Třinec – Zlín 5:3 (kon.) | Chomutov – Litvínov 3:1 (kon.) | Ústí n/L – Füchse 5:2 (kon.)
Kadaň – Benátky n/J 1:2 (0:2 po s.n.) | Jihlava – Třebíč 3:2 (po pr.) | Prostějov – Frýdek-M. 5:2 (kon.)
Trenčín – Zvolen sk 6:4 (kon.)
koniec
Piráti Chomutov
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC VERVA Litvínov
cz Štvrtok 01.09.2016, 17:30 • SD ARÉNA • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám vás u přípravného zápasu, v němž se představí Piráti Chomutov a HC VERVA Litvínov. Pro oba celky je toto střetnutí generálkou na Tipsport extraligu a uvidíme, který z celků ho zvládne lépe.
     
    HC VERVA Litvínov

    V loňské sezóně se Litvínovu moc nedařilo, když se dostal do barážové skupiny o udržení v Tipsport extraligy. Severočeši se ale velmi rychle zachránili a uhájili tak extraligovou příslušnost i pro následující ročník. Kádr Radima Rulíka v předsezóní části doplnili Jakub Černý, Richard Nejezchleb a Daniel Sørvik. Naopak tým Vervy opustili Radek Duda, Peter Jánský, Pavel Písařík a Petr Chaloupka.

    V přípravě se Litvínovu moc nedařili a jeho výsledky byly jako na houpačce. Verva se radovala z výhry ve čtyřech případech a šestkrát odešla poražená.

    Poslední tři přátelské zápasy

    Berlín – Litvínov 2:1
    Weisswasser – Litvínov 0:4
    Litvínov – Polsko 3:1
     
    Piráti Chomutov

    Piráti se v loňské sezóně kvalifikovali do předkola play-off, v němž přehráli brněnskou Kometu. V další fázi na se chomutovští hráči utkali s pozdějším vítězem Tipsport extraligy a to s Libercem. Před novou sezónou si přivedl Vladimír Růžička spoustu hráčů, ale také jich hodně odešlo. Mezi největší posili týmu ze severu Čech patří Ján Laco, Ivan Huml nebo Kanaďan Brett Flemming. je téměř jasné, že do posledního utkání nezasáhne Štěpán Hřebejk, David Kaše, Brett Skinner nebo Ondřej Buchtela, ti jsou zapsáni na marodce.

    V přípravě na novou sezónu Tipsport extraligy se chomutovskému celku celkem dařilo. Piráti z osmi zápasů hned pět vyhráli.

    Poslední tři přátelské zápasy

    Karlovy Vary – Chomutov 6:2
    Chomutov – Martigny-Verbier 6:2
    Crimmitschau – Chomutov 1:4
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Laco (Strmeň) – Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Havel, Valach, Mrázek, Chalupa – Vondrka, Huml, Račuk – Tomica, Růžička, Skokan – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Poletín, Šťovíček, Hlava.

    HC VERVA Litvínov: Hübl J. (Halász) – Kubát, Sorvik, Sklenička, Pavlík, Pavelka, Gula, Kokeš, Černý Jiří – Gerhát, Hübl V., Černý Jakub – Hanzl M., Hanzl R., Hořava – Trávníček, Reichel, Martynek – Doležal, Válek, Jurčík..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Ivan Huml, a tak Piráti mají právo prvního útoku. Ten ovšem končí hned za útočnou modrou čárou.
     
    00:37
    První střelu registrujeme na straně Litvínova. Viktor Hübl našel Františka Gerháta, jehož pokus končí na hrudi chomutovského brankáře.
     
    01:00
    Juraj Valach nedokázal přesně rozehrát, ale nakonec se hra přesunula před branku Vervy, kde první pokus Pirátů na branku vyslal z levé strany Jakub Sklenář.
     
    01:58
    Chomutovští výborně napadali rozehrávku soupeře a na malou chvíli se dostali k puku. Ovšem o ten se nyní bojuje u mantinelu.
     
