Hertha – Freiburg 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Lipsko 2:2 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:1 (0:0)
SC Freiburg
Nedeľa 28.08.2016, 15:30Nemecká Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 1. kolo Nemeckej najvyššej futbalovej súťaži, kde Hertha BSC privíta na svojom trávniku SC Freiburg. Poďme si v krátkosti predstaviť oba celky.

    HERTHA BSC: V uplinulom ročníku sa umiestnila na peknom 7. mieste so ziskom 50 bodov. To sa im podarilo po štrnástich víťazstvách, ôsmych remízach a po dvanástich porážkach. Svojim súperom dokázali vsietiť 42 gólov a rovnaké číslo by sme našli aj v kolónke inkasovaných. Vďaka ich výkonom v minulej sezóne sa kvalifikovali do klalifikácie Európskej ligy.

    SC Freiburg: Tento klub sa ako víťaz druhej najvyššej súťaži kvalifikoval do 1. Bundesligy. V uplinulom ročníku dokázali získať 72 bodov po dvadsiatichdvoch víťazstvách, šiestich remízach a šiestich porážkach. Svojim súperom nastrieľali 75 gólov, ale aj 39 dokázali inkasovať. Od tohto klubu sa očakáva, že v aktuálnej sezóne budú okupovať posledné priečky tabuľky, ale tréner Freiburgu si to určite predstavuje inak. Každopádne sa dnes môžeme tešiť na veľký bojovný výkon týchto borcov.

    Z pozície komentátora sa na vás teší Róbert Gašpárek.
     
    Hlavným arbitrom dnešného zápasu je Benjamin Brand.
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberger – Weiser, Darida, Haraguči – Ibišević.
    Náhradníci: Kraft – Kalou, Esswein, Hegeler, Stocker, Allan, Schieber.

    SC Freiburg: Schwolow – Ignjovski, Gulde, Söyüncü, Günter – Haberer, Höfler, Abrashi, Grifo – Niederlechner, Philipp.
    Náhradníci: Gikiewicz – Stenzel, Bulut, Petersen, Meffert, Schuster, Daehli.

    Rozhodca: Benjamin Brand.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci mali možnosť úvodného výkopu. Ihneď po rozohrávke posunuli loptu ku vlastnému gólmanovi a do útoku sa zatiaľ príliš neženú.
     
    2
    Domáci sa snažili založiť rýchly útok, ale dlhá prihrávka Langkampa bola pridlhá a skončila mimo ihriska. Nasleduje odkop od brány domácich.
     
    3
    Plattenhardt sa snažil založiť útok, ale skvelá práca Guldeho tomu zabránila.
     
    4
    Lopta majú na svojich kopačkách domáci, ktorý si na vlastnej polovici vymieňajú série krátky prihrávok a snažia sa nájsť medzeru v defenzíve hostí, čo by využili na rýchly útok.
     
    5
    Darida sa snažil presunúť hru na druhú stranu ihriska, ale jeho prihrávka nemala potrebnú razanciu a loptu dokázal zachytiť brániaci hráč, ktorý okamžite zakladal rýchly protiútok, ktorý mu taktiež nevyšiel podľa predstáv.
     
    6
    Darida šikovnou prihrávkou dokázal nájsť v šestnástke súpera Haragučiho, ale jeho zakončenie z voleja skončilo vedľa pravej tyčky. Nasleduje odkop od brány hostí.
     
    7
    Domáci si teraz príliš nerozumeli v rozohrávke a tak lopta skončila až za postrannou čiarou. Po vhadzovaní budú pri lopte hostia.
     
    8
    Haraguči sa v súboji previnil voči pravidlám a hlavný arbiter okamžite odpískal nedovolený zákrok.
     
    9
    Gulde sa dlhým nákopom snažil nájsť rozbehnutého Niederlechnera, ale jeho prihrávka mala príliš veľkú razanciu a skončilo mimo hry. Nasleduje odkop od brány domácich.
     
    10
    Skvelý obraný zákrok Ignjovskiho, ktorý za seba nepustil rozbiehajúci sa útok domácich a tak zabránil prípadnému nebezpečenstvu.
     
    11
    Opäť sa dvavaj domáci hráči nezhodli v rozohrání akcie a tak loptu iba poslušne odovzdali súperovi.
     
    12
    Pekarík si to spoločne s loptou namieril dopredu, keď sa asi z dvadsiatich metrov rozhodol zakončiť, ale jeho strelecký pokus nemal potrebnú presnosť a ani razanciu, aby ohrozil pripraveného Schwolowa.
     
