Lokeren – Westerlo 3:0 (kon.) | Anderlecht – Kortrijk 5:1 (kon.) | Gent – Genk 1:0 (kon.)
koniec
KAA Gent
1:0 (0:0)
KRC Genk
cz Nedeľa 07.08.2016, 20:00 • GHELAMCO-arena, Gent • Belgická Jupiler Pro League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký nedělení večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Dnes jsou na programu hned čtyři utkání v rámci druhého kola belgické Jupiler Pro League, v tomto online přenosu se budeme věnovat atraktivnímu souboji, v němž KAA Gent před vlastními fanoušky vyzve KRC Genk! Začínáme ve 20:00.
     
    KAA Gent

    Loni se fotbalisté Gentu pokoušeli navázat na obhajobu historického prvenství ze sezony 2014/15 a nutno dodat, že o druhý titul v klubové historii bojovali opravdu srdnatě. S blížícím se koncem základní části si na nich ale svou daň začal vybírat náročný program, což se posléze potvrdilo i ve skupině zvané O titul, kde celek z Východních Flander z deseti kol zaznamenal jen tři vítězství, a nakonec tak se ztrátou dvanácti bodů na vedoucí Bruggy skončil třetí. Nečekaného úspěchu parta okolo klíčového záložníka Kumse, kterého se vedení klubu i přes zájem zahraničních celků zatím daří udržet, dosáhla v Lize mistrů.

    Ve skupině H obsadili De Buffalo's šokující druhé místo, přičemž za sebou nechali o poznání věhlasnější Valencii a Olympique Lyon. Obdivuhodná pouť v podání Vanhaezebrouckovy družiny skončila v osmifinále, kde jim stopku vystavil německý Wolfsburg. Letos se Gent pokouší prokousat kvalifikační boji o účast v Evropské lize. Zatím se mu to daří, ve třetím předkole si totiž smlsl na rumunském celku Viitorul Constanţ, v play-off na Belgičany čeká nepříjemná Škendija Tetovo, která se ve čtvrtek postarala o vyřazení Mladé Boleslavi.
     
    KRC Genk

    I fotbalisté Genku mohou být s průběhem loňského ročníku poměrně spokojeni, po celou dobu se jim dařilo držet v horní polovině tabulky. Po základní části jim patřilo solidní páté místo, ovšem nebýt malého výpadku mezi dvanáctým a sedmnáctým kolem, během nichž celek ze severu Belgie prohrál pět ze šesti utkání, mohlo to být ještě o chlup lepší. V nadstavbové části s názvem O titul se svěřenci kouče Peter Maese mohli spolehnout na výkony před vlastními fanoušky, když domácí stadion proměnili v téměř nedobytnou tvrz a i díky tomu se nakonec dokázali vyhoupnout na čtvrtou příčku.

    Ani v tomto momentě pro ně ale sezona neskončila, Genk ještě čekalo zápas v rámci play-off o Evropskou ligu proti celku Royal Charleroi. Na půdě soupeře sice parta okolo kapitána Buffela prohrála 0:2, odvetu ale proměnila v naprostou exhibici a Zebry rozstřílela vysoko 5:1, hattrickem se blýskl Nikolaos Karelis. Kvalifikačními boji o účast v Evropské lize zatím Genkští procházejí téměř bez zaváhání, přes černohorský tým Budućnost Podgorica sice dokázali postoupit až díky lépe zvládnutým penaltám, o kolo dál si však už o poznání snadněji poradili s Cork City, v rozhodující bitvě síly změří se záhřebskou Lokomotivou.
     
    Vzájemné zápasy v minulé sezoně

    31.7. 2015 – KAA Gent:KRC Genk 1:0

    Branky: 43. Kums (pen.)

    28.11. 2015 – KRC Genk:KAA Gent 0:1

    Branky: 21. Miličević

    24.4. 2016 – KRC Genk:KAA Gent 1:2

    Branky: 16. Bailey – 23. Depoitre, 90+2. Neto (pen.)

