CSKA Moskva – K. Vary 7:1 (kon.) | Riga – Třinec 4:5 (kon.) | Blues – Vítkovice 1:6 (kon.)
Jaroslavľ – Sparta Praha 4:5 (kon.) | Riga – K. Vary 5:2 (kon.) | Sparta Praha – Vítkovice 5:2 (kon.)
Třinec – Blues 3:7 (kon.) | Jaroslavľ – CSKA Moskva 4:3 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
3:7 (0:1, 2:4, 1:2)
Espoo Blues
cz Sobota 27.08.2016, 17:45 • MINI WERK ARENA, Třinec • President Cup • O umiestnenie
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek definitivně všechno. Děkuji za vaši pozornost při hokejovém maratonu z Třince a zítra se znovu těším, na počtenou!

    Ve WERK ARENĚ se nyní dohrává ruské semifinále mezi Jaroslavlí a CSKA Moskva, které rozhodne o složení finále a zápasu o bronzové medaile. (20:10:21)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    NEDĚLNÍ PROGRAM V MINI WERK ARENĚ

    9:00, o 5. a 6. místo:
    Dinamo Riga – Espoo Blues

    12:00, o 7. a 8. místo:
    HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary
     
    Dnešní program v MINI WERK ARENĚ je u konce a Třinec podlehl Espoo 3:7. Už před třetí třetinou prohrával o tři góly, ale v poslední periodě kvůli velké nedisciplinovanosti ještě dvakrát inkasoval. Po úniku Walleniuse se prosadil střelou do odkryté klece Forslund a sedmý gól za záda Švančary vstřelil nejlepší hráč utkání Savenkov. V závěru, který byl mimořádně prošpikován tresty na obou stranách, se podařilo snížit Tobiáši Brancovi.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Dilan Savenkov (BLU, 1+1)
    David Homola (TRI, 0+1)
     
    Konec zápasu.
     
    59:01
    V poslední minutě přichází ještě dvouminutový trest za sekání pro Šimona Miklera (TRI). Utkání se dohrává ve čtyřech na obou stranách.
     
    58:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec využívá přesilovku a přeci jen ještě snižuje! Stacha nabil na modré čáře Homolovi, jehož ránu vyrazil Stenroos před sebe a po dorážce TOBIÁŠE BRANCE už se natahoval marně – 3:7! Asistence: David Homola, Marko Stacha.
     
    57:43
    Oceláři rozehráli nepřesně, a je z toho zakázané uvolnění. Trenér Raszka před chvilkou odvolal Švančaru a Třinec zkoušel hrát v šesti, teď ale k tomuto tahu sáhnout nemůže.
     
    57:07
    Aleksi Poikselkä (BLU) doplňuje své dva spoluhráče na trestné lavici, aby jim náhodou nebylo smutno. Dvě minuty za sekání.
     
    56:49
    Oceláři hrají ve dvojnásobné početní výhodě a snaží se alespoň kosmeticky upravit výsledek. Peterek pronikl před branku, ale k zakončení se nakonec nedostal.
     
    56:25
    Hra je teď kvůli nedovoleným zákrokům na obou stranách značně rozkouskovaná. Robin Holmberg (BLU) bude pykat po dobu dvou minut za podražení.
     
    55:49
    Daniel Tulensalo (BLU) je vyloučen na dvě minuty za podražení a přesilovku si zahrají domácí. Ačkoliv Tulensalo protestuje a ukazuje rozhodčímu, že třinecký soupeř pád výrazně přihrál.
     
    55:20
    Tečovaná střela, kterou vyslal od modré čáry Poikselkä, nadělala Švančarovi starosti. Betonem však dokázal puk vyrazit a pak mu už mu pomohli obránci.
     
    54:37
    Střela Hirvonena z pravého křídla trefila obětavého obránce Homolu, který se dostal i k odraženému puku a vystřelil jej z obranné třetiny.
     
    53:57
    Králík se vrátil zpět na led, ale na trestné lavici ho okamžitě střídá Filip Cienciala (TRI). Ten odsedí dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo hrací plochu.
     
