Pelicans Lahti – Třinec 3:2 (kon.) | Poprad – Örebro HK 0:5 (kon.)
koniec
Pelicans Lahti
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
HC Oceláři Třinec
Sobota 27.08.2016, 16:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    To je od nás z tohto zápasu všetko, ja sa na vás teším opäť pri prenose z posledného zápasu tohtoročného Tatranského pohára. (18:17:54)
     
    Najlepší hráči zápasu
    Lahti – Ben Blood
    Třinec – Cory Kane
     
    V samostatných nájazdoch víťazstvo získal Třinec.
     
    V tretej tretine pelikáni z Lahti zvýšili svoje vedenie v 41. minúte rýchlym gólom Blooda. Petružálek síce dokázal znížiť, ale českému celku sa už následne nepodarilo vyrovnať, a tak si trofej pre víťaza odnášajú domov do Fínska práve pelikáni z Lahti. Třinec končí na skvelom druhom mieste.

    Aj po tomto zápase budeme svedkami samostatných nájazdoch a následne vyhodnotenia najlepších hráčov zápasu a korunovácie celkových víťazov.
     
    Víťazom Tatranského pohára v roku 2016 sa stáva tím Pelicans Lahti!
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Sekundu pred koncom mal príležitosť aj Špirko, no jeho delovka z pravého kruhu bola zablokovaná a puk skončil na ochrannej sieti!
     
    59:43
    Třincu sa podarilo vyhrať buly a po Rothovej prihrávke pálil z pravého kruhu Hrabal. Mieril však iba do Juvonena.
     
    59:37
    Teraz už nie, Hamerlík opúšťa svoju bránku. Po zakázanom uvoľnení sa však vhadzuje pred Juvonenom a trénerska dvojica Kýhos, Kopřiva si berie oddychový čas!
     
    59:13
    Puistolovi sa podarilo odstrániť puk z obrannej tretiny a tým prinútil Hamerlíka, aby ešte ostal vo svojej bránke.
     
    58:53
    Puk je v obrannom pásme Třinca, Lahti sa zatiaľ bránia úspešne. Hamerlík ešte nemôže odísť z brány.
     
    57:50
    S blížiacim sa záverom sa tlak Třinca pomaly stupňuje. Čo chvíľa môžeme čakať odchod Hamerlíka z bránky.
     
    56:43
    V ďalšej možnosťi na skórovanie bol aj Kamil Kreps, ktorý si prevzal puk pri ľavom kruhu a korčuľoval až na opačnú stranu, odkiaľ strieľal, no Juvonenov betón bol pripravený.
     
    56:28
    Roth si spracoval prihrávku na pravom kruhu a ešte nestrieľal, ale prihrával späť medzi kruhy. Tam však nebol voľný Ružička.
     
    55:55
    Pri rozohrávke si tentokrát nerozumeli Oceliari. Hra sa po odpískanom zakázanom uvoľnení sťahuje pred Hamerlíkovu pravicu.
     
    55:21
    A aj si musel. Po vyhratom vhadzovaní Třinca okamžite od modrej pálil Hrabal, no gólman Lahti dokázal strelu vyraziť. Po odstrelení puku je z toho ďalší icing.
     
    55:16
    Pelikáni vyhodili puk z vlastnej tretiny, čo znamená, že čiaroví rozhodcovia odpískali zakázané uvoľnenie. Pozor si bude musieť dať Juvonen.
     
    53:26
    Třinec dal gól!
    Oceliari znižujú stav stretnutia a záver zápasu bude teda poriadne zaujímavý! Puk sa dostal na modrú čiaru k Hrabalovi, ktorý okamžite vystrelil a jeho zakončenie šikovne tečoval JAKUB PETRUŽÁLEK!
    Asistencia: Josef Hrabal.
     
    52:38
    Vartiainen našiel spoza bránky v super šanci pred bránkou Joonasa Alanneho, ktorý strieľal z prvej, no iba priamo do stredu bránky, kde bol Hamerlík celým svojím telom!
     
    52:11
    Erkinjuntti ako správny dirigent presilovky ukázal Repovi, že má ísť na ľavý kruh. Chvíľu počkal a prihral mu. Repova delovka následne skončila na bočnej konštrukcii bránky.
     