    22.5. 2016 – KAA Gent:KRC Genk 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    KAA Gent: Rinne – Gershon, Mitrović, Nielsen – Foket, Neto, Kums (C), Matton – Coulibaly, Depoitre, Simon
    Náhradníci: Thoelen – Kujović, Saief, R. Schoofs, Perbet, Horemans, Miličević, Ndongala, L. Schoofs

    KRC Genk: Bizot – Walsh, Dewaest, Ndidi, Uronen – Heynen, Pozuelo – Buffel (C), Kebano, Bailey – Karelis
    Náhradníci: Köteles – Kumordzi, Trossard, Wouters, Tshimanga, Buyens, Samatta

    Rozhodčí: Bart Vertenten – Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen.
     
    Ještě jednou Vám všem přeji dobrý večer! Hráči obou týmů právě nastupují na travnatou plochu, očekávaný mač mezi Gentem a Genkem tak za malou chvíli bude moci začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Bart Vertenten, muž, který bude mít dnešní utkání na starost, právě foukl do píšťalky, můžeme tedy začít! Výkopu se ujali fotbalisté Gentu, kteří nastupují v modrých dresech, naopak hosté budou hrát v růžovém.
     
    2
    Domácí začali pěkně zostra! Foket se po pravé straně dokázal probít až k centru, na který si ve vápně nabíhal Coulibaly, ale promáchl. Následně se kulatého nesmyslu ovšem ujal Moses Simon, v souboji jeden na jednoho ale přes Walshe nepřešel.
     
    3
    Gent pokračuje ve svém aktivním vstupu. Kums vybojoval téměř ztracený balon a poté jej přenechal lépe postavenému Netovi, který si při svém úctyhodném slalomu došel pro faul, domácí tak budou kopat standardní situaci ze zajímavé pozice.
     
    4
    No a Bizot musel poprvé pořádně zasáhnout! Exekuce přímého kopu se jako správný kapitán ujal Sven Kums, po jehož ráně přes zeď se balon snášel k levé tyči hostující svatyně, brankář Genku jej ale vytěsnil!
     
    5
    Následoval rohový kop v podání domácích, taktéž se jej ujal Kums. Jeho centr nebyl vůbec špatný, k hlavičce se na hraně malého vápna dral stoper Mitrović, byl ale předčen pozorně hrajícím Ndidim.
     
    6
    Obrovská šance i na druhé straně! Obdivuhodné sólo po pravé straně podnikl Thomas Buffel, jenž si v šestnáctce sice trochu krkolomně, ale přece dokázal vyměnit balon s Karelisem. Poté se hostující kapitán ocitl sám před Rinnem, z bezprostřední blízkosti jej ale nedokázal prostřelit!
    6. Šance Genku po sólu Thomase Buffela
     
    7
    S nařízeným kopem od rohového praporku fotbalisté Genku naložili o poznání lépe než jejich oponent, na kroucený centr z kopačky Kebana si naskočil Dewaest, jehož hlavičce však přeci jen ještě kousek scházel.
     
    8
    Pozuelo získal míč ve skrumáži v blízkosti středového kruhu a poté vyslal kupředu Karelise, který byl opravdu velice tvrdě atakován vracejícím se Mitrovićem. Domácí zadák dostává poslední varování, Genk bude navíc zahrávat přímý kop.
     
    9
    Exekuce přímého kopu z šestadvaceti metrů se poměrně překvapivě ujal Jamajčan Bailey, jemuž rána ale opravdu vůbec nesedla, balon se až příliš vznesl do výšky a zamířil pořádný kus nad branku Gentu.
     
    10
    Na hřišti jsou k vidění poměrně ostré a tvrdé zákroky z obou stran. O jeden takový se postaral Walsh, který opravdu nepříjemně přibrousil Coulibalyho, sudí však ani tentokráte kartu nevytáhl.
     
    11
    Nařízený přímý kop rozehráli domácí fotbalisté na krátko, načež se balon přenesl na druhou stranu hrací plochy, odkud Renato Neto povedeným centrem našel ve vápně se peroucího Coulibalyho, který z první zacílil těsně vedle levé tyče.
     
