Pelicans Lahti – Třinec 3:2 (kon.) | Poprad – Örebro HK 0:5 (kon.)
koniec
HK Poprad
0:5 (0:2, 0:3, 0:0)
Örebro HK
Sobota 27.08.2016, 19:20 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Žiadny z nich však nemá takú hlbokú históriu ako Tatranský pohár. Ten je totižto tento rok už 69. v poradí...

    Všetko mohlo byť inak a dnešný hokejový turnaj o Tatranský pohár mohol byť starší, keby boli Košičania vytrvalí v organizovaní svojich týždňov a viac spolupracovali s organizátormi z Tatier. V histórii však "keby" neplatí. Košické týždne postupne stratili na rovnovážnosti, prevalcovali ich podujatia organizované domácimi klubmi, či už to bol na lyžovanie orientovaný Karpatenverein alebo ŠKVT.
    Rok 1929 bol rokom, ktorý potvrdil vo Vysokých Tatrách definitívu kanadskému hokeju. Najprv sa uskutočnil hokejový turnaj o Pohár Palace sanatória Dr. Szontagha v dňoch 29. decembra 1929 až 1. januára 1930. Všeobecne sa tento turnaj považuje za 1. ročník dnešného Tatranského pohára. Podnet k usporiadaniu turnaja je jasný už z názvu, hľadajme teda za ním predovšetkým osobu novinára Ferdinanda Mareka z Bratislavy, Dr. Jána Kubíka, riaditeľa Palace sanatoria dr. Szontagha a predsedu Športového klubu Vysoké Tatry (ŠKVT), ale napr. aj funkcionárov Skiklubu Bratislava. Turnaj bol pre slovenský hokej mimoriadne významný. Po prvý raz sa na súťažnom podujatí stretli tri slovenské mužstvá, pričom pôvodne mali byť štyri, ale Košičania sa na poslednú chvíľu odhlásili. Víťazom turnaja sa stala ŠK Slavia Praha, ktorá je mimochodom jedným z tohtoročných účastníkov.

    Posledných päť víťazov
    64. ročník, 2011, medzinárodný, Kölner Haie (Nemecko)
    65. ročník, 2012, národný, HK Poprad (Slovensko)
    66. ročník, 2013, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    67. ročník, 2014, medzinárodný, HK Poprad (Slovensko)
    68. ročník, 2015, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)

    Trofej pre víťaza Tatranského pohára
    text

    Kto sa môže stať držiteľom trofeje tento rok?
    Jeden zo štvorice:
    HK Poprad (Slovensko)
    Örebro HK (Švédsko)
    Pelicans Lahti (Fínsko)
    HC Oceláři Třinec (Česko)

    Už podľa obsadenia bude Tatranský pohár vo svojom 69. vydaní skvelým hokejovým turnajom. Na turnaji pod Tatrami sme dlho nezaregistrovali tímy, ktoré vystupujú v kvalitných európskych ligách, či už ide o švédsku, fínsku alebo českú najvyššiu súťaž. Tohtoročný turnaj sa odohrá 25. až 27. augusta. Piatkové stretnutie Örebro HK – HC Oceláři Třinec sa odohrá v Spišskej Novej Vsi.

    Kompletný rozpis
    Štvrtok, 25. augusta
    16.00 Örebro HK – Pelicans Lahti
    19.00 HK Poprad – HC Oceláři Třinec
    Piatok 26. augusta
    18.00 HK Poprad – Pelicans Lahti
    18.00 Örebro HK – HC Oceláři Třinec (Spišská Nová Ves)
    Sobota, 27. augusta
    16.00 Pelicans Lahti – HC Oceláři Třinec
    19.00 HK Poprad – Örebro HK

    K sledovaniu prenosov zo zápasov Tatranského pohára 2016 ste srdečne pozvaní. Vychutnajte si s nami tento druhý najstarší turnaj v Európe a taktiež najstarší turnaj na Slovensku vôbec. Tento ročník je vzhľadom na svoje kvalitné obsadenie špecifický. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý vám bude z popradského zimného štadióna prinášať priame prenosy. Pekný športový zážitok!
     