    02:28
    Litvínov držel černou gumu za vlastní brankou, a tak se oba celky vydaly střídat.
     
    03:16
    Opět se Pirátům po dobrém napadaní podařilo dostat ke kotouči. Nahození od modré čáry zachytil před brankou hostující obránce. Situace pokračovala dál, a tak se k zakončení dostal také Nicolas Hlava.
     
    04:15
    Litvínov se stále nemůže dostat ze svého obranného pásma, a tak posunul hru do středního pásma. Tam se ke kotouči dostal Juraj Valach, jehož pokus byl už zbytečný, jelikož se píská ofsajd.
     
    04:54
    Kotouč se opět nachází za brankou Jaroslava Hübla, kde Litvínovští čekají až do hry přijdou čerstvé síly.
     
    05:35
    Domácí Piráti se dostali k dalšímu zakončení, ale hra je vykázaná do středního pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    05:49
    Viktor Hübl vybojoval černou gumu za brankou Chomutova, ale následnou přihrávkou před branku nenašel žádného ze spoluhráče, a tak puk končí až za brankou Litvínova.
     
    06:46
    Chomutovští opět dlouho kombinovali v útočném pásmu. Ke kotouči se dostal Vladimír Růžička, jenž zpoza branky hledal spoluhráče na hranici brankovišti. Ovšem hostující brankář si přihrávku pohlídal a hru přerušil.
     
    06:50
    Chomutov vyhrál vhazování na Juraje Valacha, jehož pokus golfákem zamířil pouze vedle branky. V úvodu zápasu jsou zatím lepší domácí hráči.
     
    07:33
    První obrovskou šanci si připisuje Chomutov! Puk do jízdy dostal Petr Koblasa, který povedenou kličkou obešel obránce a následným pokusem po ledě trefil beton hostujícího gólmana.
     
    08:29
    Hostující hráči zamkli Piráty před jejich brankářem, ale k zakončení se nedostali. Následně puk vybojoval Chomutov, jenž vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    08:54
    Před branku si najížděl Viktor Hübl, jemuž chyběly centimetry k tomu, aby kotouč zachytil. Dále pokračoval v útoku Litvínov a konkrétně Hübl, jenž prudkou přihrávkou nenašel na hranici brankoviště dobře položenou hůl spoluhráče.
     
    10:34
    Výbornou práci v rohu kluziště obstaral Michal Trávníček, jenž si odstavil soupeře, ale následnou přihrávkou před branku našel jen připravenou lapačku Jána Laca.
     
    11:00
    Hra Litvínova se zlepšuje a hned přicházejí šance hostujícího celku. Ten zlepšil pohyb a utkání se vyrovnává.
     
    11:18
    První přesilovou hru si zahraje chomutovský tým. Ve středním pásmu si pomohl krosčekem Michal Trávníček, který dostává dvouminutový trest.
     
    11:49
    Chomutovští se usadili v útočné třetině, kde dlouho kombinovali v rohu kluziště, ale následně přišla nepřesná přihrávka na modrou čáru.
     
    12:37
    Domácí hráči opět přišli o útočné pásmo, když David Kämpf nezvládl přihrávku na Juraje Valacha. Litvínov mohl v tomto okamžiku vystřídat a poslat do hry nové síly.
     
    13:20
    Piráti právě vstřelili branku!
    S ohlášením konce trestu se Chomutovští prosazují poprvé! Marek Račuk našel v předbrankové prostoru JAKUBA SKLENÁŘE, jenž poslal kotouč do horního rohu branky. Jaroslav Hübl proti tomuto zakončení již nemohl zasáhnout. Asistence: Marek Račuk a Jaroslav Mrázek.
     
    13:56
    První početní výhodu si také vyzkouší Litvínov. U modré čáry si sekáním pomohl Radek Havel, jenž dostává dvouminutový trest. Po reklamní přestávce si sudí přijel také pro Nicolase Hlavu, a tak hosté hrají dvojnásobnou přesilovku.
     
