góly, nyní jim k vyrovnání chybí jediný! Po přihrávce Paličky dokázal překonat bezmocného Stahla JAN SVOBODA. Asistence: Filip Palička, Daniel Šilar.
     
    55:56
    Piráti právě vstřelili branku!
    To je trestuhodné, domácí promarnili třígólový náskok. O vyrovnání se postaral svým druhým zásahem v utkání TAMÁS RÉSZEGH. Asistence: Petr Chlán.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině jsme viděli skvělý finiš chomutovských Pirátů, díky kterému je nyní stav nerozhodný 4:4. Nejprve posunul Kladno do tříbrankového náskoku Krešimir Schildhabel, následně ale už úřadovali hosté. Branky Josefa Rindoše, Jana Svobody a Tamáse Részegha zapříčinily to, že nyní uvidíme prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:58
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí tým se dokázal z vyrovnání oklepat, následně rozhodl hned na začátku prodloužení! O tom, že bod navíc zůstane na Kladně rozhodl svým druhým dnešním gólem KREŠIMIR SCHILDHABEL. Asistence: Dominik Havelka.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas nám nabídl vskutku nevídané drama. Kladenští v jednu chvíli sice vedli už 4:1, jenže Piráti dokázali srovnat na 4:4. V prodloužení si ale vzal slovo domácí nejproduktivnější muž Krešimir Schildhabel, který vystřelil Rytířům druhý bod! (14:16:07)

    Jan Brabec

    Góly a asistencie: 21. Patyk (Keszi, Š. Bláha), 37. Keszi (Patyk, Š. Bláha), 40. Keszi (Patyk), 45. Schildhabel (Chládek, Kučera), 61. Schildhabel (Havelka) – 24. Részegh (Buchtela), 49. Rindoš (Polák, Novák), 54. J. Svoboda (Palička, Šilar), 56. Részegh (Chlán)


    Rytíři Kladno: Stahl (L. Svoboda) – Havelka (A), Kiml, Chládek, Šíma, Zelingr, Malý – Vach, Cibák Piovarči, Patyk (C), Š. Bláha, Borkovec, Schildhabel (A), Janeček, Řepka, Keszi, Kučera, Kalaj
    Piráti Chomutov: Pavlát (Skokan) – Buchtela, Kopic, Gröger, Novák, Lidák (C), Smutný, Běhula, Hajič – Polák, Niňaj, Palička, Részegh, Rindoš (A), Chlán, J. Svoboda, Šilar, Adámek

    Rozhodca: Jílek – Svobodová, Huryta