CSKA Moskva – K. Vary 7:1 (kon.) | Riga – Třinec 4:5 (kon.) | Blues – Vítkovice 1:6 (kon.)
Jaroslavľ – Sparta Praha 4:5 (kon.) | Riga – K. Vary 5:2 (kon.) | Sparta Praha – Vítkovice 5:2 (kon.)
Třinec – Blues 3:7 (kon.) | Jaroslavľ – CSKA Moskva 4:3 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
7:1 (5:0, 2:1, 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Sobota 27.08.2016, 08:00 • MINI WERK ARENA, Třinec • President Cup
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
    Krásné sobotní ráno z Třince přeji všem příznivcům mládežnického hokeje. Ve městě, kde sídlí extraligový klub Ocelářů, pokračuje druhý ročník mezinárodního turnaje President Cup, na kterém startují mužstva mladších dorostenců. Otevíracím zápasem dnešního dne je duel mezi týmy CSKA Moskva a HC Energie Karlovy Vary. Utkání odstartuje již v 8:00 v MINI WERK ARENĚ, která byla vedle hlavního třineckého stadionu dostavěna v letošním roce. Přenosem vás bude provázet Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
     
    PRESIDENT CUP 2016

    Premiérový ročník mezinárodního turnaje mladších dorostenců proběhl v Třinci již vloni a za účasti osmi mužstev se ze zisku trofeje radoval ruský celek CSKA Moskva. Obhájci titulu přijali pozvání také o rok později a na turnaji hrají spolu s domácím Třincem, Vítkovicemi, pražskou Spartou, Karlovými Vary, Espoo Blues z Finska, Dinamem Riga z Lotyšska a Lokomotivem Jaroslavl, který nahradil běloruské Dinamo Minsk.

    Ve čtvrtek byla mužstva v průběhu slavnostního večera rozlosována do dvou skupin tak, aby odehrála co nejvíce zápasů proti týmům z cizích zemí. Třinec byl nasazen do skupiny ve WERK ARENĚ a jeho nejčastější soupeř Vítkovice do skupiny v MINI WERK ARENĚ. V menší hale hraje také největší favorit z Moskvy. Losování se mimo jiné účastnili také generální manažer třineckého klubu Ing. Ján Moder a hokejista Dallasu Stars Radek Faksa.
     
    VÝSLEDKY PRVNÍHO DNE A TABULKY

    Skupina WERK ARENA
    HC Oceláři Třinec – Lokomotiv Jaroslavl 4:6
    HC Sparta Praha – Dinamo Riga 5:3
    HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 2:7
    Lokomotiv Jaroslavl – Dinamo Riga 4:2

    Skupina MINI WERK ARENA
    HC Energie Karlovy Vary – Espoo Blues 6:5 sn
    HC Vítkovice Steel – CSKA Moskva 2:7
    HC Energie Karlovy Vary – HC Vítkovice Steel 4:7
    Espoo Blues – CSKA Moskva 1:12

    Skupina WERK ARENA
    1. HC Sparta Praha – 6 bodů, 12:5
    2. Lokomotiv Jaroslavl – 6 bodů, 10:6

    3. Dinamo Riga – 0 bodů, 5:9
    4. HC Oceláři Třinec – 0 bodů, 6:13

    Skupina MINI WERK ARENA
    1. CSKA Moskva – 6 bodů, 19:3
    2. HC Vítkovice Steel – 3 body, 9:11

    3. HC Energie Karlovy Vary – 2 body, 10:12
    4. Espoo Blues – 1 bod, 6:18
     
    SOBOTNÍ PROGRAM

    Dnes zbývá dopoledne dohrát základní skupiny, v odpoledním programu už se rozhoří boje o umístění. Ve WERK ARENĚ se budou hrát semifinále, zde v menší hale se odpoledne rozhodne o tom, kdo si v neděli zahraje o 5. místo a kdo o 7. pozici.