    12
    Coulibaly vyhrál důležitý hlavičkový souboj a sklepl balon pro volného Kumse. Na jeho přetažený centr si do šestnáctky naběhl Foket, který okamžitě nahrával Netovi, ten se po souboji s Uronenem zřítil k zemi, sudí ale na jeho hereckou etudu neskočil.
     
    13
    Tady mnoho nescházelo! Moses Simon rozkmital své rychlé nohy a nacentroval přesně do oblasti penaltového puntíku, kde ovšem Coulibaly promáchl. Následně však z první pálil Sven Kums, jehož povedenou ránu zastavila tyč Bizotovy svatyně!
     
    14
    Moses Simon přispěchal s dalším ofenzivním snažením po levé straně, byl ale nucen balon přesunout směrem vzad, nikdo z jeho kolegů si totiž nenabíhal.
     
    15
    A tak se domácí rozhodli, že to zkusí zprava. Ukázala se to jako šťastná volba, Foketův přízemní centr totiž Bizot hrubě podcenil, a nabídl tak dobrou šanci pro Coulibalyho, ten si však v souboji s Ndidim pomohl jasným faulem.
     
    16
    Thomas Buffel se vrhl do rychlé protiakce, na jejímž konci přenesl hru na volného Baileyho, který svým pasem za obranu soupeře hledal nabíhajícího si Karelise, toho ale k hlavičce nepustil vybíhající Jacob Rinne.
     
    17
    Následně se však fotbalisté Genku zapomněli včas vrátit zpět do defenzivy, a domácí se tak hnali do přečíslení čtyř proti třem. Depoitre jej vyřešil pasem na Mattona, který mu balon okamžitě chtěl vrátit, ovšem našel pouze nohy připraveného Dewaesta, a nadějnou příležitost tak zbytečně zazdil.
     
    18
    Heynen nechal balon v nebezpečné zóně za sebou, na což okamžitě zareagoval kapitán Kums, který uvolnil Mosese Simona. Nigerijský rychlík si míč přehodil na pravačku a nacentroval pro Depoitrea, ten se ale přes Ndidiho k zakončení neprobil.
     
    19
    Alejandro Pozuelo si opět zahrával v nebezpečné vzdálenosti od vlastní branky, i s pomocí paní Štěstěny ale dokázal projít přes dvojici protihráčů, poté byl ale zastaven Gershonem, bude z toho autové vhazování.
     
    20
    Po dlouhém autu do pokutového území lehce zaváhal a situaci podcenil Mitrović, na to konto se z úhlu do šestnáctky prodral Buffel, který celou akci ještě chtěl vyšperkovat pasem na Karelise, vyslal k němu ale nezpracovatelný pas na paty.
     
    21
    Genk se však nadále snažil napadat rozehrávku domácího celku, Leon Bailey to však přehnal s agresivitou a fauloval Foketa. Navíc si při tom zřejmě sám ublížil, na trávník jsou přivolání zdravotníci.
     
    22
    Pozuelo si dnes už poněkolikáté zahrával s ohněm, napadat se jej vydal Kums, ovšem počínal si až příliš důrazně a jasným přidržením si vysloužil pouze napomenutí od sudího Vertentena.
     
    23
    Bailey už je zpět na hrací ploše a hned se zapojil do útočné akce Genku, když z první narazil pro Kebana, který si balon hodlal píchnout okolo Gershona, dodal mu ale až příliš velkou razanci a poslal jej do zámezí.
     
    24
    Po Rinneho výkopu za sebe balon šikovně prodloužil vytáhlý Depoitre, načež si sprinterský souboj střihli Coulibaly s Ndidim, nakonec byl úspěšnější hostující stoper, který celou situaci s klidem vyřešil pasem na kolegu Dewaesta.
     
    25
    Heynenovi odskočil balon od kopačky, a nabídl tak Gentu další zajímavou možnost na otevření gólového účtu. Kums to udělal náramně, když šikovnou kolmicí našel Coulibalibho, který okamžitě nahrál Netovi, ten však zacílil jen doprostřed branky, kde číhal pozorný Bizot.
     
