Gijón – Leganés 2:1 (kon.) | Valencia – Real Betis 2:3 (kon.) | Granada – Eibar 1:2 (kon.)
La Coruña – Bilbao 0:1 (kon.)
koniec
Sporting Gijón
2:1 (2:0)
CD Leganés
Nedeľa 11.09.2016, 12:00 • El Molinón • Španielska LaLiga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešny zápas bol priemerný. Dúfajme, že v budúcnosti sa to zmení a uvidíme viac pekných futbalových momentov. Výkony na oboch stranách boli viac či menej vyrovnané. Taktikou domácich bol postupný útok. Hostia zase vsadili na bleskurýchle kontry. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (13:51:09)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:2.
    Střely mimo: 3:5.
    Rohy: 3:4.
    Ofsajdy: 3:2.
    Fauly: 11:16.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Alberto Martín (LGS)
     
    90+2
    Mamadou Kone (Leganes) zahodil veľkú šancu z hĺbky pokutového územia, keď odrazenú loptu napálil vysoko nad brvno. Škoda.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nastavuje dve minútky navyše.
     
    90
    Center po rohovom kope smeroval na hranicu šestnástky, ale len do priestoru nikoho. Napriek tomu, sa k lopte dostal hráč Leganésu a to znamená, že jeho tím môže pokračovať vo svojom menšom tlaku.
     
    89
    Po zblokovanej strele budú mať hostia možnosť ohroziť súpera po rohovom kope.
     
    88
    Gabriel po súboji spadol v šestnástke súpera na trávnik a fanúšikovia Leganesu sa dožadovali penalty. Hlavný arbiter mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    87
    Vo výbornej streleckej pozícii bol Omar Ramos, ktorý ale nezvládol situáciu a jeho strelecké zakončenie skončilo niekde medzi divákmi. Veľká škoda.
    86. Darwin Machís (LGS)
     
    86
    Omar Ramos poslal utešenú loptu do pokutového územia, ale Darwin Machis ako cieľ centra sa k lopte nedostal.
     
    85
    Center po rohovom kope nedopadol podľa predstáv. Cuéllar si vybehol so svojho obvyklého miesta, aby si loptu zo vzduchu stiahol. to sa mu aj podarilo a ihneď zakladal rýchly protiútok.
     
    84
    Pri lopte sú hostia, ktorý sa snažia dobývať súperovú polovicu. Hosťujúci celok bude mať výhodu voľného kopu po nedovolenom zákroku Amorebieta.
     
    83
    Cieľ domácich je jasný. Držať loptu na vlastných kopačkách najdlhšie, ako to len pôjde. To dokázali aj teraz, keď sa dokonca rozhodli po ľavej strane ihriska zaútočiť, ale po skvelej práci Rica stratili loptu.
     
    82
    Striedanie v tíme Sporting Gijón: z ihriska odchádza Moisés Gómez, prichádza Alberto Lora.
     
    81
    Víctor Díaz sa snažil v rohu ihriska vybojovať aspoň rohový kop, čo sa mu nakoniec nepodarilo. Bude to len odkop od bránky domácich.
     
    80
    Lillo sa po súboji s Insuom ocitá na trávniku. Hlavný arbiter pískol do píšťaľky a nariadil voľný kop v prospech domáceho celku, ktorý sa bude rozohrávať z velkej vzdialenosti.
     
    79
    Exekútor voľného kopu sa rozhodol priamo ohroziť Cuéllara, ale strela bola príliš nízka a tak trafila iba brániaceho hráča. Pri lopte sú domáci.
     
    78
    Hostia sa na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera, kde si vytvárajú menší tlak. Hostia budú mať dokonca aj výhodu voľného kopu z veľmi zaujímavej pozície.
     
    77
    Striedanie v tíme Sporting Gijón: z ihriska odchádza Burgui, prichádza Borja Viguera.
     
    76
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza David Timor, prichádza Mamadou Koné.
     
    75
    Timor si to po ľavej strane ihriska namieril bližšie ku vápnu, odkiaľ sa snažil odcentrovať. Jeho center bol po dobrej práci brániaceho hráča zblokovaný. Pri lopte sú napriek tomu hostia.
     
