Leganés – Atlético Madrid 0:0 (kon.) | Las Palmas – Granada 5:1 (kon.) | Alavés – Gijón 0:0 (kon.)
Bilbao – Barcelona 0:1 (kon.) | Villarreal – Sevilla 0:0 (kon.)
koniec
UD Las Palmas
5:1 (1:1)
Granada CF
Nedeľa 28.08.2016, 18:15 • Estadio de Gran Canaria • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Domáci tím mal prevahu od začiatku do konca a presný zásah hostí do šatne bol skôr len náhodou, ktorá Granade dávala zbytočné šance. Las Palmas všalk spomínanú prevahu v druhom polčase pretavil do niekoľkých gólov a teší sa z plného počtu bodov. Po dvoch kolách ich má šesť. (20:11:35)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
    90+2. Jonathan Viera (LPA)
     
    90+2
    Jonathan Vieira mohol dokonca streliť poltuctový gól, lenže svojou strelou trafil v nájazde len do mexického brankára Granady.
     
    90+1
    Ochoa ešte sťahuje zo vzduchu center, ktorý nemal šancu nájsť hráčov v žltom, ale aj on už vie, že je prakticky po zápase.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    89
    Las Palmas už len dohráva, ale stále sa tlačí dopredu, keď to ide. O svoj druhý gól sa pokúšal Sergio Araujo, no jeho zakončenie spoza šestnástky ide tesne vedľa.
    85. Sergio Araujo (LPA) - 5:1
     
    85
    Tím Las Palmas práve strelil gól!

    Predposledné striedanie domácemu trénerovi vyšlo skvele, pretože do hry poslal Argentínčana SERGIA ARAUJA, ktorý dostal prihrávku pred Ochou. Prvým dotykom si počkal na pohyb Mexičana, ktorý spadol a následne rozvlnil sieť.
     
    83
    Center vonkajškom z krídla hľadal v šestnástke Moma, ale pred ním dokázal odkopnúť stopér Agbo, čím zabránil nebezpečenstvu.
     
    81
    Vicente Gómez odkopol na roh a potreboval ošetrenie. Následný center z rohu ihriska dokázali domáci aj napriek menším problémom dostať do bezpečia.
     
    80
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Nabil El Zhar, prichádza Tyronne.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Roque Mesa (UD Las Palmas).
     
    78
    Barral síce po otočke dokázal zakončiť spoza šestnástky a aj medzi tri žrde, lenže svoj pokus nenasmeroval správe a našiel iba rukavice Varasa.
     
    76
    Obrovská šanca domácich! Najskôr sa pred Ochoom ocitol Vicente Goméz, ale v snahe o oblúčik ho trafil do ruky a tak následne prudko strieľal jeho spoluhráč, no na bránkovej čiare odkopol Agbo.
    73. Momo (LPA) - 4:1
     
    73
    Tím Las Palmas práve strelil gól!

    Už je to o tri góly, domáci spravili v posledných minútach pravdepodobne posledný krok k trom bodom. El Zhar sa fantasticky dostal okolo protihráča až ku Ochoovi, okolo ktorého prihral a MOMO zakončil do prázdnej brány bez problémov.
     
    72
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Marko Livaja, prichádza Sergio Araujo.
    69. Nabil El Zhar (LPA) - 3:1
     
    69
    Tím Las Palmas práve strelil gól!

    Maročan NABIL EL ZHAR strieľa svoj druhý presný zásah v tomto stretnutí. Stalo sa tak po rýchlej akcii a prihrávke na neho. Záložník sa ocitol pred Ochoom úplne sám a dokázal ho prehodiť.
     
    68
    Momova kontra po tom, ako získal loptu na vlastnej polovici sa prakticky nikam nedostala, loptu v strede poľa odobral Agbo.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Nabil El Zhar (UD Las Palmas).
     
    64
    Prudký center do šestnástky hostí nedokázal zakončiť David García, pretože Gastón Silva poslal loptu hlavou do bezpečia.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Gastón Silva (Granada CF).
     