    14:16
    Dvojnásobná početní výhoda Litvínova netrvala dlouho a dalším vyloučeným je Daniel Sorvik, jenž si ve středním pásmu pomohl nedovoleným bráněním.
     
    14:44
    Už to vypadalo, že se Verva usadí v útočném pásmu. Ovšem domácímu celku se podařilo poslat černou gumu přes všechny čáry.
     
    15:19
    Hostujícímu celku se početní výhoda vůbec nedaří. Litvínov v přesilovce nedokázal ani zakončit a Chomutov opět vyhazuje.
     
    15:31
    Až nyní se hosté dostali do útočného pásma a hra se přerušuje. Nahození od modré čáry totiž skončilo v moci chomutovského brankáře.
     
    16:20
    Oba celky již hrají v plném počtu, ale kotouč se nachází za brankou domácího celku. Jeden z obránců v tomto prostoru čeká až do hry přijdou nové síly.
     
    17:01
    Po přesné přihrávce se do samostatného úniku dostal Marek Račuk, který zkusil bekhendovou kličku. Tou ovšem trefil připravený beton Jaroslava Hübla. Po této situaci se puku zmocnil Litvínov, jenž vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    17:56
    Hostující tým se usadil v útočném pásmu, kde kombinoval v rohu hrací plochy. Ke kotouči se dostal Karel Kubát, jehož pokus z kruhu pro vhazování byl sražený do ochranné sítě.
     
    18:39
    Do obrovské šance se mohl dostal Michal Poletín, ten se dostal až před branku, kde byl zahákován. Další dvouminutový trest dostává Zbyněk Sklenička, bude k vidění další početní výhoda Chomutova.
     
    19:21
    Kotouč se po kombinaci dostal na modrou čáru, kde Brett Flemming našel Juraje Valacha. Pokus slovenského obránce letěl těsně nad ledem a skončil v moci hostujícího brankáře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první periodě byla k vidění jediná branka, kterou vsítili domácí Piráti. Chomutovští byli v úvodu utkání lepším týmem, ale hra se postupně vyrovnávala. Ovšem Litvínov opět srazil zbytečný faul Michala Trávníčka a na konci přesilové hry se prosadil Jakub Sklenář. Uvidíme, co nám hráči předvedou ve druhé dvacetiminutovce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování vyhrál opět Ivan Huml, a tak mají Piráti právo prvního útoku ve druhé dvacetiminutovce. Ovšem kotouč vylétl až mezi diváky a hra se přesune zpátky do středního pásma.
     
    20:36
    Litvínovští nedokázali vyhodit, když kotouč na modré čáře zachytil Jan Rutta. Pokus českého reprezentanta letěl dvacet čísel nad ledem, ale Jaroslav Hübl se skvěle natáhl betonem a ránu vyrazil k mantinelu.
     
    21:43
    Chomutov kombinoval opět podél mantinelu a následně se ke střele dostal Lukáš Chalupa, jehož pokus zastavil první bránící hráč.
     
    22:05
    Zakončení od modré čáry registrujeme také na druhé straně, kde se k ráně odhodlal Kamil Černý, jehož pokus byl mezi kruhy tečován. Ovšem puk šel pouze vedle chomutovské svatyně, a tka mohl Ján Laco zůstat klidným.
     
    23:15
    Chomutovští kombinovali opět u mantinelu v útočném pásmu, kde byl k vidění další faul Litvínova. Dvouminutový trest dostává Daniel Sorvik, jenž soupeři dopřál další početní výhodu.
     
    23:56
    Chomutovští se jednoduše dostali do útočného pásma, kde se domácí dostali do další velké šance. Zakončení z levé strany vyrazil hostující brankář na hůl Ivana Humla, jehož pokus zamířil do betonu Jaroslava Hübla.
     
    24:52
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovský soubor využívá další přesilovou hru a už vede o dvě branky! Piráti dlouho kombinovali u mantinelu, odkud Vladimír Růžička našel na modré čáře JURAJE VALACHA. Pokus slovenského obránce byl velmi razantní a skončil přesně u tyče. Jaroslav Hübl se po puku sice natahoval, ale zasáhnout už nedokázal. Asistence: Vladimír Růžička a Brett Flemming.
     