    13
    Pri lopte sú hostia, ktorý si prihrávajú na vlastnej polovici ihriska, kde hľadajú recept na defenzívu domácich.
     
    14
    Lustenberger schytal nepríjemne tvrdú loptu do hlavy a zostáva ležať na trávniku. Dúfajme, že to nebude nič vážne a v hre bude pokračovať bez nejakých obmedzení.
     
    15
    Niederlechner sa na polovici ihriska snažil presadiť individuálne a aj mu to vychádzalo. S loptou sa dostal až do šestnástky súpera, ale zakončiť už nestihol. O loptu v kľúčovom momente prišiel.
     
    16
    Držanie lopty je presne 70% v prospech domácich a 30% v neprospech hostí.
     
    17
    Pri lopte sú hostia, ktorý na vlastnej polovici ihriska premýšľajú nad založením ďaľšej útočnej snahy.
     
    18
    Plattenhardt sanpo súboji ocitá na trávniku, ale Benjamin Brand dáva jasne najavo, že sa v hre bude pokračovať bez prerušenia.
     
    19
    Domáci sa snažili po pravej strane ihriska dostať, čo najbližšie ku šestnástke súpera. To sa im, ale po skvelej práci Ignjovskiho nepodarilo.
     
    20
    Pekarík dokázal zachytiť dlhý pas, ktorý mu adresoval jeho spoluhráč a následne dokázal aj odcentrovať. Na jeho center si zbiehal Haraguči, ktorého hlavičkový pokus vážnejšie neohrozil pozorného Schwolowa.
     
    21
    Plattenhardt hodil dlhý out až do šestnástky súpera, ale Haraguči, ktorý dokázal loptu zachytiť sa zakončiť neodhodlal a loptu radšej na istotu posunul do zadných rad.
     
    22
    Skvelá práca Guldeho, ktorý dokázal zachytiť dlhý pas Pekaríka a tak zabránil hocikomu zakončiť.
     
    23
    Niederlechner sa s loptou dostal až na hranicu šestnástky súpera, kde sa rozohodol zakončiť, ale jeho zakončenie smerovalo niekde medzi divákov. Nasleduje odkop od brány domácich.
     
    24
    Florian Niederlechner dostal parádny pas a ocitol sa sám pred gólmanom. Jarstein skvele zareagoval a útočnú snahu zlikvidoval.
     
    25
    Zástavka letí hore! A to znamená, že sa Haraguči ocitol v ofsajdovej pasci. Po prerušení hry je čas sa osviežiť. Hra je na malý moment prerušená.
     
    26
    Hráči sa už vracajú späť na svoje pozície a hra bude zachvíľku pokračovať.
     
    27
    Soyuncu sa snažil rozbehnúť rýchly útok, ale jeho dlhý pas skončil na kopačke pripraveného Langkampa, ktorý loptu dokázal zachytiť.
     
    28
    Ibišević si hlasito pýtal prihrávku a tak na seba upozornil hneď dvojicu brániacich hráčov, ktorá nakoniec aj prihrávku, ktorá naňho smerovala dokázala zachytiť.
     
    29
    Brooks dokázal na vlastnej polovici ziskať loptu na svoju stranu a ihneď zakladal rýchly protiútok. Celá akcia skončila zakončením Ibiševića, ale jeho strelecký pokus bol iba takou čerešničkou na torte pre pozorného Schwolowa.
     
    30
    Weiser sa dostal s loptou až na hranicu šestnástky súpera, kde sa rozhodol zakončiť. Jeho strelecký pokus skončil len veľmi tesne vedľa ľavej žrde.
    30. Mitchell Weiser (HER)
     
    31
    Lopta sa nachádza na polovici Herthy, kde ju majú vo svojej moci domáci, ktorý premýšľajú nad založením ďaľšej akcie.
     
    32
    John Brooks sa dopustil ostrého zákroku a Benjamin Brand za tento jeho priestupok hvizdom zastavil hru.
     
    32
    Brooks si v súboji počínal nedovolene a tak dal hosťom šancu skórovať po následujúcom voľnom kope.
     
    33
    Center po voľnom kope bol na hranici šestnástky ešte stečovaný, ale následne si pre loptu prišiel Almenning Jarstein, ktorý si loptu zo vzduchu pohodlne stiahol k svojej moci.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Manuel Gulde (SC Freiburg) za podkopnutie. Po tomto faule majú domáci možnosť ohroziť súpera po voľnom kope, ktorý sa odohrá zo zaujímavej pozície.
     