    62
    Strela z priameho kopu v podaní Vieiru letela takmer dokonale presne k tyči, no brankár Ochoa loptu dokázal vytlačiť na rohový kop.
     
    62
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Sergi Samper, prichádza David Barral.
    61. Jeremie Boga (GRN)
     
    61
    Jonathan Vieira sa perfektne uvoľnil cez niekoľkých hráčov súpera, Agbo ho nakoniec zrazil k zemi.
     
    59
    Boga vyslal z diaľky veľmi zaujímavú strelu, ktorá bránu len tesne minula. Letela niekoľko centimetrov nad zemou.
     
    58
    Ochoa dlhým odkopom založil akciu svojho tímu, lenže kombinácia pred šestnástkou súpera sa až k zakončeniu nedostala.
     
    56
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Kevin-Prince Boateng, prichádza Momo.
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Luís Martins, prichádza Andreas Pereira.
     
    54
    Na trávniku ostáva Boateng, ktorý dostal zásah v jednom zo súbojov a vyzerá to tak, že v hre nebude môcť pokračovať. Momo je už pripravený na striedanie, lekári sú pri strelcovi zatiaľ rozdielového gólu.
    51. Kevin-Prince Boateng (LPA) - 2:1
     
    51
    Tím Las Palmas práve strelil gól!

    Hra začala mať spád, akcie sa menili zo strany na stranu a jednu z nich Ghančan KEVIN PRINCE BOATENG zúžitkoval na gól. Na polovicu Granady prišiel dlhý pas k Livajovi, ktorý odcentroval do šestnástky a pri zakončení úplne nestráženého záložníka Boatenga už nezabránil ani Ochoa, ktorý vybehol.
     
    50
    Protiútok tak prišiel aj na druhej strane. Kolmica Vieuru za defenzívu našla pred Ochoom Gómeza, lenže ten vybehnutého Mexičana spoločne s bránou prestrelil.
     
    50
    Ten domácim nevyšiel a Granada prešla do rýchlej kontry, ktorú potiahol aj sám zakončil Ponce, no len strelou do obrancu.
     
    49
    Krhin v strede poľa s ďalším faulom, čo niekoľkí fanúšikovia ocenili hvizdom. Boateng však rýchlo rozohral a po akcii sprava tu bude roh.
     
    47
    Dlhý pas sprava hľadajúci na hrote Livaju presný nebol, lopta skončila priamo v rukaviciach osamoteného brankára Ochou.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    45. Jeremie Boga (GRN) - 1:1
     
    45
    Granada dala gól!

    Ako blesk z jasného neba prišla strela JEREMIEHO BOGU k žrdi brány, kde Varas nedočiahol vyrovnanie je na svete aj napriek tomu, že Las Palmas bol celý čas lepším tímom. Uvidíme, čo klasický gól do šatne so zápasom urobí.
     
    43
    Ten sa však nebezpečenstvom neskončil, domáci futbalisti bez problémov dostali loptu do bezpečia.
     
    42
    Priamy kop po faule Boatenga zo strany hostí nebezpečenstvo nespôsobil, pretože strela z neho išla iba do múru. Hostia však získali roh.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Kevin-Prince Boateng (UD Las Palmas).
    38. Guillermo Ochoa (GRN)
     
    38
    Ďalšie nebezpečné zakončenie Las Palmasu prišlo z uhlu, no brankár Ochoa opäť s perfektným zákrokom proti prudkej strele. Lopta nakoniec išla vedľa brány a Silva ju odkopol do bezpečia.
     
    37
    Vicente Goméz si skvele nabehol do šestnástky a tam dostal od Boatenga ešte lepší pas, ale strela záložníka domáceho celku skončila na Ochoovi, ktorý dobre vybehol.
     
    36
    Ďalšie problémy v obrannej rade Granady, pretože Agbo poslal hroznú malú domov, ktorú takmer pred Ochoom stihol Livaja. Maxický gólman nakoniec včas vybehol a odkopol do bezpečia.
     