    26
    A domácím se na útočné polovině tuze zalíbilo. Depoitre si balon prohodil mezi dvěma bránícím hráči a našel Kumse, který si počkal na ideální okamžik a pak předložil kulatý nesmysl pro Mattona, ten však pálil jen do před sebou stojícího Walshe.
     
    27
    Za hlasitého skandování domácích fanoušků jsme sledovali Gershonův dlouhý nákop na útočnou polovinu pro Coulibalyho, který si balon ideálně zpracoval, jeho následná střela už ale tak zdařilá nebyla.
     
    28
    Mitrović si několikrát míč vyměnil s Nielsenem, poté se dlouhatánským nákopem pokusil oslovit Foketa, ten však ukázal, že není žádným hlavičkářem a byl předčen Uronenem.
     
    29
    Kebano získal balon po souboji s Netem a roztáhl hru doleva pro Baileyho, který si kulatý nesmysl píchl směrem do středu a vypálil, hráz těl v šestnáctce Gentu ale neprostřelil.
     
    30
    Alespoň však pro Genk vybojoval standardní situaci, s ní ovšem hosté naložili prachmizerně, centr z kopačky Pozuela byl naprosto nepřesný a přetažený, nikdo z jeho kolegů na balon neměl šanci dosáhnout.
     
    31
    Renato Neto se rozhlédl kolem sebe a našel Thomase Foketa, který si troufl na individuální průnik směrem do šestnáctky, narazil však hned na první překážce, stopku mu vystavil trpělivý Uronen.
     
    32
    Ndidi dostal pomalou malou domů brankáře Bizota do nepříjemné situace, ten si však dokázal poradit a před dotírajícím Depoitrem balon odkopl. Nikdo z jeho kolegů se však na útočné polovině nenacházel, Gent tak může založit další útočnou akci.
     
    33
    Nic světoborného to ovšem ze strany svěřenců trenéra Vanhaezbroucka nebylo, při následné protiakci dostal až příliš volného prostoru Uronen, který jej vyřešil pasem na Karelise, ten si ale nepohlídal ofsajd.
     
    34
    Tohle bylo velice pěkné! Droboučký Moses Simon opět rozkmital své neuvěřitelně rychlé nohy, těsně před vstupem do šestnáctky si však balon přehodil nečekaně ke středu a vypálil, brankář Bizot ale vytáhl solidní zásah.
     
    35
    Tady opravdu mnoho nescházelo! Celé se to narodilo poměrně nenápadně, z pravé strany přilétl nepříliš nebezpečný centr od Foketa, na který si po chybě jednoho z beků Genku naskočil Kalifa Coulibaly, jeho hlavičce ale scházely decimetry!
    35. Nebezpečný centr před branku Genku
     
    35
    Poprvé v zápase jsme svědky udělení žlutého kartónku, po faulu na Simona ji dostává Walsh.
     
    36
    A pravý obránce Genku si při tomto nedovoleném zákroku navíc sám ublížil a nebude schopen v utkání pokračovat! Nahrazuje jej Dries Wouters.
     
    38
    Bailey na ose hřiště díky skvělé kličce poslal na párek hned dva protihráče, po jeho následném pasu tak měl Kebano hodně volného prostoru. Hostující záložník s ním naložil poměrně dobře, to samé však nelze tvrdit o nepřesně přihrávajícím Karelisovi.
     
    39
    Coulibaly spálil další obrovskou tutovku! Lví podíl na této téměř gólové akci měl Thomas Matton, který se krásně uvolnil a milimetrově přesným centrem přes Dewaesta našel právě domácího útočníka, ten však v souboji tváří v tvář Bizotovi selhal!
     
    40
    Sven Kums se vydal na nezvyklý ofenzivní výlet, po kličce Woutersovi se mu podařilo dostat až do vápna, kde domácí kapitán spadl po střetu s Ndidim, i tentokráte však sudí rozhodl správně a nechal hru plynout.
     
