Novokuzneck – HC Slovan sk 2:1 (kon.) | Novosibirsk – Záhreb 3:0 (kon.) | Barys – Jugra Chanty-Mansijsk 3:2 (kon.)
CSKA Moskva – Petrohrad 2:1 (kon.)
koniec
Metallurg Novokuzneck
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Piatok 09.09.2016, 14:05 • Metallurgs Sports Palace (Novokuzneck) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:29
    Metallurg síce dokázal skórovať do opustenej svätyne, no Marek Ďaloga okamžite avizoval postavenie mimo hru a obranca belasých mal jednoznačne pravdu.
    57:39 Václav Nedorost (SBA) - 2:1
     
    57:39
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí sa predsa len dočkali kontaktného gólu! Taffe veľmi peknou prihrávkou z pravého kruhu ponúkol puk VÁCLAVOVI NEDOROSTOVI, ktorý ho podareným tečom z priestoru medzikružia usmernil do siete! Asistencia: Jeff Taffe.
     
    57:33
    Lušňák bol zasiahnutý do tváre Zemčenkom, Slovan tak opäť oživuje svoje šance. Miloš Říha si vyžiadal oddychový čas a spriada plány na skórovanie.
     
    56:00
    Belasí už vrhli všetky sily do útoku, na ľade vidíme šiestich hráčov v bielych dresoch.
     
    54:50
    Fjodor Poliščuk dáva svojím nedovoleným počínaním Slovanu jednu z posledných možností ešte zabojovať o body. Belasí si zahrajú presilovú hru.
     
    53:16
    Vylúčenie na oboch stranách, Anisin odchádza na trestnú lavicu za hákovanie, Ďaloga zas za vystrelenie puku do hľadiska.
     
    51:49
    Žiga Jeglič v strednom pásme celkom jednoznačne hákoval, situácia Slovana Bratislava je tak ešte väčšmi skomplikovaná.
     
    47:35
    Slovan môže streliť kontaktný gól počas presilovej hry, ktorú si zahrá po zlom striedaní Metallurgu Novokuzneck.
     
    46:30
    Andrej Karejev bol prekonaný, avšak skóre stretnutia sa aj tak nemení! Andrej Meszároš si naviedol puk do výbornej streleckej parkety, vyprodukoval výbornú strelu švihom, no trafil len žrď domácej svätyne!
     
    46:07
    Belasí predviedli veľmi zaujímavý útok, puk po pravej strane vyviezol Plastino, ktorého strelu odrazil Karejev betónom do druhej vlny k Švarnému, ten sa taktiež oprel do puku, no našiel len lapačku domáceho gólmana, ktorý si toto zakončenie veľmi dobre našiel.
     
    45:13
    Vzájomné vylúčenie Arbuzova s Kubalíkom. Najbližšie dve minúty sa bude hrať 4 na 4.
     
    40:40
    Jonathan Cheechoo sa dostal k puku za bránou Metallurgu, dobre spoza nej vykorčuľoval a takmer dokázal prekonať Karejeva!
     
    34:51
    Slovan si zahrá presilovú hru, na trestnú lavicu sa musel nedobrovoľne pobrať Roman Blagoj, ktorý sa proti pravidlám previnil nedovoleným bránením.
     
    34:00
    O niekoľko sekúnd neskôr mali belasí šťastie, že neinkasovali po tretí raz. Po Zemčenkovom podarenom zakončení zvonila konštrukcia Poggeho svätyne!
     
    33:30
    Ohromná šanca Slovana Bratislava ostala nevyužitá! Po nahodení Mareka Ďalogu mohol puk doraziť do brány Kyle Chipchura, ktorý ho však svojou hokejkou nedokázal usmerniť za bránkovú čiaru!
     
    32:34
    Jeglič nabil puk na modrú čiaru Švarnému, jeho pokus Karejev vyrazil pred seba, kde sa najlepšie zorientoval Václav Nedorost, proti ktorého pohotovej dorážke vytiahol domáci brankár reakciu ľavým betónom.
     
