Fínsko – Švédsko 1:0 (kon.) | Česko – Rusko 2:4 (kon.)
koniec
Česko
2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Rusko
cz Sobota 27.08.2016, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Trenéři obou reprezentací byli s výkony svých svěřenců spokojeni. Jak Valerij Bragin, tak Jakub Petr si pochvalovali zejména taktickou stránku hry. Oba poznamenali, že hráči po většinu zápasu plnili to, co jim naordinovali před utkáním. Uvidíme na hodonínském ledě takticky svázanou bitvu nebo divokou přestřelku? Sledujte dnešní utkání, začínáme v 18:00!
     
    Česká reprezentace, podobně jako ta ruská, měla včerejší utkání proti Finsku také pod kontrolou a ani jednou v průběhu zápasu neprohrávala. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí, v 17. minutě se střelou do šibenice prosadil Jiří Karafiát. Jenže finský výběr dokázal po přestávce kontrovat bleskovým únikem, který zakončil centr první formace Aapeli Räsänen. Poté čeští mladíci, hnáni výborným hodonínským publikem, začali hrát agresivně a s obrovským nasazením. Výsledek se dostavil záhy, Češi si vypracovali tříbrankový náskok, který po šedesáti minutách hry znamenal výhru 4:2.
     
    Hráči Sborné si ve svém úvodním představení na turnaji počínali velice sebevědomě a o vítězství proti Švédsku prakticky rozhodli již na počátku hry. Po necelých čtyřech minutách ruský výběr vedl již 2:0, a když těsně před první přestávkou skóroval Danila Kvartalnov, bylo prakticky rozhodnuto. Švédové nedokázali stáhnout tříbrankové manko do konce základní hrací doby, tři body do tabulky si tak připsalo ruské mužstvo.
     
    Přeji hezký podvečer z hodonínského Zimního stadionu Václava Nedomanského, na pořadu dne je večerní duel mezi Českou republikou a Ruskem! Jedná se o utkání dvou týmů, které dokázaly svá úvodní střetnutí na turnaji vyhrát. Oba celky to zvládly dokonce za tři body.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Růžička, Vladař – Hrdinka, Adámek, Kalina, Weinhold, Hronek, Krenželok – Vracovský, Pavlík, Kurovský, Lakatoš, Dvořák, Kodýtek, Karafiát, Koblížek, Suchý, Anděl, Dufek

    Rusko: Suchačjov, Samsonov – Kudako, Sidorov, Čmychov, Fazylzjanov, Zajcev, Voronkov, Rykov, Arťom Volkov – Kaprizov, Arťomov, Kvartalnov, Polunin, Kostin, Alexandr Volkov, Li, Rubcov, Čebykin, Vorobjev, Kudrjavcev

    Rozhodčí: Hradil, Hribik – Gebauer, Lederer.
     
    Hráči se již seřadili na modrých čárách, aby si vyslechli hymny obou zemí. Poté budou následovat pouze pokřiky u vlastních branek a utkání může začít! Bojovat se bude o to, který z týmů zůstane neporažen, tudíž bude mít i nejlepší pozici před posledním hracím dnem turnaje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Alexandr Polunin se snažil s Kapriziovem proniknuout do útočného pásma, jenže zadovka se mu nepovedla a hra se přesouvá zpět na ruskou polovinu,
     
    01:10
    Nikolaj Čebykin zpoza branky našel Kostina, který trestuhodně promáchnul zcela osamocený před českým brankovištěm!
     
    02:19
    Rozehrávka Lukáše Doudery nenašla nikoho ze spoluhráčů, a tak se píská zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Janem Růžičkou.
     
    02:53
    Pavel Kudrjavcev ukázal, že Sborná má skvěle zvládnutou rotaci v rohu kluziště. Okamžitě po převzetí kotouče poslal do šance Rubcova, kterého ovšem zpacifikovala pozorná česká obrana.
     
    03:12
    Vyloučení v týmu Česko (Filip Hronek – 2 min., hákování).
     
    04:06
    Kaprizov se dostal hned dvakrát v krátkém časovém sledu do gólové šance! Nejprve hbitě vyjel zpoza branky a zkoušel zasouvat puk za tyčku, krátce nato tečoval ránu Rykova od modré čáry!
     
