Toronto – Ottawa 3:6 (kon.) | Boston – Columbus 2:3 (0:1 po s.n.) | Buffalo – Minnesota 1:2 (kon.)
NY Islanders – Philadelphia 3:0 (kon.) | Washington – Carolina 1:2 (po pr.) | NJ Devils – Philadelphia 2:0 (kon.)
Montreal – NJ Devils 2:3 (kon.) | Dallas – St. Louis 3:1 (kon.) | Calgary – Edmonton 1:2 (kon.)
Edmonton – Calgary 4:2 (kon.) | Arizona – LA Kings 5:3 (kon.) | LA Kings – Arizona 4:3 (kon.)
Florida – Nashville 4:1 (kon.)
po s.n. (0:1)
Boston Bruins
2:3 (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Columbus Blue Jackets
cz Utorok 27.09.2016, 01:00 • TD Garden, Boston • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Hokejisté Columbusu budou mít v novém ročníku National Hockey League co napravovat. Naposledy totiž skončili předposlední ve Východní konferenci, méně bodů při základní části nasbírali už jen hráči Toronto Maple Leafs, ani v tabulce Metropolitní divize si potom Jackets nevedli vůbec dobře. Stejně tak jim zatím nevychází přípravné duely. Modrokabátníci doposud stačili odehrát dva přípravné mače, oba proti celku St. Louis Blues. Ten první prohráli poměrem 3:7 a v odvetě dokonce Bluesmanům neuštědřili ani gól, když padli 0:5. Je ale pravda, že trenéři teprve zkoušejí své sestavy a různě je míchají, takže zatím netřeba dělat jakékoli závěry. Dočká se Columbus vítězství ve třetím přátelském zápase?
     
    BOSTON BRUINS

    Medvědi to měli v již skončené sezóně 2015/2016 do vyřazovacích bojů opravdu kousíček, dokonce měli na kontě úplně stejný počet bodů jako postupující Detroit Red Wings. Jenže Bruins skončili uplynulý ročník po základní části a do příštích měsíců mají spoustu motivace, aby tento počin zlepšili. Boston zatím nezasáhl do žádného přípravného zápasu, na rozdíl od dnešního vyzyvatele z Columbusu, jenž do hry zasáhl už dvakrát. Také v případě Bruins můžeme očekávat, že koučové zpočátku budou míchat sestavou a zkoušet různé varianty útoku i obranných párů. Každopádně mají Bostonští k dispozici hned na úvod výhodu domácího prostředí.
     
    Oba týmy se v rámci přípravných zápasů letos potkávají poprvé, sehrají spolu ale ještě jedno další střetnutí. Zejména Columbus má co napravovat, Blue Jackets během dvou předchozích klání inkasovali dohromady dvanáct branek.
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme sledovat přípravný zápas mezi týmy Boston Bruins a Columbus Blue Jackets. Zatímco pro Medvědy půjde o první nástup do zápasového tempa, Columbus už má dvě zkoušky za sebou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
    Marchand podepsal s Bruins novou smlouvu!

     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Chudobin (McIntyre) – Carlo, Liles, Miller, Morrow, O'Gara, Zbořil – Cave, Cehlárik, Czarnik – DeBrusk, Griffith, Hargrove – Hayes, Heinen, Kuraly – Mueller, Nash, Randell

    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Houser) – Jones, Goloubef, Prout, Harrington, Nutivaara, Jevenko – Wennberg, Brown, Saad – Milano, Karlsson, Bjorkstrand – Hannikainen, Anderson, Sedlák – Zaar, Abramov, Gagner.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, ta několik minutek začneme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Už se hraje a jako první dostali kotouč na své hokejky hráči Boston Bruins. Jenže gólman Columbusu si ještě nemusel připsat zákrok, střela obránce mířila mimo.
     
    00:58
    Oliver Bjorkstrand uštědřil velmi nepříjemný hit soupeři u mantinelu, poté se sám jmenovaný zkouše hnát do akce, ale ještě než doje k útočné modré čáře, sokové jej dokázali zastavit.
     
    01:24
    Běží druhá minuta hry a hokejisté v domácích dresech zkoušeli Jackets překvapit akcí kolem levého mantinelu. Jenže pokus DeBruska skončil pouze za brankou hostů.
     