    51:26
    Erkinjuntti síce krížnou prihrávkou na ľavý kruh našiel Pietiläho, no ten sa už následne neodhodlal k strele, pretože puk mu prišiel na bekhend a Hamerlík sa stihol presunúť.
     
    50:28
    Prichádza však ďalšie vylúčenie na strane Třinca. Cory Kane si odsedí dve minúty za podrazenie.
     
    50:16
    Třinec už v tejto chvíli hrá v plnom počte. Oceliari potrebovali prestriedať a následne sa už môžu plne venovať hre.
     
    48:57
    Krásna akcai Lahti! Najprv sa zaujímavým individuálnym prienikom predviedol Sebastian Repo, ktorý sa dostal do medzikružia a následne z otočky trafil Hamerlíkov ľavý betón. O dorážku sa následne pokúsil Iikka Kangasniemi, no taktiež trafil iba Hamerlíka!
     
    48:13
    Pelikánom zatiaľ úvodná časť presilovej hry príliš nevychádza. Oceliari sa dokázali už dvakrát oslobodiť vďaka vyhodeniu puku.
     
    47:31
    V početnej prevahe bude hrať Lahti. David Nosek dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    46:46
    Kreps dlho váhal a nevedel sa rozhodnúť, či má prihrávať alebo nie. Nakoniec aj chcel, ale už bolo neskoro. Puk zachytil hráč Lahti.
     
    45:50
    Gól na dosah mal Třinec! Dlhé nahodenie od obrancov zachytil Vladimír Dravecký, ktorý sa dostal blízko pred Juvonena, no blafákom ho neprekvapil!
     
    45:13
    Bohumil Jank zopakoval úkon svojho kolegu z obrany, keď z vlastnej modrej čiary tvrdým príklepom nahodil puk na Juvonena, ktorý ho pre istotu prikryl.
     
    44:47
    Galvas zo stredného pásma prihrávkou hľadal Ciencialu, ktorý si našiel miesto pri modrej čiare, no puk už nedokázal dostatočne dobre spracovať.
     
    43:35
    Josef Hrabal nahadzoval puk až z vlastnej obrannej modrej čiary tvrdým príklepom. Juvonen puk bezpečne zachytil v lapačke a nechal hru prerušiť.
     
    42:31
    Kimi Koivisto sa pretlačil po pravej strane smerom do útočného pásma a podarilo sa mu vystreliť. Strele však chýbala presnosť.
     
    41:19
    Tyrväinen vykorčuľoval do útočného pásma a krížnou prihrávkou nabil na pravý kruh Erkinjunttimu, ktorý tvrdo pálil. Mieril však vedľa brány.
     
    40:32
    Pelicans Lahti dáva gól!
    Nedáš, dostaneš! Toto staré známe hokejové pravidlo potvrdili hráči Lahti! BEN BLOOD sa natlačil po útoku Třinca po pravom krídle, bekhendom prešiel cez obrancu a následne forhendom pomedzi Hamerlíkove betóny dopravil puk do brány!
    Bez asistencie.
     
    40:23
    Hneď v príležitosti sa ocitli hráči Třinca. Adamský posunul puk na ľavom kruhu Jiřímu Polanskému, ktorý strieľal na dvakrát, no cez Juvonena puk nepretlačil!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednom dejstve sa do vedenia dostali a aj si ho udržali Pelicans Lahti. V 25. minúte sa presadil Hovinen.
    Tretia tretina sa začína približne o 17:36
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:55
    Špirko ešte dokázal vypáliť od modrej, no jeho delovka letela na zadný mantinel.
     
    39:07
    Třinec získava v závere tretiny presilovku. Antti Erkinjuntti dostáva trest za sekanie.
     
    38:23
    Ben Blood nemal dostatočnú rýchlosť na to, aby dokázal preniknúť až k bránke. Preto sa na modrej čiare rozhodol, že nahodí. Hamerlík strelu vykryl pohodlne hokejkou.
     
    36:57
    Kangasniemi získal puk za bránkou a šikovne našiel na pravom kruhu Vartiainena, ktorý pálil z prvej, no bránku netrafil.
     
    36:35
    Blood prenechal puk na pravom kruhu Repovi, ktorý sa odhodlal k zakončeniu a nasrelil Hamerlíkovo rameno. Puk sa odrazil smerom na ochrannú sieť.
     