    53:19
    Timmerbacka měl velké štěstí, že udržel modrou čáru a následně nepustil Peterka do samostatného úniku. Kotouč se totiž z jejich souboje odrazil do boxu časoměřičů.
     
    52:55
    Švančara drží ve skrumáži kotouč pod lapačkou a obránci Třince odstrkávají z brankoviště Iso-Kuorttiho. Vhazování před bránou Ocelářů.
     
    52:24
    Holmberg přihrál na modrou čáru, odkud Rikkilä nabil nalevo Mäkinenovi. Kapitán Espoo střílel do vyrážečky brankáře Švančary.
     
    51:51
    Nedisciplinovanost třineckých hráčů ve třetí třetině je do očí bijící a stojí je zápas. Dalším potrestaným je Lukáš Králík (TRI), jenž si odsedí dvě minuty za vysokou hůl.
     
    51:19
    Čmiel se v mezikruží protlačil do zajímavé šance, jenže bekhendovou střelou si na Stenroose nepřišel. Finský brankář udržel puk i před dorážejícím Králíkem.
     
    50:45
    Také hosté už jsou v plném počtu, do konce utkání zbývá něco málo přes devět minut. Poikselkä vyzkoušel Švančarovu pozornost střelou z dálky.
     
    50:13
    Nyní už hrají Slezané v plném počtu, ale za své předchozí, většinou úplně zbytečné fauly, zaplatili draze.
     
    49:59
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Třineckým to ovšem není nic platné, neboť inkasují již posedmé v zápase! Do zakončení na levé straně se tentokrát protlačil DILAN SAVENKOV a prostřelil Švančaru střelou k tyči – 2:7! Bez asistence.
     
    49:38
    Mikler si na otevřeném ledě našel Isiguza a čistým hitem ho poslal k zemi. Na ledě se ve třetí části skutečně pořádně přiostřilo.
     
    48:35
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Espoo využívá přesilovku čtyři na tři a necelých dvanáct minut před koncem navyšuje vedení! Wallenius zavezl kotouč po pravé straně až k brance, počkal si, až obránce Třince zalehne na zem, a teprve potom kolem něj přihrál ALEXANDERU FORSLUNDOVI, který zakončoval do odkryté klece – 2:6! Asistence: Lasse Wallenius, Hugo Rikkilä.
     
    48:16
    Trestů přibývá, a to pořádně. Aleksi Poikselkä (BLU) ve hře pět na tři fauloval soupeře u hrazení a odsedí si dvě minuty za podražení.
     
    48:04
    Espoo hraje přesilovku pěti proti třem a svírá Třinec před Švančarou. Ten vyrazil Puolakkův pokus, Jungarå mířil vedle.
     
    47:33
    Třinečtí chtějí hrát důrazně, ale teď to s agresivitou přehánějí. Na trestnou lavici musí na dvě minuty Adam Raška (TRI), a to za krosček, který od něj u mantinelu schytal Rikkilä.
     
    47:13
    Šimon Mikler (TRI) v útočné třetině zbytečně fauloval a odsedí si dvě minuty za podražení. Za devět sekund proto začne zkrácená, ale dvojnásobná přesilovka Blues.
     
    46:55
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách, následovat bude přesilovka pro Espoo. Třinec střídal, a tak pouze posunul puk po mantinelu.
     
    46:06
    A je po třinecké přesilovce. Na trestnou lavici odjel Lukáš Králík (TRI), který odpyká dvouminutový trest třinecké hráčské lavice za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    45:22
    Raška unikl finským obráncům a před neúspěšným zakončením byl zezadu zahákován Perttuem Iso-Kuorttim (BLU). Trestné střílení nebude, Fin je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    45:14
    Poikselkä chyboval a nabídl kotouč Peterkovi. Ten se mezi kruhy otočil, ale pak po ledu vystřelil jen do bočního oblouku branky.
     