    05:09
    Rusové hrají přesilovou hru báječně, od Hronkova trestu se Češi dostali k puku až nyní. Suchý vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    05:12
    Výborně, naši hokejisté přestáli oslabení bez úhony, Hronkovi vypršela dvouminutová penalizace.
     
    06:35
    Pavel Kudrjavcev převzal puk na modré čáře, prohnal se kolem Hrdinky a nebezpečně vypálil! Růžička vyráží levým ramenem do bezpečí.
     
    06:40
    Vyloučení v týmu Rusko (Klim Kostin – 2 min., faul kolenem).
     
    06:57
    Vyloučení v týmu Rusko (Kamil Fazylzjanov – 2 min., hrubost).
     
    06:57
    České hráče čeká minutu a tři čtvrtě dlouhá přesilovka pět na tři! To je obrovská příležitost ke skórování.
     
    07:38
    První velká příležitost domácí reprezentace! Lakatoš poslal střílenou přihrávku do předbrankového prostoru, na niž si sjel Kodýtek, ale v rychlosti nedokázal ideálně usměrnit puk za záda Suchačjova!
     
    08:20
    Krenželok se opřel do puku od modré čáry, s jeho projektilem měl Suchačjov plné ruce i nohy práce!
     
    08:20
    Vyloučení v týmu Česko (Radek Koblížek – 2 min., hrubost).
     
    08:40
    Oba celky budou hrát krátce ve stejném počtu, pak začne minutu a dvacet sekund dlouhá klasická přesilovka Sborné.
     
    09:15
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Li – 2 min., vysoká hůl).
     
    09:39
    Vyloučení v týmu Rusko (Arťom Čmychov – 2 min., vysoká hůl).
     
    10:02
    České mužstvo hraje přesilovku čtyři na tři, jenže Kudako krátce po buly vyhazuje až za Růžičkovu bránu. Za malou chvíli začíná dvojnásobná přesilovka, která bude trvat 55 sekund.
     
    10:55
    Hronek napálil kotouč od modré čáry, jenže bez přípravy vůbec netrefil bránu a navíc vyhnal své mužstvo z pásma.
     
    11:39
    Lakatoš pálil z vrcholku pravého kruhu, po něm zkoušel dorážet ještě Kodýtek, ale i on si vylámal zuby na brankářském umění Vladislava Suchačjova. Ruští hokejisté jsou kompletní. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    12:27
    Polunin to zkoušel z otočky od levého hrazení, brankář Růžička celkem s nečekanými problémy likviduje a přerušuje hru.
     
    13:55
    Kurovský zbytečně předržoval kotouč v dobré střelecké příležitosti, však jej také hned ztratil a dopředu mohou Rusové.
     
    14:45
    Weinhold chtěl poslat Procházku do průniku kolem levého mantinelu, ten ovšem ztroskotal na pozorném Arťomovovi.
     
    15:08
    Krenželok se úplně nerozuměl s Pavlíkem, z nepřesné kombinace plyne postavení mimo hru a vhazování ve středním pásmu.
     
    15:39
    Lakatoš málem překvapil Suchačjova, který zcela nepochopitelně pozdě zareagoval svými betony!
     
    16:03
    Jenže následně všechno napravil! Suchý dostal krásnou přihrávku skrz celé pásmo, pálil rychle a bez přípravy, jenže Suchačjov se stihl přesunout a předvedl neuvěřitelný semafor lapačkou!
     
    17:28
    Čeští hokejisté ustáli útočný tlak ruských hokejistů a mohou rozehrát útočnou akci, za vlastní brankou se o to pokouší Ďurač.
     
    18:02
    Nikita Li se dostal za českou obrannou řadu a šel sám do úniku na Růžičku! Český gólman nehnul ani brvou a vystál ruského útočníka, který do něj stačil pouze napálit puk.
     
