TK ke vzniku ženského profi cyklokrosového týmu (kon.) | Setkání s hráči Sparty před EL se Southamptonem (kon.)
koniec udalosti
Setkání s vybranými hráči Sparty Praha před zápasem EL se Southamptonem

cz Utorok 13.09.2016, 11:30Tlačové konferencie
     
    Povídání s Lukášem Marečkem skončilo. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (12:18:50)
     
    Lukáš Mareček: Trenér sondoval hodně informací, které potřeboval zahrnout do přípravy a které ještě zahrne do předzápasové přípravy. Tomáš Rosický je momentálně nejlepší zdroj informací k zápasů. Už nám o nich něco řekl v kabině – že nejsou v dobrém rozpoložení po nevydařeném startu v Premier League.
     
    Lukáš Mareček: Southampton má zajímavé hráče. Působí tam Dušan Tadič, s kterým jsem hrál v Nizozemsku, Jay Rodriguez se vrací po zranění, ten je taky kvalitní. Ale záleží na nás, jak se s tím vypořádáme a jak budeme hrát. Věřím, že když eliminujeme jejich individuality, můžeme uhrát dobrý výsledek.
     
    Lukáš Mareček: Je možné, že to z nich spadne a v Evropské lize budou hrát dobře. Ale doufám, že to tak nebude a že jim to znepříjemníme a roztáhneme jejich sérii nevydařených zápasů v Premier League.
     
    Lukáš Mareček: Southampton má zkušenosti. I když Evropskou ligu nehráli, chybět jim zkušenosti nebudou. Co se týká nás, loni jsme došli v Evropské lize daleko a chtěli bychom na to navázat. Odehráli jsme spoustu těžkých zápasů a Southampton můžeme potrápit.
     
    Lukáš Mareček: Na Premier League se rád dívám, pro mě je to top liga. Tomáš Rosický nám už říkal, že nejsou v úplně ideálním rozpoložení, čehož by bylo dobré využít. Je těžké to porovnávat s Premier League, můžou hrát jinak takticky, jiným stylem. Těžko říct, jak se zápas bude vyvíjet, ale budeme vycházet z toho, jak hrají v domácí soutěži.
     
    Lukáš Mareček: Je to za tu dobu, co jsem tady, první anglický tým v Evropské lize proti nám. Jsem na to zvědavý. Věřím, že budeme dobrým soupeřem a že si odvezeme dobrý výsledek.
     
    Lukáš Mareček: Dneska jsme se začali na Southampton připravovat, je to čerstvé. Bavili jsme se o základních informacích, jaký tým mají, jakým stylem hrají. Budeme se tím zabývat ještě v následujících dnech. Věřím, že se na to dobře připravíme.
     
    Angličtina zněla už v české metropoli ještě před odletem do Southamptonu, mezi novináře totiž usedl ruský obránce Sparty Vjačeslav Karavajev. Třetím zpovídaným bude Lukáš Mareček.
     
    Vjačeslav Karavajev: V Anglii jsem hrál, když mi bylo asi šestnáct sedmnáct let.
     
    Vjačeslav Karavajev: Slabiny Southamptonu? Hmm, nevím… Radši se zeptejte na něco jiného.
     
    Vjačeslav Karavajev: Ve Spartě se cítím dobře, je to dobrý klub. Myslím, že už jsem se usadil. Kouč mi toho hodně řekl. Zápas v Southamptonu bude obtížný, s trenérem jsme soupeře probírali. Celý svět zná Southampton, který má výborné hráče. Fonte je mistrem Evropy.
     
    Václav Kadlec se vrátil mezi spoluhráče. Po něm bude novinářům odpovídat posila Sparty z CSKA Moskva Vjačeslav Karavajev.
     
    Václav Kadlec: Nálada v týmu je pohodová. Byli jsme a stále vlastně jsme zklamaní, že jsme zápas s Boleslaví výsledkově nezvládli. Musíme se odrazit dobrým výsledkem v Anglii a přenést to do ligy, protože nás čeká těžký duel se Zlínem.
     
    Václav Kadlec: Mluvili jsme i s Petrem Čechem, který proti Southamptonu chytal o víkendu. Myslím, že mu volal pan Svoboda.
     
    Václav Kadlec: Z Feyenoordu si pamatuji Clasieho, proti němuž jsem hrál. A na Euru jsem sledoval portugalského stopera Fonteho.
     
    Václav Kadlec: Dneska jsme si ukázali plno věcí, ještě jsme se vrátili k Boleslavi. Těžko říct, jestli budeme mít psychickou výhodu, když oni ještě nevyhráli. Předvedli ale dobré výkony a hráli s obtížnými soupeři.
     
    Václav Kadlec: Všechny zápasy s anglickými soupeři byly vyrovnané. Když si projedu sestavu Southamptonu, mají tam spoustu cizinců – snad jen dva Angličany a jednoho Ira. Jejich tým vypadá na papíře zajímavěji než třeba sedmý tým z italské Serie A.
     
    Václav Kadlec: Největší zážitek jsme zažili na Chelsea, kde jsme sahali do poslední minuty po dobrém výsledku. Já jsem tam měl v závěru velkou šanci, pokud si dobře vybavuji. Lafimu jsem tenkrát přihrával na jeho první gól.

    Radek Šamša

    HOSTÉ TISKOVÉ KONFERENCE

    Václav Kadlec, útočník Sparty
    Vjačeslav Karavajev, obránce Sparty