    02:06
    Poprvé v akci vepředu také hokejisté v bílém převleku, Karlsson se snažil mantinelu motat obran Bostonu. Ale když už se snažil z otočky vytočit do zakončení, jeho střela se mu vůbec nepovedla.
     
    02:27
    Zatím sledujeme sice svižný hokej, ale ne s tolika šancemi, jak bychom si asi představovali. Byl to možná český obránce Jakub Zbořil, kdo nyní zkoušel šanci z hodně veliké dálky.
     
    02:55
    Stejně tak na druhé straně obránce hostujícího celku Jones viděl mezírku před brankou Bostonu, kudy si dal poslat kotouč. Ale nakonec jí nevyužil a přišel o touš ještě někde kolem modré čáry.
     
    04:15
    Ani teď ještě McElhinney nemusel vytahovat zákrok. Hraje se hodně plynule a téměř se nepřerušuje, jde vidět, že jde hlavně o zápis taktického typu.
     
    05:03
    U mantinelu se rvala o kotouč hned čtveřice hráčů, ale souboj byl nakonec o něco lepší pro hokejisty v bílých dresech. Heinen následně zkusil unikat sám na branku, ale utekl mu kotouč z hole.
     
    06:14
    Boston vyhrál vhazování v útočném pásmu a Miller okamžitě bez většího váhání pálil. Ale trefil pouze připravenou výstroj gólmana v bílém přestrojení.
     
    07:00
    Už druhé zakázané uvolnění columbuského týmu v krátké době za sebou. Takže je tu znovu šance pro bostonské Medvědy na pokračování v útočné třetině hrací plochy.
     
    09:25
    Boston je navíc daleko jistější ve hře dozadu, obránci nikam nespěchají a v klidu rozehrávají kotouče. Jejich pohodu se před okamžikem pokusil narušit Milano, jenže neměl dostatečnou rychlost.
     
    10:06
    Zároveň nesledujeme v první třetině příliš tvrdou hru, je zjevné, že se zatím jedná pouze o přípravu. Columbus má nadále problém se založením útoku.
     
    11:30
    Jones střílel poté, co se nepovedlo Bjorkstrandovi dobře zakončit z úhlu. Avšak brankář Bostonu Chudobin má zatím vše pod kontrolou a vyrazil daleko před sebe také další kotouč mířící na jeho klec.
     
    12:39
    Columbusu se poprvé v dnešním utkání podařilo trvaleji usadit kolem klece domácích a vyvinout optický tlak. Jenže na nic víc to zatím nestačí, Jackets nejsou dostatečně důrazní.
     
    13:14
    Kuraly měl co dělat, aby uhlídal dva hokejisty Columbusu kombinující podél levého mantinelu. Nakonec se sice do zakončení nedostali a Modrokabátnícíc vyhazují na icing, na podobné situace si však i Bruins musejí dát pozor.
     
    13:49
    A další zakázané uvolnění. Už poněkolikáté ledabyle vyhozený kotouč přes všechny čáry. Co je zajímavé, tento problém mají především hostující hokejisté, které nadále trápí nepřesná rozehrávka.
     
    14:16
    Jones dobře vystihl rozehrávku soupeře ve středním pásmu a nakonec mohl společně s Brownem založit i útočnou akci pro Jackets. Jenže také v tomto případě veškeré počiny skončily před modrou útočnou čarou.
     
    15:11
    Bjorkstrand o sobě dává během úvodní periody vědět, Dánův pokus má tentokráte v rukavici Anton Chudobin, vhazovat se bude před zraky bostonského gólmana hned po konci komerční přestávky.
     
    15:20
    Hned další práce pro Chudobina. Columbusu se podařilo po přestávce vyhrát vhazování a hned z toho mohla být dobrá možnost. Jenže gólman Bruins vytáhl zavčas lapačku a zakročil.
     
    15:30
    Bjorkstrand zpátky na ledové ploše a už zase dělá problémy bostonským bekům. Tentokrát ovšem střílel z prostoru před brankou jeho kolega Nivaara, ne jehož pokus Chudobin moc dobře viděl.
     
    15:58
    Po levé straně zkoušel prchnou soupeřově obraně Hayes, jenže měl v patách hned dva hokejisty v bílém, takže to měl hodně obtížné i se zakončením a nakonec vystřelil jen hodně nejistě.
     