    44:42
    Mikler se nakonec ke střele přeci jen dostal, když byl adresátem přihrávky na pravém křídle. Vypálil z prvního doteku, ovšem jen do Stenroosovy výstroje.
     
    44:32
    Mikler vnikl do útočného pásma, ale před pokusem o střelu mu puk utekl. Hra se proto svezla do rohu kluziště k mantinelu.
     
    43:55
    Tulensalo ve vlastním obranném pásmu upadl po souboji s Rybnikárem, ale rozhodčí signalizoval, že tady vylučovat nebude. Posléze ale musel přerušit hru kvůli zamáčknutí puku na mantinel.
     
    43:18
    Stenroos si připsal dva nelehké zákroky proti střelám z různých stran. Zprava ho prozkoušel Tobiáš Marguš, o něco později chytil Stenroos Peterkův pokus zleva.
     
    42:53
    Peterek se při rozehrávce za třineckou brankou octl pod tlakem napadajících Finů, ale spolu s obránci dokázal posunout puk do středního pásma.
     
    42:32
    Homola předvedl ve středním pásmu dvě otočky s pukem, ale jeho spoluhráč jej ztratil, a tak mohl zaútočit Forslund. Střela zápěstím skončila v lapačce Švančary.
     
    41:40
    Savenkov předal kotouč na modrou čáru Iso-Kuorttimu, ale ten se ke střele neodhodlal. Pouze nastřelil puk po hrazení.
     
    41:16
    Toto vyhození přes všechny čáry už Slezanům neprojde. Po zakázaném uvolnění se vhazuje po pravé straně od gólmana Švančary.
     
    40:47
    Oceláři vyhodili kotouč po mantinelu až za Stenroosovu branku, odkud jej posunul pryč Rikkilä, načež byl tvrdě, ale čistě dohrán Raškou.
     
    40:16
    Třetí třetina začala a Třinečtí musejí co nejrychleji skórovat, pokud chtějí se zápasem ještě něco udělat. Ale zatím se hraje u jejich branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině padlo rovnou šest branek, ale dvakrát více než domácí soupeř jich nastřílelo Espoo. Třinec měl přitom nástup do druhé třetiny výborný a dvěma slepenými brankami Tobiáše Marguše a Srníčka v přesilovkách otočil skóre na svou stranu. Deset minut Třineckým vedení vydrželo, než vyrovnal Poikselkä přesnou ranou k tyči. Tomuto gólu Blues už předcházely dvě velká zaváhání gólmana Švančary, která Espoo nejdříve nedokázalo potrestat.

    Druhá polovina prostředního dějství už pak byla jednoznačně v režii Finů. Po chybě rozehrávajícího Stachy vymíchal Švančaru Wallenius, volný kotouč u tyčky dorazil do branky o dvě minuty později Forslund. Kalich hořkosti dopili Slezané ve druhé periodě až do dna. Čtrnáct sekund před sirénou Espoo ještě jednou rozebralo jejich obranu a Rissanen napálil kotouč do branky. Před třetí části si Blues hýčkají tříbrankové vedení.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:24.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Blues naprosto rozebrali třineckou pětku a po zásluze se jim podařilo vstřelit pátou branku. Puolakka se uvolnil v rohu kluziště a přihrál mezi kruhy EDWARDU RISSANENOVI. Ten v plné rychlosti sebral kotouč a prostřelil bezmocného Švančaru – 2:5! Asistence: Pyry Valtteri Puolakka.
     
    38:56
    Espoo ve druhé polovině druhé třetiny přidalo a vypracovalo si dvoubrankový náskok. Třinecká defenziva má navíc starosti s dalšími ofenzivními výpady Finů.
     
    37:52
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Blues navyšují svůj náskok na dvoubrankový! Znovu se jim podařilo vytvořit velký tlak na Švančarovu branku a puk zůstával volný u levého betonu třineckého gólmana. Všiml si toho ALEXANDER FORSLUND a zasunul jej šikovně za tyčku – 2:4! Asistence: Patrick Isiguzo, Lasse Wallenius.
     
