Novokuzneck – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Novosibirsk – Metallurg Magnitogorsk 0:3 (kon.) | Omsk – Ufa 2:5 (kon.)
Čerepovec – Vladivostok 2:1 (kon.) | Novgorod – Barys 3:2 (po pr.) | CSKA Moskva – Chabarovsk 1:2 (1:2 po s.n.)
Petrohrad – Red Star Kunlun 3:0 (kon.) | Soči – Jugra Chanty-Mansijsk 2:1 (kon.) | S.Moskva – Jekaterinburg 3:0 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
HC Salavat Julajev Ufa
cz Štvrtok 29.09.2016, 15:00 • Omsk Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    55:25 Linus OMARK - 2:5
     
    55:25
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak a je hotovo! Gustafsson zaváhal ve středním pásmu, když doslova přenechal puk LINUSI OMARKOVI. Hostující útočník si to namířil přímo na Šilina, který moc daleko vyjel a poté už nedokázal reagovat na rychlý manévr švédského hokejisty, jenž zakončil do prázdné brány. Asistence: Teemu Hartikainen
     
    52:18
    Zbytečné fauly ale mohou být komplikací. Maxim Gončarov (UFA) je penalizován za podražení.
     
    51:00
    Další megašance Ufy! Anton Lazarev se zjevil za obranou Omsku, avšak forhendovým zakončením napálil jen tyč!
     
    50:32
    Místo kontaktní branky však mohl přijít pátý zářez Ufy! Do protiútoku se totiž dral jeden z hostů, který však na Šilina nevyzrál.
     
    49:15
    Přesilová hra pro Avangard Omsk! Za bránou se totiž Denisi Bodrovovi (UFA) zasekla hokejka ve výstroji soupeře a jsou z toho dvě trestné minuty za hákování.
    38:49 Jevgenij MEDVEDĚV - 2:4
     
    38:49
    Avangard právě vstřelil branku!
    A domácí využívají již druhou přesilou hru. Gavrilov si sice poradil se střelou zleva, avšak kotouč se z brankoviště vykutálel přímo před JEVGENIJE MEDVEDĚVA, který okamžitě z dorážky v pohodě skóroval. Gavrilov byl tentokrát bez šance. Asistence: Maxim Pestuško, Derek Roy
     
    38:36
    Nyní přichází šance na snížení. Maxim Gončarov (UFA) je totiž vyloučen za hákování a navíc dostává desetiminutový osobní trest.
     
    32:59
    Valentin Pjanov se dostal za obranu Ufy a pádil na Gavrilova! Ten si však lehl na bok a hokejkou zlikvidoval šanci soupeře ještě před pořádným zakončením.
     
    31:11
    Avangard Omsk si bere oddechový čas a střídá gólmany! Místo Dominika Furcha se tak do brankoviště staví Oleg Šilin.
    31:11 Teemu HARTIKAINEN - 1:4
     
    31:11
    Ufa právě vstřelila branku!
    Přichází nečekaná rána pro domácí! Finský útočník TEEMU HARTIKAINEN převzal puk ve středním pásmu, přenesl hru přes modrou čáru a poté nenápadnou střelou překonal velmi nejistého Furcha! Tento gól si český brankář nedá za rámeček. Asistence: Maxim Majorov
     
    30:16
    Furch si poradil se slabým nahozením a poté, co do něj Dmitrij Černych (UFA) šťouchl hokejkou, dostává hostující útočník dvě trestné minuty za sekání.
     
    29:52
    Velký závar před Gavrilovem! Zubov nejprve pálil z hranice brankoviště, ale na roztaženého Gavrilova si nepřišel a stejně dopadl dorážející Roy!
     
    27:29
    Hned na začátku přesilové hry se hosté dostali do obrovské šance! Jeden z hráčů Ufy se sám zjevil před Furchem, ale bekhendem neuspěl!
     