    16:26
    Bude se poprvé v zápase vylučovat a přesilovou hru si zahrají hokejisté Coumbus Blue Jackets. Dvě minuty za hákování inkasuje hráč Boston Bruins Peter Cehlárik. Takže tu máme první větší zpestření v první periodě.
     
    16:30
    Bostonu se podařilo hned těsně po buly osvobodit a zatím v úvodním oslabení zápasů nepřipouští vůbec žádné problémy. Uvidíme ale, co vše Columbus v početní výhodě vymyslí.
     
    17:05
    Další bostonské vyhození puku přes všechny čáry, columbuská přesilovka jakoby zatím postrádala nějaký nápad a chuť tlačit puk směrem na branku. Teď se to pokusí změnit Bjorkstrand.
     
    17:45
    Až nyní se Blue Jackets poprvé v přesilové hře usazují kolem zařízení domácího výběru, ale zatím vůbec nedochází k přesnému zakončení na branku. Daleko od tohoto počinu však nebyl hostující Karlsson.
     
    18:24
    Už jen vteřiny do návratu Petera Cehlárika na ledovou plochu a vypadá to, že Boston Bruins první oslabení v zápase v pohodě zvládnou bez inkasovaného gólu.
     
    18:45
    Po krátké komerční pauze už znovu pokračujeme, buly na levém kruhu v útočném pásmu vyhráli hokejisté Bostonu, ale ke střele se nedostali, protože je sokové zavčas obrali o kotouč.
     
    19:07
    Ohlášena poslední minuta první třetiny, zatím to nevypadá, že bychom se v ní měli dočkat úvodní branky zápasu. Domácí ale ještě zůstávají v útočné periodě u kotouče.
     
    19:45
    Teď už ale kus černé gumy ve středním pásmu a vše nasvědčuje tomu, že první dvacetiminutovka skončí bez branek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    To je z úvodních dvaceti minut zápasu vše. Viděli jsme několik šancí na obou stranách i jednu přesilovou hru Columbus Blue Jackets, ale zatím pokračujeme bez přesného zásahu. Na ten si budeme muset počkat minimálně do prostřední části hry.
     
    Střely na branku po první třetině

    Boston Bruins: 6

    Columbus Blue Jackets: 8
     
    Nebude dlouho trvat a budeme v zápase pokračovat prostřední třetinou. Na úvodní branku zápasu zatím čekáme, je pravdě, že jsme v prvních dvaceti minutách hry nesledovali ani tolik střel na branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Jako první se kotouče ve druhé třetině zmocnili hokejisté Bostonu a hned se vydali směrem k brance soupeře. Ale střelecký pokus z toho v tomto případě nebude.
     
    20:29
    McElhinneyho se pokusil zaskočit střelou z úhlu Liles, ale na gólmana Jackets nevyzrál. Následně se bude vhazovat po pravé ruce brankáře Antona Chudobina.
     
    21:01
    Podruhé v dnešním utkání zamíří na trestnou lavici hokejista Boston Bruins a Jackets si tedy zahrají další přesilovou hru. Brandon Carlo totiž dostává dvě minuty od rozhodčího za nedovolené bránění a jde sedět.
     
    21:35
    Bostonští hned na úvod oslabení vyhazují kotouč co nejdále od své branky, Columbus má v přesilové hře úplně stejné problémy jako při první početní výhodě v úvodní třetině zápasu.
     
    22:16
    Obránce Jones to zkoušel rozehrávkou od modré čáry na své spoluhráče, avšak Wennberg se poté špatně zorientoval před brankou a už nedokázal správně zakončit.
     
