Tatran Prešov – Red Boys Differdange sk 38:32 (kon.)
koniec
Tatran Prešov
38:32 (19:17)
Red Boys Differdange
Sobota 03.09.2016, 16:15 • TATRAN handball aréna • Kvalifikácia o Ligu majstrov
     
    Prešovskí hádzanári postupujú na kvalifikačnom turnaji o Ligu majstrov do zajtrajšieho finále. Dnes si zverenci Rastislava Trtíka poradili s luxemburským majstrom Red Boys Differdange 38:32. Takmer polovicu gólov domáceho tímu zaznamenalo duo Jakub Hrstka a Oliver Rábek, ktorí zhodne strelili deväť gólov. Práve ich výkon bude zajtra mimoriadne dôležitý. Prešovčanov totiž čaká kvalitnejší slovinský tím Gorenje Velenje. Ja sa pre dnešok s vami lúčim a zároveň vás pozývam v rovnakom čase sledovať aj zajtrajšie finále z prešovskej TATRAN handball arény. (17:55:13)
     
    Koniec zápasu. (38:32)
    60
    Dve sekundy pred koncom zápasu sa presadzuje aj Eric Manderscheid. Posledné slovo v dnešnom dueli tak bude mať Red Boys Differdange. (38:32)
    60
    V poslednej minúte zápasu sa do rýchleho brejku dostal Jakub Hrstka a svojim deviatym gólom v zápase sa vyrovnal Oliverovi Rábekovi. (38:31)
     
    59
    Po prvýkrát v zápase sa dokázal presadiť Aldin Zekan. Následne si ale domáci vybojovali sedmičku, ktorú nekompromisne premenil najlepší strelec zápasu – Oliver Rábek. (37:31)
    58
    Hostia stratili loptu, čo okamžite využil brankár Vadym Brazhnyk. Ten poslal dlhú loptu na Tomáša Čípa, ktorý z priestoru pravého krídla pridáva ďalší gól. (36:30)
     
    57
    Do hry sa dostáva aj bratská trojica Zekanovcov. K streleckému pokusu sa dostal Armin, no jeho pokus bol zblokovaný. Red Boys Differdange pokračuje v útoku. (35:30)
    56
    Jakub Hrstka si pekne zbehol z pozície krídla do stredového priestoru a na svoje konto si pripisuje ôsmy gól v zápase. Spoločne s Oliverom Rábekom je najlepším strelcom Prešova. (35:30)
    55
    A ďalší gól vidíme v prešovskej sieti. Tentokrát ostal na pivote nestrážený Ante Marić a z tesnej blízkosti prekonal Vadyma Brazhnyka. (34:30)
    54
    V dnešnom zápase vidíme množstvo gólov. Obrany dnes nehrajú najlepšie, čo teraz dokázal využiť Senjin Kratović, ktorý zaznamenal svoj ôsmy gól. (34:29)
    54
    Stefan Jankovič sa vrátil na palubovku a okamžite sa dokázal strelecky presadiť. Šesť minút pred koncom vedie Prešov o šesť gólov. (34:28)
     
    53
    Tomáš Číž sa dokázal presadiť z pravého krídla. Následne ale neboli domáci zorganizovaní v obrane a logicky tak inkasujú gól aj oni. (33:28)
    52
    Tentokrát ukrajinský brankár v službách Prešova inkasuje. Z hranice siedmich metrov ho dokázal prekonať Ante Marić. (32:27)
    51
    A parádny gól si na svoje konto pripisuje prešovský brankár Vadym Brazhnyk. Ukrajinský gólman si všimol prázdnu bránu a cez celé ihrisko skóruje. (32:26)
    50
    Výborne. Marek Páleš získal loptu a okamžite ju poslal na nabiehajúceho Jakuba Hrstku. Český hádzanár je v takýchto situáciach neomylný. (31:26)
    49
    Prešov robí v tejto hernej sekvencií až príliš veľa zbytočných chýb. Teraz sa hostia dostali do prečíslenia 3 na 1 a bez najmenších problémov sa presadil Marin Knez. (30:26)
     
    48
    V krátkom časom úseku sme videli góly na oboch stranách. Red Boys Differdange síce znížil na rozdiel štyroch gólov, no o pár sekúnd neskôr skóroval Oliver Rábek. (30:25)
    47
    A ďalší gól hostí. V priebehu približne jednej minúty sa dvakrát dokázal presadiť chorvátsky hádzanár Marin Knez. (29:24)
    46
    Marin Knez sa dokázal presadiť a aspoň maličkú nádej na postup dáva mužstvu luxemburského majstra. (29:23)

    Miroslav Kováčik

    Tatran Prešov: Chupryna, Brazhnyk – Rábek, Šarpataky, Humeňanský, Hrstka, Krok, Sadovyi, Urban, Pekár, Číp, Peskov, Vučko, Jankovič, Páleš, Tsarapkin.
    Red Boys Differdange: Grzybowski, Heim, Zuzo – Rezić, Oliveira, Knez, Manderscheid, Al. Zekan, Thierry, Kratović, Ald. Zekan, Scheid, Podvrsić, Marić, Ar. Zekan, Hoffmann.

    Rozhodca: Dimitar Mitrevski (MKD) a Blagojche Todorovski (MKD)