    HK Poprad
    Účastníka slovenskej Tipsport ligy netreba zvlášť veľmi predstavovať. Popradčania sa minulú sezónu prebojovali do play-off a vo štvrťfinále hrali so Zvolenom. Na svojho súpera nenašli recept a do semifinále sa im nepodarilo postúpiť. Medzi najväčšie úspechy „kamzíkov“ v slovenskej najvyššej súťaži od vzniku Slovenskej republiky patria finálové účasti v sezónach 2005/2006 a 2010/2011.
    Popradčania dvíhali Tatranský pohár nad hlavu už niekoľkokrát. Najprv ešte ako súčasť mužstva HC Tatry Poprad v rokoch 1942 a 1946 a následne už v novodobej histórii turnaja v rokoch 1995, 2000, 2001, 2005, 2012 a 2014. Minulý rok Popradčanom nevyšiel tento prípravný turnaj, keďže po troch prehrách skončili na poslednom 4. mieste.

    Örebro HK
    Švédske mužstvo je medzi slovenskými hokejovými fanúšikmi známe. Nečudo, veď v Örebre pôsobia bratia Hudáčkovci, Libor a Július. Poďme si však trochu bližšie predstaviť mužstvo zo Švédska. Örebro funguje od sezóny 1996/97, v najvyššej švédskej súťaži SHL pôsobí štvrtú sezónu. Medzi najväčší úspech klubu zatiaľ patrí postup z druhej najvyššej súťaže Allsvenskan do Elitserien, neskôr premenovanej na SHL. Örebru sa podarilo Allsvenskan vyhrať aj v sezóne 2011/2012. V minulej sezóne skončilo Örebro po základnej časti na 8. mieste a neskôr vypadlo v osemfinále play-off. Örebro sa v úvode turnaja stretne s fínskym Lahti, neskôr odohrá zápas s Třincom v Spišskej Novej Vsi a turnaj zakončí sobotňajším zápasom s domácim celkom HK Poprad.
     
    Rekapitulácia druhého hracieho dňa

    Poprad – Lahti 2:6
    Vo včerajšom zápase na popradskom zimnom štadióne Poprad odohral ťažké stretnutie s fínskym Pelicans Lahti. Pelikáni začali úspešne a po prvej tretine už viedli 0:3. V prostrednej časti hry však Popradčania zvýšili obrátky a dokázali znížiť na 2:3, čím jednoznačne potešili domáce obecenstvo. V tretej dvadsaťminútovke však boli pelikáni lepší a nenechali si siahnuť na trojbodový zisk. Svoju výhru poistili ďalšími tromi gólmi a zvíťazili 2:6.

    Örebro – Třinec 0:2
    V paralelnom zápase, ktorý sa odohrával v Spišskej Novej Vsi si bratia Hudáčkovci zaspomínali na svoje mládežnícke časy, kedy brázdili ľady práve na tomto štadióne v známom spišskom meste. S Třincom odohralo Örebro vyrovnanú partiu, no českému súperovi podľahlo 0:2.
     
    Stretnutie Popradu s Örebro HK rozhodne o tom, ktorý z týchto dvoch tímov skončí na turnaji ako tretie mužstvo v poradí. Žiadne z týchto celkov nedokázalo na Tatranskom pohári ešte vyhrať.
    Posledný zápas turnaja!
     
    Stretnutie sa začne s určitým oneskorením, pravdepodobne o 19:15.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Pajpach (Šúrek) – Cutting, J. Brejčák, Dinda, Fabian (A), Pokovič, Potechin, Šterbák – Lichanec, Zagrapan, Štrauch – Kroták (C), Mlynarovič, Lapšanský – Matej Paločko, Troliga, Tibenský – Bondra, Ježek, Gaudreault – Hrehorčák

    Örebro HK: Fröberg (Brage) – Petersson, Zámorský, Andersson, Lindgren, Ekbom (C), G. Backström, Heinrich, Hellström – Mustonen, Vandell (A), Squers – Weinstock, Haga, L. Hudáček – Olsson, Liivik (A), Wiklander – Jellvert, G. Franzen, Viksten – Gustavsson

    Rozhodca: Orolin – Bednár, Štofančík.
     