    22:34
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen Jackets nakonec využívají přesilovou hru, i když se tomu stalo hodně záhadným způsobem a domácí teď musejí litovat, že v přípravném zápase nelze využít pomoci rozhodčího u videa. Kus černé gumy totiž jen těsně skončil za brankovou čárou, jestli vůbec. Chudobin kotouč lovil někde na čáře. Za autora úvodního gólu utkání je každopádně označen SONNY MILANO, jenž tak může slavit. Asistence: Alexander Wennberg, Seth Jones.
    22:34 MILANO - 0:1
     
    23:56
    Bruins právě vstřelili branku!
    Jenže moc dlouho si hostující mančaft vedení na bostonském ledě neužil. Medvědi našli na předchozí trefu Milana z přesilové hry velmi rychlou odpověď, kterou poslal do sítě brankáře McElhinneyho střelec gólu JIMMY HAYES. Ten obdržel ukázkově nastřelený kotouč od spoluhráče DeBruska a v pohodě jej dokázal protečovat za záda soupeřova ochránce svatyně. Máme vyrovnáno, rozhodně ještě bude na co koukat. Asistence: Jake DeBrusk, Austin Czarnik.
    23:56 HAYES - 1:1
     
    25:25
    Hra na ledě se po dvou vstřelených brankách zase trochu uklidnila, už se hraje samozřejmě v plném počtu a jsou to nyní Bostonští, kdo se snaží zakládat útok po pravé straně.
     
    26:05
    Jakub Zbořil se dnes podruhé dostal do slibné šance, když prokličkoval v útočném pásmu kolem dvou soupeřů a tlačil se do zakončení. Nakonec si to ještě rozmyslel a raději volil nahrávku.
     
    27:13
    Postavení mimo hru domácího celku, vhazovat se bude pochopitelně ve středním pásmu, ale až poté, co proběhne komerční přestávka.
     
    27:24
    Trojice útočníků v bílém dresu se hnala za kotoučem do útočného pásma, jenže obránci Bruins se nenechali zaskočit. Teď budou také domácí potřebovat nějakou akci.
     
    27:28
    Zakázané uvolnění Colmbus Blue Jackets, podobný problém hostující party jako v první třetině, nadále trable s rozehrávkou u Modrokabátníků.
     
    27:34
    Teď to možná byla dokonce tyčka bostonské svatyně, která zazvonila po střele jednoho z hostujících hokejistů z dálky. Ale kotouč se od ní následně odrazil mimo hrací plochu, takže vše dopadlo dobře pro Medvědy.
     
    28:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Poměrně nečekaně a i s trochou štěstí, ale přeci jen se nyní dokázali hostující hokejisté prosadit směrem k bostonskému zařízení. DANIEL ZAAR si dobře počkal na pravé straně před brankovištěm Chudobina, obdržel na hokejku přesnou přihrávku od Sama Gagnera a bez většího zaváhání zavěsil puk do sítě. Columbus Blue Jackets tedy mají své hubené vedení zpátky a jistě se jej nyní pokusí udržet. Asistence: Sam Gagner.
    28:07 ZAAR - 1:2
     
    29:55
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, hra se přelévá ze strany na stranu a málem se nyní mohli radovat domácí fanoušci, Liles totiž zkoušel slibně zakončovat z úhlu.
     
    30:30
    Obránce Bostonských Carlo na poslední chvíli dokázal zabránit pohromě u jeho klece, kde kličkovat velmi šikovně jeden z forvardů soupeře. Nakonec z toho málem Medvědi ještě dokázali profitovat.
     
    31:40
    McElhinney si po delší dobře připisuje složitější zákrok. Ale je pravda, že na zakončení z dálky dobře viděl, takže se na vytasení vyrážečky před sebe alespoň mohl v klidu připravit.
     
    32:34
    Chystá se potřetí v zápase vyloučení na bostonské straně barikády. Peter Mueller dle názoru hlavního rozhodčího utkání hákoval Daniela Zaara, takže si musí jít poctivě odsedět dvě trestné minuty. Šance pro Jackets.
     
    32:50
    Columbus nezačal přesilovku vůbec špatně, Karlsson dlouho čekal, než dostane kotouč na hokejku, aby mohl střílet. To také nakonec udělal, ale mířil hodně vysoko nad branku.
     
    33:25
    Navíc se teď málem dostali do šance ve vlastním oslabení hokejisté Bostonu, na poslední chvíli dokázal neštěstí pro hosty zabránit bek Jackets Prout.
     
    34:05
    Medvědi se podruhé za sebou v krátké době osvobozují a nedovolují soupeři v přesilovce žádné větší příležitosti. Vyloučený Mueller se za několik okamžiků vrátí do hry.
     