    WERK ARENA
    8:30: Dinamo Riga – HC Oceláři Třinec
    11:15: Lokomotiv Jaroslavl – HC Sparta Praha
    15:30: 1. WA – 2. MWA
    18:15: 2. WA – 1. MWA

    MINI WERK ARENA
    8:00: CSKA Moskva – HC Energie Karlovy Vary
    10:45: Espoo Blues – HC Vítkovice Steel
    15:00: 4. WA – 3. MWA
    17:45: 3. WA – 4. MWA
     
    CSKA MOSKVA – KARLOVY VARY

    Obě mužstva se potkala v základní skupině President Cupu již v loňském roce a Moskva zvítězila drtivě 13:0. Také dnes je CSKA po svých včerejších výsledcích a předvedené hře jednoznačným favoritem. Energie musí bodovat, pokud chce zůstat ve hře před závěrečným zápasem Espoo a Vítkovic ve hře o postup do semifinále.

    Zajímavostí je, že v Karlových Varech existuje hokejbalový klub, který si dal z recese název CSKA.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi CSKA Moskva a Karlovými Vary, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #MOSvKVA a #PresidentCup.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Skotnikov (Žerenko) – Aleksandrov, Ališlalov, Andrejev (C), Arbuzov, Nikišin, Olejnik, Šaposnikov, Šindjakin, Stěpanov, Judin – Bucajev, Gundyrjev, Guskov, Muchanov, Russu, Chulapov, Černov, Černyj, Šebjakin, Abraham.
    Trenér: Aleksander Levickij.

    HC Energie Karlovy Vary: Horák (Bednář) – Benda, Branný, Horváth, Kosina, Kursa, Pohanka, Tureček, Stejskal – Jiskra, Křemen (C), Mašek, Novotný, Korčmaroš, Rozhon, Zdeněk, Bílek, Bokštefel, Karbulka, Mareček, Matoušek. Trenér: Jiří Kovka.

    Rozhodčí: Daniel Majetný – Daniel Mareček, David Pavlík.
     
    Obě mužstva už dokončují závěrečná rozbruslení, ale stále se čeká na příchod rozhodčích. Začne se s malým zpožděním. Hráči CSKA budou hrát v červených dresech, Energie v bílo-zelené kombinaci.
     
    Je čas na státní hymny. Jako první zazní ruská hymna, poté samozřejmě také česká.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Zápas byl zahájen a na úvodním vhazování uspěli Moskvané. Křemen pak ale jejich obranu o okradl o puk a nahazuje po mantinelu.
     
    00:36
    Gólman Horák si po střele od mantinelu připsal vůbec první zákrok na turnaji. Ve včerejších dvou zápasech chytal jeho kolega Bednář.
     
    01:02
    Horák musel řešit střelu Chulapova z mezikruží a kotouč vyrazil. S dorážkou od Bucajeva mu blokem pomohli karlovarští obránci.
     
    01:33
    Nepřesná rozehrávka kapitána Andrejeva končí zakázaným uvolněním ruského mistra. Na vhazování před Skotnikovem se rovnají Mareček a Abraham.
     
    02:00
    Máme tu první vyloučení zápasu, a to na straně Energie. Vladislav Pohanka (KVA) se u hrazení provinil hákováním a odsedí si dvě minuty.
     
    02:26
    Hokejisté CSKA dostali kotouč od mantinelu před branku, kde se do zakončení protlačil Černyj. Horák byl připraven a kotouč pokryl.
     
    02:44
    Horák zatím předvádí v brance Západočechů jistý výkon a čelí ruským přesilovkovým střelám. Zvládl chytit také pokus Arbuzova od modré čáry.
     
    03:10
    Moskvané hrají dobrou přesilovku, které zatím chybí jen gól. Jsou usazeni v útočném pásmu, avšak také Abrahamovu střelu Horák vyrazil.
     
    03:58
    Karlovým Varům se teď povedlo dvakrát vyhodit a prostřídat svou čtyřku. Horák si posléze našel odražený kotouč a dvě sekundy před návratem vyloučeného Pohanky přerušil hru.
     
    04:25
    Mareček marně stíhal Muchanova, který obráncům Energie pláchl po levém křídle, ale střelou příklepem vůbec netrefil branku.
     
    05:04
    Skotnikov stáhl ze vzduchu nahození od modré čáry a rychle rozehrál na své spoluhráče. Karlovy Vary střídaly, a tak má CSKA spoustu času na rozehrávku.
     
    05:40
    Vše nakonec skončilo nepřesnou střelou Olejnika. Energie se pak osvobodila nahozením po mantinelu a napadá obránce z Moskvy.
     