    25:33
    Je tu další početní výhoda Chomutova, v útočném pásmu si sekáním pomohl Lukáš Válek, jenž již usedá na trestnou lavici.
     
    26:36
    Síly na ledové ploše se znovu vyrovnají. Dalším potrestaným hráčem je Juraj Valach, který u mantinelu podrazil soupeře.
     
    27:18
    Po nepřesné přihrávce Litvínova se domácí dostali do přečíslení. Ovšem přihrávka Tomáše Kudělky mířil na paty spoluhráče, a tak kotouč končí pouze u mantinelu.
     
    28:06
    Hlavní sudí ztratil kotouč z dohledu, a tak hru raději přerušuje. Bude se vhazovat po levé ruce chomutovského maskovaného muže.
     
    28:28
    V přesilové hře Litvínova se o zakončení postaral Filip Pavlík, jehož pokus vyrazil Ján Laco. Hra se velmi rychle přesunula před druhou z branek, kde se nebezpečným pokusem prezentoval Juraj Valach, jenž naskočil z trestné lavice. Zakončení slovenského obránce skončila na vyrážečce hostujícího brankáře.
     
    29:40
    Přesnou přihrávku mezi kruhy dostal Petr Koblasa, jehož tvrdá rána zamířila jen vedle levé tyče litvínovské branky. Tato situace si žádala více nežli pokus do mantinelu.
     
    30:00
    V polovině zápasu si domácí hráči neporozuměli, a tak kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Hra se opět vrátí před branku Chomutova.
     
    30:08
    V brance Litvínova došlo ke změně! Brankoviště opustil Jaroslav Hübl a do hry se dostal Tomáš Halász.
     
    31:30
    Hostující hráči zlepšili pohyb a hned dostali Chomutov pod obrovský tlak. Mezi kruhy dostal přihrávku Rostislav Martynek, jenž se obtočil kolem bránícího hráče, ale následným pokusem po ledě nepřekonal Jána Laca. Chomutovský brankář se výborně roztáhl v brankovišti a beton celou situaci vyřešil!
     
    32:05
    Marek Račuk se protáhl mezi dvěma soupeři a dostal se k nebezpečnému pokusu. Ovšem Tomáš Halász si připisuje velmi dobrý první zákrok, když kotouč vytěsnil mimo tři tyče.
     
    33:33
    Ve středním pásmu se ke kotouči dostal Martin Šťovíček, jenž si chtěl obhodit obránce. Ten se ovšem postavil do cesty domácího hráče a nepříjemnou situaci přerušil.
     
    34:18
    Zakončení domácího hráče bylo sražené k Vladimíru Růžičkovi, jehož dorážka šla pouze vedle branky Litvínova. Hra se velmi rychle přesouvá před druhou z branek.
     
    34:45
    Za brankou Chomutova si na Michala Trávníčka počkal Ondřej Dlapa, který hostujícímu kapitánovi v souboji srazil helmu z hlavy!
     
    35:02
    Úplně zbytečný nedovolený zákrok si připisuje Vladimír Růžička, ten fauloval soupeře za jeho brankou a dostává dvouminutový trest za napadení.
     
    35:08
    Chomutovští hráči vybojovali černou gumu hned po vhazování a okamžitě vyhazují přes všechny čáry.
     
    35:35
    V oslabení zahrozil Chomutov, když se před branku s pukem dostal David Kämpf, jemuž pokus nesedl a zamířil pouze vedle brány Litvínova.
     
    36:16
    Litvínovu se početní výhoda vůbec nedaří a naopak hrozí opět Chomutov. Kotouč vybojoval Michal Vondrka, jehož střela z kruhu pro vhazování zaduněla o zadní mantinel. SD ARÉNA je na nohou a žene domácí hráče za dalším gólem.
     
    37:23
    Chomutovští už jsou v plném počtu, ale u kotouče je stále Verva. K zakončení od modré čáry se dostal Tomáš Pavelka, ale jeho pokus zamířil jen nad branku Jána Laca.
     
