TK ke vzniku ženského profi cyklokrosového týmu (kon.) | Setkání s hráči Sparty před EL se Southamptonem (kon.)
koniec udalosti
Setkání s vybranými hráči Sparty Praha před zápasem EL se Southamptonem

cz Utorok 13.09.2016, 11:30Tlačové konferencie
     
    Povídání s Lukášem Marečkem skončilo. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (12:18:50)
     
    Lukáš Mareček: Trenér sondoval hodně informací, které potřeboval zahrnout do přípravy a které ještě zahrne do předzápasové přípravy. Tomáš Rosický je momentálně nejlepší zdroj informací k zápasů. Už nám o nich něco řekl v kabině – že nejsou v dobrém rozpoložení po nevydařeném startu v Premier League.
     
    Lukáš Mareček: Southampton má zajímavé hráče. Působí tam Dušan Tadič, s kterým jsem hrál v Nizozemsku, Jay Rodriguez se vrací po zranění, ten je taky kvalitní. Ale záleží na nás, jak se s tím vypořádáme a jak budeme hrát. Věřím, že když eliminujeme jejich individuality, můžeme uhrát dobrý výsledek.
     
    Lukáš Mareček: Je možné, že to z nich spadne a v Evropské lize budou hrát dobře. Ale doufám, že to tak nebude a že jim to znepříjemníme a roztáhneme jejich sérii nevydařených zápasů v Premier League.
     
    Lukáš Mareček: Southampton má zkušenosti. I když Evropskou ligu nehráli, chybět jim zkušenosti nebudou. Co se týká nás, loni jsme došli v Evropské lize daleko a chtěli bychom na to navázat. Odehráli jsme spoustu těžkých zápasů a Southampton můžeme potrápit.
     
    Lukáš Mareček: Na Premier League se rád dívám, pro mě je to top liga. Tomáš Rosický nám už říkal, že nejsou v úplně ideálním rozpoložení, čehož by bylo dobré využít. Je těžké to porovnávat s Premier League, můžou hrát jinak takticky, jiným stylem. Těžko říct, jak se zápas bude vyvíjet, ale budeme vycházet z toho, jak hrají v domácí soutěži.
     
    Lukáš Mareček: Je to za tu dobu, co jsem tady, první anglický tým v Evropské lize proti nám. Jsem na to zvědavý. Věřím, že budeme dobrým soupeřem a že si odvezeme dobrý výsledek.
     
    Lukáš Mareček: Dneska jsme se začali na Southampton připravovat, je to čerstvé. Bavili jsme se o základních informacích, jaký tým mají, jakým stylem hrají. Budeme se tím zabývat ještě v následujících dnech. Věřím, že se na to dobře připravíme.
     
    Angličtina zněla už v české metropoli ještě před odletem do Southamptonu, mezi novináře totiž usedl ruský obránce Sparty Vjačeslav Karavajev. Třetím zpovídaným bude Lukáš Mareček.
     
    Vjačeslav Karavajev: V Anglii jsem hrál, když mi bylo asi šestnáct sedmnáct let.
     
    Vjačeslav Karavajev: Slabiny Southamptonu? Hmm, nevím… Radši se zeptejte na něco jiného.
     
    Vjačeslav Karavajev: Ve Spartě se cítím dobře, je to dobrý klub. Myslím, že už jsem se usadil. Kouč mi toho hodně řekl. Zápas v Southamptonu bude obtížný, s trenérem jsme soupeře probírali. Celý svět zná Southampton, který má výborné hráče. Fonte je mistrem Evropy.
     
    Václav Kadlec se vrátil mezi spoluhráče. Po něm bude novinářům odpovídat posila Sparty z CSKA Moskva Vjačeslav Karavajev.
     
    Václav Kadlec: Nálada v týmu je pohodová. Byli jsme a stále vlastně jsme zklamaní, že jsme zápas s Boleslaví výsledkově nezvládli. Musíme se odrazit dobrým výsledkem v Anglii a přenést to do ligy, protože nás čeká těžký duel se Zlínem.
     
    Václav Kadlec: Mluvili jsme i s Petrem Čechem, který proti Southamptonu chytal o víkendu. Myslím, že mu volal pan Svoboda.
     
    Václav Kadlec: Z Feyenoordu si pamatuji Clasieho, proti němuž jsem hrál. A na Euru jsem sledoval portugalského stopera Fonteho.
     
    Václav Kadlec: Dneska jsme si ukázali plno věcí, ještě jsme se vrátili k Boleslavi. Těžko říct, jestli budeme mít psychickou výhodu, když oni ještě nevyhráli. Předvedli ale dobré výkony a hráli s obtížnými soupeři.
     
    Václav Kadlec: Všechny zápasy s anglickými soupeři byly vyrovnané. Když si projedu sestavu Southamptonu, mají tam spoustu cizinců – snad jen dva Angličany a jednoho Ira. Jejich tým vypadá na papíře zajímavěji než třeba sedmý tým z italské Serie A.
     
    Václav Kadlec: Největší zážitek jsme zažili na Chelsea, kde jsme sahali do poslední minuty po dobrém výsledku. Já jsem tam měl v závěru velkou šanci, pokud si dobře vybavuji. Lafimu jsem tenkrát přihrával na jeho první gól.
     
    Václav Kadlec: O Southamtponu víme, že mají v týmu hodně reprezentantů a šikovné záložníky uprostřed. Pouštěli jsme si hodně sestřihů. Rosa tam byl deset let, takže o týmu hodně víme.
     
    Václav Kadlec: Southampton v lize sice ještě nevyhrál, ale podle jmen mají velmi silný kádr. Na anglický styl jsem si zvykl v Dánsku, kde se hraje podobně.
     
    Václav Kadlec: Těším se moc. V Anglii se nehraje každý den, bude to takový svátek. Vzpomínám na zápas na Chelsea, tenkrát to bohužel nevyšlo. S Dány jsem potom hrál na Manchesteru United.
     
    Jako první přišel z dopoledního tréninku na setkání s novináři Václav Kadlec.
     
    Dobré dopoledne z pražské Letné, domovského stánku fotbalistů Sparty. Tým kouče Zdeňka Ščasného ve čtvrtek čeká úvodní skupinový duel nového ročníku Evropské ligy, za nímž se vypraví do anglického Southamptonu. Ještě před historicky prvním vzájemným střetnutím obou klubů se však vybraní sparťani setkají na Letné s novináři.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.

    Radek Šamša

    HOSTÉ TISKOVÉ KONFERENCE

    Václav Kadlec, útočník Sparty
    Vjačeslav Karavajev, obránce Sparty