Chabarovsk – Vladivostok 3:1 (kon.) | Jekaterinburg – Čeljabinsk 1:2 (po pr.) | Jaroslavľ – Omsk 3:2 (po pr.)
D. Moskva – Novokuzneck 5:0 (kon.) | Záhreb – Novgorod 1:6 (kon.) | HC Slovan – Soči sk 3:1 (kon.)
koniec po predl.
Lokomotiv Jaroslavľ
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Avangard Omsk
cz Streda 31.08.2016, 18:00 • Arena 2000 • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:19 Jegor KORŠKOV - 3:2
     
    63:19
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš! Na druhé straně se do samostatného úniku dostal JEGOR KORŠKOV, jemuž vyšla forhendová klička, díky které Lokomotiv vítězí. Bez asistence.
     
    63:00
    Do samostatného úniku se dostal Paršin, tomu ale chyběla rychlost, a tak ho dobruslil Hersley. Švédský obránce soupeře nenechal zakončit a ještě ho dohrál tělem.
     
    60:33
    Neskutečné, co domácí hráči neproměnili! Nejprve střílel z předbrankového prostoru Kozun, jehož pokus český brankář vyrazil do míst, kde stál Kontiola. Finský střelec se postaral o rychlou dorážku, ale Dominik Furch zakročil vyrážečkou! To byl další úctyhodný zákrok našeho gólmana.
     
    59:58
    Tak to mohla být klinická smrt Omsku! Prudkou přihrávku dostal před branku Čistov, jehož pokus minul Furchovu branku jen o pár centimetrů.
    58:25 Alexandr PĚREŽOGIN - 2:2
     
    58:25
    Avangard právě vstřelil branku!
    Při power-play se Omsk dočkal vyrovnání! Zakončení Andreje Kutějkina bylo sice nepřesné, ale od zadního mantinelu se kotouč odrazil před braku. V tomto prostoru se nejlépe zorientoval ALEXANDR PĚREŽOGIN, jehož dorážka skončila za brankovou čárou. Asistence: Andrej Kutějkin a Erik Gustafsson.
     
    58:04
    Také hostující trenér si bere oddechový čas a uděluje svým svěřencům cenné rady. A je to tu! Dominik Furch zůstává na střídačce a do hry jde šest bruslařů!
     
    55:16
    Dost možná sledujeme klíčový okamžik utkání. V rohu kluziště si podražením pomohl hostující Andrej Kutějkin, jenž dostává dvouminutový trest a zároveň dává Lokomotivu šanci na další branku.
     
    52:52
    Lokomotiv si v přerušené hře berou oddechový čas. Domácí trenér svým svěřencům domlouvá, jelikož Omsk má opravdu obrovský tlak a říká si o vyrovnávací branku.
     
    48:29
    Domácí tým je při chuti. Kotouč zamířil na hranici brankoviště, kde byl hráč v červeném dresu. Ten se s pukem otočil, ale trefil českého brankáře. Ovšem hra pokračovala, jelikož kotouč zůstal ležet na hranici brankoviště před odkrytou brankou, kde byl první Gavrikov. Jenže zakončení domácího zadáka bylo přizvednuté na svatyni Omsku.
    46:43 Patrik HERSLEY - 2:1
     
    46:43
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí tým využívá druhou početní výhodu v zápase a poprvé se ujímá vedení. Po kombinaci se kotouč dostal do pravého kruhu pro vhazování, kde byl připravený PATRIK HERSLEY. Pokus švédského zadáka skončil za bezmocným Dominikem Furchem, ten na tuto pumelici již nemohl zareagovat. Asistence: Brandon Kozun a Andrej Loktionov.
     
    46:31
    A bude pro Omsk ještě hůře, jelikož dalším faulem se provinil Jonas Ahnelöv. Ten nezvládl otočku se soupeřem a podrazil ho.
     
    45:50
    Přesilovou hru si také zahrají domácí hráči. Nikolaj Lemťugov se snažil z vlastní obranné třetiny přihrát na útočnou modrou čáru, ale kotouč se mu nabalil na hokejku a letěl mezi diváky.
     
    43:40
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Denis Osipov – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    40:19
    Velkou rychlost ve středním pásmu nabral Pjanov, který nejprve odmítl soupeře a následný pokus mířil do vzdálenějšího rohu branky. Ovšem Alexandr Sudnicin předvedl pěkný zákrok lapačkou, který ještě dokázal prodat!
     