    35
    Toti síce získal loptu pred šestnástkou súpera, avšak veľmi zle prihrával. Jonathan Vieira prešiel teda dopredu, na polovici bol faulovaný.
     
    34
    Cuenca nabiehal na dlhý pas pred Varasa, ktorý však pred svojim protivníkom nestihol a tým pádom sa nedostal do zakončenia.
     
    33
    Granada po nútenom striedaní drží loptu a snaží sa s ňou dostať do ofenzívy, avšak to sa jej kvôli dobre postaveným hráčom súpera vôbec nedarí.
     
    32
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Gastón Silva, prichádza Gastón Silva.
    30. Kevin-Prince Boateng (LPA)
     
    30
    Kevin Prince Boateng síce dostal loptu do brány, ale z jasného ofsajdu, takže jeho strela spred Ochou platná nie je.
     
    29
    Hostia si zatiaľ len veľmi ťažko dokážu poradiť s aktivitou Las Palmasu a často faulujú.
     
    27
    Jonathan Vieira za defenzívou súpera, ale možnosť na obídenie Ochou sa mu už pre ofsajd neušla.
     
    26
    Center Boatenga sprava presný nebol, lebo Ghančan dal lopte príliš veľa výšku aj sily a poslal ju vysoko nad Livaju.
    23. Nabil El Zhar (LPA) - 1:0
     
    23
    Tím Las Palmas práve strelil gól!

    Neprešlo však veľa sekúnd a domáci už do vedenia idú. Presadil sa marocký záložník NABIL EL ZHAR, ktorý sa po zlom odkope hráčov súpera dostal k strele po zemi a trafil presne k žrdi.
    22. Marko Livaja (LPA)
     
    22
    Marko Livaja sa dostal do šestnástky a kľučkou dokonca aj za brankára Ochou, čo znamenalo, že mohol strieľať do prázdnej brány, ale on spadol a pýtal si penaltu. Hlavný arbiter na filmovanie neskočil a vytasil žltú. Otázkou ostáva, prečo vysoký útočník nezakončoval do prázdnej brány, keď padať nemusel. Ak by dal gól, malo by to rovnaký účinok ako premenená penalta.
     
    20
    Krnin síce fauloval Davia Garcíu, ale domáci sa hneď na to takmer dostali do veľkej šance. Hlavný arbiter odpískal faul a nenechal akcii pokračovať.
     
    19
    Po rohovom kope dostali hráči domáceho celku loptu okamžite do bezpečia, ale po tom ďalšom sa k hlavičke dostal mladý Ponce, mieril tesne vedľa.
     
    17
    Boateng v strede poľa nepríjemne kopol Bogu, ale ten bude po chvíľke v poriadku a bez problémov pokračovať v hre.
     
    16
    Domáci sa takmer dostali do veľkej šanci, v ktorej mohol byť konkrétne Livaja, ale kolmica od El Zhara za defenzívu nakoniec neprešla.
     
    14
    Cuenca si teraz obranné povinnosti splnil, pretože loptu po dlhom pase na krídlo nepustil, ale pred Castellanom ju dokázal zastaviť a dokonca získať faul na svoju osobu.
     
    13
    David García nepustil na krídle cez seba Cuencu a navyše od neho získal faul na svoju osobou, takže bude nasledovať dlhý odkop Varasa.
    11. Guillermo Ochoa (GRN)
     
    11
    Ochoa dostal prihrávku od spoluhráča, ale lopta mu odskočila a tak sa takmer k zakončeniu dostal Livaja. Mexičan v poslednej chvíli odkopol na aut.
     
    10
    Tito sa síce po dlhej prihrávke Cuencu popri autovej čiare chcel dostať až do šestnástky, pretože bol úplne sám, ale zastavil ho ofsajd.
     
    8
    Las Palmas pokračuje vo svojej aktivite a teraz po zrazenom centri získava rohový kop, ktorý zahrá El Zhar. Nízky center ale hostia dostali do bezpečia.
     
    5
    El Zhar vo veľkej šanci, pretože dostal prihrávku na malé vápno, kde sa aj cez Silvu dostal do zakončenia, lenže svoj pokus v páde nasmeroval mimo troch žrdí.
     