    06:36
    Zajímavá střela pronikajícího Stejskala byla sražena mimo branku, na opačné straně zasáhl Horák betonem proti pokusu Guskova.
     
    06:54
    Po dalším zákroku už karlovarský gólman podržel puk a přerušil hru. Týmy mohou vystřídat, vhazuje se v útočné třetině CSKA.
     
    07:32
    Chulapov pronikl po pravém křídle až před branku, měl spoustu času na zakončení, ale nechal vyniknout brankáře Horáka. Z ruské střídačky se ozývá nespokojený hlas.
     
    08:05
    Do další velké příležitosti ujel obránce Nikišin, který si udělal z hráčů Energie slalomové branky. Jenomže zakončení ani jemu nevyšlo gólově.
     
    08:41
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Závar před bránou Horáka už končí vedoucím gólem Moskvanů. Gundyrjev nahodil puk před karlovarskou branku, kde uplatnil svůj důraz GRIGORIJ MUCHANOV a dotlačil kotouč do sítě – 1:0! Asistence: Dmitrij Gundyrjev, Aleksandr Šaposnikov.
     
    10:27
    CSKA po úvodní brance nepolevilo, ba naopak touží přidat druhou. Bucajevovu střelu vyrazil Horák na zadní mantinel.
     
    11:12
    Andrejev přihrál přes celou útočnou třetinu na volného Bucajeva, který si zpracoval kotouč a zápěstím vypálil. Puk skončil v lapačce Horáka.
     
    11:32
    Karlovarského gólmana nezaskočilo ani nahození Černého od modré čáry, které vykopl betonem. Hra je ve středním pásmu.
     
    12:07
    Černyj se prodral mezi kruhy, kde z jeho práce těžil Gundyrjev. Pohotově vypálil, jenomže mimo Horákovu branku.
     
    12:21
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA přidává v první třetině druhou branku! Gundyrjevova nepříjemná střela z prostoru mezi kruhy Horákovi vypadla a nehlídaný DANIIL ŠEBJAKIN doklepl kotouč do odkryté klece – 2:0! Asistence: Dmitrij Gundyrjev.
     
    13:50
    Arbuzov nalezl před brankou volného Guskova, který si ještě vylepšil střeleckou pozici, ale pak nedokázal prostřelit Horáka.
     
    13:56
    CSKA bezprostředně po vhazování v útočném pásmu dosáhlo třetí branky, ta ale nemůže být kvůli zásahu vysokou holí uznána.
     
    14:25
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Nyní už je regulérní třetí gól CSKA na světě! Nahození Andrejeva proskákalo až mezi kruhy, kde se ke kotouči protlačil DANIEL BUCAJEV a střelou z otočky pokořil Horáka potřetí – 3:0! Asistence: Danila Chulapov, Gleb Andrejev.
     
    16:01
    Brankář Skotnikov je v první třetině skoro bez práce, nyní zasahoval po mnoha minutách volna. V pohodě ukryl ve výstroji pokus z hole Zdeňka.
     
    16:30
    Černyj prozkoušel pozornost Horáka rychlou ranou ze zápěstí. Karlovarský gólman puk za pomocí vyrážečky vytěsnil.
     
    17:33
    Moskvané se usadili v útočné třetině a neúnavně obléhají branku západočeského týmu. Bomba Olejnika od modré čáry prosvištěla těsně vedle.
     
    18:24
    Matoušek šikovně pronikl moskevskou obranou až na levé křídlo, odkud mohl vystřelit. Jenže rána mu nesedla a puk skončil na holi bránícího Andrejeva.
     
    19:09
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Nádherná branka v poslední minutě první třetině. CSKA pokračovalo v tlaku, puk se dostal na modrou čáru ke kapitánovi GLEBU ANDREJEVOVI, a ten skvostnou ranou příklepem do horního růžku nedal Horákovi šanci – 4:0! Asistence: Michajl Abraham.
     
    19:43
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Krutý a hořký konec první periody pro Karlovy Vary, které inkasují již popáté! Muchanov protlačil kotouč na brankoviště, kde vznikla pořádná skrumáž. Nejdůrazněji si počínal DANIIL ŠEBJAKIN, dostal puk za Horáka a připsal si svůj druhý zásah v zápase – 5:0! Asistence: Grigorij Muchanov.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 8:53.
     
