Martin – Nové Zámky 3:0 (kon.) | Trenčín – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Zvolen – B. Bystrica 5:6 (kon.)
Žilina – Poprad 9:2 (kon.) | Nitra – Košice 6:4 (kon.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
6:1 (3:1, 2:0, 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Piatok 30.09.2016, 18:00 • Zimný štadión Pavla Demitru • Tipos Extraliga (SR) • 8. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Liptovský Mikuláš sa vrátil do najvyššej súťaže po šiestich rokoch. V extralige odohrali Liptáci 17 ročníkov, väčšinou sa pohybovali medzi 6.-9.miestom, ich maximom je piata priečka z rokov 1995 a 2009. Najhorším umiestnením bolo 12.miesto, ktoré v roku 2010 znamenalo zostup do druhej najvyššej súťaže. Klub, ktorý vychoval pre slovenský hokej hráčov ako Bača, Božík, Kledrowetz, Uram, Laco, Paukovček, Pleva či Plch, získal v lete licenciu od Piešťan a v krátkom čase dokázal postaviť tím, ktorý dokáže hrať vyrovnané zápasy v Tipsport lige. V bránke je oporou skúsený Karol Križan, v obrane skúsenosť Nádašdiho, Stehlíka, Kadlubiaka či Bobčeka dopĺňajú mladší hráči. V útoku sa tím trénera Spišáka spolieha najmä na súrodenecké trio Hunovcov. Rudolf, Róbert a Richard nazbierali spolu v siedmich zápasoch 18 bodov. Skúsenosti dodávajú ofenzíve matadori Uram, Faith či Stumpel, hoci posledne menovaný hráč, ktorý minulý rok dokončil sezónu v Dukle, je momentálne zranený. HK 32 je priebežne na štvrtej priečke, v ôsmich zápasoch nazbieral 13 bodov a má kladné skóre 26:17, výborne bráni oslabenia (91,84%), brankár Karol Križan je medzi najlepšími brankármi ligy v poradí úspešnosti zásahov (93,6%). Jeho náhradník Adam Nagy nastúpil na 5 zápasov a má bilanciu dokonca 95%. Liptáci vo štvrtok cestovali do Piešťan na zápas s HK Orange 20, vďaka vysokému víťazstvu predbehli Trenčanov v tabuľke.

    Dukla je teda momentálne na piatom mieste, na tretiu Bystricu stráca tri body, ale má zápas s dvadsiatkou k dobru. V minulom zápase dokázali zverenci trénerského dua Holaň – Petrovický získať tri body na horúcom bystrickom ľade. Defenzívny výkon, podporený skvelým Janom Cháberom v bráne, priniesol tímu úspech. Víťazný gól zaznamenal Matúš Holenda. 21-ročný obranca sa pred duelom s Popradom presunul zo štvrtého do druhého útoku a v dvoch zápasoch strelil 2 góly a pridal 2 asistencie. Pridať musia rozhodne útočníci. Zo 16 presných zásahov Dukly sa 5-krát trafili obrancovia, 11 gólov od útočníkov je v siedmich zápasoch málo. Svoju extratriedu potvrdzuje brankárska jednotka trenčianskeho tímu, 32-ročný český brankár je s úspešnosťou zásahov 94,14% najlepším gólmanom súťaže. Michal Novák sa so ziskom 5 bodov delí o 7.miesto v produktivite obrancov. V tímových štatistikách patrí Trenčanom až ôsme miesto vo využívaní presiloviek (4,08%), hrali najviac minút zo všetkých tímov v početnej výhode (71 minút), ale zaznamenali iba dva góly v 49 presilovkách. V oslabeniach je Dukla siedma s úspešnosťou 85,11%, keď ubránila 40 zo 47 oslabení.

    Dukla v sezóne 2016/17
    1.kolo: Dukla – Martin 5:1 (Veilleux 2, Pardavý, Dlouhý, Tybor)
    2.kolo: Dukla – Zvolen 1:2 (Gašparovič)
    3.kolo: Žilina – Dukla 2:4 (Drgoň, M.Novák, Tybor, Hossa)
    4.kolo: Dukla – Nitra 2:1 sn (Tybor, Hossa)
    5.kolo: Košice – Dukla 6:0
    6.kolo: Dukla – Poprad 1:2 pp (Holenda)
    7.kolo: B.Bystrica – Dukla 2:3 (Gašparovič, M.Novák, Holenda)