    74
    Držanie lopty je 59% v prospech domáceho celku a 41% v neprospech hosťujúceho.
     
    73
    Insua sa vyčítavo pozerá na hlavného arbitra, ktorý nechal hru pokračovať po jeho páde na trávnik. Myslím, že toto sa malo pískať. Pri lopte sú domáci.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Pablo Insua (CD Leganés) a to si vyslúžil za surovosť.
    71. Duje Čop (GIJ)
     
    71
    Domáci zakladali zaujímavú akciu. López sa dostal s loptou až do pokutového územia, kde neskôr prihrával pred bránu súpera, tam si nabiehal Čop, ktorý svojim sklzom nedokázal loptu dopraviť do odkrytej brány.
     
    70
    Hostia zapájajú do hry aj vlastného gólmana, ktorý hral na istotu a zvolil ďaleký odkop, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    69
    Dobrá tímová hra od družstva Gijón. Hráči kontrolujú dianie na ihrisku cez krátke prihrávky. Trpezlivosť je ich hlavný atribút a cieľom nájsť štrbinku v obrane súpera.
     
    68
    Hlavný rozhodca pískol do píšťaľky a tým dal jasne najavo, že Machís si v súboji počínal nedovolene. Tentoraz sa žltiť nebude.
     
    67
    Gabriel sa dostal k lopte a ihneď ju centroval do pokutového územia hostí, kde si to Cuéllar postrážil a loptu si zo vzduchu stiahol k svojej moci.
     
    66
    Striedanie v tíme Sporting Gijón: z ihriska odchádza Nacho Cases, prichádza Xavi Torres.
     
    65
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Miguel Ángel Guerrero, prichádza Darwin Machís.
     
    64
    Už to vyzeralo tak, že sa Guerrero dostane do samostatného úniku, ale radosť fanúšikov prekazil verdikt postranného rozhodcu, ktorý ukázal, že bol v postavení mimo hry.
     
    63
    Hostia sa snažili založiť rýchly útok po pravej strane ihriska, kde ich výlet skončil, keď narazili na pripraveného Lilla, ktorý im loptu dokázal zobrať a získať na svoju stranu.
     
    62
    Center po rohovom kope smeroval do hĺbky vápna, kde sa najlepšie zoorientoval obranca hostí, ktorý loptu poslal, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    61
    Domáci budú zahrávať rohový kop po skvelom obranom zákroku Diáza, ktorý svojim sklzom zabránil súperovi zakončiť.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Jon Ander Serantes (CD Leganés) za nešportové správanie.
    58. Diego Rico (LGS) - 2:1
     
    58
    Tím Leganés práve strelil gól!
    DIEGO RICO si nabehol do priestoru, kde si spracoval prihrávku, ktorú mu adresoval Omar Ramos a dokázal presne zakončiť k pravej žrdi. Stav stretnutia je 2:1!
     
    58
    Držanie lopty je 58% v prospech domácich a 42% v neprospech hostí.
     
    57
    Ale ani center po rohovom kope neznamenalo väčšie ohrozenie. Defenzíva domácich si aj s týmto pokusom poradila.
     
    56
    Solídny pokus od Unai Lopez. Lopta ale na svojej ceste narazila na prekážku – obrancu. Brankár nemusel zasahovať. Lopta sa dostala za čiaru. Šancu na skórovanie po rohovom kope môže využiť Leganes.
     
    55
    Miguel Guerrero si zbehol na pas do šestnástky, ale hlavou poslal loptu len vedľa pravej časti bránky.
     
    54
    Domáca defenzíva zatiaľ funguje na jednotku. Svojmu súperovi dávajú po celý zápas len minimum priestoru a tak sa hráčom Leganésu len veľmi ťažko vytvárajú strelecké pozície.
     
    53
    Po faule domáceho hráča zahrávali hostia voľný kop zo strednej vzdialenosti. Center po rohovom kope nemal dostatočnú výšku, aby prešiel hneď cez prvého brániaceho hráča. Pri lopte sú domáci.
     
    52
    Díaz si všimol, že si Gabriel nabehol do priestoru, tak mu tam ihneď posielal dlhú prihrávku, ktorú však nedokázal zachytiť, pretože prihrávka bola pridlhá a skončila až za postrannou čiarou.
     
    51
    Rodríguez si to teraz zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry, čoho si postranný rozhodca všimol a ihneď zdvihol zástavku.
     