    35
    Na center po voľnom kope si zbehol šikovný Schwolow, ktorý perfektne dokázal loptu vyboxovať do bezpečnej vzdialenosti.
     
    36
    Plattenhardt sa dokázal uvoľniť a následne aj odcentrovať. Jeho center bol odvrátený na rohový kop.
     
    37
    Plattenhardt sa postavil k rohovej zástavke a následne vyslal nadýchaný center do hĺbky vápna súpera. Lopta prepadla do šestnástky, ale ako prvý bol pri lopte brániaci hráč, ktorý upratal loptu do bezpečia.
     
    38
    Hostia si v držaní lopty troška prilepšili. Teraz je držanie lopty 63% v prospech domácich a 37% v neprospech hostí.
     
    39
    To bola veľká strelecká príležitosť! Vincenzo Grifo predviedol dobrý nábeh do veľkého vápna a milimetrový pas za obranu poslal na bránku. Jeho pokus ale jeden z obrancov zablokoval brilantným sklzom. Lopta putuje mimo ihriska. Freiburg získava výhodu rohového kopu.
     
    40
    Vincenzo Grifo poslal do veľkého vápna prudký center, ktorého sa ale zmocnil len obranca súpera.
     
    41
    Pri lopte sú domáci, ktorý sa snažili rozbehnúť ďaľší rýchly útok, ktorý ale stroskotal na pozornom Gunterovi, ktorý svojim rýchlych zásahom znemožnil súperovi pokračovať v akcii.
     
    42
    Hostia si prihrávajú na vlastnej polovici, kde do hry zapájajú aj vlastného gólmana.
     
    43
    Haraguči sa snažil presadiť individuálne. S loptou si to namieril dopredu, ale už keď sa nachádzal na hranici pokutového územia, tak ho zastavil jeden z brániacich hráčov hostí. Je tak po sľubnej akcii.
     
    44
    Hostia kombinujú na vlastnej polovici a nevyzerá to tak, že by sa v tomto polčase niekde ešte ponáhľali.
     
    45
    Grifo sa v závere prvého polčasu ešte snažil založiť jeden rýchly útok, ale na svojho spoluhráča poslal iba veľmi nepresný dlhý pas, ktorý zachytil Langkamp a tak zabránil ohrozeniu.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nastavuje v prvom polčase dve minúty.
     
    45+2
    Domáci mali výhodu rohového kopu. Ku rohovej zástavke sa postavil Plattenhardt, ale jeho center ku vzdialenejšej žrdi dokázal zachytiť iba brániaci hráč, ktorý loptu odkopol, čo najďalej to šlo.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas nebol pre oko diváka príliš atraktívny. Oba celky majú na to, aby nám toho v druhom polčase ukázali viac. Videli sme len minimum šancí na oboch stranách. Domáci tím spoločne s tým hosťujúcim sa snaží presadiť po rýchlych útokoch.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hostia sa hneď z úvodu druhého polčasu vrhali do útoku, kde ich zastavil Pekarík a tak zabránil prípadnému ohrozeniu.
     
    47
    Obrovská chyba brániaceho hráča hostí, ktorý v snahe presunúť hru na druhú stranu ihriska prihral presne na kopačku svojmu súperovi, ktorý si však loptu nedokázal dobre spracovať a o loptu prišiel.
     
    48
    Zaujímavú rodiacu sa akciu domácich zastavil vďaka svojmu včasnému zákroku Gulde.
     
    49
    Lopta sa dostala až ku Schwolowi, ktorý neriskoval a na istotu loptu odkopol, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    50
    Benjamin Brand pískoľ do píšťaľky a odpískal nedovolený zákrok Abrashiho. Pri lopte budú domáci borci.
     
    51
    Hofler sa snažil presadiť individuálne. Rozkmytal svoje rýchle nohy a s loptou sa dostal až do pokutového územia, kde ale po dobrej práci brániaceho hráča o loptu prišiel.
     
    52
    Ďaľší faul, tentoraz na strane domácich. Benjamin Brand stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a včas zareagoval.
     
