Wolfsburg – Dortmund 1:5 (kon.) | Ingolstadt – Frankfurt 0:2 (kon.) | Darmstadt – Hoffenheim 1:1 (kon.)
Freiburg – Hamburger 1:0 (kon.)
koniec
SC Freiburg
1:0 (0:0)
Hamburger SV
Utorok 20.09.2016, 20:00 • Mage Solar Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Už sa zdalo, že ani v druhom polčase gól neuvidíme a zápas tak skončí remízou 0:0. Avšak, predsa len aktívnejší domáci sa dokázali ku gólu prepracovať a zásluhou Petersena, ktorý bol na ihrisku len pár minút vyhrávajú tento zápas 1:0!

    Ja Vám ďakujem za pozornosť a želám dobrú noc! (21:51:22)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Hostia sa dostávajú ku lopte, nedarí sa im však ohroziť domácu bránu. Prvá minúta nastaveného času už uplynula, Hamburgeru tak už veľa času neostáva.
     
    90
    Nastavený čas v druhom polčase: 2 minúty!
     
    89
    Loptu však už majú na svojich kopačkách domáci futbalisti, ktorí sa presunuli na územie hostí. Uvidíme, či sa ešte niečoho zaujímavého do konca zápasu dočkáme.
     
    88
    Ani teraz sa nepodarilo hosťom usadiť sa na útočnej polovičke, otázne tak je, či sa im ešte do konca zápasu podarí založiť nejakú útočnú akciu na bránu domácich.
     
    87
    Loptu majú v záverečných minútach tohto zápasu hostia, ale aj naďalej sa darí domácim držať ich mimo svoje územie. S Hamburgerom to už vyzerá zle.
     
    86
    Tréner domáceho výberu napokon siahol ešte ku taktickému striedaniu, do konca zápasu už veľa času neostáva. Budeme určite zvedaví aj na nastavený čas, zrejme sa veľa nastavovať nebude.
     
    85
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Maximilian Philipp, prichádza Janik Haberer.
     
    84
    Až teraz sa hostia dostávajú ku lopte, ale na útočnú polovičku sa im už preniknúť nedarí. Domáci zatiaľ všetko zvládajú s veľkým prehľadom.
     
    83
    Freiburg sa posúva bližšie ku bráne Hamburgeru a tak sa hostia musia brániť aj v čase, keď by sa mali sústrediť na útočenie. Ak to už domáci tím udrží, bude to zrejme zaslúžené víťazstvo.
     
    81
    Hamburger sa teraz prakticky ani nedostáva ku lopte a to pre hostí nie je dobré. Domáci aj naďalej vyhrávajú o jeden gól a zdá sa, že hosťom do konca zápasu už nič vážneho nedovolia.
     
    80
    Pri lopte je momentálne Freiburg, ktorý kombinuje na útočnej polovičke, ale do zakončenia sa nehrnie. Domáci sa tak snažia zbierať cenný čas na území svojho dnešného súpera.
     
    79
    Avšak, domáci celok zatiaľ bez problémov všetko zvláda, hostí si drží od svojej brány a získava aj dôležité lopty. Hostia to budú musieť zrejme čo chvíľa viacej otvoriť.
     
    78
    Tréner hostí tak poslal hneď dvojicu nových hráčov na ihrisku a využil tak už všetky svoje striedania. Hostia sa snažia čo najlepšie pripraviť na potencionálny záverečný tlak, ak ich domácich do neho pustia.
     
    77
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Bobby Wood, prichádza Pierre-Michel Lasogga.
     
    76
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Nicolai Müller, prichádza Alen Halilović.
     
    75
    Hamburger sa aj naďalej drží na útočnej polovičke, nemá však dostatočný priestor na to, aby mohol ohroziť bránu domácich. Freiburgu sa darí hostí vytláčať na stred ihriska.
     
    74
    Častejšie sú však v útoku aj naďalej hostia, ktorí by určite z tohto zápasu vyťažili aspoň ten jeden bod. Prekonať domácu defenzívu však bude veľmi náročné.
     
    73
    Hostia pohrozili z ľavej strany, odkiaľ loptu do pokutového územia domácich odcentroval Santos, obrana domácich si však túto situáciu bez problémov postrážila.
     
    72
    Napokon sa hostia zmocnili lopty a presúvajú sa na útočnú polovičku. Domáci sa tak budú musieť teraz brániť, hostia rýchlo prenikajú do územia domáceho tímu.
     