    41
    Teď se hraje opravdu stylem nahoru, dolů! Po Mattonově zaváhání se kupředu mohl vydat Leon Bailey, který se dostal až do šestnáctky, kde centroval směrem ke Karelisovi, výborný obranný zákrok ale předvedl Mitrović.
     
    42
    A okamžitě potom následovala protiakce Gentu, která opět zaváněla vedoucí brankou! Thomas Foket prokázal fantastický přehled, když pasem na hranici šestnáctky oslovil volného Depoitrea, ten ale trefil jen v prostředku branky číhajícího Bizota.
     
    43
    Sven Kums se rozhlédl okolo sebe a vymyslel skvělou kolmici pro Coulibalyho, který okamžitě balon poslal za sebe pro Renata Neta. Ten sice dělal, co bylo v jeho silách, vyběhnuvší brankář Bizot však byl u balonu první.
     
    44
    Nikos Karelis prokázal obrovský důraz a od balonu odstavil Mitroviće. Následně hru roztáhl doprava na Buffela, který mimořádně přesným pasem našel před brankou číhajícího Kebana, tomu ale v zakončení scházela troška více přesnosti.
     
    45
    Sudí Bart Vertenten se nad rámec prvního poločasu rozhodl přidat ještě jednu minutku navíc.
     
    45+1
    Kebano zakroutil rameny a po sérii kliček se nakonec zbavil Nielsena, jeho následný centr však nenašel nikoho ze spoluhráčů, snaha o protiakci domácích je zbytečná, sudí totiž končí první půli.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Polovina dnešního mače je za námi, branku jsme sice zatím neviděli, na průběh a atraktivitu utkání si ale rozhodně nemůžeme stěžovat! Hraje se velice kvalitní fotbal plný zajímavých možností na obou stranách, lépe jsou na tom zatím domácí fotbalisté, kteří se už několikrát mohli dostat do vedení, především Coulibaly dokázal spálit neuvěřitelné šance. Doufejme, že v druhé půli se nějakého toho gólu dočkáme!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhé půle míč uvedli hostující fotbalisté a hned ze své úvodní akce se dostali ke střeleckému pokusu. Po Baileyho pasu pálil Buffel, mířidla ale neměl seřízená.
     
    47
    Naopak domácí byli ke vstřelení vedoucí branky o poznání blíže! Moses Simon to opět vzal sám na sebe, dokázal utancovat Wouterse a vypálil na bližší tyč, gólman Bizot však vytáhl parádní zákrok!
     
    48
    Mitrović dlouhým nákopem našel Coulibalyho, který balon sklepl pro Mosese Simona, ten si došel pro faul od nestíhajícího Dewaesta. Následovat tak bude přímý kop v podání Gentu.
     
    49
    Podle očekávání se exekuce standardní situace ujal kapitán Sven Kums, tentokráte ale nepotvrdil roli experta na takovéto chvíli, jeho centr opravdu za moc nestál, obrana Genku jej s klidem odvrátila.
     
    50
    Po Karelisově vyhraném hlavičkovém souboji balon proskákal skrze oběma stoper domácího výběru, zkusil se za ním vydat Kebano, brankář Rinne si ale celou situaci zkušeně pohlídal a nepřipustil zbytečně komplikace.
     
    51
    Nielsen se vydal na ofenzivní výlet, který zakončil nádhernou kolmicí na Depoitrea, o jehož levou nohu kousek za šestnáctkou škrtl Uronen, a domácí tak budou zahrávat další přímý kop.
     
    52
    Nyní už si Kums počínal o poznání šikovněji a poslal balon na zadní tyč, kde si na hlavičku naskočil Coulibaly, který jej hodlal vrátit zpět do centra dění, trefil ale pouze před sebou stojícího Ndidiho.
     
    53
    Hosté se navíc dokázali vrhnout do okamžité protiakce, na jejímž konci si pro faul doslova došel Alejandro Pozuelo. Uvidíme tak přímý kop ze stejné pozice jako před několika okamžiky, ovšem na druhém konci hrací plochy.
     