    CSKA nastupovalo do zápasu v pozici jednoznačného favorita a Energie s brankářem Horákem se držela úvodních devět minut. Do té doby skvěle chytající Horák pak neustál jeden závar na brankovišti a z hole Muchanova inkasoval. Za další čtyři minuty vypadla Horákovi střela Gundyrjeva a z dorážky se prosadil Šebjakin. Třetí branka CSKA nejdříve nebyla uznána kvůli vysoké holi, ale Moskvané přidali za několik sekund regulérní. Střelou z otočky rozsvítil červené světlo Bucajev.

    Hráčům CSKA tříbrankový náskok nestačil a předvedli drtivý závěr úvodní části. Ve dvacáté minutě zapadla do horního růžku nejprve Andrejevova pumelice od modré čáry a sedmnáct sekund před sirénou inkasoval Horák popáté. Muchanovovy práce využil Šebjakin a připsal si druhý gól v zápase. CSKA suverénně kráčí za dalším jednoznačným vítězstvím a znovu to bude pořádná nálož.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Druhá část začala pro Karlovy Vary nadějně vypadající akcí. Skotnikov vyrazil střelu Zdeňka před sebe, ale Křemenova dorážka byla zablokována.
     
    20:45
    Energie si zahraje svou první přesilovou hru. Matvej Guskov (MOS) je potrestán dvěma minutami za sekání, vhazuje se před brankou Skotnikova.
     
    21:23
    Pohanka pronikl z pozice obránce do útočného pásma a pokusil se o zakončení. Andrejev vložil do střely hůl a přizvedl puk do ochranné sítě.
     
    21:43
    Mašek se na modré čáře šikovnou kličkou zbavil napadajícího útočníka, ale puk mu utekl od hole. CSKA se dostává do středního pásma.
     
    22:22
    Rozhon střílel od modré čáry mimo Skotnikovovu branku. Karlovým Varům zbývá z přesilovky ještě necelá půlminutka.
     
    22:55
    Moskvané jsou v plném počtu a rychle se usadili v útočné třetině. Nikišinovu střelu od modré čáry vyrazil Horák vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    23:23
    Šebjakin objel branku a nabídl kotouč Muchanovovi, který se snažil dorážet. Horák za pomocí svého betonu a dvou obránců odolal.
     
    23:32
    Krátký nápřah a střela příklepem z mezikruží, takto se prezentoval útočník Gundyrjev. Horák byl však připraven a reflexivně schoval kotouč do lapačky.
     
    24:20
    Horák rozehrával holí na rozjetého spoluhráče, ale přihrávku na modré čáře zachytil Olejnik, Poté mu ovšem kotouč odskákal od hole.
     
    24:48
    Bomba od Olejnika se odrazila od břevna, div je nerozpůlila. Ale tato střela už neplatila, neboť rozhodčí vylučuje Jegora Arbuzova (MOS) na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    25:02
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA Moskva se poněkolikáté na turnaji prosazuje ve vlastním oslabení. Guskov ujel karlovarské obraně, obkroužil bránu a předložil před ni kotouč. ALEKSANDER ČERNYJ byl na místě včas a zakončil přesně za Horákova záda – 6:0! Asistence: Matvej Guskov.
     
    26:23
    Až ke konci své přesilovky se Energie probojovala do útočného pásma. Skotnikov vyrazil střelu Stejskala, dorážku Zdeňka už podržel pod lapačkou.
     
    26:46
    Novotný nahodil puk před bránu, kam si najížděl karlovarský kapitán Křemen. Ještě před ním ale některý z obránců Moskvy puk srazil k mantinelu.
     
    27:21
    Russu vytáhl kotouč od mantinelu před branku, kde se do zakončení protlačil Černyj. Horák kotouč zakryl a rozhodčí pak rychle roztrhl rozmíšku mezi Černým a Stejskalem.
     
    28:18
    Dělovka Nikišina od modré čáry zaduněla na zadním mantinelu. CSKA začíná po oslabení zase stupňovat svůj tlak.
     