    50
    Mantovani v snahe získať loptu fauloval a to znamená, že pri lopte budú domáci.
     
    49
    Pekný kros poslal Gabriel, ale Ivan Cuellar loptu vyboxoval mimo nebezpečia.
     
    48
    Omar Ramos sa pokúsil nájsť z rohového kopu spoluhráčov vo veľkom vápne. Jeho snahu ale prerušil gólman.
     
    47
    Alberto posiela center do priestoru, kde je len obrana súpera, ktorá odvracia nebezpečie. Asistent rozhodcu správne nariadil rohový kop pre Leganes.
     
    46
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Adrian Marín, prichádza Omar.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas možno označiť ako priemerný. Videli sme zopár šancí na oboch stranách, ale oba celkymajú na to, aby nám toho v druhej polovici zápasu ukázali viac. Oba celky dnes stavili na rýchle útoky. Druhý polčas začne približne za 15 minút.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Už to vyzeralo tak, že sa Burgui dostane do 100% šance, ale to mu prekazil postranný rozhodca, ktorý ukazuje, že sa Burgui v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    44
    Domáci sa opäť nachádzajú na vlastnej polovici ihriska a nvyzerá to tak, že by sa niekde v tomto polčase ešte ponáhľali.
    43. Duje Čop (GIJ) - 2:0
     
    43
    Tím Gijón práve strelil gól!
    DUJE ČOP sa z bieleho bodu nemýlil a s prehľadom premieňa pokutový kop strelou do protipohybu gólmana, ktorý v tomto prípade bol bezmocný. Stav stretnutia je 2:0! Bez asistencie.
    42. David Timor (LGS), Víctor Rodríguez (GIJ)
     
    42
    David Timor spáchal menší faul a útok súpera je prerušený. Od hlavného rozhodcu dostáva upozornenie, že pri ďalšom priestupku žltej karte neunikne. Hlavný arbiter ukázal na biely bod. Gijón získava vo svoj prospech pokutový kop.
     
    41
    Úspešnosť prihravok hosťujúceho celku je iba 45,2%. Túto štatistiku by mali v druhom polčase určite zlepšiť.
     
    40
    Skvelá práca Babina v zadných radoch, kde získal loptu na svoju stranu a tak prekazil rozbiehajúci sa útok hostí. Okamžite zakladal protiútok, ktorý však skončil veľmi skoro už v strede ihriska.
     
    39
    Voľný kop bol rozohraný takou dlhou, prízemnou prihrávkou ku pravej žrdi Cuéllarovej brány, kde bol ako prvý Álvarez, ktorý odkopol loptu do bezpečnej vzdialenosti.
     
    38
    Martín sa po súboji s Amorebietaom ocitol na trávniku a hlavný arbiter tento súboj posúdil ako nedovolený. Hostia so šancou ohroziť súpera po voľnom kope.
     
    37
    Domáci sa nachádzajú na vlastnej polovici, kde premýšľajú nad založením ďaľšej útočnej snahy.
     
    36
    Burgui sa snažil odcentrovať, ale v čase, kedy tak chcel spraviť bol nešetrne poslaný na trávnik brániacim hráčom. Hlavný rozhodca mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia, čo sa Burguiovi zjavne nepáči a dáva to jasne najavo.
     
    35
    Inaki Vicandi Garrido pískol do píšťaľky a nariadil voľný kop v prospech domáceho celku za nedovolený zákrok Timora v strede ihriska.
     
    34
    Guerrero sa snažil vo vápne súpera presadiť individuálne a trúfol si hneď na duo brániacich hráčov. Prienik sa mu nakoniec nepodaril a o loptu prišiel. Hostia sa ihneď museli vracať na vlastnú polovicu, pretože domáci zakladali rýchly protiútok.
     
    33
    Moisés Gomez s útočným faulom, ktorý Inaki Vicandi Garrido neprehliadol a bez zaváhania zapískal.
     
    32
    Tentoraz center po rohovom kope smeroval do veľkého vápna, kde sa do lopty oprel Martín, ale jeho hlavičkové zakončenie nemalo potrebnú presnosť, aby vážnejšie ohrozilo pozorného Cuéllara. Nasleduje odkop od bránky.
     
    31
    Center po rohovom kope smeroval ku vzdialenejšej žrdi, čo úspešné nebolo, ale Leganes si môže rohový kop zopakovať.
     