    34:56
    Už se znovu hraje v pěti na obou stranách a Modrokabátníci tedy předchozí početní výhod nedokázali dotáhnou do zdárného konce. Následovalo zakázané uvolnění Columbuských.
     
    35:28
    Morrow se pokusil překvapit soupeřova brankáře střelou po ledě z otočky, ale McElhinney byl připraven nejen na ni, ale také na dorážku. Pokračovat ve zbytku druhé třetiny budeme po komerční přestávce.
     
    35:48
    Bostonští zvládli vhazování v útočném pásmu, ale když už se pomalu chystali ke střele, tak jim ji soupeři znemožnili. V podobné situaci se ocitli na druhé straně hrací plochy Jackets.
     
    36:20
    Ještě jedno vyloučení ve druhé periodě, první přesilovku si zahraje také domácí muži. Cody Goloubef dostává dvě minuty za nedovolené bránění a hru tak bude sledovat pouze z trestné lavice.
     
    36:47
    Veliká šance Bostonu v přesilovce, po střele z pravé strany u brankoviště ještě dvě dorážky, ale brankář Columbusu nějakým způsobem ještě udržel kus černé gumy před brankovou čarou.
     
    37:30
    Jevenko se pokusil vyhodit kotouč a osvobodit tak svůj celek, ale nepovedlo se mu to.
     
    37:43
    Columbus jde v závěru prostřední periody do tří mužů, hlavní rozhodčí si dobře všiml podražení před brankou, kterého se dopusitl Alexander Wennberg. Jsou tu tedy nároční chvíle pro hostující družinu.
     
    38:25
    Boston sice kombinuje, avšak horší je to se střeleckými pokusy. Už jsou navíc hráči Columbusu ve čtyřech a největší problémy tak mají pravděpodobně za sebou. Stále se však musejí bránit.
     
    38:55
    A další trest pro Modrokabátníky. Tak tohle se hostům vůbec nepovedlo. Seth Jones dostává dvě minuty za zdržování hry, protože poslal kotouč vyhozením mezi diváky bez toho, aniž by se dotkl plexiskla. Takže novu pět na tři pro Boston.
     
    39:08
    Liles mohl dávat u levé tyčky skoro do prázdné branky, ale když mu spoluhráč posouval touš přímo na hokejku, hráč Medvědů těsně minul kus černé gumy a jen těsně neudělal domácímu publiku radost.
     
    39:45
    Už jen poslední vteřiny do konce druhé třetiny a vypadá to, že za toho stavu druhá dvacetiminutovka skončí a na další příspěvky si budeme muset počkat do závěrečné části.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka už byla mnohem zajímavější než ta první. Viděli jsme během ní celkem tři branky, Columbus si vysloužil těsné vedení 2:1. Na startu poslední periody ale ještě bude dohrávat zbytek oslabení, které si vykoledoval na sklonku prostřední třetiny. Po přestávce samozřejmě pokračujeme.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Boston Bruins: 21

    Columbus Blue Jackets: 13
     
    Blíží se začátek třetí třetiny. Uvidíme, jestli dokáže Boston s výsledkem ještě něco udělat, nebo zda si výhru z haly Medvědů odveze doposud neúspěšný Columbus.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Na začátek třetí třetiny je důležité zmínit, že Boston vystřídal brankáře a místo Chudobina poslal mezi tři tyče snaživce McIntyreho.
     
    40:40
    Bostonští ještě dohrávají zbytek své přesilové hry, kterou začali už v předchozí periodě, ale už z ní zbývá jen několik vteřinek.
     
    41:08
    Bruins právě vstřelili branku!
    Už to sice nebylo v přesilové hře, ale přeci jen se nakonec Bostonu podařilo hned na začátku třetí třetiny srovnat skóre na kostce v hale. Do kotouče se pořádně a přesně opřel domácí hokejista DANTON HEINEN, který nedal brankáři Columbusu téměř žádnou šanci na úspěšný zásah. Čeká nás tedy pravděpodobně drama v závěru utkání. Asistence: Brandon Carlo, Seth Griffith.
    41:08 HEINEN - 2:2
     
    42:22
    Zakázané uvolněné Columbusu, hra se tedy bude muset přesunout před hostující zařízení, kde následně proběhne vhazování.
     