    35:49
    Oceliari sa síce dostali do útočného pásma, ale puk si zväčša posúvali iba po mantineli a nedokázali sa dostať bližšie pred bránu, odkiaľ by ohrozili Juvonena.
     
    35:01
    Sopanen vnikol do útočnej tretiny a z hranice pravého kruhu vypálil príklepom. Puk však skončil na ochrannej sieti a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    34:28
    Oceliari vyhodili puk z vlastného pásma a následne ho v strednom pásme zachytil Sopanen. Hral však v rozpore s pravidlami, hokejku mal totižto príliš vysoko.
     
    33:24
    Presilovku si zahrá Pelicans Lahti. Hráčska lavica Třinca dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade. Trest si odsedí Roman.
     
    33:12
    Michal Roman vykorčuľoval po pravom krídle a strieľal švihom cez Puistolu, ktorý strelu zablokoval a puk skončil na plexiskle.
     
    32:39
    Hráči Třinca nahodili puk do útočného pásma, no následne už útočnú akciu vytvoriť nedokázali. Pelicans potom iba odstrelili puk k Hamerlíkovi.
     
    31:46
    Po tejto situácii nastala aj menšia strkanica a hlavný rozhodca vylučuje. Kangasniemi a Hrabal dostávajú po štyri minúty za hrubosť.
     
    31:43
    Na opačnej strane sme videli rýchly protiútok od Oceliarov, ktorý potiahol po pravom krídle Cory Kane. Bekhendom pritlačil puk na Juvonena, no následne už dorážajúci hráči puk nedostali cez bránkovu čiaru.
     
    31:18
    Pietilä vybojoval puk v rohu klziska a adresoval ho pred bránku Kangasniemimu, ktorý následne vystrelil. Po strele dorážali aj Repo so Siikonenom, no bránka bola posunutá a Hamerlík teda z tejto ťažkej situácie vyšiel vcelku dobre. Podstatné pre neho bolo, že neinkasoval.
     
    30:19
    Erkinjuntti nabil na modrú čiaru Tyrväinenovi, ktorý pálil z prvej, no počas strely zlomil hokejku a musel odísť na striedačku. Následne teda ani strela nebola veľmi razantná.
     
    30:07
    Heino mal prehľad v hre a videl, že pred bránku už korčuľuje jeho spoluhráč Vartiainen, tak preto sa rozhodol pre strelu na Hamerlíka. Gólman Třinca však puk s vedomím možnej dorážky Vartiainena pre istotu podržal vo výstroji a nevyrážal pred seba.
     
    29:41
    Hovinen krížnou prihrávkou cez stredné pásmo posunul puk Repovi, ktorý sa následne dostal k strele z ľavého kruhu. Hamerlík puk zastavil vo výstroji.
     
    29:02
    Pelicans sa opäť dostali do útočného pásma a rozostavili sa. Puistola napriahol svoju hokejku na pravom kruhu a pálil na Hamerlíka. V tom čase bola aj hra prerušená, pretože bránka Třinca nebola na svojom mieste.
     
    28:11
    Oceliari sa dokázali po dlhšom čase vymaniť spod tlaku súpera. Kania nahadzoval puk na bránku od modrej čiary, no mieril nepresne.
     
    27:32
    Po prihrávke Sopanena z pravého kruhu sa v príležitosti ocitol Juhani Tyrväinen, ktorý si to ako ľavák ešte prehodil na bekhend a zakončil. Hamerlík vytiahol svoju lapačku a semaforom zastavil puk.
     
    26:44
    Špirko z obranného pásma posúval puk po mantineli, no po odohratí puku ho bodyčekom tvrdo atakoval Vartiainen. Slovenský hokejista súboj ustál.
     
    26:06
    Hokejisti Třinca rozbiehali útočnú akciu, no príliš im nevyšla. Po odpískanom icingu sa hra vracia pred Petra Hamerlíka.
     
    25:28
    Siikonen hľadal prihrávkou do medzikružia Kangasniemiho, ktorý si tam nakorčuľoval, ale nedokázal už spracovať puk.
     
    25:05
    Ďalší útok Lahti potiahol po ľavom krídle Aleksi Rekonen, ktorého strelu z kruhu vyrazil Hamerlík tesne pred seba, no následne ju dokázal pokryť.
     
    24:46
    K strele od modrej čiary sa dostal Pöyhönen, no jeho zakončenie švihom tentokrát nesmerovalo do priestoru brány.
     