    37:52
    K vidění bude další přesilová hra hostujícího celku, za nedovolené bránění dostává menší trest Vladimír Růžička. Litvínova tedy dostává další šanci na snížení stavu zápasu.
     
    38:25
    Další přesilová hra Litvínova již vypadá mnohem lépe. Po kombinaci se kotouč dostal na levý kruh pro vhazování, kde byl připravený Filip Pavlík. Ovšem pokus hostujícího zadáka končí v moci slovenského brankáře v barvách Chomutova.
     
    38:50
    Chomutov po vhazování získal černou gumu a poslal jí do rohu kluziště obranného pásma Litvínova, kde domácí ještě ušetřili cenné vteřiny.
     
    39:23
    Rostislav Martynek si výborně nabruslil do útočného pásma, kde se prezentoval střelou přes obránce. Ján Laco vytáhl další skvělý zákrok lapačkou a drží Chomutov ve dvoubrankovém vedení.
     
    39:28
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Také Verva využívá početní výhodu a dává Chomutovu branku do kabiny! Po chybě domácího obránce se ke kotouči dostal Rostislav Martynek, jenž kotouč přenechal KRISTIANU REICHELOVI. Hostující mladíček předvedl povedenou střelu mezi nohy slovenského brankáře a snižuje stav zápasu. Asistence: Rostislav Martynek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce byly k vidění dva góly a každý z týmu si připsal po jednom. Prostřední dvacetiminutovka byla velmi vyrovnaná a oba celky si připsaly několik velkých šancí. Už to vypadalo, že Chomutov půjde do kabin s dvou brankovým vedením, ale v poslední minutě se prosadil Kristian Reichel, jenž upravil stav zápasu na 2:1. Uvidíme, zda branky do šatny Litvínov nabudí. Vše začneme odtajňovat v poslední dvacetiminutovce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování vyhrál opět Ivan Huml, a tak i v této třetině mají Chomutovští právo prvního útoku. Ovšem nahození Pirátů zamířilo jen k zadnímu mantinelu, kde jsou první obránci.
     
    40:24
    Hra se zpoza branky Litvínova přesunula velmi rychle před branku Chomutova, kde Ján Laco schoval nahození do lapačky a přerušil tak hru.
     
    40:30
    Hostující hráč vyhrál vhazovaní a kotouč zamířil na modrou čáru, odkud vypálil Zbyněk Sklenička, jehož pokus mířil vysoko nad bránu Chomutova.
     
    41:09
    Verva zlepšila pohyb a ve třetí periodě je zatím lepší. Hostující hráči donutili k dalšímu zákroku chomutovského gólmana.
     
    41:50
    Litvínov posunul hru do středního pásma, kde se kotouče ujali domácí. ti s ním zamířili za vlastní branku a oba celky střídají.
     
    42:13
    Obrovská šance Chomutova! Domácí jeli dva na jediného obránce a tvrdou střelou se prezentoval Dávid Skokan, jehož pokus vyrazil Tomáš Halász. Hostující brankář si připsal důležitý zákrok a drží svůj tým ve hře o vítězství.
     
    43:22
    Piráti se opět dostali velmi jednoduše do útočné třetiny, kde soupeře dostali do nesnází. Přihrávku do druhé vlny dostal Petr Koblase, jehož pokus mířil k tyči, ale u té byl i připravený hostující gólman.
     
    Dnešní utkání sleduje 3582 diváků.
     
    44:22
    Domácí hráči se dobře rozestavili ve středním pásmu, kde zastavili útok soupeře a vydali se do protiútoku. K zakončení z mezikruží se dostal Marek Tomica, jehož pokus srazil bránící hráč.
     
    44:55
    Chomutov zlepšil pohyb a dostává se do šancí! Zpoza branky dostal přihrávku mezi kruhy opět Petr Koblasa, jehož pokus po ledě vyrazil Tomáš Halász.
     
