Jednotlivci - kvalifikácia (muži) (kon.) | Jednotlivci - o medaily (muži) Vítěz: K. Bon-čan (KOR) (kon.)
koniec udalosti
Jednotlivci - kvalifikácia (muži)

cz Piatok 12.08.2016, 14:00Olympijské hry - Lukostreľba
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky olympijského sportu! Hry v brazilském Riu jsou v plném proudu, dnes odpoledne pokračuje mužská část lukostřelby osmifinálovými zápasy. První duel začne ve 14:00!
     
    Základní informace

    Střílí se ze vzdálenosti 70 metrů na terč, který nabízí celkem 10 hodnot (bodově od 1 do 10). Zasáhnutí šípu nejblíže středu je ohodnoceno samozřejmě nejlépe (10 bodů). V úplném středu se nachází ještě 11. kruh, který má hodnotu rovněž 10 bodů, ale jeho zasáhnutí rozhoduje pak při shodném počtu bodů.
     
    Celkem dnes odpoledne budeme sledovat osm zápasů osmifinálového kola. Vítězové duelů se pak večer našeho času představí ve čtvrtfinále a následně v bojích o cenné kovy. Předpokládaný časový harmonogram osmifinále mužů vypadá následovně:

    14:00 Ricardo Soto (CHI) – Sjef van den Berg (NED)
    14:13 Atanu Das (IND) – Seungyun Lee (KOR)
    14:26 Witthaya Thamwong (THA) – Jean-Charles Valladont (FRA)
    14:39 Riau Ega Agatha (INA) – Mauro Nespoli (ITA)
    14:52 Antonio Fernandez (ESP) – Taylor Worth (AUS)
    15:05 Florian Floto (GER) – Bonchan Ku (KOR)
    15:18 Takaharu Furukawa (JPN) – Juan Ignacio Rodriguez Liebana (ESP)
    15:31 Zach Garrett (USA) – Brady Ellison (USA)
     
    Bodová pravidla:

    Duely se hrají na 5 setů, za vítězství v setu jsou dva body, za remízu si připisují obě střelkyně po jednom bodu. V každém setu má každá žena k dispozici tři šípy.
     
    1
    Do arény Sambódromo přichází první osmifinálová dvojice – Ricardo Soto z Chile a Sjef van den Berg z Nizozemska.
     
    1
    První zápas začal.
     
    1
    První set končí remízou 27:27, Chilan trefil tři devítky, Nizozemec zachránil plichtu středem při posledním šípu. Stav je tak po první sadě 1:1.
     
    1
    Nizozemec získává druhý set výborným výkonem 29 bodů a už před poslední ranou Sota bylo rozhodnuto o jeho vítězství ve druhé sadě. Chilan trefil jen 26 bodů a van den Berg se tak ujímá vedení 3:1.
     
    1
    V Brazílii začíná pršet, což určitě znepříjemňuje lukostřelcům soustředění.
     
    1
    Nizozemec prokázal nervy ze železa, když při posledním pokusu potřeboval trefit alespoň 9 bodů k remíze, van den Berg ale trefil rovnou střed a vítězí tak i ve třetím setu v poměru 29:28 a vede již 5:1!
     
    1
    Chilan zabojoval a třemi desítkami získává suveréně čtvrtý set pro sebe, Nizozemec trefil slušných 28 bodů, zápas ale bude pokračovat za stavu 5:3 pro van den Berga.
     
    1
    Ricardo Soto předvedl výborný závěr a vítězí i v pátém setu v poměru 28:26 a srovnává tak na 5:5! O postupujícím tak rozhodne náhlá smrt.
     
    1
    Prvními šípy trefují oba lukostřelci 9 bodů, souboj tak bude pokračovat i nadále!
     
    1
    Je rozhodnuto, do čtvrtfinále postupuje Sjef van den Berg! Při druhém pokusu v náhlé smrti sice oba lukostřelci trefili znovu shodně 9 bodů, Nizozemec byl ale mnohem blíže středu!
     