    4
    Ten zo strany hostí úspechom nedopadol, takže dopredu mohli ísť domáci, ale Livaja bol v strede poľa faulovaný.
     
    3
    Cuenca vyslal spoza šestnástky zrazený pokus, ktorý skončil veľa brány a tak bude nasledovať rohový kop.
     
    2
    El Zhar si dokázal hodiť loptu okolo Silvu až do šestnástky, kde takmer aj zakončil, ale mexický brankár Ochoa proti nemu veľmi dobre vyštartoval a loptu ukryl v rukaviciach.
     
    1
    Las Palmas po rozohrávke začína tento zápas postupnou rozohrávkou zo zadných radov. Prvá snaha predrať sa do zakončenia prišla po ľavej strane, ale Tito loptu dokázal odkopnúť.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    UD Las Palmas: Varas – Michel, David García, Bigas, D. Castellano – V. Gómez, Mesa – El Zhar, Viera, K-P. Boateng – Livaja.
    Náhradníci: Lizoain – Tyronne, Artiles, Araujo, Montoro, Simón, Momo.

    Granada CF: Ochoa – Tito, Lombán, Silva, L. Martins – Krhin, Agbo – Cuenca, Boga, Guardiola – Ponce.
    Náhradníci: Olazábal – Pereira, Foulquier, Angban, J. Márquez, G. Silva, Barral..
     
    Granada CF

    V tejto sezóne bude Granada ťažiť hlavne z hosťovaní, pretože na takýto úväzok získala veľké množstvo talentovaných hráčov. Prišiel mexický brankár Guillermo Ochoa, obrancovia Gastón Silva i Gabriel Silva, záložníci Jeremie Boga, Jon Toral, Andreas Pereira, Sergi Samper, Victorien Angban a útočník Ezequiel Ponce. Natrvalo zas dorazil Tito či Matthieu Saunier.

    Mrzieť môžu odchody hráčov, ktorí už Granadu prerástli. Je to Isaac Success či Rubén Rochina.
     
    UD Las Palmas

    Klub síce opustil strelec William José i skúsená záložník Wakaso Mubarak, ale v postate sa ich podarilo nahradiť.

    Dôležitým bol aj zisk mladého obrancu Mauricia Lemosa z Rubinu Kazaň natrvalo. Najväčšou "rybou" však určite je Kevin-Prince Boateng. Ten prišiel ako voľný hráč z AC Milána natrvalo. Hrot ofenzívy by mal byť miestom na realizáciu pre Marka Livaja, krídlo zas pre Héldera Lopesa. Obaja taktiež prišli zadarmo.

    Vstup do ročníka zažil klub z Kanárskych ostrovov famózny. Na štadióne Mestalla porazil Valenciu 4:2. Zaskvela sa predovšetkým nová posila Marko Livaja dvomi gólmi, ale aj iný novic, Ghančan Kevin Prince Boateng skvelou hlavičkou.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:15.

    Matej Kubove

    Góly: 23. El Zhar, 51. K-P. Boateng, 69. El Zhar, 73. Momo, 85. Araujo – 45. Boga

    Karty:   22. Livaja (LPA), 41. K-P. Boateng (LPA), 67. El Zhar (LPA), 79. Mesa (LPA) – 63. G. Silva (GRN)


    UD Las Palmas: Varas – Michel, David García, Bigas, D. Castellano – V. Gómez, Mesa – El Zhar (80. Tyronne), Viera, K-P. Boateng (56. Momo) – Livaja (72. Araujo).
    Náhradníci: Lizoain – Tyronne, Artiles, Araujo, Montoro, Simón, Momo.

    Granada CF: Ochoa – Tito, Lombán, Agbo, Gabriel Silva – Cuenca, Krhin, Samper (62. Barral), L. Martins (56. Pereira) – Boga, Ponce.
    Náhradníci: Olazábal – Pereira, Foulquier, Angban, J. Márquez, G. Silva, Barral.