    24:08
    Pelicans Lahti dáva gól!
    Pelikáni idú do vedenia o jeden gól! Sopanen obkorčuľoval bránku a následne na signál našiel na ľavom kruhu MIRA HOVINENA, ktorý okamžite po prihrávke z prvej vypálil do ľavého horného rohu, kde nemal Hamerlík šancu!
    Asistencie: Vili Sopanen, Ben Blood.
     
    23:31
    Dravecký našiel prihrávkou na pravý kruh Vladimíra Rotha, ktorý vystrelil na bránku, no gólman Juvonen si dal pozor.
     
    22:26
    Hrabal pekne videl pri bránke Jána Sýkoru a naservíroval mu krížnu prihrávku cez bránkovisko. Sýkora však nedobre trafil puk z prvej.
     
    21:30
    Súčasné vylúčenie:
    Vylúčenie v tíme HC Oceláři Třinec (Linhart – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme Pelicans Lahti (Repo – 2 min., hrubosť).
     
    21:24
    Sebastian Repo si pripravil puk na strelu spomedzi kruhov. Jeho zakončenie však zblokoval hráč Třinca a puk letel na ochrannú sieť.
     
    20:40
    Presilovka pre fínsky celok sa však rýchlo skončila. Antti Erkinjuntti dostáva dve minúty za sekanie.
     
    20:19
    Na začiatku druhej tretiny budú hrať presilovku Pelicans. Za hákovanie dostáva dve minúty Ján Sýkora.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej časti hry sme videli vyrovnaný hokej. Do vedenia šli Pelicans, keď v 4. minúte skóroval Pöyhönen. V 11. minúte následne vyrovnal Kane.
    Druhá tretina sa začína približne o 16:47.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:26
    Erkinjuntti sa z rohu klziska akosi pretlačil pred brankára Hamerlíka, ale nedokázal už zakončiť.
     
    18:34
    Repo hľadal prihrávkou pred bránu Kangasniemiho, no puk šiel asi meter pred hokejkou spoluhráča.
     
    17:49
    Vili Sopanen vykorčuľoval po pravom krídle, kde ho nechránil žiaden hráč. Dostal prihrávku, vnikol do pásma a z pravého kruhu tvrdo vypálil. Hamerlík vykorčuľoval, zmenšil strelecký uhol a strelu bez problémov zachytil.
     
    17:25
    V početnej výhode budú aj hráči Lahti. Za hákovanie si dve minúty odsedí David Cienciala.
     
    17:00
    Pelicans sa po dlhšom čase ocitli pred Hamerlíkom, keď sa snažili zužitkovať prečíslenie. Puistola však už nedokázal prihrať na opačnej strane korčuľujúcemu Alannemu.
     
    15:23
    Polanský pekne prenechal Ružičkovi puk v strednom pásme. Ružička následne vnikol do tretiny a dostal sa s pukom do rohu klziska. Odtiaľ však dokázal na pravom kruhu nájsť voľného Draveckého, ktorý následne pálil, ale len do Juvonenovho betónu.
     
    15:03
    Krepssovi sa podarilo nájsť Špirka v predbránkovom priestore. Jeho strela však už následne bola blokovaná a skončila na ochrannej sieti.
     
    14:17
    Hráči Třinca teraz dvakrát výborne zakombinovali v útočnom pásme. Najprv Petružálek servíroval pred bránku Kaneovi a následne sa v príležitosti ocitol aj Sýkora, ktorý strieľal z medzikružia. Lahti na čele s Juvonen dokázalo odolať.
     
    13:52
    Fínsky gólman sa následne činil aj po strele Lukáša Galvasa od modrej čiary. Tvrdý projektil schoval bez problémov vo svojej lapačke.
     
    13:34
    Slovenský reprezentant Vladimír Dravecký si spracoval puk na pravom kruhu, mierne sa priblížil a cez dvoch hráčov strieľal na bránku. Jeho úmysel nebol zlý, ale Juvonen vytiahol dobrý zákrok.
     
    12:52
    Třinec bude mať do tretice presilovú hru. Marko Pöyhönen dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    12:42
    Kreps sa snažil prihrávkou pred bránku nájsť Kaniu, no jeho spoluhráč si už puk nedokázal spracovať.
     
    11:58
    Sopanen síce obkorčuľoval celé útočné pásmo, no nejakú konštruktívnu prihrávku pre svojich spoluhráčov nevymyslel.
     