    19:18
    Hronek to ze zoufalství zkusil na Suchačjova z mínusového úhlu, tímto pokusem se ruský strážce svatyně zaskočit nenechal a ještě stihl i rozehrát.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je konec úvodní části hry, po dvaceti minutách svítí na světelné tabuli nerozhodné skóre 0:0. Šance byly k vidění na obou stranách, oba brankáři se ale činili a vynikajícími zákroky podpořili defenzivní práci svých celků. České mladíky v konečném účtování mohou mrzet dvě nevyužité, dvojnásobné přesilovky. Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Dufek se snažil prosadit přes obránce Rykova, nakonec pouze nastřelil Rusa do chráničů. Na druhou stranu kluziště míří hráči Sborné.
     
    21:36
    Arťomu Volkovovi se nepodařilo najít hůl Liho dlouhým pasem podél mantinelu, rozhodčí pískají zakázané uvolnění.
     
    22:14
    Arťomov dokázal proskočit mezi dvěma obránci v zajímavém průniku, jenže mu kotouč sklouznul z hole až do rohu kluziště.
     
    22:38
    Vyloučení v týmu Česko (Radek Koblížek – 2 min., hrubost).
     
    23:10
    Na Arťomova po zdařilé kombinace zívala úplně prázdná brána, jenže ruskému útočníkovi zmařil jasný gól skvělým zákrokem Růžička!
     
    24:24
    Hronek to vyřešil perfektně, pod tlakem se dokázal uvolnit ze spárů Vorobjova a v pádu odpálil kotouč přes všechny čáry.
     
    24:38
    Koblížek se vrací zpět na led, čeští borci hrají opět v plném počtu.
     
    25:24
    Domácí hokejisté byli při přechodu modré čáry příliš netrpěliví, píská se postavení mimo hru.
     
    26:24
    Hronek sice po nepovedené střele propadnul na modré čáře, naštěstí se stihl včas vrátit a zamezit rychlému ruskému brejku.
     
    27:42
    Lakatoš pod tlakem nezazmatkoval, pokryl si kotouč tělem na vlastní modré čáře a uklidnil hru přihrávkou dozadu. Obě mužstva střídají.
     
    28:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Čeští hokejisté ujeli do přečíslení tři na dva, Krenželok akci zakončil střelbou na vyrážečku. Podle okřídleného rčení "Nedáš, dostaneš" se Russové dočkali úvodní branky utkání. Voronkov oslovil KLIMA KOSTINA, který i strochou štěstí dokázal propasírovat puk za Růžičkova záda. Asistence: Jegor Voronkov.
    28:31 Klim KOSTIN - 0:1
     
    29:45
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikolaj Čebykin – 2 min., hákování).
     
    30:13
    Před Krenželokem se na modré čáře otevřela dálnice k ruské bráně, a tak popojel s kotoučem a prudce vystřelil. Jeho ránu přizvedl Pavlík, ale pouze do ochranné sítě. Rozhodčí vykazují Česko do středního pásma.
     
    31:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádhera, česká reprezentace si dokázala vytvořit drtivý tlak, který korunuje vyrovnávací brankou! Pavlík z rohu kotouče vybídl ke skórování PETRA KALINU, který se vůbec neukvapil. Mezi kruhy zvedl hlavu, zamířil a švihem přesně trefil pátý růžek Suchačjovovy klece – mezírku mezi betony. Asistence: Radovan Pavlík, Filip Suchý.
    31:06 KALINA - 1:1
     
    32:47
    Lakatošova formace pokračuje v útočném snažení svých kolegů, žádná střelecká možnost se jim ale zatím neotevřela.
     
    33:47
    Na druhé straně operuje první ruská lajna v čele se šikovným Kaprizovem, která motá české mladíky v rohu kluziště, ovšem zatím také bez střeleckého projevu.
     
    34:34
    Vyloučení v týmu Rusko (Klim Kostin – 2 min., podražení).
     
    35:10
    Obrovskou hrubku české obrany mohl využít Alexandr Volkov, který ukořistil kotouč za bránou a jen tak tak že jej nezasunul z otočky za brankovou čáru.
     
    36:13
    Vyloučení v týmu Česko (Ivan Ďurač – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:34
    Sborná je kompletní, začíná jí zhruba minutu a půl dlouhá přesilovka pět na čtyři.
     