    V tejto chvíli na ľadovú plochu prichádzajú hráči HK Poprad v modrozlatých dresoch. Hráči Orebra odohrajú zápas v červených dresoch.
     
    Pred začiatkom stretnutia si ešte vypočujeme štátne hymny Švédska a Slovenska.
     
    Všetko je pripravené na začiatok posledného stretnutia Tatranského pohára.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Na úvod stretnutia sa snažilo Orebro okamžite preveril gólmana Pajpacha. Squers prišiel k nahodenému puku k rohu klziska a z ostrého uhla vystrelil. Brankár Popradu vyrazil na ochrannú sieť.
     
    00:55
    Wiklander hľadal prihrávkou pred bránku Wandella. Puk mu však poslal iba na korčule a s tým si Pajpach poradil bez problémov.
     
    01:26
    Samuel Mlynarovič nepríjemne spadol v obrannom pásme. Dokázal sa však sám postaviť a bez akejkoľvek pomoci odísť na striedačku.
     
    01:48
    Troliga hľadal prihrávkou z obranného pásma Mateja Paločka, ktorý si hľadal miesto v strednom pásme, no puk dostal nepresný.
     
    02:24
    Wiklander dostal výborný puk pred bránku od Liivika, no túto príležitosť nedokázal zužitkovať aj vďaka skvelému zákroku Pajpacha.
     
    03:39
    Popradčania nahodili puk a odišli striedať. Príležitosť na vystriedanie využili aj hráči Orebra a počkali s pukom za bránou.
     
    03:55
    Örebro HK dáva gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia v stretnutí! K tečovanej prihrávke z medzikružia sa na modrej čiare dostal PETR ZÁMORSKÝ a tvrdou delovkou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste!
    Asistencia: Greg Squers.
     
    05:04
    Libor Hudáček si spracoval puk na pravom krídle a šikovne švihom vystrelil spoza hráča. Pajpach dokázal strelu bezpečne vyraziť.
     
    05:20
    Štefan Fabian na opačnej strane predviedol ako obranca zaujímavý útočný výpad. Z pravého kruhu ohrozil Fröberga, no ten strelu vyrazil.
     
    05:57
    Od modrej čiary poslal nepríjemnú strelu na bránku Heinrich, ktorú Pajpach vyrazil betónmi pred seba. Následne ešte dorážal Jellvert, no bolo to korčuľou.
     
    06:21
    Presilovku si zahrajú hostia. Adam Lapšanský dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    06:52
    Od modrej čiary poslal ľahkú strelu na bránku Dominique Heinrich. Pajpach strelu s istotou vyrazil.
     
    07:12
    Nebezpečenstvo pre Pajpacha hrozilo aj po strieľanej prihrávke Wandella, ktorú pred bránkoviskom tečoval Squers. Popradský gólman aj tak odolal.
     
    07:44
    Hostia si v rozvíjaní presilovkovej akcii viackrát prenechali puk a následne už nevydržali a dopustili sa postavenia mimo hry.
     
    08:03
    Dávid Bondra šikovne napádal rozohrávku súpera, bol faulovaný, smeroval sám na bránku a vybojoval si samostatný nájazd!
     
    08:03
    Poprad bude mať následne aj presilovku vďaka ďalšiemu nedovolenému zákroku, ktorého sa dopustil Petr Zámorský.
     
    08:03
    Dávid Bondra nedokázal premeniť trestné strieľanie, keďže puk mu skĺzol z hokejky a ani poriadne nevystrelil.
     
    09:21
    Brejčák krížnou prihrávkou na útočnej modrej našiel Lichanca, ktorý vnikol do pásma, ale náslende si Popradčania nejakú príležitosť nevypracovali.
     
    09:40
    Až po niekoľkých sekundách. K puku na modrej sa dostal Peter Lichanec, ktorý poľahky nahodil na bránku. Pre Fröberga táto strela neznamenala extra nebezpečenstvo.
     