    45:46
    A další pěkná kombinace domácího celku, která volala po brance! Marek Račuk našel od mantinelu rozjetého Ivana Humla, jehož pokus mířil do horního rohu branky. Ovšem hostující brankář krásným semaforem šanci Chomutova zlikvidoval.
     
    46:06
    Tlak domácího celku je u konce, jelikož si faulem pomohl domácí Ondřej Dlapa. Ten dostal menší trest za nedovolené bránění, a tak má Verva šanci na vyrovnání.
     
    46:30
    Chomutovští vyhráli vhazování a poslali černou gumu za branku soupeře, kde navíc dokázali ušetřit desítky vteřin.
     
    47:02
    Až nyní se Verva dostala do útočného pásma, ovšem u puku dlouho nevydržela a domácímu celku se podařilo vyhodit přes všechny čáry. Navíc Chomutov poslal do hry ještě čerstvé síly.
     
    47:44
    Litvínov kombinoval až do doby, kdy se kotouč dostal k Tomáši Pavelkovi. Ten chtěl přihrávat na spoluhráče z obrany, ale poslal černou gumu jen do středního pásma. Následovalo nahození na branku Chomutova, které Ján Laco zneškodnil.
     
    48:56
    Od modré čáry se k nahození odhodlal Brett Flemming, jehož pokus byl tečován, ale zamířil jen k zadnímu mantinelu. Od toho se puk odrazil do brankoviště, kde pozorný Tomáš Halász přerušil hru.
     
    49:00
    Ivan Huml nejprve vyhrál vhazování a po odrazu se dostal ještě k zakončení, který dalším výborným zakončením zneškodnil hostující brankář. Tomáš Halász dnes chytá opravdu perfektní zápas.
     
    49:36
    Michal Trávníček se v tomto okamžiku nezachoval jako hráč fair- play- Hostující kapitán po odpískání poslal zezadu do branky jednoho z domácích hráčů, za což si od fanoušků vysloužil nepěkná slova.
     
    49:36
    Je tu další trest pro hráče Litvínova! Dvě plus dvě minuty dostává Michal Trávníček, jenž první trest dostává za hrubost a druhý za sekání.
     
    49:36
    Dvouminutový trest dostává také Ivan Huml, který po Michalu Trávníčkovi ihned vystartoval. Chomutovskému hráči je připsán menší trest za sekání.
     
    50:04
    Chomutov sice kombinoval v útočné třetině, ale na modré čáře nezachytil kotouč Jan Rutta, a tak se hra přesouvá do středního pásma.
     
    50:18
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští hráči využívají třetí početní výhodu a berou si zpátky dvoubrankové vedení. Zakončení Vladimíra Růžičky z levé strany vyrazil Tomáš Halász na hůl PETRA KOBLASY. Ten si počínal zkušeně a už neodmítl poslání puku do prázdné branky. Asistence: Vladimír Růžička.
     
    51:16
    Chomutovští sice vybojovali puk ve vlastní třetině, ale následně vyhodili na zakázané uvolnění. Atmosféra na ledě i v hledišti houstne, a tak nás čeká zajímavý konec zápasu.
     
    52:00
    Zakázané uvolnění se píská také na druhé straně, když domácí hráči výborně napadali rozehrávku soupeře, který se puku jednoduše zbavil.
     
    52:04
    Chomutovští vyhráli vhazování na Radka Havla, jehož pokus končí v moci hostujícího gólmana. Hra je tak znovu přerušená a bude se vhazovat po levé ruce Tomáše Halásze.
     
    52:16
    Hostujícímu celku se nepodařil přechod přes střední pásmo, a tak bylo k vidění další nahození. To se odrazilo od zadního mantinelu před branku Jána Laca, který s menšími potížemi odpálil černou gumu do rohu hrací plochy.
     
    52:42
    Chomutov zahrál další situaci jednoduše přihrávkou o mantinel a do samostatného úniku se dostal Marek Račuk. Ten se pokoušel o forhendovou kličku, ale chomutovského hráče výborně vybruslil Tomáš Halász.
     
