Gijón – Leganés 2:1 (kon.) | Valencia – Real Betis 2:3 (kon.) | Granada – Eibar 1:2 (kon.)
La Coruña – Bilbao 0:1 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:3 (0:1)
Real Betis
Nedeľa 11.09.2016, 16:00 • Estadio de Mestalla • Španielska LaLiga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Do druhého polčasu vstupoval tím Realu Betis s jednogólovým náskokom a napokon mali hostia o jeden gól viac na svojom konte aj po záverečnom hvizde. Predchádzal však tomu veľmi dramatický druhý polčas. Už v 50.minúte dostal červenú kartu Pérez a oslabil domáci tím, ktorý o štyri minúty neskôr po presnom zásahu Joaquína prehrával už dva góly. Valencia však v rozpätí troch minút dokázala vyrovnať, keď sa najskôr v 75. minúte presadil Rodrigo a v 78.minúte vyrovnal na 2:2 Garay. Real Betis však napokon predsa len získal stratený jednogólový náskok späť a to v absolútnom závere stretnutia, keď sa v nadstavenom čase druhého polčasu po druhýkrát v zápase zapísal do tabuľky strelcov Rubén Castro.

    S konštatovaním, že po vynikajúcom zápase Valencia podľahla na domácej pôde Realu Betis pomerom 2:3 sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok víkendu. (18:01:13)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Real Betis dal gól!
    V posledných minútach bola aktívnejšia Valencia, ktorá cítila šancu na tri body, ale napokon z toho zrejme nebude ani bodík, pretože Picciniho krížny pas z pravej strany vápna našiel pred bránou voľného RUBÉNA CASTRA, ktorý svojím druhým gólom v dnešnom zápase rozhodol o výhre Realu Betis.
    90+2. Rubén Castro (RBE) - 2:3
     
    90+1
    Nani hľadal pekným centrom Rodriga pred bránou, ale nebolo z toho nič, len odkop od brány v podaní Adána.
     
    90
    Munir a Rodrigo sa utrhli do brejku, ale ich spolupráca neskončila ohrozením hosťujúcej brány,. K riadnemu hraciemu času sa nadstavujú tri minúty.
     
    89
    Musonda nebezpečne ohrozoval domácu bránu, ale Diego Alves si pred nabiehajúcim útočníkom hosťujúceho celku dokázal loptu postrážiť.
     
    87
    Cancelo sa na pravom krídle krásne zbavil beka a následným centrom našiel pred bránou Rodriga, ale ten tiesnený hosťujúcim obrancom nedokázal dobre zakončiť a poslal loptu mimo priestorov Adánovej brány.
     
    85
    Do sľubnej šance sa rútil Nani, ale domáceho záložníka odstavil Petros, zatiaľ čo riadny hrací čas dnešného duelu sa prehupol do svojej poslednej päťminútovky.
     
    84
    Rýchla kontra Valencie priniesla strelu Munira z hranice šestnástky, ktorú len s problémami dokázal Adán vyboxovať. Toto zaváňalo tretím domácim gólom!
     
    83
    Videli sme nebezpečne vyzerajúce akcie na oboch stranách, ale ani jeden z tímov sa nedokázal dostať k ohrozeniu súperovej brány.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Alex Alegría, prichádza Roman Zozulja.
     
    80
    Stav duelu je teda vyorvnaný a uvidíme, čo nás čaká v poslednej desaťminútovke dnešného zápasu.
     
    78
    Valencia dala gól!
    Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou a domáci dokázali v priebehu troch minút vyrovnať stav stretnutia. O druhý gól Valencie sa postaral EZEQUIEL GARAY, ktorý pred bránou najrýchlejšie zareagoval na odrazenú loptu po rohu Pareja a nekompromisne vyrovnal na 2:2.
    78. Ezequiel Garay (VAL) - 2:2
     
    77
    Hosťujúci Alegría zostal ležať na trávniku vo vápne domácich, čo sa nepáčilo Diegovi Alvesovi a títo dvaja hráči si vymieňali nahnevané pohľady a ostré slová. Na druhej strane ihriska získal Nani svojou strelou z pravej strany vápna roh pre Valenciu.
     