    37:12
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové si berou ztracené vedení zpět. Jegor Rykov odbruslil s kotoučem na osu hřiště a napřáhl ke střele. Čeští obránci bohužel dali KIRILLU KAPRIZOVOVI dostatek prostoru na to, aby z dorážky uklidil puk do sítě. Sborná tak podobně jako Češi využívá přesilovou hru. Asistence: Jegor Rykov.
    37:12 Kirill KAPRIZOV - 1:2
     
    38:47
    Ruský nápor nepřestává, naopak se ještě stupňuje! Arťomov se po obrovském závaru snažil natlačit do brankoviště a procpat volně ležící kotouč za brankovou čáru, české obrana v čele s brankářem Růžičkou však všemi možnými způsoby zamezila puku v cestě do brány.
     
    39:32
    Rubcov si agresivně nabruslil do střelecké pozice od pravého hrazení a zkoušel to na vzdálenější tyč, Růžička ale nemusel zasahovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po brankově nezáživné první třetině se nám hokejisté obou celků rozstříleli! Bohužel pro českou lavičku, o gól více vstřelili Rusové. Gólový účet zápasu otevřel Klim Kostin, poté oba výběry využili přesilovku. Nejprve pálil ostrými Petr Kalina, jenže necelé tři minuty před koncem druhéhé dějství se prosadil kanonýr ruské reprezentace Kirill Kaprizov. Další třetina začne přibližně v 19:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Suchý chtěl zavézt puk do pásma, nakonec mu pod hrozbou ztráty kotouče nezbývalo než jej nahodit do pásma.
     
    41:29
    Koblížek se dostal k zakončení na levém kruhu, jeho pokus ale byl zblkovaný jedním z ruských obránců na hranici brankoviště.
     
    42:41
    Kurovský se probíjel po mantinelu do útočného pásma, ale neeúspěšně, kotouč mají na holi Rusové, jmenovitě Kostin.
     
    43:28
    Vracovský šikovně přihrával do druhé vlny na Procházku z otočky, tomu bohužel poskočil puk na holi, a tak nemohl v nadějné palebné pozici zakončit.
     
    44:33
    Weinhold velice tvrdě dohrál Arťomova u mantinelu, možná až za hranicí pravidel, rozhodčí ovšem nechávají hru dále plynout.
     
    45:24
    Obránce Kudako musí počkat, až mu spoluhráči z formace vystřídají, takže se schoval za branku, odkud rozjede novou útočnou akci.
     
    46:44
    Kaprizov kouzlí se spoluhráči v rohu kluziště, brzy jej čeští zadáci odzbrojili, a tak Krenželok může vyvézt puk na opačnou polovinu hřiště.
     
    48:24
    Hra se již pomalu pět minut plynule přelévá z jedné strany kluziště na druhou bez žádného střeleckého pokusu.
     
    49:28
    Suchý se pokusil přenést hru v útočném pásmu na levou stranu, jeho dobře myšlenou přihrávku ale zastavil Rubcov, který dobře četl hru.
     
    49:42
    Kudrjavcev okamžitě po buly v útočném pásmu zamířil bekhendem na branku, Růžička byl pozorný a schoval puk do lapačky.
     
    50:26
    Rusové nyní byli pod tlakem a vyhazují na zakázané uvolnění. Weinhold musel ale hodně zabrat dozadu, aby stihl vyhrát bruslařský souboj s Kudrjavcevem. Ten je na ledě opravdu hodně dlouho.
     
    51:34
    Zajcev ukázkovým bodyčkem zastavil Vracovský, který se jej snažil obhodit o mantinel, jenže na ruského beka nevyzrál.
     
    52:47
    Čeští hokejisté bojují, snaží se, ale na dobře bránící ruské mužstvo to zatím nestačí. Domácí borci buď ztroskotají na přechodu středního pásma nebo na výborně chytajícím Suchačjovovi. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    53:06
    Hronkova bomba od modré čáry byla nadvakrát tečovaná, bohužel pro Česko se o centimetry nevešla mezi tři tyče!
     
