Fínsko – Švédsko 1:0 (kon.) | Česko – Rusko 2:4 (kon.)
koniec
Fínsko
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Švédsko
cz Sobota 27.08.2016, 14:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Oddechový čas pro Švédsko.
     
    59:56
    Na závěr ještě jedno vyloučení. Dvouminutový trest obdržel Veeti Vainio (FIN) za vystřelení puku mimo hřiště.
     
    59:00
    Mamenlind startuje z brány, Švédové hrají v šesti!
    58:51 LUOTO - 1:0
     
    58:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A máme tady první branku utkání! JOONA LUOTO to udělal velice šikovně, vyjel zpoza brány a nikým nekrytý si počkal, až švédský brankář odekryje místo, kam by mohl puk poslat. Finský střelec se nemýlil a zavěsil přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Jouka Juhola.
     
    54:59
    Hokejisté se třemi korunkami na hrudi se dopustili během vlastní přesilovky nedovoleného zákroku. Konkrétně Johan Lindholm (SWE) seknul soupeře přes hůl. Chvíli se bude hrát 4 na 4.
     
    53:12
    Dobrým pohybem si Švédové řekli o další přesilovku. Jesper Bratt projel napříč celým útočným pásmem, dokud jej nezastavil hákem Juha Jääskä.
     
    50:20
    Ve třetí třetině se s trestnými minutami roztrhl pytel. Dalším vyloučeným je Joona Luoto (FIN), který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    48:27
    Na obou stranách byli vyloučeni hráči za sekání. Ze švédských řad je to Marcus Davidsson, z finské střídačky si odpyká trest Aapeli Räsänen.
     
    47:22
    Finové si tlakem v útočné třetiny vynutili faul. Na trestnou lavici usedá Albin Storm (SWE) na dvě minuty za podražení.
     
    42:40
    Vidgren se pokoušel vydolovat puk, který byl v moci švédského brankáře. To se nelíbilo Brattovi, který si to přijel s Finem vyřídit. Oba již usedají na trestnou lavici za hrubost.
    34:07
     
    34:07
    K Eliasovi Petterssonovi se odrazil puk do pravého kruhu takovým způsobem, če měl čas vystřelit, než k němu přistoupil obránce. Švéd ale při pokusu o střelu zlomil hokejku!
     
    32:08
    Ilömaki riskantně nahrával ve vlastní třetině a švédové už věděli, kam s pukem. Přišla rychlá střela Dahlströma, následně dorážka Lindströma, brankář Kaarlehto ovšem předvedl pohotové zákroky a drží stále čisté konto!
     
    28:56
    Situace 2 na 1 na straně Švédska! Linus Lindström poslal puk Lukasovi Zetterbergovi, který z první vypálil! Kaarlehto však nemusel zasahovat, střela letěla mimo tři tyče.
     
    21:48
    Vyloučení v týmu Švédsko (Zetterberg – 2 min., hrubost).
    19:39
     
    19:39
    Teď také chyba ve švédksé rozehrávce. Räsänen obral Švédy o puk a ještě vylepšil pozici Parikkovi, ten těsně minul levou Mamenlindovu tyč!
     
    17:14
    Vainiovi střela od modré vůbec nesedla. Finský obránce trefil puk vrchní částí čepele a tak kotouč letěl ke švédské bráně padáčkem. Brankář Mamenlind měl zakrytý výhled a vůbec nevěděl, kam puk dopadne. Ten nakonec minul bránu.
     
    15:42
    Vyloučení v týmu Švédsko (Storm – 2 min., faul kolenem).
     
    05:02
    Švédové hned zahrozili! Elfström prudkou přihrávkou našel u opačné tyče Zetterberga, tomu puk nepříjemně skočil přímo před hokejkou a tak nezakončil podle svých představ.
     
    04:27
    Pettersson byl v dobré příležitosti faulován v předbrankovém prostoru Ottem Leskinenem (FIN). Švédové mají k dispozici přesilovou hru.

    Ivan Hochman

    Góly a asistencie: 59. Luoto (Juhola)


    Fínsko: Kaarlehto (Ruusu) – Heiskanen, Vainio, Parikka, Salo, Rautanen, Leskinen, Niemeläinen, Ilömaki – Koivula, Räsänen, Jääskä – Oksanen, Koppanen, Väyrynen – Vidgren, Heikkinen, Luoto – Juhola, Niemelä, Knuutinen

    Trénér:Jukka Rautakurpi

    Švédsko: Mamenlind (Werner) – Ersson, Cederholm, Nässén, Gunnarsson, Malmström, Berglund, Danielsson – Storm, Davidsson, Jonsson – Lindholm, Lindström, Dahlström – Bratt, Karlström, Olhaver – Elfström, Pettersson, Zetterberg – Wahlgren

    Trénér:Tomas Monten

    Rozhodca: Pešina, Pražák – Špůr, Zíka