    11:00
    Třinec dal gól!
    Oceliari využívajú presilovú hru! Typická a najjednoduchšia presilovková akcia. Sýkora vypálil od modrej čiary na bránku. Strelu pred Juvonenom šikovne tečoval CORY KANE!
    Asistencia: Ján Sýkora.
     
    10:40
    Galvas nabil po modrej čiare svojmu kolegovi z obrany Davidovi Nosekovi, ktorý tvrdo príklepom vypálil. Juvonen puk s istotou postrážil vo výstroji.
     
    09:49
    Pelicans sa budú po druhýkrát v zápase brániť s nižším počtom hráčov. Juha-Pekka Pietilä dostáva trest za hákovanie.
     
    09:13
    Vartiainen sa snažil z ľavého kruhu adresovať prihrávku pred bránku Joonasovi Alannemu, ktorý si tam nakorčuľoval, ale bekhendom už nedokázal skrotiť puk.
     
    08:49
    Petružálkovi nevyšlo nahodenie puku. Trafil na striedačke stojaceho protihráča Maneliusa a hra bola prerušená.
     
    08:17
    Cory Kane potiahol puk cez stredné pásmo a snažil sa Juvonena prekvapiť nenápadnou strelou cez protihráča. Gólman pelikánov však bol pozorný.
     
    07:08
    Dravecký posunul puk na pravé krídlo Davidovi Nosekovi, ktorý už nahadzoval priamo na Juvonena. Rozhodcovia však zároveň odpískali ofsajd.
     
    06:21
    Vartiainen získal puk v súboji s Petružálkom a následne sa dostal do útočného pásma. Z medzikružia strieľal cez Hrabala, no ten mu strelu stečoval mimo brány.
     
    05:53
    Josef Hrabal tvrdo vypálil z osi ihriska na modrej čiare. Jeho delovka však nesmerovala do priestoru brány. Třinec ostáva naďalej v pásme.
     
    04:34
    Ružička sa snažil vystreliť z hranice ľavého kruhu. Jeho zakončenie však putovalo iba do výstroje Siikonena, ktorý následne oslobodil svoj tím.
     
    04:13
    Třinec bude hrať v početnej prevahe. Henri Heino dostáva dvojminútový trest za držanie.
     
    04:07
    Na vedúci zásah sa snažil čo najrýchlejšie priniesť odpoveď Nosek, ale jeho delovku od modrej čiary gólman Janne Juvonen bezpečne zastavil vo výstroji.
     
    03:49
    Pelicans Lahti dáva gól!
    Pelikáni z Lahti sa dostávajú do vedenia v tomto finálovom súboji. MARKO POYHONEN sa dostal k strele spomedzi kruhov a spoza hráča prekvapil Hamerlíka prudkou strelou!
    Asistencia: Sebastian Repo.
     
    03:33
    Český Třinec sa opäť dostal do príležitosti. Do útoku sa dostal Martin Adamský, ktorý to so svojou individuálnou akciu príliš nekomplikoval a z ľavého kruhu poslal priamu strelu na Juvonena. Fínsky gólman si svätyňu postrážil.
     
    02:37
    Do prvej nebezpečnej príležitosti zápasu sa dostal Rostislav Marosz, ktorý sa ako pravák bekhendom natlačil po ľavom krídle a zakončil. Juvonen dokázal strelu vyraziť.
     
    02:24
    Lahti získalo puk v strednom pásme a pelikáni si ho pre istotu vzali za brankára Juvonena.
     
    01:22
    Blood šikovnou krížnou prihrávkou z rohu klziska našiel na modrej čiare Nica Maneliusa, ktorý švihom nahodil na brankára. Gólman Hamerlík použil svoj betón.
     
    00:49
    Po neúspešnej akcii fínskeho Lahti sa k puku dostali Oceliari z Třinca, ktorí sa snažia spoza Hamerlíka rozvinúť útočnú akciu.
     
    00:12
    Vhadzovanie síce získalo Lahti, ale do prvého útoku sa dostal Třinec. Cory Kane preveril Juvonena strelou z pravého kruhu. Brankár Pelicans vyrazil puk pred seba.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Štátne hymna Česka a Fínska odzneli, všetko je pripravené na začiatok stretnutia.
     