    28:43
    Šebjakin a Gundyrjev se protlačili před Horáka, ale byli už až příliš blízko jeho betonů. Ani jeden z nich nedokázal puk zvednout do sítě.
     
    29:11
    Grigorij Muchanov (MOS) měl s agresivní hrou problémy už včera v zápase s Blues. Nyní je znovu vyloučen na dvě minuty za hrubost v souboji s Rozhonem.
     
    30:08
    Karlovy Vary zahájily přesilovku pobytem v útočné třetině, ale k přímému ohrožení Skotnikovovy branky se zatím nemohou dostat.
     
    30:24
    Teď obraně Energie dokonce ujel Bucajev a zavánělo to dalším gólem CSKA v oslabení. Křemen se ale dokázal vrátit a čistě Moskvana okrást o puk.
     
    31:30
    Při snaze proniknout před branku si Bucajev vykoledoval nedovolený zákrok od Václava Stejskala (KVA). Karlovarský obránce odpyká dvě minuty za hákování.
     
    31:54
    Černyj šikovně pronikl mezi bránící čtyřku Energie, ale střela mu potom vůbec nesedla. Karlovým Varům se nepovedlo vyhodit.
     
    32:26
    Černyj se od mantinelu znovu protlačil až do brankoviště, ale Horák udržel své betony před čarou. Černyj pak zapadl do branky, a tak mu bylo odpískáno postavení v brankovišti.
     
    32:47
    Kosina srazil ránu od Andrejeva mimo branku. CSKA pak rozehrálo pěknou kombinaci na jeden dotek, ale Bucajev v závěru neusměrnil puk za Horáka.
     
    33:45
    Energie už je v plném počtu, ale zůstává pod tlakem Moskvanů. Ti zatím ve druhé třetině zaznamenali jedinou branku, což na jejich poměry není mnoho.
     
    34:07
    Chulapovovu střelu vytěsnil Horák na zadní mantinel, Šaposnikov pálil od modré čáry nepřesně a vyhnal CSKA do středního pásma.
     
    34:56
    Gundyrjev se na pravém kruhu rovnal ke střele, ale Křemen mu na poslední chvíli ustřelil kotouč od hokejky.
     
    35:42
    Nikišin přihrával mezi kruhy chytře na teč Šebjakinovi, který však branku netrefil. Karlovy Vary se po delší době dostávají z obranného pásma.
     
    36:22
    Podruhé v dnešním zápase usedne na trestnou lavici Grigorij Muchanov (MOS), jenž si odsedí dvouminutový trest za sekání.
     
    36:33
    CSKA právě vstřelilo branku!
    No jo, jenže hráčům CSKA prostě vůbec nevadí, že hrají ve čtyřech. Svěřenci kouč Levického se v tomto počtu hráčů dnes prosazují již podruhé. JEGOR ARBUZOV pronikl po pravém křídle a prostřelil Horáka střelou od mantinelu – 7:0! Bez asistence.
     
    36:37
    Matvej Guskov (MOS) je dalším vyloučeným Moskvanem a bude pykat po dobu dvou minut ze sekání. Karlovy Vary si na minutu a pětačtyřicet sekund zahrají přesilovku pět na tři. Oddechový čas pro Energii.
     
    37:21
    Křemen vracel odraženou Rozhonovou střelu před bránu, ale obránci CSKA si tam vše dobře pohlídali. Karlovy Vary však zůstávají na puku.
     
    37:33
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie využívá dvojnásobnou přesilovku a dosahuje čestné branky! Korčmaroš nabil na levý kruh ADAMU KŘEMENOVI, a ten pohotovou střelou do horního růžku poprvé překonal Skotnikova – 7:1! Asistence: Jan Korčmaroš.
     
    38:44
    Zkrácenou přesilovku pěti proti čtyřem už Karlovy Vary zhodnotit nedokázaly a CSKA je v plném počtu. Hra ještě zůstává před Skotnikovem.
     
    39:58
    Rozhon nahodil kotouč před branku, kde se o zakončení snažil Bílek, ale marně. V poslední šanci druhé třetiny na opačné straně minul bránu Gundyrjev.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 9:40.
     