    54
    No a Genk s touto příležitostí naložil o poznání nebezpečněji než jeho soupeř! Sám faulovaný Pozuelo zkusil štěstí a okolo zdi balon zakroutil na přední tyč, brankář Rinne se však stačil bleskově přesunout a kulatý nesmysl vytěsnil!
     
    55
    Moses Simon si to namířil na hranici šestnáctky, odkud přesně přihrál Depoitreovi, kterému se však přes pozorného Ndidiho nepodařilo odcentrovat. Domácí se alespoň dožadovali rohového kopu, sudí však správně balon přisoudil Genku.
     
    56
    Domácí nyní podnikli obléhání branky svého soupeře, Neto si ale nevšiml za sebou běžícího Buffela a o míč přišel. Na to konto se Genk mohl hnát do protiútoku, ten ale ztroskotal na nepřesnosti v podání Kebana.
     
    57
    Ani následný brejk Gentu ale úspěch nepřinesl, poté to sám na sebe vzal Leon Bailey, který natáhl ke střele z nějakých třiceti metrů, do dráhy letu kulatého nesmyslu ale vložil kopačku Kums, a ztečoval jej tak na roh.
     
    58
    Přímo z něj se ještě hosté nedokázali dostat do zakončení, obrana Gentu však balon opět odhlavičkovala pouze k dobře postavenému Baileymu, tomu ale rána vůbec nesedla.
     
    59
    Vanhaezbrouckova družina se opět usadila v bezprostřední blízkosti Bizotovy branky a vybojovala rohový kop. Na Kumsův centr si sice nejvýše vyskočil Coulibaly, jenže hlavou balon trkl pouze do zad spoluhráče Nielsena.
     
    60
    Božínku, tohle musí domácí mrzet! Po Foketově průniku a následném pasu se ve výborné střelecké pozici ocitl Thomas Matton, toho ale v ten nejdůležitější okamžik totálně zradilo zpracování, čehož využil vybíhající Bizot.
     
    61
    A málem přišel okamžitý trest! Hostující kapitán Buffel si totiž troufl na parádní individuální akci, na jejímž konci si kulatý nesmysl navedl na svou silnější pravačku a vypálil. Jeho pokus Rinneho pořádně vylekal, balon ovšem zamířil těsně vedle pravé tyče!
     
    62
    Šance střídá šanci! Thomas Foket vytáhl další ze svých povedených a mimořádné přesných centrů, načež se ve vápně do zakončení protlačil Coulibaly, po jehož hlavičce balon nebezpečně poskakoval skrze malé vápno, hostující beci jej ale dokázali odklidit.
     
    63
    V této pozice nejsme vytáhlého Coulibalyho zvyklí vídat. Domácí útočník si totiž z obránců soupeře udělal tréninkové kužele a vrhl se do vápna, tam si ale balon v klíčový moment až příliš předkopl a už jej nedohnal.
     
    64
    Bryan Heynen vytáhl parádní obranný skluz, nahrál Kebanovi, a vyslal jej tak do nadějně vypadajícího brejku. Hostující záložník však, dnes už poněkolikáté, nepřesně přihrál, Buffel balon nemohl zpracovat.
     
    65
    Renato Neto nahrál Simonovi, který se místo svého tradičního průniku po křídle rozhodl kombinovat s kapitánem Kumsem. Ten obešel Wouters a odcentroval, naskakující Depoitre se ale k hlavičce neprodral.
     
    66
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Karelis, přichází Samatta.
     
    67
    Sven Kums má úžasný přehled ve hře a potvrdil to i nyní, když si narazil s Netem a poté nezištnou uličkou vyslal kupředu Mattona, brankář Bizot ale jeho úmysl správně přečetl a pro balon si sebevědomě doběhl.
     
    68
    Tohle byla parádní samostatná akce! Vytáhlý Kalidou Coulibaly ukázal, že práce s balonem mu také není cizí, když se protáhl mezi dvěma bránícími protihráči a vypálil, brankář Bizot ale stačil zareagovat a vyškrábl balon na roh!
     