    37:34
    Isiguzo zavezl kotouč po pravém křídle před branku, kde se díky šťastnému odrazu dostal do zakončení Forslund! Švančara zasáhl a kotouč udržel. Následná strkanice Ciencialy a Isiguza zůstává bez odezvy u rozhodčích.
     
    37:04
    Hirvonen si chtěl zpracovat puk na útočné modré čáře rukavicí, ale překročil čáru a je mu odpískán ofsajd. Do konce druhé části zbývají necelé tři minuty.
     
    36:52
    Timmerbacka spěchal rovnou z trestné lavice za vystřeleným pukem, ale nestihl jej, a tak rozhodčí odpískal zakázané uvolnění Blues.
     
    36:40
    Třinec dohrává přesilovku, ale nedaří se mu usadit v útočné třetině. Espoo si velmi dobře hlídá modrou čáru.
     
    35:34
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Podruhé v zápase inkasují Oceláři ve vlastním oslabení, tentokrát po obrovské chybě rozehrávajícího Stachy. Ten daroval kotouč LASSEMU WALLENIUSOVI, následně v souboji s ním přišel o hůl a finský útočník zasunul puk bekhendem za Švančarův beton. Espoo si bere zpět původní vedení – 2:3! Bez asistence.
     
    35:13
    Přihrávka Čmiela křížem útočného pásma prošla až na Rybnikára, jehož střelu dokázal Stenroos zkrotit. Od obránců Espoo dostal před brankou po odpískání co proto Králík.
     
    34:45
    Miro Timmerbacka (BLU) je vyloučen na dvě minuty za podražení Tobiáše Marguše, který se dral před branku do nebezpečné šance.
     
    33:57
    Stacha odehrál kotouč před Holmbergem k mantinelu, ale tam byli rychlejší Finové. Na pravém křídle teď může operovat Hirvonen.
     
    33:24
    Holmberg se rozjel za přihrávkou na levém křídle, už měl po přejetí modré čáry napřaženo, ale sudí přerušil hru kvůli ofsajdu.
     
    32:17
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Nakonec Espoo přeci jen srovnává stav zápasu! Puolakka využil chyby v rozehrávce třineckých obránců a získal puk. ALEKSI POIKSELKÄ dokázal prostřelit Švančaru ranou kolem betonů – 2:2! Asistence: Pyry Valtteri Puolakka.
     
    31:44
    A další chyba Švančary, který si jel pro hokejku do rohu a nechal opuštěnou klec! Vyhozený puk z obranného pásma Espoo trefil tyčku! Třinečtí měli obrovské štěstí.
     
    31:12
    Švančara vyjel z branky do rohu kluziště, kde ale ztratil puk a také hokejku! Střelu Iso-Kuorttiho do prázdné branky zablokoval Konderla.
     
    30:39
    Třinec je v plném počtu a Čmiel ihned přihrával do jízdy Stachovi, který vyskočil z trestné lavice, jenomže neměl potřebnou rychlost.
     
    29:57
    Raška je po zranění zpět na ledě, objel Stenroosovu branku a bekhendem chtěl zasunout puk do branky. Finský brankář si vše pohlídal, následnou strkanici důrazně uťali rozhodčí.
     
    29:24
    Tak s vyloučeními se nám v posledních momentech roztrhl pytel a uvidíme hru čtyř proti čtyřem. Roni Hirvonen (BLU) potrestán dvěma minutami za držení protihráče.
     
    29:09
    Domácí mužstvo už je ve čtyřech. Navíc po vhazování v obranném pásmu se Ciencialovi povedlo vyhodit o tvrzené sklo.
     
    28:35
    Tulensalova střela byla po zákroku Švančary sražena do ochranné sítě. Jenže Marko Stacha (TRI) je vyloučen na dvě minuty za krosček a Espoo si vyzkouší dvojnásobnou přesilovku.
     
    28:14
    Stacha se výborně vrátil a zmařil Finův jejich přečíslení dvou na jednoho. Homola následně obětavě zablokoval střelu Mäkinena.
     
