Třinec – Zlín 5:3 (kon.) | Chomutov – Litvínov 3:1 (kon.) | Ústí n/L – Füchse 5:2 (kon.)
Kadaň – Benátky n/J 1:2 (0:2 po s.n.) | Jihlava – Třebíč 3:2 (po pr.) | Prostějov – Frýdek-M. 5:2 (kon.)
Trenčín – Zvolen sk 6:4 (kon.)
koniec
Piráti Chomutov
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC VERVA Litvínov
cz Štvrtok 01.09.2016, 17:30 • SD ARÉNA • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:41
    V závěru zápasu se domácí hráči dostali ještě do jedné velké šance. Ovšem přečíslení nedokázal zužitkovat David Kämpf, jeho klička na následný pokus po ledě byla zneškodněný brankářem.
     
    52:54
    Hlavní sudí vylučuje po jednom hráči na každé straně. Nejprve byl signalizovaný trest pro Rostislava Martynka za sekání. Jenže o přesilovou hru přišli domácí po zásahu Ondřeje Dlapy, jenž zasáhl soupeře holí do obličeje.
     
    52:42
    Chomutov zahrál další situaci jednoduše přihrávkou o mantinel a do samostatného úniku se dostal Marek Račuk. Ten se pokoušel o forhendovou kličku, ale chomutovského hráče výborně vybruslil Tomáš Halász.
     
    50:18
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští hráči využívají třetí početní výhodu a berou si zpátky dvoubrankové vedení. Zakončení Vladimíra Růžičky z levé strany vyrazil Tomáš Halász na hůl PETRA KOBLASY. Ten si počínal zkušeně a už neodmítl poslání puku do prázdné branky. Asistence: Vladimír Růžička.
     
    49:36
    Dvouminutový trest dostává také Ivan Huml, který po Michalu Trávníčkovi ihned vystartoval. Chomutovskému hráči je připsán menší trest za sekání.
     
    49:36
    Je tu další trest pro hráče Litvínova! Dvě plus dvě minuty dostává Michal Trávníček, jenž první trest dostává za hrubost a druhý za sekání.
     
    49:36
    Michal Trávníček se v tomto okamžiku nezachoval jako hráč fair- play- Hostující kapitán po odpískání poslal zezadu do branky jednoho z domácích hráčů, za což si od fanoušků vysloužil nepěkná slova.
     
    49:00
    Ivan Huml nejprve vyhrál vhazování a po odrazu se dostal ještě k zakončení, který dalším výborným zakončením zneškodnil hostující brankář. Tomáš Halász dnes chytá opravdu perfektní zápas.
     
    46:06
    Tlak domácího celku je u konce, jelikož si faulem pomohl domácí Ondřej Dlapa. Ten dostal menší trest za nedovolené bránění, a tak má Verva šanci na vyrovnání.
     
    45:46
    A další pěkná kombinace domácího celku, která volala po brance! Marek Račuk našel od mantinelu rozjetého Ivana Humla, jehož pokus mířil do horního rohu branky. Ovšem hostující brankář krásným semaforem šanci Chomutova zlikvidoval.
     
    43:22
    Piráti se opět dostali velmi jednoduše do útočné třetiny, kde soupeře dostali do nesnází. Přihrávku do druhé vlny dostal Petr Koblase, jehož pokus mířil k tyči, ale u té byl i připravený hostující gólman.
     
    42:13
    Obrovská šance Chomutova! Domácí jeli dva na jediného obránce a tvrdou střelou se prezentoval Dávid Skokan, jehož pokus vyrazil Tomáš Halász. Hostující brankář si připsal důležitý zákrok a drží svůj tým ve hře o vítězství.
     
    39:28
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Také Verva využívá početní výhodu a dává Chomutovu branku do kabiny! Po chybě domácího obránce se ke kotouči dostal Rostislav Martynek, jenž kotouč přenechal KRISTIANU REICHELOVI. Hostující mladíček předvedl povedenou střelu mezi nohy slovenského brankáře a snižuje stav zápasu. Asistence: Rostislav Martynek.
     
    39:23
    Rostislav Martynek si výborně nabruslil do útočného pásma, kde se prezentoval střelou přes obránce. Ján Laco vytáhl další skvělý zákrok lapačkou a drží Chomutov ve dvoubrankovém vedení.
     
    37:52
    K vidění bude další přesilová hra hostujícího celku, za nedovolené bránění dostává menší trest Vladimír Růžička. Litvínova tedy dostává další šanci na snížení stavu zápasu.
     
    35:02
    Úplně zbytečný nedovolený zákrok si připisuje Vladimír Růžička, ten fauloval soupeře za jeho brankou a dostává dvouminutový trest za napadení.
     
    31:30
    Hostující hráči zlepšili pohyb a hned dostali Chomutov pod obrovský tlak. Mezi kruhy dostal přihrávku Rostislav Martynek, jenž se obtočil kolem bránícího hráče, ale následným pokusem po ledě nepřekonal Jána Laca. Chomutovský brankář se výborně roztáhl v brankovišti a beton celou situaci vyřešil!
     
