Tottenham – Liverpool 1:1 (kon.) | Chelsea – Burnley 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Bournemouth 1:1 (kon.)
Everton – Stoke City 1:0 (kon.) | Leicester – Swansea 2:1 (kon.) | Southampton – Sunderland 1:1 (kon.)
Watford – Arsenal 1:3 (kon.) | Hull City – Manchester United 0:1 (kon.)
koniec
Watford FC
1:3 (0:3)
Arsenal FC
Sobota 27.08.2016, 16:00Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Watford dokázal v druhom polčase znížiť zásluhou striedajúceho Pereyru. Hoci mali domáci aj ďalšie šance, gól už nestrelili. Arsenal sa tak môže tešiť z prvého víťazstva v novom ligovom ročníku.

    Z mojej strany je to nateraz všetko. Prajem ešte príjemný zvyšok soboty. (17:55:32)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Brankár Gomes, ktorý inkasoval od Arsenalu tri góly, sa ako posledný dnes dotkol lopty.
     
    90+4
    Gibbs si v rohu ihriska vypýtal faul Behramiho.
     
    90+3
    Domáci sa po Koscielneho zásahu proti centrovanej lopte z ľavej strany dožadovali penalty. Tá sa však nepískala.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Jack Wilshere (Arsenal FC).
     
    90+1
    Iskierku nádeje pre Watford ešte vykresal údaj o nadstavenom čase. Hrať sa bude ešte päť minút, aj keď hosťujúci tréner Wenger nad tým len neveriacky krúti hlavou.
     
    90
    Prebieha posledná minúta riadneho hracieho času. O troch bodoch pre Arsenal už zrejme niet pochýb.
     
    88
    Stopér Kaboul si však dával s rozohrávkou načas, prekvapil ho Alexis Sanchéz, ktorý mu loptu vzal a technickou strelou natiahol brankára Gomesa. Na ľavej strane sa jeden z londýnskych kanonierov rozčuľoval, že mu Čiľan neposunul loptu.
     
    87
    Watford sa zmocnil lopty a môže sa pustiť do záverečného tlaku.
     
    85
    Po Čechovom nákope ostáva v držaní lopty Arsenal Londýn, ktorý sa teraz bude snažiť hru čo najdlhšie podržať na súperovej polovici.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Valon Behrami (Watford FC).
     
    82
    Ighalo veľmi dobre zapracoval na bránkovej čiare, s vypätím všetkých síl ju ešte stihol vrátiť do hry pre Pereyru, ktorý ju hruďou posunul Behramimu. Skúsený stredopoliar z hranice šestnástky pohotovo vystrelil, no bránu Petra Čecha tesne minul!
     
    80
    Arsenal má k dispozícii rohový kop, s jeho rozohratím sa však, pochopiteľne, veľmi neponáhľa.
     
    78
    Isaac Success sa krátko po svojom vstúpení do hry prezentoval nebezpečnou hlavičkou, keď si našiel priestor na zakončenie po centri z rohového kopu. Petr Čech bol pripravený a Successovu hlavičku pokryl.
     
    77
    Nordin Amrabat už po odchode z ihriska dokráčal na lavičku, no rozhodca Kevin Friend sa za ním ešte vrátil a udelil mu žltú kartu.
     
    77
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Nordin Amrabat, prichádza Isaac Success.
     
    74
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Nacho Monreal, prichádza Kieran Gibbs.
     
    72
    Fanúšikovia Arsenalu si teraz poriadne vydýchli! Po rohovom kope sa totiž priamo pred bránou Čecha dostal k akrobatickému zakončeniu Ighalo, ktorého podarený pokus preletel len tesne ponad hosťujúce brvno!
     
    71
    Rysujúcu sa šancu Arsenalu zastavil veľmi odvážnym a predovšetkým včasným vybehnutím brankár Gomes.
     
    70
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain, prichádza Mohamed Elneny.
     
    70
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Jack Wilshere.
     
    68
    Na druhej strane nebezpečne zakončil Odion Ighalo, ktorý strelou spoza pokutového územia poriadne vyprášil rukavice Petra Čecha. Brankár Arsenalu predviedol veľmi dobrý a dôležitý zákrok!
     
    67
    Centrovanej lopty sa však zmocnil len hosťujúci Bellerín, ktorý vyšprintoval vpred, poradil si s protihráčom a ideálne načasovanou prihrávkou poslal do dobrej šance Oxlade-Chamberlaina. Ten pochodil rovnako ako pred chvíľou v podobnej pozícii Walcott – loptu poslal nad svätyňu Watfordu.
     