    27:45
    Mäkinen nabil na modré čáře Tulensalovi, jehož tvrdá rána prosvištěla okolo branky a zaduněla na zadním mantinelu.
     
    27:04
    Střelec rozdílové branky Pavel Srníček (TRI) odjíždí na trestnou lavici, kde za držení protihráče stráví dvě minuty. Šance pro Blues.
     
    26:56
    Nyní už jsou hráči z jižního Finska v plném počtu a hned zaútočili po levém křídle. Forslundova střela minula domácí branku.
     
    26:24
    Homola přihrával po mantinelu na Macháčka, který si však kotouč nepřebral dobře. Espoo vyhodilo a tohle oslabení zvládá naprosto bez potíží.
     
    25:33
    Raška zůstal po jednom ze soubojů ležet na ledě a nakonec se za potlesku diváků dobelhal na střídačku. Rozhodčí však nevylučuje.
     
    25:17
    Niemi a Iso-Kuortti se s pukem natlačili před Švančaru, ale do plnohodnotného zakončení se nedostali. Třinecký gólman včas zakryl puk lapačkou.
     
    24:55
    Třinecký tým si zahraje přesilovku a bude moci ještě navýšit své vedení. Dilan Savenkov (BLU) musí odpykat dvouminutový trest za sekání.
     
    24:40
    Maarni zavezl kotouč do útočné třetiny a přenechal jej za sebou Puolakkovi. Ten zakončoval bekhendem z ostrého úhlu jen do Švančarova betonu.
     
    24:06
    Nyní se v MINI WERK ARENĚ hraje pohledný hokej nahoru – dolů. Tobiáš Marguš vedl třinecké přečíslení, tentokrát se mu ale nepodařilo puk tak zvednout a se střelou neuspěl.
     
    23:48
    Mäkinen se z pozice obránce vydal na dlouhý útočný výlet, obkroužil branku, nabruslil si až na kruh, ale poté znovu ztroskotal na brankáři Švančarovi.
     
    23:15
    Na opačné straně zasahoval Švančara ramenem proti pokusu Sjölunda z pravého křídla. A povedlo se mu vyrazit puk za branku.
     
    22:50
    Oceláři navíc stále zůstávají v útočné třetině. Stacha na modré čáře zabojoval a udržel pásmo, Miklerovu střelu vykopl Stenroos betonem.
     
    22:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí pak ještě dohrávali klasickou přesilovku, a také tu dokázali využít. Rybnikář přihrál na modrou čáru PAVLU SRNÍČKOVI, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě! Během třiatřiceti sekund Oceláři otočili skóre ve svůj prospěch – 2:1! Asistence: Ondrej Rybnikár.
     
    21:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec využívá dvojnásobnou přesilovku a vyrovnává stav utkání! TOBIÁŠ MARGUŠ si na modré čáře několikrát vyměnil puk s Raškou, poté jej vytáhl k levému kruhu a napálil přesně pod břevno. Stenroos neměl na tuto střelu nárok – 1:1! Asistence: Adam Raška.
     
    21:09
    Stenroos už si ve druhé třetině připsal dva úspěšné zákroky. Nejdříve proti ráně Tobiáše Marguše a teď proti pokusu Rašky od modré čáry.
     
    20:54
    Bez čtyř sekund minutu si Třinec zahraje v pěti proti třem. Na dvě minuty za nedovolené bránění usedá na trestnou lavici k Tulensalovi také Alexander Jungarå (BLU).
     
    20:14
    Třinec dohrává na začátku druhé třetiny přesilovou hru a zbývá mu ještě podstatná část. Po přiklepnutí od Macháčka mířil nepřesně Homola.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině duelu mezi Třincem a Espoo jsme viděli hned čtyři kompletní přesilovky, ale padla pouze jedna branka, a to v oslabení. V osmé minutě ujel třineckým bekům v početní nevýhodě Iso-Kuortti a bekhendovým blafákem pokořil Švančaru. Blues Oceláře dlouho přehrávali, avšak druhou branku už nepřidali. Naopak na konci třetiny měli při zakončení Peterka i trochu štěstí, když brankář Stenroos vyškrábl puk mimo bránu s vypětím všech sil. Oceláři začnou druhou periodu v pěti proti čtyřem.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Daniel Tulensalo (BLU) je ještě devět sekund před první sirénou vyloučen na dvě minuty za držení hole unikajícího Rašky.
     
