Taliansko – USA 3:2 (kon.)
koniec
Taliansko
3
30 26 9 25 15  
USA
2
28 28 25 22 9  
cz Piatok 19.08.2016, 18:00 • Maracanãzinho, Rio de Janeiro, Brazílie • Olympijské hry - muži • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    15:9
    Itálie si zahraje o zlato! Emanuele Birarelli na podání. Na americké polovině mohl útočit Anderson, ale poslední slovo měl David Lee, který napálil míč jen do bloku Butiho.
     
    14:9
    Pět mečbolů! Aaron Russell smečuje z hlavního kůlu jen do lajny a Italové se už skoro radují. Velká chyba amerického smečaře v koncovce setu.
     
    13:9
    Italové si jdou pro postup. Holt na podání. Colaci příjmul míč na polovinu USA, ale Russell ho nechal dopadnout na lajnu.
     
    12:8
    A už je to o čtyři body. Osmany Juantorena přidává eso!
     
    10:7
    Ale Itálie si drží vedení. Christenson na podání. Dal ho o pásku, ale Gianneli byl pozorný. Birarelli blokuje Sandera. Skvělá výměna od Gianneliho.
     
    9:6
    Itálie si jde pro postup! V pátém setu vede již o tři body! Buti znovu na podání. A znovu je z toho přímý bod. Russell nezvládl příjem podání. Druhý oddechový čas amerického trenéra.
     
    8:6
    A je to o dva body. Buti na podání a jsou z toho komplikace, který potvrdit Zajcev povedenou smečí do diagonály. Je tu oddechový čas Američanů.
     
    25:22
    Fantazie! Tento fantastický zápas bude mít ještě pokračování. Ivan Zajcev přidal ještě jeden přímý bod z podání a drží svůj tým ve hře o olympijské finále!
     
    24:22
    Zajcev poslal míč do autu, ale Italové si vzali na pomoc video a to ukazuje míč na lajně. Dva setboly!
     
    23:22
    Itálie jde dokonce do vedení. USA naprosto nezvládá koncovku. Zajcev přidává eso na Erika Shojiho. Druhý oddechový čas pro Američany. Ivan Zajcev září na servisu.
     
    22:22
    Je vyrovnáno! Italové jsou zpět ve hře o čtvrtý set. Zajcev znovu zaškodil na servisu. Poté zasáhl v poli Colaci. A Anderson znovu posílá míč jen do autu.
     
    21:22
    A je to už jen o jeden bod. Zajcev na podání zatlačil na soupeře. Anderson zastaven Lanzou na bloku. Oddechový čas také pro tým USA.
     
    18:20
    A je to o dva body! Američané jsou blízko postupu do finále. Zajcev nepoložil míč na zem. Lanza se ještě dostal k útoku, ale přepálil míč do autu. Důležitý bod. Itálie si bere oddechový čas.
     
    11:13
    Nyní ale již bodují Američané. Lanza je odevzdal bodovku. Ani Zajcev se nedostal k útoku a tak přichází až chyba Juantoreny z pipu.
     
    9:11
    Set pokračuje vyrovnaně. Juantorena to měl těžké, ale jeho úder končí v kurtu. Osmany Juantorena byl však v síti. Itálie si ihned bere oddechový čas.
     
    9:25
    A hned první z patnácti setbolů využívají. Antonov nesložil míč a Micah Christenson ukončit tento set na druhou přes. Naprosto suverénní vítězství v setu pro Američany.
     
    9:24
    Mraky setbolů pro Američany. Lee přidává také bod po útoku ze středu sítě.
     
    5:18
    Až nyní přichází bod pro Itálii. Antonov vytloukl blok soupeře z hlavního kůlu.
     
    4:10
    A je tu i desátý bod. Lanza nedal bod z pipu, ani Juantorena si nepřišel na Holta u sítě. Je tu už druhý oddechový čas pro Itálii.
     
    1:5
    Američané vstoupili do třetího setu velmi aktivně. Vedou již o čtyři body. Holt na servisu zatlačil Colaciho. Zajcev přesáhl přes síť. Je tu první oddechový čas pro Itálii.
     
    26:28
    Druhý set jde na konto Američané. Matthew Anderson dal eso na konec sady. Stav setů je srovnán!
     
    21:21
    Je dokonce vyrovnáno. Ani Juantorena si nepřišel na blok. Holt ho zastavil nekompromisním blokem. Gianlorenzo Blengini bere oddechový čas.
     
    19:16
    A tříbodové vedení je zpět. Birarelli znovu zkomplikoval soupeřům příjem a Russell chybuje v útoku. Také Američané si berou oddechový čas.
     
    17:16
    Právě Holt na podání. A je to už o jeden bod. K bodovce se dostal univerzál Anderson a je to bod. Také Italové si berou oddechový čas po dvoubodové sérii soupeřů.
     
    15:12
    A je to o tři body! Italové odskakují ve skóre. Buti poslal plachtící podání přesně do rohu kurtu. Je tu první oddechový čas ve druhém setu.
     
    30:28
    A je konec! Emanuele Birarelli přidal přímý bod z podání a první set končí. Italové se radují jako kdyby již postoupili do finále, ale je za námi teprve první set.
     
    29:28
    Bodová série pokračuje. Kapitán Itálie podal po lajně. Po velké hádce jde míč na stranu Itálie. Postranní rozhodčí poradil hlavnímu. Míč byl tečovaný. Itálie má první setbol.
     
    25:25
    Drama v prvním setu pokračuje. Lanza je zpět na palubovce. Christenson na podání, ale do útoku se dostal Buti, ten nedal. Anderson mohl ukončit první set. Nakonec ukončit výměn Zajcev. No to je první set jako hrom.
     
    21:23
    A už je to jen o dva body. Zajcev začal výměnu podáním. A Lanza vytloukl blok z hlavního kůlu na bodovku. Američané si berou oddechový čas před úplným koncem setu.
     
    19:23
    Kapitán Itálie Birarelli na podání. Russel však neměl problém útočit z hlavního kůlu a přidává třiadvacátý bod.
     
    16:19
    A možná je zaděláno na drama v první setu. Antonov přišel na servis a Anderson je zablokovaný na hlavním kůlu. A John Speraw si bere ihned oddechový čas.
     
    8:14
    Holt na servisu. A jsou z toho znovu potíže na příjmu. Anderson měl k dispozici bodovku a Zajcev je při ní v síti. Oddechový čas pro Itálii.
     
    3:8
    Američané jsou opravdu hodně nahoře. Zajcev nepřekonal vysoký blok soupeře z pozice univerzála a přichází první oddechový čas Itálie.

    Vít Schück

    Taliansko: Gianneli, Sottile – Antonov, Juantorena, Lanza – Birarelli (C), Buti, Piano – Vettori, Zajcev – Rossini, Colaci
    Trenér: Gianlorenzo Blengini

    USA: K. Shoji, Christenson – Russel, Sander, Priddy, Jaeschke – Lee (C), Holt, Smith – Anderson, Troy – E. Shoji
    Trenér: John Speraw

    Rozhodca: Arturo Di Giacomo (BEL) – Hernan Gonzalo Casamiquela (ARG)