Tottenham – Liverpool 1:1 (kon.) | Chelsea – Burnley 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Bournemouth 1:1 (kon.)
Everton – Stoke City 1:0 (kon.) | Leicester – Swansea 2:1 (kon.) | Southampton – Sunderland 1:1 (kon.)
Watford – Arsenal 1:3 (kon.) | Hull City – Manchester United 0:1 (kon.)
koniec
Watford FC
1:3 (0:3)
Arsenal FC
Sobota 27.08.2016, 16:00Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Jack Wilshere (Arsenal FC).
     
    83
    Žltú kartu dostáva Valon Behrami (Watford FC).
     
    82
    Ighalo veľmi dobre zapracoval na bránkovej čiare, s vypätím všetkých síl ju ešte stihol vrátiť do hry pre Pereyru, ktorý ju hruďou posunul Behramimu. Skúsený stredopoliar z hranice šestnástky pohotovo vystrelil, no bránu Petra Čecha tesne minul!
     
    77
    Nordin Amrabat už po odchode z ihriska dokráčal na lavičku, no rozhodca Kevin Friend sa za ním ešte vrátil a udelil mu žltú kartu.
     
    77
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Nordin Amrabat, prichádza Isaac Success.
     
    74
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Nacho Monreal, prichádza Kieran Gibbs.
     
    72
    Fanúšikovia Arsenalu si teraz poriadne vydýchli! Po rohovom kope sa totiž priamo pred bránou Čecha dostal k akrobatickému zakončeniu Ighalo, ktorého podarený pokus preletel len tesne ponad hosťujúce brvno!
     
    70
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain, prichádza Mohamed Elneny.
     
    70
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Jack Wilshere.
     
    68
    Na druhej strane nebezpečne zakončil Odion Ighalo, ktorý strelou spoza pokutového územia poriadne vyprášil rukavice Petra Čecha. Brankár Arsenalu predviedol veľmi dobrý a dôležitý zákrok!
     
    67
    Centrovanej lopty sa však zmocnil len hosťujúci Bellerín, ktorý vyšprintoval vpred, poradil si s protihráčom a ideálne načasovanou prihrávkou poslal do dobrej šance Oxlade-Chamberlaina. Ten pochodil rovnako ako pred chvíľou v podobnej pozícii Walcott – loptu poslal nad svätyňu Watfordu.
     
    61
    Na druhej strane ihriska pohrozil defenzíve Watfordu Theo Walcott, ktorý si prebral prihrávku na ofsajdovej hranici a následne chcel prekvapiť brankára Gomesa. Jeho oblúčik však preletel nielen Gomesa, ale aj jeho hornú tyč.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Troy Deeney (Watford FC).
    56. Roberto Pereyra (WAT) - 1:3
     
    56
    Tím Watford práve strelil gól! Domáci sa vracajú späť do zápasu! Po Janmaatovom centri a následnej strele z hranice pokutového územia vznikla v šestnástke Arsenalu poriadna skrumž, v ktorej sa najlepšie zorientoval ROBERTO PEREYRA. Letná posila Watfordu sa zmocnila lopty, prehodila si ju na ľavačku a rozvlnila sieť za Čechom!
     
    54
    Hector Bellerín predčil na útočnom výlete Kaboula najprv svojou rýchlosťou a v pokračovaní osobného súboja aj šikovnosťou, vďaka ktorej mohol poslať pred bránu Watfordu prudký center. Ten však nikto nezasiahol a lopta len preletela popred Gomesovu svätyňu.
     
    52
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Christian Kabasele, prichádza Daryl Janmaat.
     
    46
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Adlène Guedioura, prichádza Roberto Pereyra.
    45+1. Mesut Özil (ARS) - 0:3
     
    45+1
    Arsenal FC dal gól! Futbalisti Watfordu budú odchádzať do šatní s ešte horším pocitom, nedokázali totiž ubrániť záverečný útok Arsenalu, ktorý tak zvyšuje už na 3:0! Alexis Sánchez na ľavej strane sledoval pohyb MESUTA ÖZILA, ktorý si fantasticky nabehol z druhej vlny do šestnástky a presným zakončením zúžitkoval skvelý center Alexisa, ktorý svojmu nemeckému spoluhráčovi nasmeroval loptu priamo na hlavu! Defenzíva Watfordu v tomto prípade totálne zaspala.
    40. Alexis Sánchez (ARS) - 0:2
     
    40
    Arsenal FC dal gól! Veľmi pekná akcia Arsenalu priniesla druhý gól v sieti brankára Gomesa! Walcott predložil z pravej strany výborný prízemný center, na zadnej žrdi dokázal v páde loptu zasiahnuť ALEXIS SÁNCHEZ, od ktorého sa dostala až za bránkovú čiaru! Odkop stopéra Prödla prišiel o čosi neskôr, lopta bola celým objemom za bránkovou čiarou.
     
    35
    Alexis Sanchéz nasadil k prieniku, zakombinoval s Mesutom Özilom a z ľavej strany prenikol až do tesnej blízkosti domácej brány. Gólman Gomes proti krídelníkovi Arsenalu výborne vystúpil a zneškodnil jeho strelu z mierneho uhlu!
     
    25
    Veľká šanca sa zrodila na druhej strane. Nordin Amrabat vyšiel víťazne zo súboja na pravej strane, odcentroval do pokutového územia, kde Laurent Koscielny v snahe odkopnúť loptu do bezpečia vystrašil Petra Čecha, ktorý musel reflexívnym zákrokom zabrániť vlastnému gólu Arsenalu!
     
    24
    Alexis Sánchez na ľavej strane obišiel protihráča a potom krásnou kolmicou posunul do šestnástky Santiho Cazorlu, ktorý loptu strieľanou prihrávkou poslal na zadnú žrď, kde sa dostal k zakončeniu tiesnený Walcott. Ten však už nestačil zakončiť dostatočne razantne a Gomes tak stačil úspešne zasiahnuť!
     
    17
    Sebastian Prödl zostrelil The Walcotta, ktorý si predkopol loptu do behu. Domáci stopér síce ukazuje hlavnému arbitrovi, že ide o jeho prvý faul v zápase, no Kevin Friend aj napriek tomu siahol po kartovom treste.
    9. Santi Cazorla (ARS) - 0:1
     
    9
    Arsenal FC dal gól! Kanonieri otvárajú skóre! Loptu si na biely bod postavil skúsený španielsky stredopoliar SANTI CAZORLA, ktorý penaltu s veľkým prehľadom premenil.

    Michal Bakoš

    Góly: 56. Pereyra – 9. Cazorla, 40. Alexis Sánchez, 45+1. Özil

    Karty:   17. Prödl (WAT), 60. Deeney (WAT), 77. N. Amrabat (WAT), 83. Behrami (WAT) – 90+2. Wilshere (ARS)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:15.
    Watford FC: Gomes – Kaboul, Prödl, Kabasele (52. Janmaat) – N. Amrabat (77. Success), Guedioura (46. Pereyra), Behrami, Capoue, Holebas – Ighalo, Deeney (C).
    Náhradníci: Pantilimon – Janmaat, Zúñiga, Watson, Sinclair, Success, Pereyra.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Holding, Koscielny (C), Monreal (74. Gibbs) – Cazorla, Xhaka – Walcott, Özil (70. Wilshere), Oxlade-Chamberlain (70. Elneny) – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Chambers, Wilshere, Coquelin, Elneny, Giroud.

    Rozhodca: Friend – Hussin, McDonough – Hooper