    69
    Ne, domácím dnes prostě není přáno! Na Kumsův centr si na hranici malého vápna naskočil úplně volný Depoitre, po jehož hlavičce to už už vypadalo tak, že balon skončí v síti, na brankové čáře jej však do bezpečí stačil odkopnut Dewaest!
    69. Obrovská šance Gentu po rohovém kopu
     
    70
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Matton, přichází Miličević.
     
    71
    Kums si parádně narazil s Coulibalym a poté roztáhl hru doprava na Foketa, který ihned z první zvládl nacentrovat, o hlavičku se snažícího Depoitrea avšak ve vzduchu přetlačil Ndidi.
     
    72
    Thomas Buffel využil zaváhání v podání Neta a pokusil se střemhlav vrhnout do šestnáctky, v souboji s Nielsenem si ale balon odkopl od nohou, brankář Rinne toho okamžitě využil a získal kulatý nesmysl do své moci.
     
    74
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Kebano, přichází Kumordzi.
     
    75
    Dries Wouters se vydal na útočnou expedici a dostal přesnou přihrávku od Samatty. Včas byl ale dostoupen Mitrovićem a o balon přišel, načež jej zpět do svého držení vybojoval jen za cenu jasného faulu, navíc byl odměněn žlutou kartou.
     
    76
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Simon, přichází Saief.
     
    77
    Hra se musí přerušit, na trávníku totiž po tvrdém souboji se stoperem Gershonem zůstal ležet Sébastien Dewaest. Opakovaný záběr odhalil jeho špatné došlápnutí, snad to nebude nic vážného.
     
    77
    Po ose Saief – Kums se balon dostal až do míst, kde si na něj počkal Renato Neto, jenž naznačil střelu, poté si ale míč zasekl a až poté vypálil, rána mu ale nevyšla podle vlastních představ a očekávaní, Bizot mohl zůstat naprosto v klidu.
     
    78
    Kenny Saief to udělal naprosto fantasticky, když doběhl téměř ztracený míč a těsně před brankovou čárou jej poslal mezi nohy nic netušícího Wouterse. Následně přesně našel Depoitrea, tomu se ale dnes na kopačky nalepila nepřesnost.
     
    79
    Danijel Miličević zabral v pravou chvíli a vybojoval balon pro kolegu Coulibalyho, který však hru obrátil směrem vzad, a Gent tak musí začít zase od píky. V posledních minutách jsou jasně aktivnější, přetaví svůj tlak ve vedoucí branku?
     
    80
    Nyní se po několikaminutové odmlce do útoku vydali hosté, po Woutersově průnikové nahrávce míč sice nečekaně prošel přes Mitroviće, Samatta se však celou situací zdál býti spíše zaskočen a vůbec nezareagoval.
     
    81
    Domácí opět nějakou chvíli kombinovali u pokutového území svého oponenta, nakonec Nielsen nacentroval pro Depoitrea, který hlavou sklepl na volného Miličeviće, ten ale nezakončil ideálně.
     
    82
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Coulibaly, přichází Perbet.
     
    83
    Poměrně nenápadné akce Genku pro domácí málem skončila pohromou! Střídající Kamordzi se probil přes dva protihráče a skrytou střelou zaskočil Rinneho, který balon vyrazil jen před sebe, dotírajícího Buffela ale k dorážce nepustil Gershon.
     
    84
    Domácí chtějí vyhrát, jejich soupeř by, podle herního projevu, zřejmě byl spokojen s remízovým výsledkem. Kums vymyslel další ze svých parádních kolmic, Depoitreův pokus ale zablokoval ve skluzu hrající Ndidi.
     
    85
    Následoval rohový kop v podání Vanhaezbrouckových svěřenců, na Kumsův zajímavý centr si u zadní tyče naskočil Laurent Depoitre, ten ale pouze potvrdil své dnešní střelecké prokletí a opět zamířil o pořádný kus mimo.
     