    42:50
    McElhinney měl znovu plné ruce práce, hned tři dorážející hráči v černožlutém na brankovišti, se kterými si musel dělat starosti. Ale v tomto případě to vše zvládl v pohodě a je z toho pouze další buly po jeho levé ruce.
     
    43:22
    Jackets ovšem také na nic nečekají a vydávají se na útočnou výpravu. Jenže jejich přechod není tak plynulý jako v případě Bostonu a Jones jen tak tak dostal kus černé gumy do útočného pásma.
     
    43:58
    Carlo se zmocnil kotouče v obranném pásmu a dostal jej až před soupeřova brankáře. Jenže nikdo z jeho spoluhráčů nebyl v dané chvíli nablízku, takže z toho nebylo nic pro Medvědy, co se gólu týče.
     
    44:34
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, Modrokabátníci nyní střídají a posílají na led čerstvé síly. Je pravda, že směrem dopředu toho Columbus zatím moc nepředvedl ve třetí části.
     
    44:53
    Teď ale hostující družina dostává od rozhodčího k dispozici přesilovou hru. Seth Griffith z bostonské strany už sedí za katrem, jelikož vyhodil puk přes mantinel, a to je jasné zdržování hry.
     
    45:48
    Znovu je to mladý obránce Seth Jones, kdo tvoří columbuskou přesilovku od modré čáry. Ale ani jemu ani jeho spoluhráčům se zatím nepovedlo vůbec přesně vystřelit, takže Bostonští zůstávají v klidu.
     
    46:35
    Už jen pár vteřinek, než se vyloučení Griffith vrátí zpátky na ledovou plochu. Blue Jackets se sice snaživě drží v útočném pásmu, ale Gagnerovo nahození bylo pro domácího brankáře příliš snadným soustem.
     
    47:09
    Hraje se v plném počtu, jsou to však stále hosté, kdo se snaží držet na polovině domácího výběru. Ale co se týče zakončení, tam je to ve třetí třetině v podání Columbusu mnohem horší.
     
    47:40
    Miller si hledal prostor podél levého mantinelu, ale neměl k sobě nikoho, s kým by mohl zkusit zakombinovat. A tak jej o kotouč zavčas připravil dobře rozjetý Alexander Wennberg.
     
    48:30
    McIntyre a jeho další zásah ve třetí třetině, ale znovu viděl na puk úplně v pohodě, nikdo mu nestínil. Takže další vesměs hodně snadná práce pro ochránce bostonského zařízení.
     
    49:18
    Už nějakou tu chvíli se vůbec nepřerušovalo, rozhodčí nechává hru klidně plynout. McElhinney se měl co otáčet, puk letící z dálky možná tečoval jeho levou tyčku.
     
    49:54
    Nash mohl málem prchat sám na branku, když využil zaváhání soupeře na modré čáře. Jenže kus černé gumy se mu zamotal nepříjemně někde mezi nohama a bylo po šanci. Pokračovat budeme po komerční pauze.
     
    50:18
    Po krátké přestávce znovu pokračujeme v zápase, tentokráte je to třetí útočná formace Blue Jackets, kdo se pokusil o překvapení. Ale marně, celý hostující počin skončil ještě na modré útočné čáře.
     
    50:43
    Je tu další trest v zápase pro Columbus a tím pádem přesilová hra pro bostonské Medvědy. Mike Brown je už třetím hráčem, který dnes vyhodil puk nedovoleně přes mantinel mezi diváky, takže musí odejít pykat.
     
    51:07
    Ale pozor. Kdo si myslel, že v přípravném zápase nemůžeme vidět ostré střety, tak se pořádně mýlil. Teď se zrovinka u mantinelu jedna pořádná mela strhla, rozhodčí ji však dokázali zavčas uklidnit a vylučovat se nebude.
     
    51:21
    McElhinney a jeho dobrý zákrok, když dokázal zavčas zalehnout kotouč, který nebezpečně poskakoval na brankovišti Jackets a říkal si o dorážku do poloviny odkryté hostující svatyně.
     