    71
    Hamburger tak bude musieť začať hrať aktívnejšie, ale aj viacej riskovať. Domácich však tento gól veľmi nakopol a hosťom nič tak ľahko nedarujú.
    70. Nils Petersen (FRE) - 1:0
     
    70
    Freiburg dal gól!
    Tak sme sa predsa len dočkali gólu v tomto zápase! Predsa len, mierne aktívnejší sú v tomto zápase domáci a tak môžme povedať, že tento gól je zaslúžený. Tréner domáceho mužstva mal teraz šťastnú ruku pri striedaní, pretože NILS PETERSEN bol na ihrisku asi tak jednu minútu, ihneď sa zapojil do útočnej akcie svojho tímu a dáva veľmi dôležitý prvý gól tohto zápasu – 1:0!
     
    69
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Florian Niederlechner, prichádza Nils Petersen.
     
    68
    Napokon však ani z tohto náporu na útočnej polovičke domáci nič nevyťažili a ku lopte sa dostávajú hostia. Schwolow v bráne domácich a Adler v bráne hostí sa tak dnes musia v tomto zápase nudiť.
     
    67
    Loptu majú teraz vo svojom držaní domáci futbalisti a presunuli sa postupne na útočnú polovičku. Domáci fanúšikovia ich ženú vpred obrovským potleskom.
     
    66
    Avšak, do konca zápasu predsa len ešte nejaký ten čas ostáva a stať sa môže čokoľvek. Zrejme však už nijakú kanonádu čakať nemôžeme.
     
    65
    Útoky sa síce striedajú na oboch stranách, ale ako som už dávnejšie spomínal, obom tímom dnes chýba väčšia razancia vo finálnej fáze.
     
    64
    Napokon už došlo ku avizovaním striedaniam na oboch stranách a v hre môžme pokračovať. Uvidíme, či to prinesie nejaké oživenie do hry.
     
    63
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Mike Frantz, prichádza Georg Niedermeier.
     
    62
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Gian-Luca Waldschmidt, prichádza Michael Gregoritsch.
     
    60
    Avšak už sa ku žiadnej zaujímavej akcii neprepracoval a tak loptu stráca. Vyzerá to na striedanie v oboch táboroch, obaja tréneri sa tak snažia oživiť hru novými mužmi na ihrisku.
     
    59
    Na druhej strane sme mali teraz možnosť sledovať rýchly brejk hostí, Spahić potiahol útočnú akciu, avšak domáci ju včas zastavili. Hamburger však ešte na útočnej polovičke ostane.
     
    58
    Teraz sa darí dlhšie držať loptu domácim futbalistom, v prechode do útoku sa im však už nedarí. Obom tímom dnes defenzívna práca ide veľmi dobre.
     
    57
    Momentálne sledujeme, ako lieta lopta od jedného tímu ku druhému, šance či zakončenia na jednu či druhú bránku ale neprichádzajú. Stále tak sledujeme také taktické stretnutie.
     
    56
    Loptu majú momentálne na svojich kopačkách hostia, nedarí sa im však v prechode na útočnú polovičku. Domáci dobre strážia každú časť ihriska. Ak by na konci stretnutia svietil stav 0:0, určite to prekvapivé nebude.
     
    55
    Domáci sa teraz dopustili faulu a tak hostia zahrávali priamy kop. Ten rozohrali nakrátko a snažili sa o postupný prienik do pokutového územia domácich, to sa im však napokon nepodarilo.
     
    54
    Hostia sa navyše snažia aj o vysoké napádanie rozohrávky domácich a to robí mierne problémy Freiburgu. Zatiaľ však ani to nič zvláštneho neprináša.
     
    53
    Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí sa snažia o útoky po krajoch ihriska. Domáci tím ich však zatiaľ bez problémov eliminuje. Diváci na štadióne však aj naďalej spievajú chorále a tak sa snažia troška oživiť toto stretnutie.
     
    52
    Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že to bude zápas o jednom góle. Kto ho dá, tak ten získa veľkú psychickú výhodu a zrejme by to bol aj víťazný gól. Dnes obom tímom chýba lepšie finálna fáza.
     
    51
    Netrvalo však dlho a domácim tím sa opäť dostal na dostrel brány Hamburgeru, Philippov pokus však skončil len na obrancoch hostí.
     
    50
    Priamy kop v druhom polčase si už stihli vyskúšať aj domáci futbalisti, ku lopte sa napokon dostal Höfler, jeho pokus však nijak výrazne brankára hostí Adlera neohrozil.
     
    49
    Domáci tím sa momentálne snaží o prienik na útočnú polovičku, hostia im však veľa priestoru neposkytujú. Uvidíme, aké tempo hry nám prinesie druhé dejstvo a či vôbec uvidíme aj nejaký ten gól.
     
    48
    Napokon po priamom kope sa v pokutovom území do zakončenia dral Djourou, kapitán hostí sa však ocitol v ofsajde. Lopta tak pripadne domácim futbalistom.
     
    47
    Hostia sa ihneď nasťahovali pred bránu domácich a po faule získavajú z mierneho uhla priamy kop! Domáci tím sa tak hneď v úvode druhého polčasu musí brániť.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Oba tímy vstupujú do druhého dejstva bez zmien v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas tohto zápasu sa tak už čoskoro začne!
     
    V prvom polčase sme veľa futbalovej krásy nevideli, tempo bolo pomalé a šance tiež neprichádzali. Aktívnejším dojmom pôsobili domáci, ale ani oni si žiadnu gólovku nevypracovali. Najbližiše ku gólu mali napokon hostia, Wood však trafil len tyčku! Po prvom polčase tak je stav 0:0!

    Uvidíme, čo nám napokon prinesie druhý polčas, ktorý sa začne približne o 21:02!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prvý polčas sa napokon ešte predĺži o jednu minútu!
     
    44
    Čakáme už aj na údaj o nastavenom čase, zrejme to rozhodca preťahovať nebude a po 45 minútach pošle oba tímy do šatní na polčasovú prestávku.
     
    42
    Pri lopte sú teraz častejšie domáci futbalisti, nedarí sa im však preniknúť na útočnú polovičku. Hostia sa zrejme budú snažiť do konca prvého polčasu ubrániť nerozhodný stav.
     
    41
    Jeho exekútorom bol opäť Grifo, tentokrát mu už vyšla strela na bránu hostí, Adler však loptu pohodlne zobral do svojich rukavíc. Už je tu samotný záver prvého polčasu, zrejme v prvom dejstve gól neuvidíme.
     
    40
    Sledovali sme útok domáceho tímu a po ňom Freiburg opäť získava priamy kop.
     
    39
    Tak prvú vážnejšie šancu mali napokon hostia, čo sa vzhľadom ku vývoju hry nečakalo. Avšak oba tímy aj v závere prvého polčasu sa snažia hrať aktívne.
    38. Bobby Wood (HAM)
     
    38
    Konečne prišla prvá veľká šanca v tomto zápase! Obrana domácich teraz výrazne pochybila, nechala Wooda preniknúť až pred svoju bránu a hosťujúci futbalista napokon trafil tyčku, od nej ešte lopta poskakovala na bránkovej čiare, ale napokon z toho prvý gól tohto zápasu nepadol!
     
    37
    Rohový kop si hostia bez problémov postrážili a získavajú loptu na svoje kopačky. Domáci tím sa tak sťahuje na svoju polovičku.
     
    36
    Grifo teraz zahrával ďalší nebezpečný priamy kop domácich, centrovaná lopta do pokutového územia však našla len hlavu Spahić a ten odvracia na rohový kop!
     
    35
    Sledovali sme rýchly útok hostí, do pokutového územia domácich smeroval nebezpečný center, napokon však lopta končí len za postrannou čiarou. Dopredu to tak skúsia domáci futbalisti.
     
    34
    Tak je naozaj tomu tak, oba tímy po zisku lopty zakladajú útočné akcie a snažia sa dostávať do šancí. Oba tímy sa však prezentujú aj dobrou defenzívou a tak stále na poriadnu šancu čakáme. Dôležité však je, že tempo hry stúpa.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Mike Frantz (SC Freiburg).
     
    32
    Ale zdá sa, že oba tímy začínajú ožívať a pokúšajú sa o útočné výpady. Zrejme sa ešte niečoho zaujímavého do konca prvého dejstva dočkáme.
     
    30
    V hre už pokračujeme ďalej, pri lopte sú hostia a snažia sa útočiť. Za nami je pol hodina hry a musíme konštatovať, že záživné stretnutie to zatiaľ nie je. Uvidíme, čo náš ešte čaká do konca prvého polčasu.
     
    29
    Hra sa teraz na chvíľu prerušila, pretože jeden z hostí ostal po osobnom strete troška otrasený. Oba tímy sa tak zatiaľ môžu občerstviť.
     