    30
    Guerrero dokázal vybojovať rohový kop pre svoj tím. Nechajme sa prekvapiť, či bude úspešný.
     
    29
    Cases dnes pri streleckej chuti. Burgui poslal prudkú prihrávku na hranicu šestnástky, kde stál pripravený Cases, ktorý trafil loptu z prvej a jeho strelecký pokus skončil tesne vedľa ľavej tyčky.
    28. Nacho Cases (GIJ)
     
    28
    López poslal prudký center do hĺbky vápna, kde sa nachádzal pripravený Insua, ktorý trafil loptu hlavou a poslal loptu za hranicu vlastného vápna.
     
    27
    Hosťujúci celok v dnešnom zápase nabehal dokopy 39,7km a domáci hráči si dnes zabehali dokopy 34,5km.
     
    26
    Domáci opäť zapájajú do hry vlastného gólmana, ktorý sa už snaží založiť úspešnú akciu pre svoj tím.
     
    25
    López sa dokázal uvoľniť cez dvojicu dotierajúcich hráčov a s menšími problémami dokázal aj odcentrovať, ale iba presne na hlavu pripraveného obrancu hostí, ktorý poslal loptu, čo najďalej to šlo.
     
    24
    Hlavný arbiter stál dostatočne blízko na to, aby si všimol, že si Moiseś Gómez počínal v súboji nedovolene. Pri lopte budú hostia.
     
    23
    Pri lopte sú hostia, ktorý sa na malú chvíľu usadili na polovici súpera, ale napokon boli z nej vytlačený na tú vlastnú, kde nakoniec o loptu aj prišli.
     
    22
    Álvarez získal loptu v strede pola a ihneď sa ju snažil preposlať na nabiehajúceho spoluhráča, ku ktorému sa lopta nakoniec nedostala, pretože ju stihol zachytiť brániaci hráč.
     
    21
    Cases sa hnevá na verdikt čiarového rozhodcu, ktorý ukázal, že výhodu outového vhadzovania budú mať hostia.
     
    20
    Sledovali sme ďaľšiu akciu domáceho celku. Burgui po ľavej strane ihriska priviezol loptu bližšie ku vápnu, odkiaľ sa snažil centrovať. To sa mu aj podarilo, ale svojim pokusom nasiel iba dobre postaveného brániaceho hráča, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    19
    Pri lopte sú opäť domáci, ktorý boli vytlačený až ku vlastnému gólmanovi, ktorý hral na istotu a radšej zvolil ďaleký odkop, čo najďalej od vlastného vápna.
    17. Nacho Cases (GIJ) - 1:0
     
    17
    Tím Gijón práve strelil gól!
    Po prízemnom centry do pokutového územia hostí nastal totálny zmätok, v ktorom sa najlepšie vyznal NACHO CASES, ktorý tak otvára stav dnešného stretnutia. 1:0! Asistenciu si pripisuje Duje Čop.
     
    16
    Gabriel si našiel lepšiu pozíciu a nakoniec skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil skončil vedľa pravej tyčky. Nasleduje odkop od domácej svätyne.
     
    15
    Pri lopte je gólman hostí, ktorý sa svojim dlhým nákopom snaží založiť akciu svojho tímu.
     
    14
    Skvelá hra v zadných radoch v podaní Rica, ktorý pekným sklzom zastavil rozbiehajúcu sa akciu domáceho celku. Domáci majú výhodu outového vhadzovania.
     
    13
    Hostia sa snažili založiť rýchly utok a zvolili si na to dlhú prihrávku. Tá však bola pridlhá a skončila až u pripraveného Cuéllara, ktorý ju ihneď posielal svojim spoluhráčom dopredu.
     
    12
    Mantovani v snahe odkopnúť loptu z vlastnej polovice ihriska trafil brániaceho hráča. Na jeho šťastie sa lopta od neho odrazila mimo hry. Nasleduje odkop od brány Leganes.
     
    11
    Pri lopte sú domáci, ktorý si prihrávajú na vlastnej polovici a snažia sa nájsť medzeru v defenzíve hostí, ktorú by využili na rýchly útok.
     