    19:22
    Třinečtí museli kvůli ofsajdovému postavení nechat Maarniho vyjet, a ten zavezl kotouč až za Švančarovu branku.
     
    18:55
    To potvrdil také pokus Králíka, který si udělal prostor na vrcholu levého kruhu, ale vystřelil přímo doprostřed branky. Stenroos udržel kotouč ve výstroji.
     
    18:30
    Čmiel se otočil okolo Puolakky, ale pak nedokázal zakončit. Oceláři se teď ale drží v útočné třetině.
     
    17:50
    Peterek zavezl kotouč za branku Espoo a přihrál pod sebe Tobiáši Margušovi. Jeho pokus Stenroos taktak vyškrábl mimo tři tyče!
     
    17:23
    Hirvonenova rána byla zablokována, dorážka zamířila mimo třineckou branku. Oceláři se dostávají do středního pásma.
     
    16:53
    Oceláři se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění. Vhazuje se znovu před jejich brankou, Blues jsou v první části lepším týmem.
     
    16:18
    Espoo umě kombinuje v útočné třetině a přihrává si puk mezi třineckými obránci. Ohrožení branky Ocelářů z toho ale ještě nebylo.
     
    15:23
    Čmielova střela byla sražena mimo branku Blues. Na opačné straně se po průniku Maarniho marně pokoušel o dorážku Holmberg.
     
    14:43
    Poikselkä rozehrál jen na zakázané uvolnění a hra se stěhuje před Stenroose. Na tribuně se ozývají hlasití třinečtí fanoušci.
     
    14:03
    Sjölund pronikl po pravém křídle a přenechal puk na středové ose Rissanenovi. Ten Švančarovu branku těsně minul.
     
    13:25
    Puolakkova přihrávka byla na Niemiho až příliš dlouhá, a tak nemohl s kotoučem nic vymyslet. Třinec dostal hru do středního pásma.
     
    12:56
    Rikkilä na sebe natáhl tři domácí hráče a zavezl puk před branku. Tam si jej ale nedokázal stáhnout na střelu a přišel o něj.
     
    12:39
    Macháček zachytil na modré čáře do rukavice nedůrazné Mäkinenovo vyhození a vystřelil. Stenroos v pohodě zasáhl lapačkou a puk podržel.
     
    11:43
    Raška pronikl v třineckém oslabení na pravou stranu útočného pásma a vystřelil. Stenroos kotouč vyrazil do rohu kluziště.
     
    11:11
    Savenkovovu ránu od modré čáry zablokoval před Švančarou Homola, ale Isiguzo se protlačil k dorážce. Třineckou branku minul.
     
    10:32
    Blues se neudrželi v útočné třetině a Třinec vyhodil. Savenkov nezachytil kotouč na modré čáře a musí se pro něj vracet.
     
    09:55
    Tobiáš Marguš (TRI) se provinil zbytečným útočným faulem v rohu kluziště a na dvě minuty své mužstvo oslabí kvůli hákování.
     
    09:44
    Raška využil chyby v rozehrávce Blues a přihrál před branku Tobiáši Margušovi. Ten tečoval puk sice mimo dosah Stenroose, ale také vedle branky.
     
    09:03
    Odražený kotouč míří ke Švančarově brance a Espoo bude za okamžik v plném počtu. Start do zápasu tedy Třineckým vůbec nevyšel.
     
    08:24
    Pokračuje druhá třinecká přesilovka v zápase, jenže Oceláři zatím vůbec nejsou pro Stenroosovu branku nebezpečí. Nemohou se dostat do pásma.
     