    09:56
    Mlynarovič krásnou krížnou prihrávkou z ľavého kruhu našiel na opačnej strane Arneho Krotáka, no ten z prvej trafil iba do Oscara Fröberga!
     
    10:49
    Hudáček sa už hrnul za pukom do útočného pásma. Zabudol však na jedno zásadné pravidlo, ktoré hovorí o postavení mimo hry.
     
    11:08
    Popradskí obrancovia nechali Weinstockovi až príliš veľa priestoru. Útočník Orebra sa dostal medzi kruhy a vystrelil na Pajpacha, ktorý vyrazil ďaleko od seba.
     
    11:56
    Mlynarovič si opäť dobre rozumel s Krotákom. Tentokrát mu poslal sympatickú zadovku pred modrou čiarou a vyzval ho k samostatnému zakončeniu. Popradský kapitán však strelou trafil Fröberga iba priamo do hrude.
     
    12:38
    V útočnom pásme dobre zapracoval Hrehorčák, ktorý získal Troligov nahodený puk, prekorčuľoval okolo brány a snažil sa prekvapiť gólmana hostí. Fröberg však bol plne pripravený.
     
    13:00
    Ježek rýchlou prihrávkou na pravý kruh našiel Gaudreaulta, ktorý vystrelil švihom, no našiel iba pozornú Fröbergovu lapačku.
     
    13:39
    Štrauch preveril gólmana hostí svižnou strelou z pravého kruhu. S pukom si Fröberg poradil jednoducho, vyrazil ho svojím ľavým betónom.
     
    14:39
    Gól Orebra možno nakoniec nebude platiť, počkáme si na konzultáciu s videorozhodcom.
     
    14:39
    Gól Orebra neplatí, pretože Wiklander po svojej prihrávke na strelca Liivika posunul popradskú bránku!
     
    15:14
    Tá istá formácia Orebra bola na ľade znovu a snažila sa narobiť problémy domácej defenzíve. Liivik hľadal bekhendovou prihrávkou na ľavý kruh Wiklandera, no presnú prihrávku mu nevenoval.
     
    15:29
    Poprad sa bude brániť vo štvorici. Tomáš Troliga dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    16:50
    Zámorský síce vypálil od modrej čiary, no jeho zakončenie bolo stečované smerom na plexisklo.
     
    17:04
    Örebro HK dáva gól!
    Orebro sa dostáva do dvojgólového vedenia! Hudáček posunul puk na modrej čiare PETROVI ZÁMORSKÉMU, ktorý strelou švihom zaskočil brankára Pajpacha a pripísal si druhý gól v zápase.
    Asistencia: Libor Hudáček.
     
    18:09
    Hrehorčák sa šikovne dostal do útočného pásma po pravom krídle a strelou bekhendom sa snažil ohroziť Fröberga, no mieril iba do bočnej siete.
     
    18:59
    Hrehorčák posunul puk na útočnú modrú Tibenskému, ktorý šiel napokon sám na bránku, no vystrelil asi dva metre vedľa brány.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry sme videli dva góly. V 4. minúte otvoril skóre Zámorský a následne tento český obranca pridal gól aj v 18. minúte.
    Druhá tretina sa začína približne o 20:12.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:28
    Squers zaútočil po pravom krídle. Snažil sa priblížiť k bráne, no cez obrancu Popradu sa mu to veľmi nepodarilo.
     
    21:03
    Marcus Weinstock síce nastrelil hornú žŕdku popradskej brány, no tá už nebola na svojom mieste.
     
    21:34
    Fabian vystrelil od modrej čiary, no jeho zakončenie smerovalo mimo Fröbergovej brány.
     
    22:17
    Viktor Ekbom svojou delovkou nastrelil Lubora Pokoviča, ktorý odchádza na striedačku s bolestivou grimasou.
     
    23:00
    Franzen sa po pravom krídle pretláčal do zakončenia, no razantne ho dokázal odzbrojiť obranca Keevin Cutting.
     