    54:20
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tohle je velice hořká pilulka, kterou musí česká reprezentace zkousnout. DANILA KVARTALNOV se po krásné individuální akci dokázal prosadit z pravého kruhu, celou gólovou akci pak oslavil hrdým bušením do hrudi. Tohle musí české mladíky mrzet, zvlášť když přihlédneme k tomu, že se v posledních momentech utkání dostávali do solidního tlaku. Asistence: Vadim Kudako.
    54:20 Danil KVARTALNOV - 1:3
     
    55:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, utkání ještě nekončí! S výstavní odpovědí přispěchal DOMINIK LAKATOŠ! Český snajpr převzal kotouč od Pavlíka při přechodu do útočného pásma a pak přes bránícího soupeře dokázal napálit kotouč do šibenice ruské brány! Asistence: Radovan Pavlík.
    55:30 Dominik LAKATOŠ - 2:3
     
    55:56
    Česká reprezentace se sama brzdí, po nepovedené rozehrávce bude následovat vhazování ve vlastním obranném pásmu – zakázané uvolnění.
     
    56:44
    Čeští hokejisté museli ustát tlak Kaprizovovy řady, která domácí hráče řádně povodila v pásmu. Následně se naši mladíci osvobodili pouze za cenu dalšího icingu.
     
    57:53
    Český výběr se konečně dokázal usadit v útočném pásmu, jenže jejich soupeři zašlápli puk v rohu kluziště. Vzápětí si trenér Jakub Petr vybírá oddechový čas pro své svěřence.
     
    57:53
    Česká lavička se odhodlala k odvolání brankáře Růžičky a zkouší power-play!
     
    58:00
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jenže Češi prohráli vhazování, po němž KIRILL KAPRIZOV dokázal z hloubi vlastního obranného pásma trefit přes celou délku kluziště opuštěnou českou klec. Bez asistence.
     
    58:57
    Rusové se i nadále tlačí do útočného pásma, chtějí vyhrát rozdílem více branek.
     
    59:09
    Tak teď se na hodonínském ledě dějí nevídané věci. Po souboji u mantinelu zůstal ležet Michail Sidorov, kterého okamžitě dojel pomstít Kaprizov. Vznikla z toho hromadná strkanice, z níž se odtrhla dvojice Doudera – Voronkov. V této šarvátce zvítězil ruský hráč, rozhodčí se nyní radí v půlkruhu o tom, jaké udělí tresty.
     
    59:09
    Vyloučení v týmu Česko (Lukáš Doudera – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Dufek – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Rusko (Jegor Voronkov – 2 min., hrubost).
     
    Konec zápasu.
     
    Základní hrací doba vypršela, utkání končí. Česká reprezentace do dvaceti let předvedla bojovný a zarputilý výkon, dnes to na rozdíl od jraního turnaje na výborné Rusy nestačilo. Za malý moment se budou vyhlašovat nejlepší hráči z obou mužstev, ceny bude předávat Otakar Černý, manažer české dvacítky, spolu s Janou Gajošovou, předsedkyní klubu SHK Hodonín.
     
    Za českou reprezentaci byl vybrán střelec druhé české branky Dominik Lakatoš, za tu ruskou pak Kirill Kaprizov, kterého dnes byl opravdu plný led.
     
    To je ode mě vše, přeji vám krásný zbytek sobotního večera a nezapomeňte i zítra sledovat další průběh Turnaje čtyř v Hodoníně. Dobrou noc! (20:17:10)

    Tomáš Chramosta

    Góly a asistencie: 32. Kalina (Pavlík, Suchý), 56. Lakatoš (Pavlík) – 29. Kostin (Voronkov), 38. Kaprizov (Rykov), 55. Kvartalnov (Kudako), 58. Kaprizov


    Česko: Růžička (Vladař) – Hrdinka, Adámek, Kalina, Weinhold, Hronek (C), Krenželok – Vracovský, Pavlík, Kurovský, Lakatoš (A), Dvořák, Kodýtek, Karafiát, Koblížek (A), Suchý, Anděl, Dufek.
    Trenér: Jakub Petr.

    Rusko: Suchačjov (Samsonov) – Kudako, Sidorov, Čmychov, Fazylzjanov, Zajcev, Voronkov, Rykov (C), Arťom Volkov – Kaprizov (A), Arťomov, Kvartalnov (A), Polunin, Kostin, Alexandr Volkov, Li, Rubcov, Čebykin, Vorobjev, Kudrjavcev.
    Trenér: Valerij Brjagin.

    Rozhodca: Hradil, Hribik – Gebauer, Lederer