    75
    Valencia dala gól!
    Dani Parejo krížnym pasom do behu vysunul na ľavej strane vápna RODRIGA, ktorý vyslal prízemnú strelu na bránu a uštedril jasličky Adánovi, čím znížil stav stretnutia na 1:2 z pohľadu domáceho celku.
    75. Rodrigo (VAL) - 1:2
     
    74
    Hráči Betisu zahrávali rohový kop z pravej strany a po ňom ešte chvíľu obliehali vápno Valencie, ale ich ofenzívna snaha sa skončila po útočnom faule Rubéna Castra, autora prvého gólu dnešného stretnutia.
     
    72
    Hosťujúci Musonda sa dopustil útočného faulu na polovici Valencie a tá zahrávala voľný kop, ktorého exekúcie sa ujal Mangala.
     
    72
    Domáci hráči zahrávali priamy kop z pravej strany zo strednej vzdialenosti, ale strieľaný center z kopačky Daniho Pareja bol zblokovaný obranou hostí.
     
    71
    Oba celky sa striedajú v držaní lopty v strede pola.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Petros (Real Betis).
    69. Žltá karta
     
    69
    Žltú kartu dostáva Nani (Valencia CF) za tvrdý šlapák na Petrosa.
     
    68
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Charly Musonda.
     
    67
    Po Munirovej strele do brvna ešte Valencia obliehala pokutové územie hostí a vybojovala aspoň rohový kop, po ňom však loptu získali hostia.
     
    66
    Valencia mohla znížiť na rozdiel jedného gólu potom, čo striedajúci Munir pálil spoza šestnástky, ale domáci hráč opečiatkoval svojou krásnou strelou len brvno hosťujúcej brány!
     
    63
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Santiago Mina, prichádza Munir.
     
    63
    Žltú kartu za faul pri špintérskom súboji dostáva Cristiano Piccini (Real Betis).
     
    62
    Kapitán hostí Joaquín centroval do domáceho vápna, ale Mangala odvrátil loptu do stredu pola. Tam ju však opäť získali do svojej moci hostia.
     
    60
    Valencia sa snaží o kombináciu a skorigovanie výsledku na útočnej polovici, ale defenzíva Betisu funguje dobre a odvracia nebezpečné lopty. Za nami je hodinka hry.
     
    58
    Piccini vybojoval rohový kop pre Betis, ale krátko po ňom hostia stratili loptu. V strede pola ju však získal znovu pre svoj tím Petros.
     
    57
    Domáci Rodrigo fauloval v šprintérskom súboji a po jeho útočnom faule rozohrajú hostia voľný kop na vlastnej polovici ihriska.
     
    56
    Oslabená Valencia kombinuje v strede pola, ale pre domáci tím, ktorý prehráva o dva góly a dohráva už len v desiatich, je to veľmi ťažká a nepríjemná situácia.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Darko Brašanac (Real Betis).
     
    54
    Real Betis dal gól!
    Po rohovom kope domácich sa hráčom Realu Betis podarilo založiť rýchlu ofenzívnu kontru, na ktorej konci bol kapitán hostí JOAQUÍN, ktorý prízemnou strelou vo vápne do protipohybu gólmana poslal svoj tím do dvojgólového vedenia.
    54. Joaquín (RBE) - 0:2
    52. Enzo Pérez (VAL)
     
    52
    Durmisi ostal chvílu otrasene ležať na trávniku a dokonca sa zdalo, že ho budú musieť odniesť na nosítkach, ale napokon zvládol hosťujúci obranca odkráčať z trávnika po vlastných.
     
    50
    Červenú kartu za tvrdý faul v sklze na Durmisiho v strede pola dostáva Enzo Pérez (Valencia CF).
     
    49
    Rodrigo a Mangala si vymenili loptu na pravom krídle a druhý menovaný následne posielal pekný center pred hosťujúcu bránu, ale tam bol pohotový Adán, ktorý sa zmocnil lopty.
     
    47
    Po zblokovanom centri z pravej strany z kopačky hosťujúceho kapitána Joaquína zahrávali hráči Betisu roh, ale krátko po ňom sa lopta presunula do stredu pola, kde ju majú v moci domáci hráči.
     
    46
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Mario Suárez, prichádza Álvaro Medrán.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme videli veľmi zaujímavý a dynamický zápas, v ktorom si šance vytvorili oba celky, ale len jeden z nich dokázal dostať loptu do siete. V 38.minúte stretnutia to zvládol Rubén Castro a Real Betis vďaka tomuto presnému zásahu vyhráva najtesnejším rozdielom 0:1.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    V závere prvého polčasu je ťažiskom hry stred pola, kde bol Nani faulovaný Pezzellom.
     
