Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 8. deň (kon.) | Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 9. deň (kon.)
koniec udalosti
Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 9. deň

Nedeľa 14.08.2016, 14:00Olympijské hry
     
    3:33
    Na druhom mieste skončil Justin Gatlin s časom 9,89. Ten tak skompletioval svoju medailovú zbierku na olympijských hrách. Tretí skončil vďaka svojmu osobnému rekordu 9,91 Kanaďan Andre De Grasse.
     
    3:28
    Najrýchlejším mužom planéty je USAIN BOLT. Jamajský blesk zabehol čas 9,81 a potvrdil, že je kráľom najkratšej atletickej disciplíny. Nemal najlepší štart, no v druhej polovici trate svoju stratu zmazal. Na svojom konte tak má už sedem zlatých medailí.
     
    3:25
    Všetci najlepší šprintéri sú už pripravení vo svojich štartovacích blokoch. Usain Bolt baví fanúšikov a bude štartovať v šiestej dráhe. Jeho najväčší súper Justin Gatlin bude vo štvorke.
     
    3:10
    Máme tu konečné výsledky ženského trojskoku. Z olympijského zlata sa raduje Kolumbíjčanka Caterine Ibargüenová, ktorá zaletela na métu 15,17 metra. Druhá skončila Yulimar Rojasová a bronz berie Olga Rypakovová z Kazachstanu.
     
    3:05
    Máme tu nový SVETOVÝ REKORD! Víťazom behu na 400 metrov sa stáva Wayde van Niekerk, ktorý zabehol čas 43,03 sekundy. Druhý skončil Kirani James z Granady a tretí LaShawn Merritt zo Spojených štátov amerických.
     
    2:45
    Z Ria k nám neprichádzajú dobré správy. V kvalifikácii skoku do výšku končí na hranici 222 centimetrov slovenský debutant Matúš Bubeník.
     
    2:05
    Andy Murray je olympijským víťazom! Prekvapenie turnaja Juana Martina Del Potra zdolal po setoch 5:7, 6:4, 2:6 a 5:7. Brit tak prepisuje tenisovú históriu a obhajuje olympijské zlato. Stupne víťazov doplní Kei Nišikori
     
    0:15
    Tenisové finále bude veľmi napínavé. Po dvoch setoch je stav vyrovnaný, keďže Juan Martin Del Potro zvládol druhé dejstvo lepšie a vyhral ho nad Andym Murraym 6:4.
     
    23:55
    V grécko-rímskom štýle do 75 kg sme spoznali už aj meno olympijského víťaza. Stal sa ním Rus Roman Vlasov, ktorý vo finálovom zápase zdolal Dána Marka Overgaarda Madsena.
     
    23:40
    Iránec Morad Saeid Abdvali sa môže tešiť zo zisku bronzovej medaily a dosahuje jeden zo svojich najväčších úspechov kariéry.
     
    22:55
    V šprinte na 200 metrov sa z olympijského zlata v dráhovej cyklistike teší britský pretekár Jason Kenny, ktorý vo finálových jazdách zdolal svojho krajana Calluma Skinnera. V boji o bronz bol úspešnejší Denis Dmitriev.
     
    22:30
    Skoky do vody sú parádnou čínskou disciplínou. Potvrdilo sa to aj pri skokoch z trojmetrovej dosky, keď zvíťazila Číňanka Tingmao Shiová. Striebro získala Zi Heová a bronz Talianka Tania Gagnottová.
     
    21:45
    Poznáme meno aj olympijského víťaza v golfe, ktorý sa na olympiádu vrátil po 112 rokoch. Historickým víťazom je Brit Justin Rose, ktorý v tesnom súboji zdolal Švéda Henrika Stensona. Bronz získava Američan Matt Kuchar.
     
    21:40
    Kei Nišikori to nakoniec zvládol a po takmer trojhodinovej bitke zdoláva Rafaela Nadala 6:2, 6:7, 6:3. Bronzová medaila tak smeruje do krajiny vychádzajúceho Slnka. O malú chvíľu sa začne aj finále medzi Andym Murraym a Juanom Martinom Del Potrom.
     
    21:25
    Do Veľkej Británie putuje ďalšie gymnastické zlato. Na koni s držadlami predviedol najlepší výkon Max Whitlock a v Riu získava už svoju tretiu medailu, z toho druhú zlatú.
     
    21:20
    Olympijskými víťazmi v zmiešanej tenisovej štvorhre sa stáva dvojica Jack Sock a Bethanie Matteková-Sandsová. Aj striebro putuje do USA, keďže porazenými finalistami sú Venus Williamsová a Rajeev Ram.
     
    20:50
    Rafael Nadal to skutočne dokázal! V druhom sete bol na pokraji prehry, no nakoniec ho vyhráva v tajbrejku. Kei Nišikori dvakrát podával na víťazstvo, no španielsky bojovník predviedol krásnu otočku.
     
    20.40
    Simone Bilesová je gymnastickou hviezdou týchto Hier. Na svoj krk si zavesí už tretiu zlatú medailu, keďže pred chvíľou vyhrala aj súťaž v preskoku. Celkovo dosiahla 15.966 bodu a jasne vyhrala. Druhá skončila Maria Pasekaová z Ruska a bronz získala Švajčiarka Giulia Steingruberová.
     
    19:20
    Nepríjemnú dohru zažila po skončení svojich súťaží americká plavecká hviezda Ryan Lochte. On a jeho ďalší traja kolegovia boli v Riu okradnutí o peniaze a osobné veci po tom, čo ich taxík zastavili ľudia vyzerajúci ako vojenská polícia. Túto informáciu potvrdil americký olympijský výbor.
     
    18:25
    Český zmiešaný tenisový pár Radek Štěpánek a Lucie Hradecká zdolal svojich súperov 6:1, 7:5 a získava pre Česko tretiu bronzovú tenisovú medailu! Gratulujeme!

    Miroslav Kováčik

    Dnešný program Slovákov v Riu:
    14:30 Katarína Berešová - maratón
    16:00 Labáthová, Daabousová - synchronizované plávanie
    01:30 Matúš Bubeník - skok do výšky
    Odkazy na priame prenosy:
    14:30 Katarína Berešová - maratón
    16:00 Labáthová, Daabousová - synchronizované plávanie
    01:30 Matúš Bubeník - skok do výšky