    1
    První utkání skončilo.
     
    Ricardo Soto (CHI) – Sjef van den Berg (NED) 5:6
    (27:27, 26:29, 28:29, 30:28, 28:26, 9:9, 9:9*)

    * terč zasažen blíže středu než soupeřův
     
    2
    Lukostřeleckou arénu nadále skrápí déšť, s mírným zpožděním nastupují ke svému souboji Atanu Das z Indie a Seungyun Lee z Jižné Koreji.
     
    2
    Souboj začal.
     
    2
    Korejec Lee vstupuje do utkání fantasticky a zapisuje tři desítky, na které bylo Indových 28 bodů málo.
     
    2
    Ind se rovněž ukázal vynikajícím výkonem a trefuje maximální počet bodů, tedy 30. Korejec ho mohl posledním šípem dorovnat, trefil ale jen osm bodů. Je tak srovnáno na 2:2.
     
    2
    Fantastický souboj pokračuje remízou ve třetím setu 27:27. Ind měl velkou šanci ujmout se vedení, když mu poslední ranou stačilo trefit 9 bodů, zaznamenal ale osmičku a po třetí sdě je tak srovnáno 3:3.
     
    2
    Korejec získává čtvrtý set v poměru 28:27 a ujímá se tak vedení 5:3. Lee posledním šípem trefil desítku a dostal tak svého soupeře pod velký tlak, který Ind neustál.
     
    2
    Do čtvrtfinále postupuje Seungyun Lee! Pátý set totiž končí remízou 28:28, což znamená, že Korejec vítězí v poměru 6:4 na sety!
     
    2
    Zápas je u konce.
     
    Atanu Das (IND) – Seungyun Lee (KOR) 4:6
    (28:30, 30:28, 27:27, 27:28, 28:28)
     
    3
    Kvůli vyrovnaným duelům jsme se dostali do menšího časového skluzu, divákům v aréně se nicméně už představují Witthaya Thamwong z Thajska a Francouz Jean-Charles Valladont, soupeři třetího osmifinále.
     
    3
    Duel odstatroval.
     
    3
    Francouz získává suverénně první set v poměru 29:26, rozhodující moment přišel při druhých šípech, kdy Valladont trefil střed, zatímco Thajec jen osmičku.
     
    3
    Francouzský lukostřelec získává i druhou sadu ve stejném poměru 29:26. Thamwong sice dostal Valladonta pod tlak deístkou při druhém šípu, posledním pokusem ale Thajec trefil jen sedm bodů. Valladont tak vede už 4:0!
     
    3
    Zápas je u konce nejrychlějším možným způsobem – 6:0 na sety pro Francouze Valladonta! Závěrečným šípem potřeboval Francouz k vítězství ve třetím setu trefit střed, což se mu také povedlo a vítězí 29:28!
     
    3
    Utkání skončilo.
     
    Witthaya Thamwong (THA) – Jean-Charles Valladont (FRA) 0:6
    (26:29, 26:29, 28:29)
     
    4
    Debakl v podání francouzského reprezentanta trochu uspíšil program a na řadu tak přichází čtvrtý osmifinálový souboj mezi Riau Egou Agathem z Indonésie a Maurem Nespolim z Itálie.
     
    4
    Zápas začal.
     
    4
    Ital začíná osmifinále výtečným ziskem 29 bodů, Ega Agatha už před posledním šípem neměl nárok ani na remízu v prvním setu.
     
    4
    Mauro Nespoli pokračuje ve famózním představení a 29 body získává i druhou sadu utkání, 27 bodů Indonésana na bodový zisk nestačilo.
     
    4
    Ital ukončuje zápas stejně jako Francouz před malou chvílí, v nejkratším možném času na devět vystřelených šípů. Nespoli ve třetím setu trefil 27 bodů, což bylo o jeden více než u Ega Agathy a italský reprezentant tak postupuje do čtvrtfinále po jednoznačném vítězství 6:0!
     
    4
    Duel skončil.
     
    Riau Ega Agatha (INA) – Mauro Nespoli (ITA) 0:6
    (25:29, 27:29, 26:27)
     
    5
    Divákům se na Sambódromu představují aktéři už pátého utkání osmifinálového programu – Antonio Fernandez ze Španělska a Taylor Worth z Austrálie.
     
    5
    Souboj začal.
     
    5
    První set získává po těsném souboji nakonec Australan, který trefil o jeden bod více než jeho španělský soupeř a vítězí 27:26.
     
    5
    Taylor Worth se mohl ujmout vedení už 4:0 na sety, posledním šípem potřeboval trefit k vítězství alespoň 9 bodů. Australan ale trefil jen osmičku a druhá sada tak končí remízou 27:27. Za stavu 3:1 pro Wortha tak jdeme do třetího setu.
     
    5
    Australan je velmi blízko postupu do čtvrtfinále, čtvrtý set totiž získává poměrem 27:26 a ujímá se tak vedení 5:1 na sety. Jediný bod chybí Worthovi k postupu.
     
    5
    Španěl zabojoval o pokračování zápasu a vítězí ve čtvrté sadě 28:26. Worth už před posledním šípem neměl šanci ani na srování. Fernandez tak snižuje na 3:5 a bude usilovat o prodloužení zápasu v pátém setu.
     
    5
    Španěl zaznamenal tři devítky, Australanovi stačilo při posledním šípu trefit 8 bodů, Worth ovšem trefil čistý střed a v pátém setu tak vítězí 29:27, celkově pak 7:3 na sety a může se těšit na večerní boje o medaile!
     
    5
    Utkání skončilo.
     
    Antonio Fernandez (ESP) – Taylor Worth (AUS) 3:7
    (26:27, 27:27, 26:27, 29:26, 27:29)
     
    6
    Do arény přicházejí další dva soupeři – Němec Florian Floto si to o postup mezi osm nejlepších rozdá s velkým favoritem Bonchanem Ku z Jižní Koreje.
     
    6
    Zápas začal.
     
    6
    Bonchan Ku začíná osmifinále parádním ziskem 29 bodů, Němec se sice statečně držel a posledním šípem ještě bojoval alespoň o remízu, nakonec ale zaznamenal o bod méně.
     
    6
    Korejec sice ustřelil druhou ranou na hranici sedmi bodů, nakonec ale vybojoval alespoň remízu 26:26 a stále tak udržuje dvoubodové vedení.
     
    6
    Florian Floto bojuje a zaslouženě získává třetí set ve svůj prospěch! Němec nasbíral 28 bodů, tedy o jeden více než jeho korejský protivník a je tak srovnáno na 3:3.
     
    6
    Korejce ztracená třetí sada nikterak nerozhodila a ve čtvrtém setu trefuje tři středy a přibližuje se tak postupu do večerních bojů! Němec zaznamenal jen 26 bodů a Lee tak vede 5:3.
     
    6
    Korejec chytil v závěru utkání výtečnou formu a 29 body v pátém setu si zajišťuje postup do čtvrtfinále! Floto sice trefil shodný počet bodů, remíza v páté sadě mu ale k prodloužení zápasu nestačí, Lee vítězí 6:4 na sety!
     
    6
    Konec utkání.
     
    Florian Floto (GER) – Bonchan Ku (KOR) 4:6
    (28:29, 26:26, 28:27, 26:30, 29:29)
     
    7
    K sedmému souboji osmifinálového programu už nastupují Japonec Takaharu Furukawa a Španěl Juan Ignacio Rodriguez Liebana.
     
    7
    Utkání odstartovalo.
     
    7
    Japonec sice nevstoupil do utkání dobře, nakonec ale zabojoval trefenou desítkou při posledním šípu. Španělovi i tak k vítězství v setu stačilo 9 bodů, Rodriguez trefil ale jen osmičku a první sada tak končí nerozhodně 27:27.
     
    7
    Takaharu Furukawa se drží na parádní vlně a druhý set získává 29 body. Španěl už před poslední střelou neměl nárok ani na remízu, závěrečnou střelou alespoň trefil střed. Japonec vede 3:1 na sety.
     
    7
    Rodriguez začal třetí set jen sedmibodovou střelou a celkových 26 bodů nemohlo stačit na Japoncův zisk, který zapsal bilanci 10-9-9 a výrazně se při vedení 5:1 na sety přibližuje postupu.
     
    7
    Zápas ještě pokračuje, Španěl třemi devítkami zapisuje dohromady 27 bodů, Japoncovi se vůbec nedařilo a zaznamenal o dva body méně. Furukawa tak před pátou sadou vede 5:3.
     