    37:50
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (2 min. – příliš mnoho hráčů).
    35:52 Staffan KRONWALL - 1:1
     
    35:52
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    V přesilové hře se Lokomotivu podařilo vyrovnat. STAFFAN KRONWALL si vyměnil kotouč s Brandonem Kozunem a pokus domácího kapitáne končí až za zády Dominika Furcha. Český brankář s pokusem nic dělat nemohl, jelikož před ním velmi dobře clonil soupeř. Asistence: Brandon Kozun.
     
    35:44
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Erik Gustafsson – 2 min., podražení).
     
    35:08
    Další obrovskou šanci likviduje skvělý Dominik Furch! Čistov v pádu našel najetého obránce, jehož pokus z levé strany mířil do protějšího horního rohu branky, ale český gólman pokus zneškodnil ramenem!
     
    32:15
    Také domácí tým se dočkal první přesilové hry a má šanci na vyrovnání. Ve středním pásmu si klasickým šroubovákem pomohl Erik Gustafsson, jenž usedá na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    29:57
    Pěkná akce Omsku také brankou nekončí. Pěrežogin prostrčil černou gumu do předbrankového prostoru, kam si najel Pestuško. Ovšem jeho rychlé zakončení zamířilo jen do hrudi domácího brankáře.
     
    28:25
    Domácí tým se opět dostal po dobré práci ve středním pásmu do přečíslení. Pokus Apalkova vyrazil Dominik Furch pouze před sebe, odkud přišla další dorážka hráče v červeném dresu. Ovšem také tu český brankář dokázal zneškodnit betonem.
     
    25:25
    Domácí hráči se dostali do přečíslení a celou situaci střelou vyřešil Polunin. Ovšem pokus domácího mladíčka rozvlnil pouze boční síť. Jenže Polunin celou situaci vyřešil velmi dobře, jelikož přihrávku si pohlídal obránce.
     
    24:56
    Přesnou přihrávku do prostoru mezi kruhy dostal přihrávku osamocený Kadějkin, jemuž první střela nevyšla a druhou zlikvidoval Dominik Furch. Český brankář kotouč vyrazil a následně přišlo další zakončení od modré čáry, které skončilo také v lapačce hostujícího brankáře.
     
    21:46
    Hersley přesnou přihrávkou našel vedle branky spoluhráče, který střílel do poloodkryté branky. Ovšem Dominik Furch vytáhl další krásný zákrok betonem a drží Omsk ve vedení.
    20:21 Alexandr KUČERJAVENKO - 0:1
     
    20:21
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk využívá početní výhodu pět na čtyři! Z levé strany vyslal napovedenou ránu Andrej Kutějkin, jehož pokus se odrazil do předbrankového prostoru, kde byl připravený ALEXANDR KUČERJAVENKO. Zakončení hostujícího hráče bylo velmi pohotové a skončilo až za bezmocným Alexandrem Sudnicinem. Asistence: Andrej Kutějkin a Erik Gustafsson.
     
    20:12
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Rušan Rafikov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    18:18
    Na konci první dvacetiminutovky si přesilovou hru zahraje Omsk. Před domácí brankou si podražením pomohl Ilja Ljubuškin, jenž dostává zasloužený dvouminutový trest.
     
    12:56
    Na ledové ploše se objevila druhé formace domácího celku, která se hned dostala do vážnější šance. Kanaďan Talbot po zakončení spoluhráče se dral do branky, ale v brankovišti vládne Dominik Furch, který se velmi dobře roztáhl a kotouč schoval pod svoji výstroj.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 36. Kronwall (Kozun), 47. Hersley (Kozun, Loktionov), 64. Korškov – 21. Kučerjavenko (Kutějkin, Gustafsson), 59. Pěrežogin (Kutějkin, Gustafsson)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Sudnicin (Murygin) – Gavrikov, Ljubuškin, Hersley, Kronwall (C), Pašnin, Rafikov, D. Osipov – Averin, Čistov, Loktionov – Kozun, Kontiola, Talbot – Apalkov, Mosaljov, Kadějkin – Kraskovskij, Korškov, Kartajev – Polunin.
    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Martynov, J. Medveděv (C), Ahnelöv, Gustafsson, Kulik, Kutějkin, Minejev, Děrvuk – Pestuško, Pjanov, Pěrežogin – Lemťugov, Kučerjavenko, Paršin – Juňkov, I. Michejev, Fajzullin – A. Gluchov, Fiščenko, Malcev.

    Rozhodca: Andris Ansons, Denis Naumov – Sergej Misjur, Jakov Palej