    30:08
    V brance Litvínova došlo ke změně! Brankoviště opustil Jaroslav Hübl a do hry se dostal Tomáš Halász.
     
    28:28
    V přesilové hře Litvínova se o zakončení postaral Filip Pavlík, jehož pokus vyrazil Ján Laco. Hra se velmi rychle přesunula před druhou z branek, kde se nebezpečným pokusem prezentoval Juraj Valach, jenž naskočil z trestné lavice. Zakončení slovenského obránce skončila na vyrážečce hostujícího brankáře.
     
    26:36
    Síly na ledové ploše se znovu vyrovnají. Dalším potrestaným hráčem je Juraj Valach, který u mantinelu podrazil soupeře.
     
    25:33
    Je tu další početní výhoda Chomutova, v útočném pásmu si sekáním pomohl Lukáš Válek, jenž již usedá na trestnou lavici.
     
    24:52
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovský soubor využívá další přesilovou hru a už vede o dvě branky! Piráti dlouho kombinovali u mantinelu, odkud Vladimír Růžička našel na modré čáře JURAJE VALACHA. Pokus slovenského obránce byl velmi razantní a skončil přesně u tyče. Jaroslav Hübl se po puku sice natahoval, ale zasáhnout už nedokázal. Asistence: Vladimír Růžička a Brett Flemming.
     
    23:56
    Chomutovští se jednoduše dostali do útočného pásma, kde se domácí dostali do další velké šance. Zakončení z levé strany vyrazil hostující brankář na hůl Ivana Humla, jehož pokus zamířil do betonu Jaroslava Hübla.
     
    23:15
    Chomutovští kombinovali opět u mantinelu v útočném pásmu, kde byl k vidění další faul Litvínova. Dvouminutový trest dostává Daniel Sorvik, jenž soupeři dopřál další početní výhodu.
     
    18:39
    Do obrovské šance se mohl dostal Michal Poletín, ten se dostal až před branku, kde byl zahákován. Další dvouminutový trest dostává Zbyněk Sklenička, bude k vidění další početní výhoda Chomutova.
     
    17:01
    Po přesné přihrávce se do samostatného úniku dostal Marek Račuk, který zkusil bekhendovou kličku. Tou ovšem trefil připravený beton Jaroslava Hübla. Po této situaci se puku zmocnil Litvínov, jenž vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    14:16
    Dvojnásobná početní výhoda Litvínova netrvala dlouho a dalším vyloučeným je Daniel Sorvik, jenž si ve středním pásmu pomohl nedovoleným bráněním.
     
    13:56
    První početní výhodu si také vyzkouší Litvínov. U modré čáry si sekáním pomohl Radek Havel, jenž dostává dvouminutový trest. Po reklamní přestávce si sudí přijel také pro Nicolase Hlavu, a tak hosté hrají dvojnásobnou přesilovku.
     
    13:20
    Piráti právě vstřelili branku!
    S ohlášením konce trestu se Chomutovští prosazují poprvé! Marek Račuk našel v předbrankové prostoru JAKUBA SKLENÁŘE, jenž poslal kotouč do horního rohu branky. Jaroslav Hübl proti tomuto zakončení již nemohl zasáhnout. Asistence: Marek Račuk a Jaroslav Mrázek.
     
    11:18
    První přesilovou hru si zahraje chomutovský tým. Ve středním pásmu si pomohl krosčekem Michal Trávníček, který dostává dvouminutový trest.
     
    08:54
    Před branku si najížděl Viktor Hübl, jemuž chyběly centimetry k tomu, aby kotouč zachytil. Dále pokračoval v útoku Litvínov a konkrétně Hübl, jenž prudkou přihrávkou nenašel na hranici brankoviště dobře položenou hůl spoluhráče.
     
    07:33
    První obrovskou šanci si připisuje Chomutov! Puk do jízdy dostal Petr Koblasa, který povedenou kličkou obešel obránce a následným pokusem po ledě trefil beton hostujícího gólmana.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 14. Sklenář (Račuk, Mrázek), 25. Valach (Růžička, Flemming), 51. Koblasa (Růžička) – 40. Reichel (Martynek)


    Piráti Chomutov: Laco (Strmeň) – Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Havel, Valach, Mrázek, Chalupa – Vondrka, Huml, Račuk – Tomica, Růžička, Skokan – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Poletín, Šťovíček, Hlava.
    HC VERVA Litvínov: Hübl J. (31. Halász) – Kubát, Sorvik, Sklenička, Pavlík, Pavelka, Gula, Kokeš, Černý K. – Gerhát, Hübl V., Černý J. – Hanzl M., Hanzl R., Hořava – Trávníček, Reichel, Martynek – Doležal, Válek, Jurčík.

    Rozhodca: Turčan, Petružálek – Rozlílek, Šulo

    Diváci: 3582