    HK 32 v sezóne 2016/17
    1.kolo: Žilina – LM 2:7 (Rich.Huna 2, Stumpel, Rób.Huna, Rud.Huna, Kriška, Sukeľ)
    2.kolo: LM – Nitra 4:3 sn (Rud.Huna, Rób.Huna, Števuliak, Piatka)
    3.kolo: Košice – LM 2:0
    4.kolo: LM – Poprad 2:3pp (Rud.Huna, Lištiak)
    5.kolo: Bystrica – LM 3:2 pp (Rich.Huna, Lištiak)
    6.kolo: Martin – LM 1:0
    7.kolo: LM – Nové Zámky 3:2 (Nádašdi, Rud.Huna, Brezniak)
    vložený zápas: HK Orange 20 – LM 1:8 (Kriška, Šiška, Rich.Huna, Rób.Huna, Rud.Huna, Bobček, Stehlík, Števuliak)
    Liptáci včera zdolali HK Orange 20. Poradia si aj s Trenčínom?
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Chábera (Kutej) – Kozák, Drgoň, Holenda, M.Novák, Bohunický, Hatala, Albers, Ryzák – Sojčík, R. Dlouhý, L. Novák – Gašparovič, Kalináč, Tybor – Hlinka, Veilleux, Ölvecký – Briestenský, J. Švec, D. Novák

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan (A. Nagy) – Mezovský, Bobček, Stehlík, Nádašdi, M. Šiška, Moravčík, D. Kadura, Kadlubiak – Rich. Huna, Rob. Huna, Rud. Huna – Faith, Mat. Sukel, Kriška – A. Laco, Piatka, Lištiak – Stümpel, Kabáč, Števuliak

    Rozhodca: M.Novák – Valo, Výleta.
     
    Po zranení sa vracia do zostavy Liptákov aj Jozef Stumpel, ktorý má už na drese aj kapitánske céčko, zatiaľ je písaný ako člen štvrtej formácie, uvidíme, aké úlohy mu tréner Spišák dá počas stretnutia.
     
    V zostave Dukly chýba pre zranenie Marcel Hossa, do prvého útoku sa tak posunuli k Dlouhému Sojčík a Lukáš Novák. Od oboch sa očakával veľký bodový prínos, ale prvý má na konte nulu a druhý jednu asistenciu, čaká sa teda od nich v prvej lajne bodové obrodenie.
     
    Tímy víta na ľade len hŕstka divákov, riedko zaplnené tribúny trenčianskeho štadióna. Hostia celí v červenom, Dukla tradične v žltých dresoch. V bránkach tímov jednotky, v domácej Jan Chábera, v hosťujúcej Karol Križan.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Novák nahodil do tretiny, ale Mezovský si dal pozor a puk dostal do bezpečia.
     
    01:20
    Druhý útok Trenčanov zavrel súpera, po nahodení M.Nováka od modrej sa puk odrazil ku Kalináčovi, ale ten zblízka pripravreného Križana neprekonal.
     
    02:15
    Nádašdi nepustil k puku Veilleuxa a potom po jeho vyhodení a teči Trenčanov skončil puk mimo ihriska.
     
    03:05
    Drgoň skvelým pasom na útočnú modrú vysunul Lukáša Nováka, ten išiel sám na brankára, po blafáku na forhend bol tiesnený obrancom a spadol. Rozhodca neposúdil zákrok obrancu ako faul.
     
    04:06
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Chyba Bohunického v obrane, čistý puk zamietol len pred RÓBERTA HUNU, pred ktorým bola odkrytá brána a tak pohodlne skóroval.
    Bez asistencie.
     
    04:48
    Gašparovič to skúsil na ľavom kruhu spoza obrancu, Križan bol dobre postavený.
     
    05:59
    Števuliaka pri rozohrávke atakoval D.Novák a tak hosťujúci hráč len odstrelil na zakázané uvoľnenie.
     
    07:31
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Rich.Huna – 2 min., hákovanie).
     
    08:32
    Trenčania prepadli v útočnom pásme, ale Gašparovič sa dobre vrátil a sám prekazil prečíslenie hostí.
     
    09:19
    Trenčín dal gól!
    Trenčania využili presilovku, snaha hostí zašliapnuť puk pri mantineli nebola úspešná, Dukla ho získala a rozohrala akciu v pásme, Kozák si šikovne počkal, kým KEVEN VEILLEUX bude zaparkovaný pred Križanom, Kanadský center umne tečoval nahodenie a je vyrovnané.
    Asistencie: Lukáš Kozák, Peter Olvecký
     
    10:12
    Rýchla akcia troch R. Richard – Rudolf – Robert a strela z ľavého krídla. Chábera však strelu do stredu brány pokryl.
     