    07:31
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Espoo ujelo v oslabení a jde v zápase do brzkého vedení! Savenkov přihrál do jízdy PERTTUOVI ISO-KUORTTIMU, který vyzrál na Švančaru bekhendovým blafákem a zasunul puk do prázdné branky – 0:1! Asistence: Dilan Savenkov, Miika Niemi.
     
    07:07
    Roni Hirvonen (BLU) je vyloučen na dvě minuty za podražení a Třinec si v krátké době zahraje druhou přesilovku. Sotva se Maarni vrátil z trestné lavice.
     
    06:23
    Rybnikár a Čmiel neuspěli u mantinelu proti finské trojici a Rikkilä i s trochou štěstí vyhodil přes modrou čáru. Blues se v oslabení brání bez problémů.
     
    05:49
    Další útočnou akci Ocelářů zmařil ofsajd, Finové pak navíc opět vyhodili. Stacha se pro kotouč vrací až Švančarovu branku.
     
    05:19
    Třinec dlouho kroužil okolo Stenroosovy branky, ale nedokázal nic kloudného vymyslet. Zato Puolakkovi se podařilo vyhodit.
     
    04:48
    Tobiáš Marguš připravil vynikající šanci pro Rašku, který však vystřelil pouze do lapačky. Vzápětí byl dohrán Rudim Maarnim (BLU), který to po odpískání přehnal s agresivitou a odpyká dvě minuty za hrubost.
     
    04:20
    Nikdo z finských hokejistů nedokázal zachytit Hirvonenovo nahození po mantinelu a Králík vystřelil puk ven z pásma.
     
    03:47
    Mäkinen nedokázal zachytit další třinecké vyhození na modré čáře. Návrat Espoo do útočné třetiny nevyšel kvůli ofsajdu.
     
    03:06
    Mäkinenův tečovaný pokus prolétl okolo Švančarovy branky a třinecký gólman nemusel zasahovat. Potom už se Třinečtí osvobodili.
     
    02:25
    První trest na straně domácího mužstva. Patrik Konderla (TRI) je potrestán dvěma minutami za podražení. Přesilovka pro Blues.
     
    02:16
    Mikler dostal střeleckou možnost na pravém křídle a vypálil. Stenroos nemusel zasahovat, kotouč letěl těsně nad bránu.
     
    01:55
    Zákrok na hranici pravidel uprostřed kluziště Finům prošel, Oceláři se do útočného pásma neprosadili.
     
    00:53
    Espoo se propracovalo do útočné třetiny, ale nedokázalo tam udržet puk pod kontrolou. Slezané rozehrávají od branky.
     
    00:23
    Zápas začal a na třinecké Oceláře přišlo do MINI WERK ARENY skutečně o něco více diváků než na předchozí zápasy. Raškův pokus o průnik byl zastaven obránci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oceláři budou hrát v bílých dresech, Espoo v tmavě modrém se žlutým pruhem.
     
    Hráči jsou nastoupeni, zazní finská a česká hymna.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kučera (Klimek) – Homola, Srníček, Cienciala, Wantulok, Mituchovič, Stacha, Konderla, Bulava – Tobiáš Marguš (C), Čmiel, Rybnikár, Szmek, Mikler, Wardas, Jurzyca, Stročka, Branc, Macháček, Matěj, Králík, Raška.
    Trenér: Jiří Raszka.

    Espoo Blues: Stenroos (Riihimäki) – Holmberg, Jungarå, Mäkinen (C), Poikselkä, Rikkilä, Savenkov, Timmerbacka, Tulensalo – Forsell, Forslund, Hirvonen, Isiguzo, Iso-Kuortti, Kutvonen, Maarni, Niemi, Puolakka, Rissanen, Sjölund, Wallenius.
    Trenér: Toni Mäkiaho.