    10
    Burgui dokáza zachytiť prihrávku, ktorú mu adresoval jeho spoluhráč. Následne rozkmital svoje šikovné nohy a zakončil. Jeho strelecký pokus skončil mimo brány.
    9. Víctor Rodríguez (GIJ)
     
    9
    Zaujímavú šancu si vytvorili domáci. Center jedného z domácich hráčov zachytil Čop, ktorý loptu ihneď preposlal na lepšie postaveného spoluhráča, ktorý už zakončiť nestihol a loptu nakoniec stratil.
     
    8
    Sledovali sme rodiacu sa akciu domáceho celku, keď Cases priviezol loptu až do pokutového územia, kde ale v snahe prihrať, trafil brániaceho hráča. Pri lopte sú hostia.
     
    7
    Rohový kop sa rozhodli rozohrať nakrátko a tak môžu pokračovať vo svojej útočnej snahe aj naďalej.
     
    6
    Domáci celok, vďaka veľkej aktivite Burguia budú zahrávať rohový kop.
     
    5
    Pri lopte sú domáci borci, ktorý si na vlastnej polovici medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom vytvoriť si streleckú príležitosť.
     
    4
    Álvarez v snahe dostať loptu, co najďalej od vlastného vápna trafil rozhodcu, od ktorého sa lopta odrazila späť do vápna. Pri lopte sú už domáci.
     
    3
    Skvelá práca Lilla, ktorý nepustil za seba rozbiehajúci sa útok hostí a tak zabránil hocikomu zakončiť.
     
    2
    Domáci sa rútili dopredu, ale vďaka dobrej práci Díaza sa tak nestalo. Svojim včasným zákrokom nedovolil súperovi ohroziť stav stretnutia.
     
    1
    Sporting Gijón malo výhodu úvodného výkopu a ihneď po rozohrávke sa pomocou dlhej prihrávky snažili usadiť na polovici súpera. Prihrávka bola pridlhá a skončila až u Serantesa.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Sporting Gijón: Cuéllar – Lillo, Babin, Amorebieta, Isma López – S. Álvarez, Cases (C) – V. Rodríguez, Burgui, Moisés Gómez – Čop.
    Náhradníci: Mariño – Meré, C. Castro, Lora, Afif, X. Torres, Viguera.

    CD Leganés: Serantes – Díaz, Insua, Mantovani (C), Rico, Marín – Unai López, A. Martín, Timor, Gabriel – Guerrero.
    Náhradníci: Brignoli – Bustinza, Machís, Medjani, M. Koné, Sastre, Omar.

    Rozhodca: Inaki Vicandi Garrido.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 3. kolo Španielskej najvyššej futbalovej súťaže, kde Sporting Gijón privíta na svojom trávniku CD Leganés. Poďme si troška predstaviť oba celky.

    SPORTING GIJÓN: Tento klub sa nachádza na siedmej priečke zo sikom štyroch bodov. To sa im podarilo po jednej výhre a jednej remíze. Svojim súperom nastrieľali dva góle a jeden inkasovali. Posledný zápas odohrali na trávniku Alavesa, kde uhrali len bezgólovú remízu.

    CD LEGANÉS: Po dvoch kolách sa nachádzajú na deviatom mieste zo ziskom štyroch bodov. V aktuálnej sezóne dokázali vsietiť jeden gól a ani jeden zatiaľ neinkasovali, čo z nich robí najlepšiu defenzívu v lige. Posledný zápas zaskočili favorita na vlastnom štadióne, keď uhrali bezgólovú remízu proti Atléticu Madrid.

    Zápasom vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 17. Cases, 43. Čop (pen.) – 58. Rico

    Karty:   60. Serantes (LGS), 72. Insua (LGS)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:16.
    Sporting Gijón: Cuéllar – Lillo, Babin, Amorebieta, Isma López – S. Álvarez, Cases (C) (66. X. Torres) – V. Rodríguez, Burgui (77. Viguera), Moisés Gómez (82. Lora) – Čop.
    Náhradníci: Mariño – Meré, C. Castro, Lora, Afif, X. Torres, Viguera.

    CD Leganés: Serantes – Díaz, Insua, Mantovani (C), Rico, Marín (46. Omar) – Unai López, A. Martín, Timor (76. M. Koné), Gabriel – Guerrero (65. Machís).
    Náhradníci: Brignoli – Bustinza, Machís, Medjani, M. Koné, Sastre, Omar.

    Rozhodca: Inaki Vicandi Garrido