    Moskvané si v první třetině vypracovali luxusní náskok pěti gólů, a tak mohli ve druhé periodě trochu zvolnit. Po pěti minutách dosáhli šesté branky, když ve vlastním oslabení ujel Guskov a jeho práci dokonal přesnou dorážkou Černyj. Také sedmý gól vstřelilo CSKA v nerovnovážném počtu hráčů, a to znovu v nevýhodném oslabení čtyř proti pěti. Arbuzov pronikl po křídle a procedil kotouč za záda Skotnikova. Čestného zásahu se Západočeši dočkali až v následné dvojnásobné přesilovce, když se pod horní tyčku trefil Křemen. Dá se očekávat, že inkasovaná branka ruské mužstvo znovu nakopne ke zvýšené aktivitě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Třetí třetina začala po devíti sekundách zakázaným uvolněním CSKA. Uvidíme, zdali se dočkáme ruského náporu hned od první minuty.
     
    40:45
    Olejnik naznačil na modré čáře ránu příklepem, ale nakonec pouze nahodil po mantinelu. Puk si zpracoval Pohanka a vyvezl jej až do útočné třetiny Energie.
     
    41:13
    Jiskra s Korčmarošem zavezli puk do útočného pásma a druhý jmenovaný vystřelil na Skotnikova. Ruský gólman vyrazil jen k Rozhonovi a poradil si také s jeho dorážkou.
     
    42:23
    Chulapov si najel do mezikruží a vypálil ze zápěstí. Horák kotouč ukryl ve výstroji, vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    42:42
    Muchanov se protlačil mezi karlovarské obránce a chystal se vystřelit z otočky. Pohanka ho ale včas dostoupil a zakončení mu nedovolil.
     
    43:17
    Bokštefel pronikal po levém křídle, ale cestu mu zkřížil Nikišin a nepustil ho před Skotnikovovu branku.
     
    43:50
    Křemenovu střelu od mantinelu podržel Skotnikov ve výstroji a přerušil hru. Po zakázaném uvolnění CSKA se vhazuje znovu před jeho bránou.
     
    44:12
    Maškův pokus od hrazení trochu vystrašil Skotnikova, který nezasáhl betony zrovna nejjistěji. Pokus Bendy od modré pak prosvištěl mimo.
     
    44:56
    Arbuzov napřáhl na modré čáře k tvrdé ráně, kterou Horák vykopl betonem. Podruhé už Arbuzov od modré čáry rozehrál.
     
    45:25
    Černyj se mezi kruhy dostal k odraženému kotouči, nicméně na branku jej nasměrovat nedokázal. Šaposnikov ještě udržel modrou čáru pro CSKA.
     
    46:02
    Černyj přihrával před branku, kde ale dojel nejdříve karlovarský Bílek a srazil kotouč na zadní mantinel. Hra se posouvá do středního pásma.
     
    46:18
    Václav Stejskal (KVA) usedá podruhé v zápase na trestnou lavici. CSKA si zahraje dvouminutovou přesilovku po Stejskalově nedovoleném bránění.
     
    47:00
    Od počátku přesilové hry Moskvané dotírají na Horákovu branku. Chulapov prověřil jeho pozornost nenápadnou ranou, která zaplula do lapačky.
     
    47:27
    Tak to je nepříjemná situace pro energetiky. Petr Rozhon (KVA) v útočné třetině fauloval a je vyloučen na dvě minuty za podražení. CSKA si zahraje zkrácenou přesilovku pět na tři.
     
    48:16
    CSKA se tlačí před Horákovu branku, ale zatím je to bez vstřelené branky. Své šance nedokázali využít Černyj ani Abraham.
     
    48:48
    Karlovy Vary už jsou alespoň ve čtyřech a zatím se úspěšně brání přesilovkovému náporu ruského soupeře. Moskvané nemají gólové příležitosti.
     
    49:13
    Rozhon se za čtrnáct sekund vrátí do hry a útočnou akci CSKA zastavil ofsajd. Karlovy Vary jsou blízko ubráněnému oslabení.
     
    50:12
    Energie je v pěti a v MINI WERK ARENĚ začíná poslední desetiminutovka zápasu. Muchanov nahodil kotouč po mantinelu.
     
    50:30
    Gundyrjevova střela z mezikruží minula Horákovu branku a poté zůstal jeden z karlovarských hráčů ležet na ledě. Nyní už je v pořádku a pokračuje.
     