    23:43
    Fabian výbornou prienikovou prihrávkou na modrú čiaru našiel Petra Lichanca, ktorý sa dostal do zakončenia, no trafil iba pozorného Oscara Fröberga!
     
    24:09
    Hráči Orebra sa dostali do prečíslenia, v ktorom sa však vyznamenal paradoxne popradský obranca Brejčák, ktorý zastavil prihrávku Hagu na Weinstocka.
     
    25:06
    Pajpach rozohral za bránku a Fabiana už následne okamžite atakoval Liivik, ktorý znepríjemňoval popradskému obrancovi život.
     
    25:23
    Poprad sa bude brániť po dobu dvoch minút. Michail Potechin dostáva trest za narazenie na mantinel.
     
    25:41
    Tibenský získal puk vďaka dobrému forčekingu v rohu klziska. Posunul ho následne medzi kruhy Ježkovi, ktorý vystrelil bekhendom, no Fröberg bezpečne zastavil strelu na betóne.
     
    25:47
    Poprad bude hrať len v trojici. Aleš Ježek dostáva trest za nedovolenú hru zdvihnutou hokejkou.
     
    26:29
    Weinstock nabil na ľavom kruhu Joelovi Mustonenovi, ktorý tvrdo s veľkým náprahom vypálil. Bránku však netrafil.
     
    26:47
    Presilovka hostí sa končí. Hráčska lavica Orebra dostáva trest za príliš veľa hráčov na ľade. Odsedí si ho Mustonen.
     
    27:07
    Hostia sa dostali do útoku, v ktorom Wandell šikovnou prihrávkou na pravý kruh našiel Heinricha, no ten už nedokázal skórovať.
     
    27:25
    Örebro HK dáva gól!
    Orebro pohodlne zvyšuje svoje vedenie! K puku v medzikruží sa dostal DOMINIQUE HEINRICH, ktorý šikovnou strelou prekonal Pajpacha, ktorý mal nepríjemne zakrytý výhľad.
    Asistencia: Petr Zámorský.
     
    27:57
    Brankár Pajpach pochybil v rozohrávke a puk pred bránkou zastavil Kalle Olsson, ktorý zakončoval, no Cutting sa skvelo hodil pred bránku a puk zastavil. Následne sa domáci gólman ocitol v problémoch, ktoré s ním konzultuje hlavný rozhodca a následne už lekár.
     
    28:31
    Zagrapan vykonal zbytočný pohyb pred modrou čiarou, ktorý Lichanec zaregistroval neskoro a už vnikol do útočného pásma a stal sa ofsajd.
     
    28:53
    Do menšej strkanice alebo sekanice sa dostali Bondra s Hellströmom. Hlavný rozhodca ich oboch poslal na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    30:15
    Heinrich hľadal pred bránkou prihrávkou Toma Wandella, ktorý sa však už k strele nedostal, keďže puk dostal na päty.
     
    30:38
    Örebro HK dáva gól!
    Hokejisti Orebra strieľajú štvrtý gól. JOEL MUSTONEN predviedol jednoduchú individuálnu akciu, v ktorej švihom prekonal gólmana Pajpacha!
    Bez asistencie.
     
    30:38
    Výmena brankárov na oboch stranách! Pajpacha strieda Martin Šúrek a namiesta Fröberga prichádza Axel Brage!
     
    31:41
    Orebro malo puk bezpečne na svojich hokejkách. Rozohrávka akcie im však príliš nevyšla, skončilo sa to zakázaným uvoľnením.
     
    32:07
    Po pravom krídle sa sympaticky natlačil hosťujúci Glenn Gustavsson, ktorý si to stihol ešte prehodiť aj na forhend, no nenamieril presne.
     
    32:50
    Po Lapšanského prihrávka strieľal narýchlo Dinda. Puk letel po ľade a skončil na bočnej konštrukcii bránky.
     
    33:10
    Bobbo Petersson otestoval čerstvého gólmana Šúreka strelou od modrej čiary. Popradský brankár puk vyrazil pred seba a následne prikryl.
     
    34:26
    Hra bola prerušená kvôli prihrávke rukou medzi dvoma popradskými hráčmi. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    34:55
    Domáci vyrazili do prečíslenia dvoch proti jednému. Bondra bekhendom dokázal prihrať na ľavú stranu Andreasovi Štrauchovi, no ten sa už k poriadnemu zakončeniu neprepracoval. Výstraha pred Bragu to však bola jasná.
     
    35:27
    Hostia sa dostali po vyhratom vhadzovaní do útoku, v ktorom sa dostal k strele Viktor Ekbom. Jeho zakončenie skončilo v náručí gólmana Šúreka.
     
    36:02
    Orebro získava presilovú hru. Ján Brejčák dostáva dve minúty za sekanie.
     
    36:39
    Libor Hudáček vypálil z hornej hranice ľavého kruhu, no strela mu na hokejku nesadla.
     
    36:45
    Örebro HK dáva gól!
    Hokejisti švédskeho Orebra využívajú presilovú hru. Po rýchlej kombinácii, ktorá sa skončila prihrávkou na MIKAELA HAGU pred bránku vedú hostia už 0:5!
    Asistencia: Marcus Weinstock.
     
    37:34
    Hostia sa opäť natlačili k bráne, pred ktorou bol najviac aktívny Gustav Franzen. Jeho dorážka však cez Šúreka neprešla.
     
    38:05
    Šúreka teraz mierne vystrašila akcia Weinstocka, ktorý zrýchlil po ľavom krídle a iba pritlačil puk k jeho betónu. Šúrek si totiž nebol istý, či má puk naozaj pod kontrolou alebo už prenikol pomedzi nohy do bránky. Nakoniec bol v bezpečí.
     
    38:43
    Ľubomír Dinda napriahol svoju hokejku a tvrdo vypálil od modrej čiary. Gólman Axel Brage zastavil strelu vo svojej pohotovej lapačke.
     
    39:37
    S nahodením od Potechina nemal gólman Brage najmenšie problémy. S istotou ho zachytil na svojej hrudi.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry boli taktiež úspešnejší hráči Orebra. V 28. minúte sa presadil Heinrich, o tri minúty neskôr skóroval Mustonen a zatiaľ posledný gól strelil Haga.
    Tretia tretina sa začne približne o 21:09.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:27
    Lapšanský našiel šikovnou prihrávkou vpredu na osi ihriska Zagrapana, ktorý smeroval sám na Bragu, no prekonať ho nedokázal.
     
    40:42
    Hudáček umne nastrelil puk z pravého kruhu pred bránu tak, aby dal možnosť prípadnému teču od Hagu. Haga sa však puku nedotkol, ale Šúrek zasahovať aj tak musel.
     
    42:22
    Bondra posunul puk na pravé krídlo Gaudreaultovi, ktorý sa snažil nejakým spôsobom prejsť cez protihráča, no príliš sa mu to nepodarilo.
     
    42:25
    Poprad si zahrá presilovú hru. Dominique Heinrich dostáva dvojminútový trest za hákovanie.
     
    43:25
    Fabian našiel šikovnou prihrávkou pred bránkovisko Lichanca, ktorý si tam nenápadne nakorčuľoval. Mieril však vedľa.
     
    44:43
    Tibenský síce potiahol puk do útočného pásma, no tam nedokázal nič poriadne vymyslieť. Hráči Orebra vyhodili a Kroták takmer puk zachytil.
     
    45:18
    Wandell preveril Šúreka jednoduchým nahodením puku od modrej čiary, s ktorým nemal brankár Popradu problémy.
     
    45:55
    Libor Hudáček sa púšťal sám do troch protihráčov, ale nedokázal proti nim nič veľkolepé vytvoriť.
     
    47:07
    Heinrich nabil na modrej čiare Alexandrovi Hellströmovi, ktorý okamžite pálil tvrdo z prvej. Gólman Šúrek skryl puk vo svojej výstroji.
     