    45+2
    Real Betis odvrátil loptu po rohovom kope domácich a tí teraz kombinujú na vlastnej polovici ihriska.
     
    45+1
    Po zblokovanom centri Santiho Minu z ľavej strany bude zahrávať Valencia roh. K riadnemu hraciemu času prvého polčasu sa nadstavujú tri minúty.
     
    45
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza José Gayá, prichádza Martín Montoya.
     
    44
    Po Naniho pase sa na hranici ofsajdovej línie uvoľnil Rodrigo, ale jeho strelecký pokus minul bránu. Krátko potom ostal na trávniku ležať Gayá, ktorý bude musieť v závere prvého polčasu striedať.
     
    43
    Hosťujúci Alegría bol na pravom krídle faulovaný a Betis zahrával priamy kop, ale po ňom sa lopty zmocnil domáci tím. Faulu na Alegríu sa dopustil Gayá.
     
    41
    Naniho prízemný pas pred hosťujúcu bránu sa snažil usmerniť do siete Santi Mina, ale Adán si loptu postrážil a tá skončila v jeho náručí.
     
    40
    Mangala fauloval pred vlastným pokutovým územím a Betis zahrával rpiamy kop zo strednej vzdialenosti. Nebolo však z toho nič, len výkop od brány v podaní Diega Alvesa.
    38. Rubén Castro (RBE) - 0:1
     
    38
    Real Betis dal gól!
    O otvárací gól dnešného stretnutia sa postaral hosťujúci RUBÉN CASTRO potom, čo jeho technická strela z ľavej strany vápna skončila za chrbtom Diega Alvesa.
     
    37
    Real Betis sa po rohovom kope dlho nezdržal na útočnej polovici a teraz sú to už domáci, kto kombinuje na polovici súpera.
     
    35
    Nani fauloval na ľavej strane vlastnej obrannej polovice a hostia zahrávali priamy kop, po ktorom si vybojovali ešte roh, na ktorý zblokoval loptu Santi Mina.
     
    34
    Sľubne vyzerajúca akcia z ľavej strany v podaní hosťujúceho celku sa skončila zblokovanou strelou Rubéna Castra, po ktorej zahrával Betis rohový kop. Po krátkom obliehaní vápna Valencie sa hra presunula do oblasti stredového kruhu.
    34.
     
    32
    Domáca akcia v strede pola pribrzdená po tvrdo vyzerajúcom faule na Naniho, ale kartu hlavný arbiter nevyťahuje.
     
    31
    Domáci zahrávali rohový kop po zblokovanom centri z ľavého krídla. Po rohu rozohranom na krátko sa dostal k hlavičke Dani Parejo, ale jeho strela hlavou smerovala tesne vedľa pravej tyčky hosťujúcej brány!
     
    30
    Valencia drží loptu na svojej polovici, za nami je prvá polhodinka hry.
     
    29
    Po nadýchanom centri z ľavého krídla sa do zakončenia v bezprostrednej blízkosti brány dostal Alegría, ale jeho strele chýbala razancia.
     
    27
    Exekúcie priameho kopu sa ujal Dani Parejo, ale jeho tvrdá strela trafila len múr hosťujúcich hráčov, konkrétne Gutiérezza, ktorý zostal otrasene ležať na trávniku potom, čo ho lopta trafila do tváre.
     
    26
    Domáci budú zahrávať priamy kop z veľmi nebezpečnej vzdialenosti!
     
    23
    Priamy kop hostia nezahrali dobre a stratili loptu.
     
    22
    Žltú kartu za podkopnutie Pezzellu dostáva Enzo Pérez (Valencia CF).
     
    20
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Fabián Ruiz, prichádza Felipe Gutiérrez.
     
    19
    Valencia opäť pohrozila hosťujúcej defenzíve, na strelu sa dlho pripravoval Santi Mina, ale jeho strelecký pokus spoza šestnástky minul bránu.
     
    17
    Pekný zákrok predviedol aj hosťujúci gólman Adán, ktorý vyboxoval prudkú strelu z ľavej strany vápna. Tú vyslal na svätyňu Realu Betis Portugalčan Nani.
     
    16
    Jeden z hosťujúcich hráčov prekazil rozohrávku Valencie a vyslal pas do behu na Rubéna Castra, ktorý nikým neatakovaný pálil na bránu z hranice šestnástky, ale Diego Alves si s jeho veľkou šancou poradil.
     
    15
    Gayá a Santi Mina naštartovali rýchlu kombináciu domáceho tímu, ktorý obliehal pokutové územie Realu Betis, ale napokon sa hráči Valencie sami vytlačili do stredu pola.
     