    28:39
    Nikita Ljamkin dostal osobný trest, Metallurg si bez neho bude musieť poradiť desať minút. Pomer hráčov na ľade sa nemení, hrá sa v plnom počte na oboch stranách.
    28:11 Denis Vicharev (NOV) - 2:0
     
    28:11
    Metallurg Novokuzneck dal gól! Slovan sa nevie dostať do tempa, nevytvára si šance a teraz to bude mať ešte zložitejšie, prehráva totiž už 0:2! Justin Pogge vykorčuľoval za bránku, puk odohral k mantinelu, kde našiel len Anisina, ktorý posunul puk na modrú čiaru MICHAILOVI KUKLEVOVI, ten napriahol k strele príklepom a presne umiestneným pokusom napol sieť za brankárom Slovana Bratislava. Asistencia: Michal Anisin.
     
    21:14
    Komaristyj si obhodil Andreja Meszároša, ktorý ho zasiahol rukavicou, kvôli čomu si teraz Slovan bude musieť poradiť bez svojho obrancu až dvanásť minút, keďže kapitán belasých dostal trest 2+10.
     
    18:34
    Hneď, ako sa skončil trest Plastina, našiel Nedorost krásnou prihrávkou nakorčuľovaného Ivana Švarného, ktorý to skúšal umnou strelou švihom. Karejev si však jeho dobre mierený pokus našiel a puk ukryl do svojej lapačky.
     
    16:31
    Nick Plastino prehral súboj pri mantinel a v následnom súboji si rozhodcovia všimli jeho hákovanie. Metallurg si v krátkom časovom slede zahrá opäť v početnej prevahe.
     
    13:44
    Marek Viedenský sa svojou hokejkou niekoľkokrát ohnal po protihráčovi, za čo ho rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu.
     
    13:00
    Belasí, ktorí boli v prvej časti presilovej hry blízko gólu po strele Meszsároša, začínajú druhú časť svojej početnej prevahy s novou zostavou.
     
    11:58
    Slovan si zahrá presilovku. Na trestnú lavicu odišiel Michail Kuklev.
     
    08:34
    Marek Ďaloga zatiahol za záchrannú brzdu a podrazil rozbehnutého Arťoma Michejeva, ktorý mal našliapnuté do zaujímavej streleckej pozície.
    04:32 Kirill Semjonov (NOV) - 1:0
     
    04:32
    Metallurg Novokuzneck dal gól!
    Metallurg sa dostáva do vedenie po ľahkovážnosti slovanistickej defenzívy. Patrik Luža v snahe zachrániť útočné pásmo prepadol, pustil do kontry KIRILLA SEMJONOVA, s ktorého prvotným zakončením si ešte Pogge poradil, no kanadský brankár ostal dezorientovaný, puk ostal v jeho bránkovisku, kde obrancovia Slovana zlyhali a povolili Semjonovovi gólovú dorážku! Bez asistencie.
     
    01:59
    Rušné chvíle pred Justinom Poggem, ktorý musel čeliť nepríjemnej strele Vasilčenka a následne zasahoval aj ležiac na ľadovej ploche! Slovan vďaka svojmu brankárovi odolal.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 5. Semionov, 29. Kuklev (Anisin) – 58. Nedorost (Taffe)


    Metallurg Novokuzneck: Karejev (Podjapolskij) – Kuklev, Ľamkin, Ďjakov, Postnikov, Arbuzov, Vasilčenko, Viksna – Komaristý, Lebedev, Zemčenko – Anisin, Vicharev, K. Semionov – Jazkov, Poliščuk, Razumov – Jemec, Blagoj, A. Michejev – I. Musin.
    HC Slovan Bratislava: Pogge (Brust) – Plastino, Švarný, Luža, Meszároš, Bačik, Ďaloga, Rosandić, Pokorný – Nedorost, Jeglič, Viedenský – Cheechoo, Taffe, Chipchura – Zigo, Valský, Kubalík – Skalický, Šiška, Lušňák.

    Rozhodca: Beljajev, Komarov – Šalagin, Šišlo