    51:58
    Už jen něco málo přes půl minuty zbývá do konce bostonské početní výhody, domácí si umí vytvořit šanci, ale potřebovali by nějaký šťastnější odraz před brankou, který by je případně poslal do vedení.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:46
    Oba týmy už znovu hrají v plném počtu, Bostonští tedy přesilovku nevyužili. Přesto se ale ještě drží na puku. Kevin Miller zvažoval, zda vystřelit z první, nebo jestli ještě počkat. Nakonec volil první variantu.
     
    53:47
    Columbus si to konečně dobře mířil směrem k brance Bruins, ale když už to vypadalo pro hostující partu nadějně, zastavuje ji technický přestupek v podobě postavení mimo hru.
     
    53:55
    Po komerční pauze už se znovu hraje a domácí hokejista Liles se hned vydal na odvážnou cestu do útočného pásma. Jenže na jeho putování jej žádný jiný cestovatel ve stejném dresu nepodpořil, takže to měl Liles s prosazením se hodně složité.
     
    55:08
    Gagner a jeho slibný průnik kolem pravého mantinelu, kde oklamal hned dva bostonské hráče. Jenže už neměl komu nahrávat, což byl v dané situace velký problém.
     
    55:54
    Boston sice dokázal pro sebe získat útočnou třetinu, jenže hodně kostrbatě a ke střele už se vůbec nedostal. Pak převzal kus černé gumy obránce Seth Jones a v klidu kotouč rozehrál.
     
    56:03
    Ještě jedna komerční přestávka v tomto zápase, poté už budeme sledovat zbytek základní hrací doby. Dokáže se některá strana prosadit ještě dříve, než bude muset duel do prodloužení? Uvidíme.
     
    56:24
    Alexander Wennberg vyhrál buly pro své spoluhráče, ti ale příležitosti nevyužili a místo získání šance vlastní vinou přišli o útočné pásmo.
     
    56:39
    Jimmy Hayes se velmi dobře hnal na branku McElhinneyho, byl na pravé straně skoro sám. Ale ještě než stihl zakončit, tak mu podklouzly brusle a hráč se poroučel i s hokejkou do brankoviště. Hostující klec skončila mimo své správné postavení.
     
    57:00
    Znovu přerušená hra, kotouč skončil sražený někam mimo dosah ledové plochy.
     
    57:20
    Brandon Saad se snažil najít spoluhráče na pravé straně útočného pásma, jenže možná se moc ukvapil a přihrávku poslal úplně jinam, než kde se nacházel další muž v bílém trikotu.
     
    58:03
    Začala poslední dvě minuty třetí třetiny, tím pádem i základní hrací doby. Columbus se sice nachází nyní často kolem klece Bruins, jenže nadále skoro nezakončuje, takhle jen těžko dospěje k vítězné trefě.
     
    58:28
    Ofsajd Columbus Blue Jackets, hostující muži si nedali pozor na brusle na modré čáře.
     
    58:49
    Seth Jones trošku zazmatkoval před vlastní brankou a málem z toho byly pořádné problémy pro jeho celek. Nakonec to brankář Jackets zvládl a dokázal puk udržet před brankovou čáro.
     
    59:20
    Už jen vteřiny do konce třetí dvacetiminutovky. Ani jedna strana se teď nikam netlačí a hraje se hodně ve středním pásmu. Jak to tak vypadá, dnes uvidíme kromě tří třetin ještě malý přídavek v podobě prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Šedesát minut hry vítěze přípravného utkání mezi Bostonem a Columbusem neurčilo, takže budeme sledovat prodloužení ve třech hráčích proti třem. Komu se podaří rozhodnout tento vyrovnaný duel?
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:08
    Jako první na buly získali puk hokejisté Columbusu. Ti zavezli puk za branku a už zkusí rozjet první útočnou akci v nastavené pětiminutovce.
     
    60:21
    Ale brankář Bostonu střelu z pozice mezi kruhy dobře chytil do lapačky. Také v tomto případě na ni moc dobře viděl a tuši, jakým směrem asi poletí na jeho svatyni.
     
    60:50
    Boston se stále ještě nedostal v prodloužení k puku. Každopádně se mu alespoň dobře daří držet soupeře daleko od branky a nedovolovat mu větší příležitosti.
     
    61:20
    Až nyní Gagner hledal na levé straně připraveného Setha Jonese, jenž mohl střílet do poloviny odkryté branky. Jenže místo toho minul a obránci Bruins mohli být zase v klidu.
     