    53
    Phillip spoločne s Grifom rozbiehali akciu svojho tímu. Phillip dokázal presne prihrať Grifovi, ale keď sa on snažil o to isté, tak neuspel a loptu odovzal súperovi.
     
    54
    Haberer ešte stihol loptu dobehnúť skôr, ako by prešla za postrannú čiaru a ihneď centroval loptu do veľkého vápna. Na jeho center si najvyššie vyskočil brániaci hráč a loptu poslal do bezpečia.
     
    55
    John Brooks opäť posiela dlhú prihrávku na svojho spoluhráča. Zakladá tak rýchly protiútok.
     
    56
    Dlhý pas smerujúci na Haragučiho, dokázal zachytiť Gunter a tak zabrániť hocikomu zakončiť.
    56. Vladimír Darida (HER), Genki Haraguči (HER)
     
    57
    Haraguči si to s loptou namieril k hranici pokutového územia, kde sa následne rozhodol zakončiť. Jeho tvrdý projektil dokázal Schwolow zachytiť a pripisuje si tak úspešný zákrok.
     
    58
    Domáci sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si vytvárajú menší tlak. Už tomu všetkému chýba len otvárací gól.
     
    59
    Vďaka skvelej aktivite Haragučiho bude jeho tím zahrávať rohový kop. Už sa k nemu chystá Darida.
     
    60
    Darida sa postavil ku rohovej zástavke, ale jeho center nebol veľmi presný a skončil iba na kopačke brániaceho hráča.
     
    61
    Hlavný arbiter odpískal nedovolený zákrok, ktorého sa dopustil Phillip. Podľa môjho názoru sa za tento zákrok mohla udeliť aj žltá karta. Domáci budú zahrávať voľný kop z velkej vzdialenosti.
     
    62
    Domáci sa rozhodli rozohrať voľný kop nakrátko a tak môžu aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    62
    Hertha dala gól!
    VLADIMÍR DARIDA si dokázal spracovať prihrávku Vedada Ibisevića. S loptou sa následne posunul do pokutového územia, kde presným zakončením prekonáva bezmocného gólmana. 1:0!
    62. Vladimír Darida (HER) - 1:0
     
    64
    Domáci sú po góle veľmi aktívny a opäť sa dokázali usadiť na polovici súpera, ktorým v druhom polčase nedajú dýchať.
     
    65
    Po zblokovanej prihrávke budú domáci zahrávať rohový kop.
     
    66
    Darida poslal prudký center do vápna súpera, kde našiel iba hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu poslal do bezpepečnej vzdialenosti.
     
    67
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Janik Haberer, prichádza Nils Petersen.
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Aleksandar Ignjovski, prichádza Onur Bulut.
     
    68
    Po dlhšom čase sa dokázali usadiť na polovici súpera aj hostia, ktorý si vytvárali menší tlak. Celá ich kombinačná akcia skončila centrom, ku ktorému sa dostal Gunter, ale jeho pokus dokázal zachytiť Jarstein.
     
    69
    Obrovská príležitosť Grifa, ktorý sa dokázal uvoľniť cez brániaceho hráča následne z väčšej vzdialenosti sa snažil technickým kúskom prekvapiť gólmana, ktorý na jeho pokus ani nestihol zareagovať. Mal obrovské šťastie, že jeho zakončenie smerovalo tesne vedľa brány.
     
    70
    Do veľkej príležitosti sa dostal Ibišević, ktorý po prihrávke Daridu nedokázal presne zakončiť medzi tri žrde. Nasleduje menšia prestávka na občerstvenie.
     
    73
    Hračí už sú pripravený na svojich pozíciach a v hre sa tak môže pokračovať.
     
    74
    Phillip skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho strelecký pokus skončil úplne mimo brány. Nasleduje odkop od domácej svätyne.
     
    75
    Darida sa snažil pretlačiť loptu pomedzi dvoch brániacich hráčov, čo sa mu však nepodarilo a dokonca si v súboji počínal nedovolene. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a odpískal.
     
    76
    Pri lopte sú hostia, ktorý si medzi sebou vymiaňajú śerie krátkych prihrávok a snažia sa nájsť medzeru v zatiaľ nedobytej defenzíve domácich.
     
    77
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Mitchell Weiser, prichádza Alexander Esswein.
     
    78
    Držanie lopty je zatiaľ 56% v prospech domácich a 44% v neprospech hostí. Napriek tomu si hostia v posledných minútach vytvárajú menší tlak.
     