    27:23
    Vinou podražení již na trestnou lavici míří Derek Roy (OMS). je nespokojen, ale malého faulu se přeci jenom dopustil.
    20:50 Maxim GONČAROV - 1:3
     
    20:50
    Ufa právě vstřelila branku!
    Zničehonic ale přichází třetí branka Salavatu! Lisin zavezl puk do útočného pásma a přihrávkou od mantinelu našel MAXIMA GONČAROVA, jenž parádní ranou zamířil do horního rohu Furchovy brány. Asistence: Enver Lisin
     
    18:53
    Naprosto zbytečný faul Ilji Zubova (OMS). Domácí útočník se natahoval po kotouči, ale místo toho jen podrazil jednoho ze soupeřů.
    15:41 Michail VOROBJOV - 1:2
     
    15:41
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hostující tým dokonale otáčí nepříznivý vývoj utkání. Rychlá akce vyústila v zakončení Stěpana Chripunova, po kterém Furch jen vyrazil kotouč k dojíždějícímu MICHAILU VOROBJOVOVI. Ten zakončil do odkryté části brány. Asistence: Kirill Kaprizov, Stěpan Chripunov
     
    12:52
    Hra se v posledních minutách velmi vyrovnala a místy mají hosté dokonce navrch. Nyní navíc získávají přesilovou hru, neboť Avangard hrál v šesti.
    11:49 Teemu HARTIKAINEN - 1:1
     
    11:49
    Ufa právě vstřelila branku!
    Nyní už je ale vyrovnáno! Hartikainen u mantinelu přenechal puk Linusi Omarkovi, jenž na nic nečekal a poslal kotouč před bránu. Právě zmiňovaný TEEMU HARTIKAINEN si totiž sjel mezi kruhy a parádní tečí puk usměrnil k tyči! Asistence: Linus Omark
     
    11:05
    Konečně se Salavat usadil v útočném pásmu a hned z toho byla zajímavá situace. Furch nejprve kryl nebezpečnou střelu z mezikruží, poté mu pomohl blokující obránce, ale nakonec byl jen divákem, když dorážející soupeř dorážel do odkryté brány. Branka z toho ale nepochopitelně nebyla.
     
    10:11
    Třetí vyloučení zápasu a tentokrát už jde na lavici hanby domácí hokejista. Jonas Ahnelöv (OMS) si sice stěžuje, ale i přesto dostává dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    09:16
    Jeden z domácích se mezi kruhy ocitl úplně sám, ale rychlým zakončením trefil jen pozorného Gavrilova! To byla velká šance Avangardu.
     
    07:55
    Další vyloučení na straně Salavatu! Rovněž za podražení je potrestán Jevgenij Bodrov (UFA).
     
    04:13
    Teď byli navíc domácí blízko druhému gólu. Po nahození z pravé strany se kotouč od betonu odrazil k Pěrežoginovi, avšak ten trestuhodně minul odkrytou bránu.
    02:47 Nikolaj LEMŤUGOV - 1:0
     
    02:47
    Avangard právě vstřelil branku!
    Ale tentokrát už byl hostující útočník krátký! Ilja Zubov dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma a poté přesunul kotouč na hůl NIKOLAJE LEMŤUGOVA, jenž svižnou ranou vypálil přesně nad beton Andreje Gavrilova. Asistence: Ilja Zubov, Denis Paršin
     
    01:43
    Je tady první přesilová hra zápasu. Denis Bodrov (UFA) je potrestán dvěma trestnými minutami za podražení.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 3. Lemťugov (Paršin), 39. Medvedev (Pestuško, Roy) – 12. Hartikainen (Omark), 16. M. Vorobjov (Chripunov, Kaprizov), 21. Gončarov (Lisin), 32. Hartikainen (M. Majorov), 56. Omark (Hartikainen)


    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Nikitin, Medvedev, Gustafsson, Ahnelöv, Martynov, Kutejkin, Děrvuk, Minejev – Pestuško, Roy, Perežogin – Paršin, Lemťugov, – Pjanov, Kučeriavenko, – Chochrjakov, A. Gluchov, Fiščenko.
    HC Salavat Julajev Ufa: Gavrilov (Svedberg) – Lepistö, Loginov, D. Vorobjov, Gončarov, Kuljaš, S. Garejev, D. Bodrov, Arzamascev – Omark, M. Majorov, Hartikainen – J. Bodrov, Lisin, I. Makarov – Černych, A. Lazarev, A. Černov – M. Vorobjov, Kaprizov, Chripunov.

    Rozhodca: Gebei, Odinš – Otmachov, Palej

    Diváci: 8 380