    62:04
    První možnost i na druhé straně hrací plochy, jenže ani útočník Medvědů nemířil přesně, zatím je prodloužení tři na tři malinko ospalejší, než jsme si v minulé sezóně zvykli vídat.
     
    62:45
    Heinen se málem dokázal prosadit, ale jeho střela, kterou mířil do horní poloviny zařízení, mířila až příliš moc vysoko. Následně na druhé straně zasahuje brankáře McIntyre, jenž pro jistotu přerušuje hru a zařizuje nové buly.
     
    63:30
    Obrovská šance, kterou nyní pohrdli hokejisté Columbusu! Obrana Bostonu zaváhala a muži v bílém unikali dva sami na brankáře. Přesto se jim nepodařilo skórovat a trefili jen prostor z brankou.
     
    64:07
    Běží poslední minuta nastavené hry, zatím to vypadá, že ani v prodloužení se rozhodující branky nedočkáme. I když už je na ledě daleko více živo než na začátku prodloužení.
     
    64:41
    Columbus Blue Jackets ještě vyhazují na zakázané uvolnění, ale do konce prodloužení už mnoho času nezbývá. Hostující mužstvo si zároveň vybírá oddechový čas.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení nerozhodlo o tom, kdo se stane vítězem utkání, takže dnes to budeme mít kompletní, uvidíme i samostatné nájezdy. To je dobrá šance pro oba gólmany. A samozřejmě také střelce, aby si vyzkoušeli před začátkem sezóny nějaké kličky a zakončení.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Nash to zkoušel mezi nohy gólmana, ale trefil pouze tyčku.
     
    1. séria
    0:0
    Také exekutor ze strany hostů mířil mezi nohy, avšak brankář Bostonu si na něj dobře počkal.
     
    2. séria
    0:0
    Druhá tyčka v nájezdech, DeBrusk tentokráte orazítkoval tu levou.
     
    2. séria
    0:0
    Ani Bjorkstrand neproměnil, hledal místo u levé tyčky, ale nenašel ho.
     
    3. séria
    0:0
    Gólmani stále dominují, Mueller trefil jen beton McElhinneye.
     
    3. séria
    0:1
    Jediný proměněný nájezd a zároveň rozhodující! Sam Gagner to udělal nádherně, vykličkoval McIntyreho a dává zápasu směr.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Columbus Blue Jackets.
    Autorem vítězné branky je SAM GAGNER.
    SAM GAGNER - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou přípravné utkání mezi týmy Boston Bruins a Columbus Blue Jackets. Viděli jsme poměrně vyrovnaný zápas a také spoustu nových tváří v akci. Duel nerozsekla základní hrací doba ani nastavených pět minut v prodloužení, takže musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich se jako jediný prosadil hostující muž Sam Gagner, jenž zároveň určil osud klání. Columbus slaví v přípravě první vítězství. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Střely na branku v zápase

    Boston Bruins: 34

    Columbus Blue Jackets: 24
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Zbořil (BOS) (0 + 0, čas na ledě 19:48)
    Peter Cehlárik (BOS) (0 + 0, čas na ledě 16:03) (03:56:57)

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 24. Hayes (DeBrusk, Czarnik), 42. Heinen (Carlo, Griffith) – 23. Milano (Wennberg, Jones), 29. Zaar (Gagner), rozh. náj. GAGNER

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Nash (BOS)
    0:0   Wennberg (CBJ)
    2. séria:
    0:0   DeBrusk (BOS)
    0:0   Bjorkstrand (CBJ)
    3. séria:
    0:0   Miller (BOS)
    0:1   Gagner (CBJ)


    Boston Bruins: Chudobin (41. McIntyre) – Carlo, Liles, Miller, Morrow, O'Gara, Zbořil – Cave, Cehlárik, Czarnik – DeBrusk, Griffith, Hargrove – Hayes, Heinen, Kuraly – Mueller, Nash, Randell
    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Houser) – Jones, Goloubef, Prout, Harrington, Nutivaara, Jevenko – Wennberg, Brown, Saad – Milano, Karlsson, Bjorkstrand – Hannikainen, Anderson, Sedlák – Zaar, Abramov, Gagner

    Rozhodca: Charron, Rank – MacPherson, Daisy