USA – Rusko 3:2 (kon.) | Taliansko – Brazília 0:3 (kon.)
koniec
Taliansko
0
22 26 24  
Brazília
3
25 28 26  
cz Nedeľa 21.08.2016, 18:15 • Maracanãzinho, Rio de Janeiro, Brazílie • Olympijské hry - muži • Finále
Predzápasové kurzy
     
    24:26
    Evandro přišel na blok místo Bruna. Wallace na podání. Ivan Zajcev dostal znovu důvěru Simone Gianneliho a je zablokován Lipem. Brazílie slaví.
     
    24:25
    Bruno poslal míč na Lucase, který smečuje přes blok do kurtu. Druhý mečbol pro domácí tým.
     
    23:24
    A je tu první mečbol! Znovu se dostal k útoku Wallace. Míč končí přesně u lajny v diagonály a celá hala je na nohou.
     
    22:22
    Buti v útoku ze středu sítě. Míč byl však tečovaný na bloku a je to opět srovnáno. Potvrzuje to i video.
     
    18:19
    A navíc po jeho podání je to bod pro domácí. Gianneli nečistě nahrál. Hala bouří a Italové si berou druhý oddechový čas.
     
    16:15
    Itálie vede. Bruno nahrával na polovinu Italů. A Bernardo Rezende si ihned bere oddechový čas.
     
    11:13
    První dvoubodové vedení. Lucas dal podání a Maurício se dostal k bodovce ze středu sítě. Míč umístil hned za blok a na obranu Itálie to stačilo. Italové si berou oddechový čas.
     
    26:28
    Druhý set jde na konto Brazílie! Maurício našel podáním nejistého Filippa Lanzu a ten dostává eso! Domácí tým je jeden set od olympijského zlata.
     
    26:27
    Třetí možnost pro domácí. Maurácio na podání. Zajcev musel útočit z hlavního kůlu a nepřišel si na blok Wallace.
     
    26:25
    Ale Itálie je o krok vpředu. Lucarelli chybuje na podání.
     
    25:24
    A setbol má také Itálie. Sottile znovu na podání. Wallace proti jednobloku neuspěl. Ani Lucarelli neprošel proti dvojbloku.
     
    24:24
    A je vyrovnáno. Sottile přišel na podání. Wallace nezvládl ukončit set z hlavního kůlu a Zajcev vyrovnává. Nyní si bere oddechový čas Bernardo Rezende. To je drama ve druhém setu.
     
    22:24
    Dva setboly pro domácí tým! Bruno byl znovu na podání. A domácí kapitán našel servisem Lanzu, Gianneli poslal míč na hlavní kůl, kde Juantorena útočí jen do autu.
     
    22:23
    Bruno na podání a Brazílie jde do vedení v koncovce druhého setu. Wallace položil bodovku a v hale to bouří. Je tu ještě jeden oddechový čas Gianlorenza Blenginiho.
     
    21:20
    Itálie je po dlouhé době ve vedení. Ivan Zajcev zaškodil servisem. Míč se od pásky odrazil přesně do rohu kurtu. Bernardo Rezende si bere oddechový čas.
     
    14:14
    A je vyrovnáno. Skvělý volejbal z obou stran. Ivan Zajcev znovu zatlačil soupeře. Wallace proti trojbloku poslal míč daleko za základní lajnu. Teč na bloku nebyla, to potvrzuje i video.
     
    11:14
    Brazílie si jde i pro druhý set. Už je to o tři body. Lipe pokračuje na podání a dává přímý bod na základní lajnu. Video potvrzuje bod pro domácí.
     
    11:13
    Ve střední části to jde domácím. Dvoubodové vedení. Lipe na podání. Gianneli chtěl vytáhnout míč nahrávkou ze sítě, ale míč už byl na polovině soupeře, přesah. Itálie si bere oddechový čas.
     
    22:25
    Právě Ivan Zajcev šel na podání, ale nyní trefuje jen svého spoluhráče do zad a tak první set jde na stranu Brazílie.
     
    21:24
    Tři setboly pro domácí tým. Lucarelli na podání dává přímý bod z podání. Páté eso v prvním setu pro Brazílii.
     
    16:19
    Znovu je to jen o tři body. Antonov přišel na podání. Lucas dostal nalepenou nahrávku na síť a smečuje jen do bloku. Také Bernardo Rezende si bere oddechový čas.
     
    12:16
    Maurício exceluje na podání. Je to o čtyři. Juantorena měl znovu problémy s příjmem. Do útoku se sice dostal Lanza, ale Bruno byl v poli pozorný a Lipe smečuje přesně. Přichází druhý oddechový čas pro Itálii.
     
    12:13
    A Brazílie je dokonce ve vedení. Lanza si přihrál, ale proti dvojbloku neuspěl a to trestá Lucarelli z hlavního kůlu. První oddechový čas Itálie zastavuje tlak domácího týmu.

    Vít Schück

    Taliansko: Gianneli, Sottile – Antonov, Juantorena, Lanza – Birarelli (C), Buti, Piano – Vettori, Zajcev – Rossini, Colaci
    Trenér: Gianlorenzo Blengini

    Brazília: William, Bruno (C) – Lucarelli, Douglas, Mauricio B., Lipe – Eder, Lucas, Maurício S. – Evandro, Wallace – Sérgio
    Trenér: Bernardo Rezende

    Rozhodca: Andrej Zenovič (RUS) – Denny Cespedes (DOM)