    7
    Japonec postupuje po skvělém výkonu v pátém setu do večerních bojů o medaile! Furukawa vystřelil v poslední sadě celkem 29 bodů, Španěl sice jen o jeden bod méně, ale Rodriguez musel bezpodmínečně vyhrát. Furukawa vítězí v poměru 7:3 na sety!
     
    7
    Zápas skončil.
     
    Takaharu Furukawa (JPN) – Juan Ignacio Rodriguez Liebana (ESP) 7:3
    (27:27, 29:27, 28:26, 25:27, 29:28)
     
    8
    Do lukostřelecké arény Sambódromo nastupují poslední dva účastníci dnešních vyřazovacích bojů. V rámci souboje dvou amerických krajanů nastoupí Zach Garrett a Brady Ellison.
     
    8
    Poslední osmifinálové utkání začalo.
     
    8
    První set přinesl velmi vyrovnaný souboj, který nakonec končí vysokou remízou 29:29. Oba střelci si tak připisují po jednom bodu.
     
    8
    Druhý set získává ve svůj prospěch Brady Ellison, který nastřílel znovu parádních 29 bodů! Garrett už před posledním šípem měl šanci jen na srovnání, trefil ale o bod méně. Ellison se tak ujímá vedení 3:1 na sety.
     
    8
    Vysoké počty u obou amerických lukostřelců pokračují, Zach Garrett získává třetí set v poměru 29:28 a srovnává tak stav zápasu na 3:3. Poslední Ellisonův šíp byl ale velmi těsný, po přezkoumání rozhodčí potvrdili jen devět bodů.
     
    8
    Zach Garrett absolutně nezvládl čtvrtý set, který začal střelou za sedm bodů a poté přidal dokonce šíp jen za čtyři body. Zkušenější Ellison si své pokusy pohlídal a získává čtvrtou sadu 28:21. Celkoě tak vede 5:3 a je velmi blízko postupu do čtvrtfinále!
     
    8
    Zach Garrett ovšem ještě zabojoval a už to vypadalo, že zápas parádním ziskem 29 bodů pošle do náhlé smrti! Rozhodčí ovšem přezkoumali jeden ze střel Bradyho Ellisona a nakonec pátá sada končí remízou 29:29 a do čtvrtfinále tak po vítězství 6:4 postupuje zkušenější Ellison!
     
    8
    Závěrečné utkání skončilo.
     
    Zach Garrett (USA) – Brady Ellison (USA) 4:6
    (29:29, 28:29, 29:28, 21:28, 29:29)
     
    Osmifinálové boje lukostřelců jsou u konce, osm nejlepších si to od 20:00 rozdá nejdříve ve čtvrtfinále a následně také o cenné kovy!
     
    Výsledky osmifinálových zápasů:

    Ricardo Soto (CHI) – Sjef van den Berg (NED) 5:6
    Atanu Das (IND) – Seungyun Lee (KOR) 4:6
    Witthaya Thamwong (THA) – Jean-Charles Valladont (FRA) 0:6
    Riau Ega Agatha (INA) – Mauro Nespoli (ITA) 0:6
    Antonio Fernandez (ESP) – Taylor Worth (AUS) 3:7
    Florian Floto (GER) – Bonchan Ku (KOR) 4:6
    Takaharu Furukawa (JPN) – Juan Ignacio Rodriguez Liebana (ESP) 7:3
    Zach Garrett (USA) – Brady Ellison (USA) 4:6
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný zbytek olympijského dne a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (15:51:27)

    Adam Lacek

    Výsledky zápasů:
    Ricardo Soto (CHI) – Sjef van den Berg (NED) 5:6
    Atanu Das (IND) – Seungyun Lee (KOR) 4:6
    Witthaya Thamwong (THA) – Jean-Charles Valladont (FRA) 0:6
    Riau Ega Agatha (INA) – Mauro Nespoli (ITA) 0:6
    Antonio Fernandez (ESP) – Taylor Worth (AUS) 3:7
    Florian Floto (GER) – Bonchan Ku (KOR) 4:6
    Takaharu Furukawa (JPN) – Juan Ignacio Rodriguez Liebana (ESP) 7:3
    Zach Garrett (USA) – Brady Ellison (USA) 4:6