    48:17
    Mustonen obkorčuľoval okolo bránky a z otočky sa snažil rýchlo prekvapiť Šúreka, ktorý strelu reflexívnym zákrokom ľavou rukou vyrazil.
     
    49:48
    Zámorský bez váhania tvrdo vypálil od modrej čiary. Hudáček sa snažil dostať k dorážke, no popradskí obrancovia ihneď odstránili puk.
     
    51:05
    Tibenský vybojoval pre Poprad presilovú hru. Gustav Backström si odsedí dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 388 divákov.
     
    51:44
    Brage nečakal strelu od Cuttinga z modrej čiary. Mal však šťastie, že ho trafila nepripraveného len do hrude.
     
    52:52
    Ku gólu Popradu chýbali v týchto chvíľach milimetre! Lichanec vystrelil spomedzi kruhov. Puk Bragovi vypadol a ostal stáť v bránkovisku, odkiaľ sa ho snažil doraziť Lapšanský, no obranca Orebra mu v tom prekazil!
     
    53:57
    Kamzíci v posledných pár minútach zvyšujú svoje nasadenie a snažia sa domácich divákov potešiť aspoň jediným gólom. Zatiaľ však Brage odoláva.
     
    54:23
    Paločko posunul puk Štrauchovi na pravý kruh. Jeho zakončenie skončilo v moci gólmana Axela Bragu.
     
    55:42
    William Lindgren si nakorčuľoval na ľavé krídlo, spracoval si puk a z pomerne ostrého uhla ohrozil Šúreka. Gólman Popradu si so strelou poradil bez ťažkostí.
     
    56:08
    Śikovnou svižnou strelou sa publiku tu v Poprade prezentoval Gustav Franzen. Jeho koncovku Šúrek vyrážal ramenom.
     
    56:10
    Poprad sa bude brániť. Na trestnú lavicu odchádza Arne Kroták, na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    56:57
    Heinrich neprihral presne a puk poslal von cez všetky čiary Andreas Štrauch.
     
    57:18
    Hráči Orebra si šikovne prihrali v medzikruží a na konci akcie bol Libor Hudáček, ktorý však už poriadne vystreliť nestihol.
     
    58:28
    Haga videl na ľavom kruhu pripraveného Hudáčka, no nakoniec mu poslal iba nepresnú prihrávku, z ktorej nemohol Libor okamžite zakončovať.
     
    59:04
    Stretnutie sa už len dohráva, hostia pravdepodobne udržia čisté konto svojim obom brankárom, ktorý sa na ňom podieľali.
     
    59:41
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Mlynarovič – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme Örebro HK (Hellström – 2 min., hrubosť).
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sme gól nevideli, a tak Orebro zvíťazilo a zdolalo Poprad 0:5. Švédske Orebro teda končí na 4. pozícii, domáci Poprad na poslednom mieste.

    Konečné poradie
    1. Pelicans Lahti
    2. HC Oceláři Třinec
    3. Orebro HK
    4. HK Poprad

    Ďakujeme, že ste sledovali naše prenosy z Tatranského pohára. Pekný večer a dovidenia pri ďalších on-line prenosoch. (21:41:44)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 4. Zámorský (Squers), 18. Zámorský (L. Hudáček), 28. Heinrich (Zámorský), 31. Mustonen, 37. Haga (Weinstock)


    HK Poprad: Pajpach (31. Šúrek) – Cutting, J. Brejčák, Dinda, Fabian (A), Pokovič, Potechin, Šterbák – Lichanec, Zagrapan, Štrauch – Kroták (C), Mlynarovič, Lapšanský – Matej Paločko, Troliga, Tibenský – Bondra, Ježek, Gaudreault – Hrehorčák
    Örebro HK: Fröberg (31. Brage) – Petersson, Zámorský, Andersson, Lindgren, Ekbom (C), G. Backström, Heinrich, Hellström – Mustonen, Vandell (A), Squers – Weinstock, Haga, L. Hudáček – Olsson, Liivik (A), Wiklander – Jellvert, G. Franzen, Viksten – Gustavsson

    Rozhodca: Orolin – Bednár, Štofančík

    Diváci: 1 388