    28
    Lenže tento útok domácemu mužstvu nevyšiel podľa predstáv a tesne pred pokutovým územím hostí o loptu prišiel. Hamburger rýchlo vyváža loptu do bezpečia.
     
    27
    Ku realizácia priameho kopu sa napokon odhodlal Grifo, ale loptu napálil len do dobre postaveného múru. Domáci tím však rýchlo získava loptu spať a tak sa hostia ešte budú musieť brániť.
     
    26
    Freiburg vyrazil do rýchleho brejku a po faule získava zaujímavý priamy kop. Z tohto miesta sa dá aj priamo ohroziť brána hostí, Adler si tak stavia početný múr.
     
    25
    Domácim však dnes často chybuje taká finálna fáza a tak sa hostia bránia bez problémov. Hamburger po zisku lopty sa moc do útoku nehrnie a skôr sa snaží čo najdlhšie si podržať loptu na svojich kopačkách.
     
    23
    A opäť sme sledovali rohový kop domáceho tímu, ani ten však nič zvláštneho nepriniesol. Avšak, tempo hry začína ožívať vďaka domácim futbalistom.
     
    22
    Freiburg sa snaží aj naďalej nastaviť tomuto zápasu vyššie tempo, nebezpečný center však napokon obrana hostí upratala do bezpečia. Pomaly sa blíži prvá polovička prvého polčasu.
     
    21
    Ani tento rohový kop však nič zaujímavého nepriniesol, avšak, predchádzajúca akcia domácich aspoň trošku oživila zatiaľ veľmi nudný zápas.
     
    20
    Domácim sa napokon podarilo pohroziť hosťom, avšak gól nepadol ani z tohto! Grifo sa dostal ku lopte, neváhal a ihneď pálil na bránu hostí, loptu však niekto stečoval na rohový kop!
     
    19
    Rýchlo však Hamburger o loptu prichádza a majú ju už domáci futbalisti. Freiburg na nič nečaká a ihneď sa presúva na útočnú polovičku, snaží sa oživiť tempo, ktoré zatiaľ moc vysoké nie je.
     
    18
    Avšak, postranný rozhodca signalizuje ofsajd domáceho tímu a tak ani teraz žiadnu väčšiu príležitosť nevidíme. Hostia sú pri lopte a kombinujú na svojej polovičke.
     
    17
    Teraz si dlhšie loptu na kopačkách držia domáci, postupne sa presúvajú na útočnú polovičku. Hostia si tak teraz musia dávať pozor.
     
    16
    Opäť však oba tímy často kazia svoje prihrávky a tak lopta lieta od jedného ku druhému. Tak budeme zaujímavé sledovať, kto si ako prvý vypracuje nejakú tú gólovú šancu.
     
    15
    Domáci futbalisti sa s loptou presunuli na stred ihriska a hľadajú priestor, odkiaľ by sa dala založiť útočná akcia. Diváci na štadióne sa však bavia a počuť chorále.
     
    14
    Tak predsa len sme videli aj nejakú šancu, ale tá nijak nebezpečná nebola. Po dobrom centri sa ku hlavičke v pokutovom území domácich dostal Wood, ale mieril nepresne.
     
    13
    Navyše sa hra začína aj kúskovať, oba tímy chybujú vo svojich rozohrávkach, alebo sú odpískané fauly. V tomto zápase to bude veľmi o bojovnosti.
     
    12
    Hostia zase po zisku lopty kombinujú na svojej polovičke a skúšajú to pomalšími útokmi. Veľa futbalovej krásy tak nevidíme a stále aj čakáme na vážnejšiu príležitosť.
     
    11
    Prvý rohový kop domácich v tomto zápase zahrával Grifo, obrana hostí si s ním však poradila a loptu upratala do bezpečia. Ani teraz tak brankár nemusel zasahovať.
     
    10
    Domácim sa podarilo vyslať z ľavej strany nebezpečný center do pokutového územia hostí, loptu však následne Hamburger odvracia na rohový kop!
     
    9
    Napokon sa hostia po rýchlom útoku dostali aj ku strele, Müller však bránu domáceho tímu netrafil a tak do bude len odkop od domácej brány.
     
    8
    Hamburger po zisku lopty sa nikam neponáhľa a skúša kombinovať na svojej polovičke a následne zakladať pomalé útoky. Zatiaľ sme však žiadnu šancu v tomto zápase nevideli.
     