    Rozhodčí: René Libiger – Daniel Majetný, Daniel Mareček.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Espoo, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #TRIvBLU a #PresidentCup.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC – ESPOO BLUES

    V loňském roce se obě mužstva na turnaji potkala již v základní skupině a Oceláři slavili vítězství 6:1. Před rokem došli na President Cupu až do finále, kde podlehli CSKA Moskva, letos skončí nejlépe pátí. Espoo Blues chtějí vylepšit loňskou šestou příčku, to by ale ve zbývajícím dvou duelech museli dvakrát vyhrát. Domácí mužstvo se poprvé na turnaji představí v MINI WERK ARENĚ.
     
    Skupina WERK ARENA
    1. HC Sparta Praha – 9 bodů, 17:9
    2. Lokomotiv Jaroslavl – 6 bodů, 14:11

    3. HC Oceláři Třinec – 3 body, 11:17
    4. Dinamo Riga – 0 bodů, 9:14

    Skupina MINI WERK ARENA
    1. CSKA Moskva – 9 bodů, 26:4
    2. HC Vítkovice Steel – 6 bodů, 15:12

    3. HC Energie Karlovy Vary – 2 body, 11:19
    4. Espoo Blues – 1 bod, 7:24

    SOBOTNÍ ODPOLEDNÍ PROGRAM

    WERK ARENA, semifinále
    15:30: HC Sparta Praha – HC Vítkovice Steel 5:2
    18:15: Lokomotiv Jaroslavl – CSKA Moskva

    MINI WERK ARENA, o umístění
    15:00: Dinamo Riga – HC Energie Karlovy Vary 5:2
    17:45: Espoo Blues – HC Oceláři Třinec
     
    PRESIDENT CUP 2016

    Premiérový ročník mezinárodního turnaje mladších dorostenců proběhl v Třinci již vloni a za účasti osmi mužstev se ze zisku trofeje radoval ruský celek CSKA Moskva. Obhájci titulu přijali pozvání také o rok později a na turnaji hrají spolu s domácím Třincem, Vítkovicemi, pražskou Spartou, Karlovými Vary, Espoo Blues z Finska, Dinamem Riga z Lotyšska a Lokomotivem Jaroslavl, který nahradil běloruské Dinamo Minsk. Slavnostního losování se mimo jiné účastnili také generální manažer třineckého klubu Ing. Ján Moder a hokejista Dallasu Stars Radek Faksa.
     
    Krásné sobotní odpoledne z Třince přeji všem příznivcům mládežnického hokeje. Ve městě, kde sídlí extraligový klub Ocelářů, pokračuje druhý ročník mezinárodního turnaje President Cup, na kterém startují mužstva mladších dorostenců. V utkání o umístění se střetnou domácí HC Oceláři Třinec a Espoo Blues z Finska. Utkání odstartuje v 17:45, přenosem vás bude provázet Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 22. Tobiáš Marguš (Raška), 23. Srníček (Rybnikár), 59. Branc (Homola, Stacha) – 8. Iso-Kuortti (Savenkov, Niemi), 33. Poikselkä (Puolakka), 36. Wallenius, 38. Forslund (Isiguzo, Wallenius), 40. Rissanen (Puolakka), 49. Forslund (Wallenius, Rikkilä), 50. Savenkov


    HC Oceláři Třinec: Švančara (Klimek) – Homola, Srníček, Cienciala, Wantulok, Mituchovič, Stacha, Konderla, Bulava – Tobiáš Marguš (C), Čmiel, Rybnikár, Szmek, Mikler, Wardas, Jurzyca, Stročka, Branc, Macháček, Matěj, Králík, Raška. Trenér: Jiří Raszka.
    Espoo Blues: Stenroos (Riihimäki) – Holmberg, Jungarå, Mäkinen (C), Poikselkä, Rikkilä, Savenkov, Timmerbacka, Tulensalo – Forsell, Forslund, Hirvonen, Isiguzo, Iso-Kuortti, Kutvonen, Maarni, Niemi, Puolakka, Rissanen, Sjölund, Wallenius. Trenér: Toni Mäkiaho.

    Rozhodca: René Libiger – Daniel Majetný, Daniel Mareček

    Diváci: 75