    51:45
    Matoušek srazil bruslí Šaposnikovovu střelu od modré čáry k mantinelu. Karlovy Vary se teď ale octly pod tlakem CSKA.
     
    52:30
    Chulapov s Abrahamem se propracovali až k Horákově brance a druhý jmenovaný střílel z pravého křídla do tyčky!
     
    53:12
    Vystřelit se nepovedlo Guskovovi ani o něco později Olejnikovi. Brankář CSKA ale opustil branku a Moskva hraje ve výhodě.
     
    54:07
    Výhoda ruského mužstva trvala skoro minutu, teď už odstartuje přesilovka. Nikolas Mareček (KVA) je potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    54:47
    Chulapov tečoval Šaposnikovovu ránu od modré čáry, ale jen do Horákova betonu. Každopádně CSKA pokračuje v náporu.
     
    55:23
    Abraham nahazoval zpoza branky puk před Horáka, avšak karlovarský gólman si skákavý kotouč v pohodě pohlídal.
     
    56:08
    Karlovy Vary jsou v plném počtu, ale nadále musejí čelit nátlaku Moskvy. Nikišin se protlačil až ke střele, branku ovšem minul.
     
    57:06
    Muchanov přihrál v přečíslení dvou proti jednomu do jízdy Šebjakinovi, jenž ale nevyzrál na Horáka a nepřidal svou třetí branku v zápase.
     
    57:55
    Černyj přihrál před branku do vyložené příležitosti Guskovovi, ten ale střílel přímo do výstroje Horáka a rozzlobeně klepe holí o led.
     
    58:26
    Bucajev si udělal prostor na pravém křídle, Horák si však jeho ránu znovu pohlídal. Minutu a půl před koncem se vhazuje po jeho levici.
     
    59:01
    Abraham nakopl na startu poslední minuty motory a ujel po pravém křídle. Stáhl si puk na forhend, jenomže netrefil karlovarskou branku.
     
    59:15
    Ještě jeden dvouminutový trest pro karlovarského hráče. Jan Korčmaroš (KVA) stráví konec zápasu na trestné lavici kvůli krosčeku.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Gleb Andrejev (MOS, 1+1)
    Adam Křemen (KVA, 1+0)
     
    Ve třetí třetině už branka nepadla a CSKA Moskva dokráčelo ke třetímu pohodlnému vítězství ve skupině. Ve třetí periodě se ve dvou dobrých šancích nepovedlo skórovat Abrahamovi a Horáka nepřekonal po přečíslení ani Šebjakin, který tak uzavřel svou gólovou bilanci v tomto utkání na dvou brankách.
     
    CSKA Moskva postupuje do bojů o medaile z prvního místa ve skupině a naprosto dominantním skóre 26:4. Energie zůstane v MINI WERK ARENĚ a zahraje si o umístění.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký den. Za chvilku se na vás těším u zápasu Espoo s Vítkovicemi, na počtenou! (10:13:50)

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 9. Muchanov (Gundyrjev, Šaposnikov), 13. Šebjakin (Gundyrjev), 15. Bucajev (Chulapov, Andrejev), 20. Andrejev (Abraham), 20. Šebjakin (Muchanov), 26. Černyj (Guskov), 37. Arbuzov – 38. Křemen (Korčmaroš)


    CSKA Moskva: Skotnikov (Žerenko) – Aleksandrov, Ališlalov, Andrejev (C), Arbuzov, Nikišin, Olejnik, Šaposnikov, Šindjakin, Stěpanov, Judin – Bucajev, Gundyrjev, Guskov, Muchanov, Russu, Chulapov, Černov, Černyj, Šebjakin, Abraham. Trenér: Aleksander Levickij.
    HC Energie Karlovy Vary: Horák (Bednář) – Benda, Branný, Horváth, Kosina, Kursa, Pohanka, Tureček, Stejskal – Jiskra, Křemen (C), Mašek, Novotný, Korčmaroš, Rozhon, Zdeněk, Bílek, Bokštefel, Karbulka, Mareček, Matoušek. Trenér: Jiří Kovka.

    Rozhodca: Daniel Majetný – Daniel Mareček, David Pavlík

    Diváci: 30