    52:54
    Hlavní sudí vylučuje po jednom hráči na každé straně. Nejprve byl signalizovaný trest pro Rostislava Martynka za sekání. Jenže o přesilovou hru přišli domácí po zásahu Ondřeje Dlapy, jenž zasáhl soupeře holí do obličeje.
     
    53:39
    Jan Rutta se z pozice obránce dostal až mezi útočníky, kde zabojoval o kotouč, ale jeho následný bekhendový pokus po ledě skryl pod svoji výstroj hostující brankář.
     
    54:02
    Nepříjemné starosti svému brankáři způsobil Michal Trávníček, který zadovkou hledal spoluhráče, ale kotouč poslal na Tomáše Halásze. Ten byl ovšem připravený a kotouč schoval pod lapačku.
     
    54:39
    Do dalšího útoku se dostali hostující hráči. Ovšem zakončení Viktora Hübla zamířilo do lapačky slovenského brankáře v barvách Chomutova.
     
    55:58
    Domácí hráči šli do přečíslení, ale přihrávka Juraje Valacha nebyla přesná, a tak kotouč skončil až za brankou Litvínova. Chomutovští sice dále napadali rozehrávku soupeře, ale Verva se dostala až do útočného pásma, kde jí je odpískán ofsajd.
     
    Na ledové ploše došlo k poškození ledu, a tak jeden ze sudích musel zajet k rolbařům pro sníh, kterým vyplnil díru v ledu.
     
    56:29
    Zpoza branky mezi kruhy dostal přihrávku Jiří Doležal, jehož pokus zneškodnil Ján Laco. Chomutovský brankář se musel rychle přesunout ke své tyči, ale celou situaci stihl vyřešit.
     
    57:24
    Po odrazu zamířila černá guma za branku domácího celku, kde obránci čekají až do hry přijdou další formace.
     
    57:58
    Piráti se už nikam neženou a nechávají hrát soupeře. Domácí hráči se formují ve středním pásmu, kde zatím rozbíjejí útoky Litvínova.
     
    58:42
    Litvínov kombinoval za domácí brankou, kde sice dlouho držel puk, ale následně přišla přihrávka na modrou čáru, kde kotouč v útočné třetině neudržel obránce.
     
    59:41
    V závěru zápasu se domácí hráči dostali ještě do jedné velké šance. Ovšem přečíslení nedokázal zužitkovat David Kämpf, jeho klička na následný pokus po ledě byla zneškodněný brankářem.
     
    Konec zápasu.
     
    V tomto utkání jsme sledovali velmi zajímavé výkony a oběma trenérům generálka na Tipsport extraligu přinesla hodně zajímavých postřehů. Z výhry se mohou radovat domácí hráči, kteří v celkovém součtu byli mírně lepším týmem. V úvodní třetině se Litvínovští spíše hledali, ale jejich výkon s postupem čase gradoval. Ovšem na Chomutov to dnes nestačilo, a tak nyní probíhá děkovačka Pirátů s fanoušky.
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit u prvního zápasu extraligové sezóny, kdy Chomutov vyzve v malém derby Karlovy Vary. Dnes je to ode mě opravdu vše a přeji vám příjemný zbytek dne. (19:55:53)

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 14. Sklenář (Račuk, Mrázek), 25. Valach (Růžička, Flemming), 51. Koblasa (Růžička) – 40. Reichel (Martynek)


    Piráti Chomutov: Laco (Strmeň) – Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Havel, Valach, Mrázek, Chalupa – Vondrka, Huml, Račuk – Tomica, Růžička, Skokan – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Poletín, Šťovíček, Hlava.
    HC VERVA Litvínov: Hübl J. (31. Halász) – Kubát, Sorvik, Sklenička, Pavlík, Pavelka, Gula, Kokeš, Černý K. – Gerhát, Hübl V., Černý J. – Hanzl M., Hanzl R., Hořava – Trávníček, Reichel, Martynek – Doležal, Válek, Jurčík.

    Rozhodca: Turčan, Petružálek – Rozlílek, Šulo

    Diváci: 3582