    12:11
    Trenčania zamierili do pásma 2 na 2, Hlinka prenechal Olveckému, ten vystrelil, puk sa mu od brániaceho hráča odrazil naspäť, druhý pokus pokryl brankár.
     
    12:19
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Nádašdi – 2 min., hákovanie).
     
    13:06
    Strela Kozáka od modrej mala dobré parametre, len tesne minula bránu, o čosi neskôr pokúšal šťastie L.Novák spred brány, ale z uhla netrafil horný roh.
     
    14:28
    Hoci väčšinu času strávila Dukla v útočnom pásme, presilovku nevyužila, po jej skončení nastrelil M.Novák hráča hostí, lenže Liptáci nezahrali únik dobre a Nádašdi, ktorý sa vracal z trestnej lavice, nahodený puk nedokázal dostihnúť.
     
    15:50
    Keď majú puk bratia Hunovci, je to veľká výzva pre obrany, Drgoň s Kozákom si teraz dali v pásme pozor.
     
    16:49
    Skvelý pas M.Nováka od vlastnej modrej na Veilleuxa, ktorý si nakorčuľoval medzi obrancov a mieril sám na Križana. V zakončení skúsil strelu, ale neprepasíroval puk cez brankára.
     
    17:41
    Trenčín dal gól!
    Na začiatku trenčianskej akcie bol Olvecký, ktorý zaviezol puk do pásma, tam ho dostal MICHAL HLINKA, vyskúšal strelu švihom z pravého krídla a trafil presne k žrdi na vyrážačku brankára.
    Asistencia: Peter Olvecký
     
    18:50
    Trenčín dal gól!
    Prvý trenčiansky útok narobil vetry v obrane hostí, Sojčík získal puk za bránkou, prebral ho L.Novák, ktorý obkročuľoval bránu, posunul MICHALOVI NOVÁKOVI a ten na presne trafil pravý horný roh brány.
    Asistencia: Lukáš Novák
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvode hostia využili trenčiansku chybu na získanie vedenia, ale potom Dukla dokázala tromi gólmi korunovať svoju prevahu a pred druhou tretinou má náskok. Dokážu sa Liptáci vrátiť do hry v druhej tretine, alebo uvidíme jasnú záležitosť domácich?
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:12
    Sojčík sa po prihrávke Dlouhého dostával do dobrej streleckej pozície, ale Richard Huna sa dobre vrátil a zabránil mu v zakončení.
     
    20:52
    Rud.Huna obkrúžil s pukom bránu, ale potom nenašiel spoluhráča.
     
    21:06
    Trenčín dal gól!
    Druhý útok Dukly rozobral obranu hostí, Gašparovič na seba naviazal brániacich hráčov, Kalináčovi sa otvoril priestor a našiel prihrávkou úplne voľného RADOSLAVA TYBORA na pravom kruhu a ten urobil Križanovi blafák.
    Asistencia: Martin Kalináč
     
    23:18
    Hostia sa snažia o odpoveď, ale strela Bobčeka od mantinelu nemohla Cháberu ohroziť, ten však prerušil hru a nechal spoluhráčov vystriedať.
     
    23:46
    Sojčík získal puk pri mantineli a potom mal pred bránou voľného Lukáša Nováka, ktorému prihral, ale Križan sa dobre premiestnil k druhej žrdke a koncovku Nováka zastavil.
     
    25:19
    Od Gašparoviča cez Kalináča sa dostal puk až k Tyborovi na pravý kruh, ten sa snažil ešte vylepšiť streleckú pozíciu, nakoniec mu obancovia puk vypichli.
     
    25:59
    Olvecký spoza brány ideálne naservíroval Veilleuxovi medzi kruhy, pohotovú strelu kanadského centra Križan zachytil medzi betónmi.
     
    27:46
    Strelu Andreja Laca z uhla Chábera vyrazil pre bránu, tam mu pomohli spoluhráči.
     
    28:35
    Sojčík a L.Novák majú veľkú snahu prelomiť strelecké trápenie, tlačia sa pred bránu, ale nie a nie im to padnúť.
     
    29:17
    Hunovci podnikli výpad do pripravenej obrany, Richard Huna aspoň strelou z ľavého kruhu vybojoval pásmo.
     
    30:49
    Kozák sa snažil využiť zakrytý výhľad brankára, ale puk skončil len na betónoch Križana.
     
    31:31
    Liptáci sa tlačili pred bránu, M.Novák nepustil protihráča do zakončenia.
     