    Ako prvý nastupujú na ľadovú plochu hráči Třinca v červených dresoch. Lahti odohrajú posledné stretnutie turnaja v typických belasých dresoch.
     
    Úvodné zostavy:

    Pelicans Lahti: Juvonen (Voutilainen) – Pietilä, Manelius, Leimu, Blood, Puistola, Lassen, Pöyhönen, Rukajärvi, Hovinen – Kangasniemi, Sopanen, Rekonen, Toivola, Tyrväinen, Björninen, Alanne, Siikonen, Koivisto, Erkinjuntti, Fomin, Vartianen, Heino, Kivelä, Repo

    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Jank, Hrabal, Linhart, Roth, Roman, Nosek, Kania, Galvas – Adamský, C. Kane, J. Sýkora – Kovařčík, Špirko, Petružálek – Ružička, Polanský, Dravecký – Marosz, Kreps, Cienciala

    Rozhodca: Snášel – Bednár, Šoltés.
    Hráči počas rozkorčuľovania
    text
     
    Keďže aj Lahti aj Třinec vyhrali oba zápasy, vzájomný zápas týchto dvoch tímov rozhodne o celkovom víťazovi Tatranského pohára. Určite to bude zaujímavý zápas a ak ho nemôžete sledovať priamo na štadióne, zapnite si náš on-line prenos. Pekný športový zážitok!
     
    Rekapitulácia druhého hracieho dňa

    Poprad – Lahti 2:6
    Vo včerajšom zápase na popradskom zimnom štadióne Poprad odohral ťažké stretnutie s fínskym Pelicans Lahti. Pelikáni začali úspešne a po prvej tretine už viedli 0:3. V prostrednej časti hry však Popradčania zvýšili obrátky a dokázali znížiť na 2:3, čím jednoznačne potešili domáce obecenstvo. V tretej dvadsaťminútovke však boli pelikáni lepší a nenechali si siahnuť na trojbodový zisk. Svoju výhru poistili ďalšími tromi gólmi a zvíťazili 2:6.

    Örebro – Třinec 0:2
    V paralelnom zápase, ktorý sa odohrával v Spišskej Novej Vsi si bratia Hudáčkovci zaspomínali na svoje mládežnícke časy, kedy brázdili ľady práve na tomto štadióne v známom spišskom meste. S Třincom odohralo Örebro vyrovnanú partiu, no českému súperovi podľahlo 0:2.
     
    Prajem vám príjemné hokejové popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z predposledného zápasu Tatranského pohára medzi Pelicans Lahti a HC Oceláři Třinec. Stretnutie sa začína o 16:00.

    Pelicans Lahti
    Pelicans patria medzi tradičných účastníkov fínskej SM Liigy, pôsobia v nej nepretržite už 18. sezónu. Najväčší úspech dosiahlo Lahti v sezóne 2011/12, keď sa po druhom mieste v základnej časti neskôr stalo vicemajstrami. V minulej sezóne skončili „pelikáni“ po základnej časti na deviatom mieste a neskôr vypadli v štvrťfinále play-off. Pelicans štartujú na turnaji zápasom s Örebrom, následne ich čaká duel s domácim HK Poprad a posledné stretnutie odohrajú s českým Třincom.

    HC Oceláři Třinec
    Účastník českej extraligy patrí k stáliciam tejto najvyššej súťaže našich západných susedov. Pôsobí v nej nepretržite od sezóny 1995/1996. Najväčší úspech dosiahol klub v sezóne 2010/11, keď sa mu podarilo získať zatiaľ jediný majstrovský titul. V minulej sezóne sa Oceliarom veľmi nedarilo. V 10. mieste v základnej časti sa im nepodarilo dostať cez brány štvrťfinále. V klube momentálne pôsobí šesť Slovákov: Rastislav Špirko, Lukáš Kozák, Michal Roman, Vladimír Dravecký, Miloš Roman Ján Sýkora, V. Na skúške je aj Štefan Ružička.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Žiadny z nich však nemá takú hlbokú históriu ako Tatranský pohár. Ten je totižto tento rok už 69. v poradí...