    66
    Domáci budú zahrávať priamy kop, na ktorého realizáciu sa už chystá Capoue.
     
    65
    Alexis skončil na zemi spoločne s domácim stopérom Prödlom. Píska sa proti bráne kanonierov.
     
    63
    Petr Čech vyhodil loptu na Walcotta, ktorý rozkmital svoje rýchle nohy a snažil sa potiahnuť rýchlu kontru Arsenalu. Taktickým faulom ho včas zastavil Holebas, ktorý si už na podobné zákroky bude musieť dávať pozor.
     
    61
    Na druhej strane ihriska pohrozil defenzíve Watfordu Theo Walcott, ktorý si prebral prihrávku na ofsajdovej hranici a následne chcel prekvapiť brankára Gomesa. Jeho oblúčik však preletel nielen Gomesa, ale aj jeho hornú tyč.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Troy Deeney (Watford FC).
     
    60
    Holebas potiahol loptu po ľavom krídle, snažil sa odcentrovať cez Bellerína, ktorý loptu odkopol tak šikovne, že tá sa ešte odrazila od domáceho hráča. Watford sa tak rohového kopu dožaduje márne.
     
    58
    Watford má pred sebou ešte dostatok času. Záverečná tretina duelu môže byť ešte poriadne zaujímavá.
    56. Roberto Pereyra (WAT) - 1:3
     
    56
    Tím Watford práve strelil gól! Domáci sa vracajú späť do zápasu! Po Janmaatovom centri a následnej strele z hranice pokutového územia vznikla v šestnástke Arsenalu poriadna skrumž, v ktorej sa najlepšie zorientoval ROBERTO PEREYRA. Letná posila Watfordu sa zmocnila lopty, prehodila si ju na ľavačku a rozvlnila sieť za Čechom!
     
    54
    Hector Bellerín predčil na útočnom výlete Kaboula najprv svojou rýchlosťou a v pokračovaní osobného súboja aj šikovnosťou, vďaka ktorej mohol poslať pred bránu Watfordu prudký center. Ten však nikto nezasiahol a lopta len preletela popred Gomesovu svätyňu.
     
    53
    Watford predviedol veľmi pekný prechod na útočnú polovicu, Amrabat sa opäť pokúšal o center do šestnástky, v ktorej našiel len hosťujúceho stopéra Koscielneho.
     
    52
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Christian Kabasele, prichádza Daryl Janmaat.
     
    50
    Alex Oxlade-Chamberlain si nedokázal dobre prebrať prihrávku, loptu sa ešte snažil dostihnúť na hracej ploche, no neuspel.
     
    48
    Amrabatov center našiel len hráčov Arsenalu, lopty sa zmocnil Walcott, ktorý bol poslaný na trávnik.
     
    47
    Lopta putovala za čiaru od Alexisa Sáncheza, Gomes tak môže odkopávať od svojej svätyne.
     
    46
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Adlène Guedioura, prichádza Roberto Pereyra.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    O výsledku stretnutia medzi Watfordom a Arsenalom je pravdepodobne rozhodnuté už po prvom polčase. Kanonieri vedú rozdielom triedy, keď presne zakončovali Cazorla, Alexis Sánchez a v samom závere úvodného dejstva i Mesut Özil.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    45+1. Mesut Özil (ARS) - 0:3
     
    45+1
    Arsenal FC dal gól! Futbalisti Watfordu budú odchádzať do šatní s ešte horším pocitom, nedokázali totiž ubrániť záverečný útok Arsenalu, ktorý tak zvyšuje už na 3:0! Alexis Sánchez na ľavej strane sledoval pohyb MESUTA ÖZILA, ktorý si fantasticky nabehol z druhej vlny do šestnástky a presným zakončením zúžitkoval skvelý center Alexisa, ktorý svojmu nemeckému spoluhráčovi nasmeroval loptu priamo na hlavu! Defenzíva Watfordu v tomto prípade totálne zaspala.
     
    45
    Nad rámec riadneho hracieho času sa nadstavuje tradičná minúta.
     
    44
    Londýnčania pokojne kombinujú a polčas sa snažia dohrávať v čo najväčšej vzdialenosti od svojej brány.
     
    42
    Domáca lavička je, zdá sa, pripravená reagovať na nepriaznivý vývoj stretnutia. Tréner Watfordu udeľoval pokyny jednému z náhradníkov, ktorý zrejme zasiahne do hry už od začiatku druhého polčasu.
    40. Alexis Sánchez (ARS) - 0:2
     
    40
    Arsenal FC dal gól! Veľmi pekná akcia Arsenalu priniesla druhý gól v sieti brankára Gomesa! Walcott predložil z pravej strany výborný prízemný center, na zadnej žrdi dokázal v páde loptu zasiahnuť ALEXIS SÁNCHEZ, od ktorého sa dostala až za bránkovú čiaru! Odkop stopéra Prödla prišiel o čosi neskôr, lopta bola celým objemom za bránkovou čiarou.
     