    31:39
    Rudolf Huna spoza brány rýchlym výpadom zakončil k žrdke, Cháberovi puk skončil niekde vo výstroji, hoci hostia sa radovali. Bol či nebol puk v bránke? Rozhodca Novák sa rozhodol zavolať videorozhodcovi.
     
    31:39
    Keď sa Chábera zdvihol z ľadu, puk bol pred čiarou, teraz sa zisťuje, či medzitým nebol aj za bránkovou čiarou.
     
    31:39
    Stále sa študuje video, Chábera bol natlačený na čiare, je dosť možné, že aj keby puk bol v bránke, cez výstroj brankára nie je šanca vidieť to.
     
    31:39
    Konečne sa rozhodlo, Novák rozpažil a išiel k striedačke hostí vysvetliť svoj verdikť.
     
    31:42
    Liptáci vyhrali buly a Rudolf Huna pohotovo strieľal, Chábera mu zmaril radosť lapačkou.
     
    32:00
    Gašparovič získal puk na vlastnej modrej a zrýchlil. Mieril sám na brankára, skúšal blafák na bekhend, Križan sa mu hodil do jazdy a akciu stopol.
     
    32:15
    Hrá sa teraz hore-dolu, Rudolf Huna s pukom vyšiel spoza brány a skúšal prekvapiť Cháberu, no puk letel len pozĺdž brány do rohu klziska.
     
    33:30
    Zlá prihrávka domácich v útoku rovno na hokejku Laca, ten sa snažil nakorčuľovať medzi obrancov, ale Holenda s M.Novákom si dali pozor.
     
    34:11
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (L.Novák – 2 min., hákovanie).
     
    34:42
    Trenčanom sa podarilo vyhodiť puk a potom umne držať sekundy mimo svojho pásma.
     
    35:24
    Hosťom sa nedarí usadiť v presilovkovom vzorci. Dukla sa dobre bráni.
     
    36:11
    Domáci v plnom počte.
     
    37:38
    Tybor s Gašparovičom vyrazili do brejku 2 na 1, v útočnom pásme ale akcia bola zbrzdená, tak Tybor poslal do tandemu Kalináčovi, jeho strelu spomedzi kruhov Križan zachytil.
     
    37:42
    Trenčín dal gól!
    Hlinka vyhral buly v útočnom pásme, PETR OLVECKÝ vystrelil z pravého kruhu a puk zapadol za brankára, ktorý mal zakrytý výhľad.
    Asistencia: Michal Hlinka
     
    37:55
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (M.Novák – 2 min., podrazenie).
     
    38:27
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Kriška – 2 min., podrazenie).
     
    38:30
    Mikuláš sa držal v útočnom pásme počas presilovky, ale potom po strate puku hasil Kriška a sily sa vyrovnali.
     
    39:02
    V drese hostí púta svojim výkonom Andrej Laco, teraz dobre držal puk v útočnom pásme, aj raz ohrozil bránu, potom ešte dokázal prihrať do dobrej pozície Piatkovi, ten zblízka neprekonal Cháberu.
     
    39:36
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Olvecký – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    39:55
    Po skrumáži a vysokej hokejke Olveckého sa dohrávalo v početnej výhode hostí 4 na 3, ktorá skončila tesne pred sirénou, keď MIchal Novák naskočil z trestnej lavice.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine bola otázka, či sa hostia dokážu ešte dostať do zápasu, priebeh druhej časti ukázal, že to je pre nich príliš náročná úloha, vzadu sa museli obracať a dve akcie Trenčanov neubránili. Pred treťou tretinou má Dukla pohodlný náskok a nakročené k trom bodom. Podarí sa Liptákom zázrak?
     
    Výmena brankára hostí, Križana nahradil na poslednú tretinu Adam Nagy.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:10
    Po návrate hosťujúceho hráča krátka presilovka Mikuláša, šancu mal na ľavom kruhu Nádašdi, ale príklepom mieril len vedľa.
     
    41:40
    Trenčania už v plnom počte, medzi kruhy si však pre odrazený puk nakorčuľoval Stehlík a bekhendom vyskúšal brankára.
     
    42:30
    Snaha tretieho trenčianskeho útoku neúspešná, v pásme sa Dukla dokázala usadiť, ale nahodenie Ryzáka Veilleux pred bránou netrafil.
     
    44:10
    Čiarový s číslom 73 teraz veľmi zle posúdil hybridný icing, trenčiansky útočník bol ešte pol metra za obrancom a čiarový rozpažil. Na jeho šťastie Trenčania po zisku puku neohrozili Nagya žiadnou nebezpečnou strelou.
     