    Všetko mohlo byť inak a dnešný hokejový turnaj o Tatranský pohár mohol byť starší, keby boli Košičania vytrvalí v organizovaní svojich týždňov a viac spolupracovali s organizátormi z Tatier. V histórii však "keby" neplatí. Košické týždne postupne stratili na rovnovážnosti, prevalcovali ich podujatia organizované domácimi klubmi, či už to bol na lyžovanie orientovaný Karpatenverein alebo ŠKVT.
    Rok 1929 bol rokom, ktorý potvrdil vo Vysokých Tatrách definitívu kanadskému hokeju. Najprv sa uskutočnil hokejový turnaj o Pohár Palace sanatória Dr. Szontagha v dňoch 29. decembra 1929 až 1. januára 1930. Všeobecne sa tento turnaj považuje za 1. ročník dnešného Tatranského pohára. Podnet k usporiadaniu turnaja je jasný už z názvu, hľadajme teda za ním predovšetkým osobu novinára Ferdinanda Mareka z Bratislavy, Dr. Jána Kubíka, riaditeľa Palace sanatoria dr. Szontagha a predsedu Športového klubu Vysoké Tatry (ŠKVT), ale napr. aj funkcionárov Skiklubu Bratislava. Turnaj bol pre slovenský hokej mimoriadne významný. Po prvý raz sa na súťažnom podujatí stretli tri slovenské mužstvá, pričom pôvodne mali byť štyri, ale Košičania sa na poslednú chvíľu odhlásili. Víťazom turnaja sa stala ŠK Slavia Praha, ktorá je mimochodom jedným z tohtoročných účastníkov.

    Posledných päť víťazov
    64. ročník, 2011, medzinárodný, Kölner Haie (Nemecko)
    65. ročník, 2012, národný, HK Poprad (Slovensko)
    66. ročník, 2013, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    67. ročník, 2014, medzinárodný, HK Poprad (Slovensko)
    68. ročník, 2015, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)

    Trofej pre víťaza Tatranského pohára
    text

    Kto sa môže stať držiteľom trofeje tento rok?
    Jeden zo štvorice:
    HK Poprad (Slovensko)
    Örebro HK (Švédsko)
    Pelicans Lahti (Fínsko)
    HC Oceláři Třinec (Česko)

    Už podľa obsadenia bude Tatranský pohár vo svojom 69. vydaní skvelým hokejovým turnajom. Na turnaji pod Tatrami sme dlho nezaregistrovali tímy, ktoré vystupujú v kvalitných európskych ligách, či už ide o švédsku, fínsku alebo českú najvyššiu súťaž. Tohtoročný turnaj sa odohrá 25. až 27. augusta. Piatkové stretnutie Örebro HK – HC Oceláři Třinec sa odohrá v Spišskej Novej Vsi.

    Kompletný rozpis
    Štvrtok, 25. augusta
    16.00 Örebro HK – Pelicans Lahti
    19.00 HK Poprad – HC Oceláři Třinec
    Piatok 26. augusta
    18.00 HK Poprad – Pelicans Lahti
    18.00 Örebro HK – HC Oceláři Třinec (Spišská Nová Ves)
    Sobota, 27. augusta
    16.00 Pelicans Lahti – HC Oceláři Třinec
    19.00 HK Poprad – Örebro HK

    K sledovaniu prenosov zo zápasov Tatranského pohára 2016 ste srdečne pozvaní. Vychutnajte si s nami tento druhý najstarší turnaj v Európe a taktiež najstarší turnaj na Slovensku vôbec. Tento ročník je vzhľadom na svoje kvalitné obsadenie špecifický. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý vám bude z popradského zimného štadióna prinášať priame prenosy. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 4. Pöyhönen (Repo), 25. Hovinen (Sopanen, Blood), 41. Blood – 11. C. Kane (J. Sýkora), 54. Petružálek (Hrabal)


    Pelicans Lahti: Juvonen (Voutilainen) – Pietilä, Manelius, Leimu, Blood, Puistola, Lassen, Pöyhönen, Rukajärvi, Hovinen – Kangasniemi, Sopanen, Rekonen, Toivola, Tyrväinen, Björninen, Alanne, Siikonen, Koivisto, Erkinjuntti, Fomin, Vartianen, Heino, Kivelä, Repo
    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Jank, Hrabal, Linhart, Roth, Roman, Nosek, Kania, Galvas – Adamský, C. Kane, J. Sýkora – Kovařčík, Špirko, Petružálek – Ružička, Polanský, Dravecký – Marosz, Kreps, Cienciala

    Rozhodca: Snášel – Bednár, Šoltés