    38
    Amrabat sa na pravom krídle ocitol v podčíslení, dvojica Monreal – Oxlade Oxlade-Chamberlain ho zastavila a pre svoj tím ešte aj získala autové vhadzovanie.
     
    36
    Mladý stopér Holding takmer poslal Watford so sľubného brejku. Chybu svojho kolegu z obrany úspešne zahasil Laurent Koscielny.
     
    35
    Alexis Sanchéz nasadil k prieniku, zakombinoval s Mesutom Özilom a z ľavej strany prenikol až do tesnej blízkosti domácej brány. Gólman Gomes proti krídelníkovi Arsenalu výborne vystúpil a zneškodnil jeho strelu z mierneho uhlu!
     
    34
    V šestnástke Arsenalu sa dokázal prepracovať k hlavičkovému zakončeniu Kabasele, ktorý usmernil center z ľavej strany mimo svätyňu hostí.
     
    33
    Watford z dlhého autového vhadzovania vyťažil rohový kop.
     
    32
    Alexis Sánchez púšťal loptu mimo hracej plochy v domnení, že nasledovať bude rohový kop Arsenalu. Rozhodcovia však prisudzujú loptu domácim.
     
    31
    V pokutovom území Watfordu sa teraz odohrala menšia skrumáž. Do zakončenia sa tlačili Ighalo s Denneym, ktorým následne prišiel na pomoc aj Amrabat. Ten to však so svojou snahou prehnal, keď sa dopustil útočného faulu.
     
    29
    Po zaujímavých minútach prichádza upokojenie hry zo strany Arsenalu, ktorý predvádza rozvláčnu kombináciu s množstvom krátkych prihrávok.

     
    27
    Domácim akoby predchádzajúca šanca vliala do žíl novú krv, ožili aj diváci, ktorí tlačia domácich dopredu.
     
    25
    Veľká šanca sa zrodila na druhej strane. Nordin Amrabat vyšiel víťazne zo súboja na pravej strane, odcentroval do pokutového územia, kde Laurent Koscielny v snahe odkopnúť loptu do bezpečia vystrašil Petra Čecha, ktorý musel reflexívnym zákrokom zabrániť vlastnému gólu Arsenalu!
     
    24
    Alexis Sánchez na ľavej strane obišiel protihráča a potom krásnou kolmicou posunul do šestnástky Santiho Cazorlu, ktorý loptu strieľanou prihrávkou poslal na zadnú žrď, kde sa dostal k zakončeniu tiesnený Walcott. Ten však už nestačil zakončiť dostatočne razantne a Gomes tak stačil úspešne zasiahnuť!
     
    22
    Bellerín nasmeroval svoj center z pravej strany priamo do pokutového územia Watfordu, no tam sa nachádzal len Sebastian Prödl, ktorý ju z prvej odkopol na rohový kop.
     
    20
    Dlhá výmena lôpt medzi hráčmi hostí napokon k ničomu neviedla, keďže Koscielny v snahe roztiahnuť hru do šírky, predviedol nepresnú prihrávku.
     
    19
    Laurent Koscielny vyhral hlavičkový súboj s Deeneym, loptu však odvrátil do autu, a tak Watford môže kombinovať na súperovej polovici.
     
    17
    Sebastian Prödl zostrelil The Walcotta, ktorý si predkopol loptu do behu. Domáci stopér síce ukazuje hlavnému arbitrovi, že ide o jeho prvý faul v zápase, no Kevin Friend aj napriek tomu siahol po kartovom treste.
     
    15
    Holebas nabiehal po ľavom krídle, no prihrávka, ktorá smerovala do tohto priestoru, bola príliš prudká.
     
    14
    Akcia Watfordu nemala dlhé trvanie, pri lopte opäť favorit dnešného zápasu.
     
    13
    Bellerín išiel do individuálneho súboja až príliš uvoľnene. Jeho pokus o kľučku protihráč ľahko prečítal.
     
    11
    Ďalší prievan v šestnástke domácich robil Alexis Sánchez, ktorý predkladal loptu pred bránu Gomesa. Ten nakoniec zasahovať nemusel, keďže obrana pred ním dobre zapracovala.
    9. Santi Cazorla (ARS) - 0:1
     
    9
    Arsenal FC dal gól! Kanonieri otvárajú skóre! Loptu si na biely bod postavil skúsený španielsky stredopoliar SANTI CAZORLA, ktorý penaltu s veľkým prehľadom premenil.
     
    8
    Arsenal má veľkú príležitosť dostať sa do vedenia, bude zahrávať pokutový kop!
     
    6
    Watfordu nevyšiel nákop z vlastnej polovice, lopta doputovala až k brankárovi Čechovi, od ktorého sa môže začať ďalší postupný útok kanonierov.
     