    79
    Skvelá práca v zadných radoch v podaní Buluta, ktorý dokázal zachytiť dlhý pas, ktorý smeroval na rozbehnutého Ibiševića.
     
    80
    Freiburg drží loptu za pomoci krátkych prihrávok. Hráči čakajú na správny moment, aby si našli medzierku cez obranu súpera.
     
    81
    Phillip sa šikovne snažil uvoľniť cez dotierajúceho brániaceho hráča, ale jeho pokus mu nevyšiel a loptu stratil.
     
    82
    Hostia po nedovolenom zákroku zahrávali voľný kop zo strednej vzdialenosti, ale center po voľnom kope skončil iba na hlave Brooksa, ktorý loptu poslal mimo ohrozenie.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Florian Niederlechner (SC Freiburg). Domáci budú zahrávať voľný kop zo zaujímavej pozície.
     
    84
    Bolo z toho nakoniec priame ohrozenie Daridu, ktorého zakončenie skončilo v dobre postavenom múre hostí. Napriek tomu budú domáci zahrávať rohový kop.
     
    85
    Center po rohovom kope, ktorý smeroval na vzdialenejšiu žrď nebol úspešný. Dokázal ho zachytiť brániaci hráč.
     
    86
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vedad Ibišević, prichádza Julian Schieber.
     
    87
    Hofler v súboji fauloval. Jeden z domácich hráčov zostáva ležať po súboji na trávniku. Je pravda, že sa nemá kam ponáhlať.
     
    88
    V hre sa pokračuje. Loptu má vo svojej náruči Schwolow, ktorý ju poslal vedľa stojacemu spoluhráčovi, ktorý ihneď rozbieha rýchly útok.
     
    89
    Hostia sa dostali po pravej strane ihriska až ku rohovej zástavke. Pri lopte bol Abrashi, ktorý však loptu nedokázal udržať a následne o ňu prišiel.
     
    90
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vladimír Darida, prichádza Jens Hegeler.
     
    90+1
    Štvtý rozhodca nastavuje v druhom polčase ešte 5 minút.
     
    90+2
    Florian Niederlechner sa dostal k centru v šestnástke, ale samotný súboj o loptu lepšie zvládol Rune Jarstein a šanca na skórovanie je tak fuč.
     
    90+3
    Per Skjelbred si pýta pomoc lekárov bolestivým výrazom v tvári. Uvidíme, aké vážne to sním je.
     
    90+3
    Freiburg dal gól!
    Obrovská radosť fanúšikov Freiburgu. Na center ku nližšej žrdi si zbehol nikým nestrážený NICOLAS HOFLER, ktorý krásnym hlavičkovým pokusom prekonáva Almenninga Jarsteina. Stav je vyrovnaný 1:1! Asistenciu si pripisuje Grifo.
    90+3. Nicolas Höfler (FRE) - 1:1
     
    90+5
    Hertha dala gól!
    Neskutočné. Ešte väčšia radosť teraz na strane domácich, ktorý idú zbúrať štadión. Do zakončenia sa dostal JULIAN SCHIEBER a možno aj troška so šťastím prekonáva gólmana. 2:1!
    90+5. Julian Schieber (HER) - 2:1
     
    90+6
    Žltú kartu dostáva Nicolas Höfler (SC Freiburg) za nešportové správanie.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Celkom nezáživný zápas sa v závere zmenil na neskutočné futbalové divadlo. Tím Hertha BSC si nakoniec z dnešného zápasu odnáša plný bodový zisk. Odo mňa to je z tohto zápasu všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (17:27:30)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 62. Darida, 90+5. Schieber – 90+3. Höfler

    Karty:   34. Gulde (FRE), 83. Niederlechner (FRE), 90+6. Höfler (FRE)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:10.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberger – Weiser (77. Esswein), Darida (90. Hegeler), Haraguči – Ibišević (86. Schieber).
    Náhradníci: Kraft – Kalou, Esswein, Hegeler, Stocker, Allan, Schieber.

    SC Freiburg: Schwolow – Ignjovski (67. Bulut), Gulde, Söyüncü, Günter – Haberer (67. Petersen), Höfler, Abrashi, Grifo – Niederlechner, Philipp.
    Náhradníci: Gikiewicz – Stenzel, Bulut, Petersen, Meffert, Schuster, Daehli.

    Rozhodca: Benjamin Brand