C1 1000 m - finále (muži) sk (kon.) | K2 500 m - finále (ženy) Vítěz: Maďarsko (kon.)
K1 200 m - finále (ženy) sk (kon.) | K1 1000 m - finále (muži) sk (kon.)
koniec udalosti
K1 1000 m - finále (muži)

Utorok 16.08.2016, 15:04Olympijské hry - rýchlostná kanoistika
     
    Mužská kajakárska tisícka priniesla dramatické vyvrcholenie. Na čele sa dlho držali Pimenta či Stewart, no cenné kovy si vybojovala iná trojica. Perfektný záver vyniesol zlato Španielovi Walzovi, zo striebra sa teší Čech Dostál a bronz získal Rus Anoškin. Bohužiaľ, Peter Gelle, o popredné priečky nebojoval. Od začiatku do konca bol na poslednej ôsmej priečke a nedokázal sekundovať svojim konkurentom. (15:21:29)
     
    Finálové jazdy v disciplíne K1 mužov na 1000 metrov sa skončili.
     
    A-fin
    V záverečných metroch všetkých prekvapil Španiel Marcus Walz, ktorý sa stal olympijským víťazom. Druhý skončil Čech Martin Dostál, bronzová priečka patrí Rusovi Romanovi Anoškinovi. Peter Gelle prišiel do cieľa na poslednom ôsmom mieste.
     
    A-fin
    Pimenta postupne stráca a dopredu ide Austrálčan Stewart. Gelle pridáva, ale nedokáže sa dotiahnuť na súperov.
     
    A-fin
    Kajakári majú za sebou prvú polovicu trate. Na prvej priečke sa zatiaľ drží Portugalčan Fernando Pimenta. Gelle stále až ôsmy.
     
    A-fin
    Peter Gelle zvolil pomalší štart, rovnako ako včera, a po prvom medzičase je na poslednej ôsmej pozícii.
     
    A-fin
    Blíži sa vrchol dnešného programu v rýchlostnej kanoistike. Na štart A-finále kajakárskej tisícky sa postaví osmička pretekárov vrátane Slováka Petra Gelleho, ktorému patrí druhá dráha.
     
    B-fin
    Kanadský kajakár Adam Van Koeverden zvládol béčkové finále najlepšie a zabezpečil si konečnú deviatu pozíciu. Druhý finišoval Maďar Balint Kopasz, tretí bol Belgičan Artuur Peters.
     
    B-fin
    Po polovici trate je na prvom mieste Kanaďan Adam Van Koeverden a drží si náskok.
     
    Finálové jazdy v disciplíne K1 mužov na 1000 metrov boli odštartované.
     
    Dnešný program rýchlostnej kanoistiky uzavrú preteky mužov v disciplíne K1 na 1000 metrov, v ktorej máme na štarte aj Slováka Petra Gelleho. Ten sa dnes ako jediný náš reprezentant predstaví v A-finále a bude bojovať o medaily. Svoje vystúpenia dnes už absolvovali kanoista Vincent Farkas, ktorý na tisícke skončil jedenásty a kajakárka Martina Kohlová, ktorá obsadila na šprintérskej dvestovke desiatu pozíciu.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní on-line prenosu z rýchlostnej kanoistiky. V A-finále disciplíny K1 mužov na 1000 metrov sa predstaví slovenský kajakár Peter Gelle. Ešte predtým sa bude bojovať v B-finále o konečná umiestnenia na 9. až 16. mieste.

    31-ročný Gelle nebol včera v ideálnom zdravotnom stave a podľa vlastných slov spal v noci pred štartom len tri hodiny. Napriek tomu vo vode nechal všetko a prenikol do finále. Skúsený Slovák najskôr ukázal svoje možnosti v rozjazdách, kde bol celkovo šiesty a dosiahol čas 3:36:342. V semifinále sme preto od neho čakali výkon, ktorý ho posunie do bojov o medaily. Dlho to však vyzeralo len na béčkové finále. Gelle naplno zabral až v záverečných metroch a výborným finišom sa posunul na postupovú pozíciu. V súčte oboch semifinálových bol zase šiesty s časom 3:36:193.

    Peter Gelle zažíva olympijskú atmosféru druhýkrát v kariére. Pred štyrmi rokmi bol súčasťou K4 aj K2, no na medailu nedosiahol a jeho najlepším výsledkom bolo šieste miesto. Teraz sa 31-ročný Novozámčan sústredí iba na singlkajak, ktorý je najsilnejšie obsadenou disciplínou medzi mužmi. Gelle nie je žiadnym nováčikom na svetových podujatiach a na svojom konte má aj niekoľko úspechov. V roku 2011 sa stal majstrom sveta v K2 na 1000 metrov, v tomto istom roku sa tešil aj zo striebra v kategórii K2 na 500 metrov a vlastní takisto striebornú medailu z MS 2010, kde sa uspel v kategórie K1 na 500 metrov.
     
    Vítame vás pri online prenose. Udalosť sa začne o 15:04.

    Tomáš Lengyel