    44:43
    Dukla vyhrala buly v pásme, Gašparovič posunul na modrú M.Novákovi, jeho strelu nik pred bránou netečoval, Nagy vyrazil.
     
    47:05
    Dlouhý založil akciu, L.Novák predložil ideálne Sojčíka, ten z dobrej pozície skúšal po zemi do protipohybu brankára, ale tesne minul žrdku.
     
    48:08
    Veľký tlak druhej trenčianskej formácie, päť striel v krátkom slede musel riešiť Nagy, poradil si s koncovkami Gašparoviča, Kalináča, Tybora aj Holendu.
     
    48:34
    Dukla pri chuti, hostia by sa už zrejme najradšej videli v autobuse.
     
    49:40
    Pol minúty sa hráči tlačili pri mantineli, potom aj tak hra prerušená.
     
    50:06
    Kozákov puk od modrej vyrazil brankár pred odkrytú bránu, ale Sojčík preváhal ideálny moment na strelu, potom ho zablokoval obranca.
     
    51:12
    Hlinka bojoval ako lev pri zadnom mantineli, nakoniec získal puk, ale ten sa odrazil len k Nagyovi, ktorý prerušil hru.
     
    51:55
    Stumpel založil akciu hostí, cez Krišku sa puk dostal opäť ku kapitánovi Liptákov, ale ten nezakončil, hostia však dokázali dostať puk na modrú k Stehlíkovi, jeho rana bola tečovaná, Chábera reflexívne zasiahol.
     
    53:20
    Štvrtý útok Dukly sa dlhšie udržal v pásme, po unavení súpera prišli strelecké možnosti, ale Nagy dobre pokryl ranu z uhla.
     
    55:13
    Kalináč spoza brány namazal Gašparovičovi, ten volil pohotovú strelu z prvej, ale puk pristál na betóne Nagya, ktorý vzápätí prerušil hru.
     
    55:40
    Možnosti na oboch stranách. Najprv unikli hostia, ale prečíslenie im pokazil Tybor, ktorý sa vrátil do obrany, na druhej strane o chvíľu vyštartoval rýchlik Gašparovič, obranca ho ešte stihol dokorčuľovať a donútil ho len k bekhendovému zakončeniu, ktoré Nagy pokryl.
     
    56:47
    Liptáci sa ešte snažia kozmeticky upraviť skóre, zakončenie Laca z ľavej strany skončilo na výstroji Cháberu.
     
    57:31
    Štvrtý útok Liptákov zatlačil rovnakú formáciu súpera, zakončoval Kabáč po obkorčuľovaní brány, ale Chábera bol pripravený.
     
    58:55
    Manévre Tybora s Gašparovičom v pásme nepriniesli strelu na bránu.
     
    59:03
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Kriška – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    59:28
    Trenčín dal gól!
    Dukla využíva druhú presilovku v zápase, hneď sa usadila v pásme, obrancovia si dvakrát vymenili puk, a po poslednej Drgoňovej prihrávke namieril presne LUKÁŠ KOZÁK a delovkou prestrelil všetko čo stálo v ceste.
    Asistencia: Adam Drgoň
     
    Koniec zápasu.
     
    Dukla síce v zápase prehrávala, ale od polovice prvej tretiny jasne ovládla hru a svoje víťazstvo okorenila aj najlepším nástrelom v sezóne. (20:18:22)

    Marián Vychovalý


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 10. Veilleux (Kozák, Olvecký), 18. Hlinka (Olvecký), 19. M.Novák (L.Novák), 22. Tybor (Kalináč), 38. Olvecký (Hlinka), 60. Kozák (Drgoň) – 5. Huna


    HK DUKLA Trenčín: Chábera – Kozák, Drgoň, Holenda, M.Novák, Bohunický, Hatala, Albers, Ryzák – Sojčík, R. Dlouhý, L. Novák – Gašparovič, Kalináč, Tybor – Hlinka, Veilleux, Ölvecký – Briestenský, J. Švec, D. Novák
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Križan (41.A. Nagy) – Mezovský, Bobček, Stehlík, Nádašdi, M. Šiška, Moravčík, D. Kadura, Kadlubiak – Rich. Huna, Rob. Huna, Rud. Huna – Faith, Mat. Sukel, Kriška – A. Laco, Piatka, Lištiak – Stümpel, Kabáč, Števuliak

    Rozhodca: M.Novák – Valo, Výleta