    14
    Valencia dlhšiu dobu kombinovala na súperovej polovici, až to vzal na seba Santi Mina a vyslal prudký strieľaný center na hosťujúcu bránu, ale lopta skončila len v náručí pripraveného Adána.
     
    12
    Hosťujúci Fabián Ruiz zostal ležať na trávniku po šprintérskom súboji s jedným z domácich hráčov, ktorý Riuza fauloval.
     
    11
    Hráči Realu Betis sa skúšali dostať do domáceho vápna po dlhom vhadzovaní spoza postrannej čiary v strede pola, ale domáca defenzíva si poradila a získala loptu.
     
    10
    Do rýchleho brejku sa na ľavej strane útočnej polovice dostala dvojica hosťujúcich hráčov, ktorá si vo vápne vymenila loptu a následne Rubén Castro pálil na bránu, ale jeho prízemný pokus letel tesne vedľa konštrukcie domácej brány.
     
    8
    Z ľavého krídla sa k strele spoza šestnástky odhodlal domáci Gayá, ale jeho tvrdý strelecký pokus Adán zneškodnil a odvrátil loptu do bezpečia.
     
    7
    Ospravedlňujeme sa za menší technický výpadok v úvode duelu, zápas pokračuje za bezgólového stavu a momentálne domáca Valencia kombinuje na útočnej polovici.
     
    2
    Oba celky sa striedajú v úvode duelu v držaní lopty v strede pola.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Diego Alves – Cancelo, Garay, Mangala, Gayá – Parejo, Mario Suárez, E. Pérez (C) – S. Mina, Rodrigo, Nani.
    Náhradníci: Ryan – Santos, Munir, Medrán, Montoya, Mir, Soler.

    Real Betis: Adán – Piccini, Mandi, Pezzella, Durmisi – Ruiz, Brašanac, Petros – Joaquín (C), Rubén Castro, Alegría.
    Náhradníci: D. Giménez – Bruno González, Gutiérrez, Musonda, Nahuel, Cejudo, Zozulja.

    Rozhodca: José González – José Sánchez, Ignacio Rubio.
     
    Vzájomné zápasy
    Bilancia z posledných piatich vzájomných duelov týchto dvoch tímov je veľmi vyrovnaná. Každý z celkov sa tešil dvakrát z výhry a raz sa zrodila bezgólová remíza. V tom poslednom vzájomnom meraní síl vyhral Real Betis najtesnejším rozdielom 1:0.
     
    Real Betis
    Real Betis má na svojom konte po dvoch zápasoch jeden bod a to za remízu 0:0 v druhom kole s Deportivom La Coruňa. V prvom tohtosezónnom stretnutí Real prehral na pôde Barcelony vysoko 6:2.
     
    Valencia CF
    Domáca Valencia má po dvoch zápasoch na svojom konte 0 bodov, keď najskôr v prvom kole podľahla doma celku Las Palmas pomerom 2:4 a v poslednom zápase neuspela na trávniku Eibaru, kde prehrala 1:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose z 3.kola španielskej Primera División, keď domáca Valencia CF privíta na svojom štadióne Real Betis. Stretnutie na Estadio de Mestalla sa začne o 17:00.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 75. Rodrigo, 78. Garay – 38. Rubén Castro, 54. Joaquín, 90+2. Rubén Castro

    Karty:   22. E. Pérez (VAL), 69. Nani (VAL) – 56. Brašanac (RBE), 63. Piccini (RBE), 71. Petros (RBE), 72. Musonda (RBE)   50. E. Pérez (VAL)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 10:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:21.
    Valencia CF: Diego Alves – Cancelo, Garay, Mangala, Gayá (45. Montoya) – Parejo, Mario Suárez (46. Medrán), E. Pérez (C) – S. Mina (63. Munir), Rodrigo, Nani.
    Náhradníci: Ryan – Santos, Munir, Medrán, Montoya, Mir, Soler.

    Real Betis: Adán – Piccini, Mandi, Pezzella, Durmisi – Ruiz (20. Gutiérrez), Brašanac, Petros – Joaquín (C) (68. Musonda), Rubén Castro, Alegría (82. Zozulja).
    Náhradníci: D. Giménez – Bruno González, Gutiérrez, Musonda, Nahuel, Cejudo, Zozulja.

    Rozhodca: José González – José Sánchez, Ignacio Rubio