    7
    Freiburg sa však rýchlo dostal do brejku a Adler v bránke sa musel mať na pozore! Včas však vybehol z brány a loptu upratal do bezpečia.
     
    6
    Hostia postupne prenikali na útočnú polovičku,
    Ekdal sa snažil o presunutie hry na ľavú stranu, avšak domáci futbalisti ho poslali k zemi. Priamy kop pre hostí.
     
    5
    Ani domácim však nevyšiel rýchly prechod na útočnú polovičku a tak sa ku lopte dostávajú hostia. Momentálne to moc záživné nie je, ale sme len na začiatku tohto zápasu.
     
    4
    Hamburger napokon získal v strede poľa loptu a snažil sa o rýchly brejk. Lopta smerom dopredu napokon však našla len domácich futbalistov a tak sa hostia do šance nedostali.
     
    3
    Pri lopte sú momentálne domáci futbalisti, zatiaľ však kombinujú len na svojej polovičke. Hostia dobre bránia stred ihriska a tak domáci nemajú priestor na založenie útoku.
     
    2
    Úvod zápasu sa zatiaľ nesie v opatrnom tempe, sledujeme výmenu lôpt na oboch stranách.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu je už v plnom prúde, výkop mali domáci futbalisti a môžu sa tak pokúsiť o prvý útočný výpad.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, po úvodných formalitách sa tak toto stretnutie môže začať!

    Mne už neostáva nič iné, ako Vám popriať príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný utorňajší večer všetkým fanúšikom futbalu! Ako už bolo avizované, v tomto on-line textovom prenose sa spoločne pozrieme na stretnutie v Nemeckej Bundeslige a to konkrétne na zápas medzi mužstvami SC Freiburg a Hamburger SV. Do začiatku zápasu už veľa času neostáva, zatiaľ si môžete prezrieť zostavy oboch mužstiev.

    Tesne, pred výkopom sa Vám opäť prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    SC Freiburg: Schwolow – Stenzel, Gulde, Höfler, Günter – Abrashi – Bulut, Frantz (C), Grifo – Philipp, Niederlechner

    Náhradníci: Gikiewicz – Ignjovski, Söyüncü, Petersen, Haberer, Schuster, Niedermeier

    Hamburger SV: Adler – Sakaj, Djourou (C), Spahić, Santos – G. Jung, Ekdal – N. Müller, Hunt, Waldschmidt – Wood

    Náhradníci: Mathenia – Reis, Holtby, Lasogga, Gregoritsch, Ostrzolek, Halilović
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto on-line textového prenosu! V ňom sa spoločne pozrieme na stretnutie, v ktorom sa predstavia mužstvá SC Freiburg a Hamburger SV. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:00!

    Fanúšikovia futbalu sa môžu v týždni tešiť na pokračovanie Nemeckej Bundesligy, pretože v utorok a stredu je naplánované jej 4. kolo. V tomto zápase sa proti sebe stretnú mužstvá so spodnejšej časti tabuľky.

    SC Freiburg:
    Domáce mužstvo má po troch kolách na svojom konte 3 body za výhru 3:1 nad Mönchengladbachom. V poslednom kole sa Freiburg predstavil v Kolíne a prehral tam 1:3!

    Hamburger SV:
    Hostia majú menej bodov ako domáci, pretože zatiaľ uhrali len jednu remízu s Ingolstadtom a po výsledku 1:1 tak získali jeden bod. V poslednom kole podľahol Hamburger doma vysoko 0:4, nad ich sily bol RB Lipsko.

    Favorit:
    Miernym favoritom tohto stretnutia sú domáci futbalisti, avšak oba tímy potrebujú bodovať a tak môžme očakávať zaujímavé stretnutie.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 70. Petersen

    Karty:   33. Frantz (FRE)


    SC Freiburg: Schwolow – Stenzel, Gulde, Höfler, Günter – Abrashi – Bulut, Frantz (C) (63. Niedermeier), Grifo – Philipp (85. Haberer), Niederlechner (69. Petersen).
    Náhradníci: Gikiewicz – Ignjovski, Söyüncü, Petersen, Haberer, Schuster, Niedermeier

    Hamburger SV: Adler – Sakaj, Djourou (C), Spahić, Santos – G. Jung, Ekdal – N. Müller (76. Halilović), Hunt, Waldschmidt (62. Gregoritsch) – Wood (77. Lasogga).
    Náhradníci: Mathenia – Reis, Holtby, Lasogga, Gregoritsch, Ostrzolek, Halilović