    4
    Hector Bellerín sa snažil rozvinúť útočnú akciu Arsenalu, no prihrávka na Walcotta mu vôbec nevyšla. Lopty sa zmocnil domáci tím.
     
    2
    Watford si po peknej kombinácii vytvoril priestor na center z pravej strany. Guedioura poslal loptu do pokutového územia Arsenalu, kde sa jej poľahky zmocnil brankár Petr Čech.
     
    1
    Koscielny sa snažil preniesť hru na pravé krídlo, Walcott, ktorý mal byť adresátom jeho prihrávky, sa však k lopte nedostal.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Watford FC: Gomes – Kaboul, Prödl, Kabasele – N. Amrabat, Guedioura, Behrami, Capoue, Holebas – Ighalo, Deeney (C).
    Náhradníci: Pantilimon – Janmaat, Zúñiga, Watson, Sinclair, Success.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Holding, Koscielny (C), Monreal – Cazorla, Xhaka – Walcott, Özil, Oxlade-Chamberlain – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Chambers, Wilshere, Coquelin, Elneny, Giroud.

    Rozhodca: Friend – Hussin, McDonough – Hooper.
     
    Príjemné sobotné popoludnie všetkým futbalovým priaznivcom. Vítam vás pri sledovaní online prenosu zo zápasu medzi Watfordom a Arsenalom, ktorý je na programe v rámci 3. kola anglickej Premier League.

    Zmeny v kádri počas leta

    Watford v lete inkasoval za odchody svojich hráčov 10,8 miliónov libier, na nákupy použil až 51,5. Medzi najvýraznejšie letné obchody Watfordu patria odchody Josého Manuela Jurada, Almena Abdiho či Miguela Layúna a príchody Camila Zúñigu (prišiel na hosťovanie z Neapolu), Bricea Dja Djedjého, Younesa Kaboula, Christiana Kabaseleho, Daryla Janmaata, Roberta Pereyru z Juventusu a Isaaca Successa z Granady, ktorý sa s cenou 15 miliónov libier stal najdrahším letným nákupom Watfordu.

    Londýnski kanonieri sa v lete rozlúčili so svojimi dlhoročnými stálicami – Mikelom Artetom, ktorý ukončil profesionálnu kariéru a Tomášom Rosický, ktorý sa pravdepodobne upíše pražskej Sparte. Spomedzi transferov smerom do kluby vyčnieva nákup Granita Xhaku, ten Arsenal stál 45 miliónov libier. Druhý tím minulého ročníka, ktorý by po dlhých rokoch opäť rád zaútočil na majstrovský primát, ešte investoval aj do dvoch talentovaných futbalistov – anglického stopéra Roba Holdinga a japonského útočníka Takumu Asana.

    Úvodné zápasy

    Obidvaja aktéri dnešného stretnutia sú na tom po dvoch úvodných kolách novej sezóny rovnako. Ako Arsenal, tak aj Watford sa vo vzájomnom dueli budú usilovať o prvé víťazstvo v novom ligovom ročníku. Londýnčania na úvod v divokom stretnutí podľahli Liverpoolu 3:4 a s Leicestrom remizovali 0:0.

    Watford v otváracom zápase vybojoval bod na pôde Southamptonu a veľmi sľubne mal rozbehnuté aj domáce stretnutie s Chelsea. S tou viedol až do 80. minúty, no potom trafili do čierneho Batshuayi a Diego Costa, ktorí rozhodli o troch bodoch pre favorita.

    Vzájomné duely

    Od roku 1999 sa Watford s Arsenalom stretli dovedna osemkrát. Sedemkrát sa z víťazstva tešil Arsenal, raz vyhral Watford, ktorý v minulom ročníku vyradil kanonierov z FA Cupu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 56. Pereyra – 9. Cazorla, 40. Alexis Sánchez, 45+1. Özil

    Karty:   17. Prödl (WAT), 60. Deeney (WAT), 77. N. Amrabat (WAT), 83. Behrami (WAT) – 90+2. Wilshere (ARS)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:15.
    Watford FC: Gomes – Kaboul, Prödl, Kabasele (52. Janmaat) – N. Amrabat (77. Success), Guedioura (46. Pereyra), Behrami, Capoue, Holebas – Ighalo, Deeney (C).
    Náhradníci: Pantilimon – Janmaat, Zúñiga, Watson, Sinclair, Success, Pereyra.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Holding, Koscielny (C), Monreal (74. Gibbs) – Cazorla, Xhaka – Walcott, Özil (70. Wilshere), Oxlade-Chamberlain (70. Elneny) – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Chambers, Wilshere, Coquelin, Elneny, Giroud.

    Rozhodca: Friend – Hussin, McDonough – Hooper