    86
    Nápor Gentu pokračuje. Aktivní Saief se odpoutal od svého strážce a dokázal i odcentrovat, o hlavičku se posléze snažil Perbet, ale ve vzduchu to přehnal s agresivitou a pomohl si rukama, což zraku hlavního sudího nemohlo ujít.
     
    87
    V posledních minutách se sice hosté kupředu vydávají jen málokdy, pokaždé to ale stojí za to! Buffel nyní dostal trestuhodně mnoho prostoru, což využil k parádnímu centru na zadní tyč, kde se před prázdnou brankou k zakončení chystal Samatta, na poslední chvíli mu ale plány překazil vracející se Nielsen!
     
    88
    Nedlouho nato se ke střele z uctivé vzdálenosti odhodlal Alejandro Pozuelo, mířidla měl ale sakramentsky vychýlená. Při následné protiakci Bailey jasně fauloval Foketa, uvidíme další standardku v podání Gentu.
     
    89
    Ani tentokráte ale domácí na obranu soupeře recept nenašli, navíc museli rychle spěchat zpět do obrany, odpověď mel totiž připravenou Thomas Buffel, který uvolnil Kumordziho, ten se ale proti přesile nezvládl prosadit.
     
    90
    Už známe i údaj o nastavení nad rámec základní hrací doby, navíc se bude hrát ještě po dobu tří minut!
     
    90+1
    Gent právě vstřelil branku!
    Tak jsme se přeci jen dočkali, těsně před závěrečným hvizdem se totiž domácí k velké radosti svých fanoušků konečně prosazují! Po Kumsově parádní kolmici se do šestnáctky dostal Miličević, který okamžitě našel před brankou číhajícího JÉRÉMYHO PERBETA a ten už s uklizením kulatého nesmyslu do sítě příliš práce neměl!
    90+1. Jerémy PERBET - 1:0
     
    90+2
    Hosté se ještě odhodlali k drobnému odporu, jejich šance ale nejspíše definitivně pohřbil Dries Wouters, který to vzal zbytečně sám na sebe a zacílil vysoko nad branku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, vyrovnaná partie dvou předních belgických klubů nakonec vyzněla lépe pro mírně favorizovaný Gent, který před vlastními fanoušky dokázal zvítězit tím nejtěsnějším možným rozdílem! Nezaujatý fotbalový divák musel být vskutku potěšen, sledovali jsme totiž velice atraktivní utkaní plné šancí, jediné, co tomu až do nastaveného času chybělo, byla branka. Domácí si tříbodový zisk asi zasloužili, jejich soupeř totiž po většinu hrací doby tahal za kratší konec provazu a jen díky skvělému brankáři Bizotovi dlouho hájil bezbrankovou remízu. V jednadevadesáté minutě se ale Vanhaezbrouckovi svěřenci zvládli prosadit, akci dvou střídajících hráčů po Miličevićově přesném pasu zakončil Jérémy Perbet!
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:10.
     
    Ode mě je to pro dnešek už vše, děkuji Vám za pozornost, přeji dobrou noc a někdy příště se u online přenosů zase budu těšit na počtenou! (22:06:09)

    Vojtěch Tůma

    Góly: 90+1. Perbet

    Karty:   35. Walsh (GNK), 75. Wouters (GNK)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:10.
    KAA Gent: Rinne – Gershon, Mitrović, Nielsen – Foket, Neto, Kums (C), Matton (70. Miličević) – Coulibaly (82. Perbet), Depoitre, Simon (76. Saief)
    Náhradníci: Thoelen – Kujović, Saief, R. Schoofs, Perbet, Horemans, Miličević, Ndongala, L. Schoofs

    KRC Genk: Bizot – Walsh (36. Wouters), Dewaest, Ndidi, Uronen – Heynen, Pozuelo – Buffel (C), Kebano (74. Kumordzi), Bailey – Karelis (66. Samatta)
    Náhradníci: Köteles – Kumordzi, Trossard, Wouters, Tshimanga, Buyens, Samatta

    Rozhodca: Bart Vertenten – Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen