Lokeren – Westerlo 3:0 (kon.) | Anderlecht – Kortrijk 5:1 (kon.) | Gent – Genk 1:0 (kon.)
koniec
R.S.C. Anderlecht
5:1 (1:1)
KV Kortrijk
cz Nedeľa 07.08.2016, 18:00 • Constant Vanden Stock Stadium • Belgická Jupiler Pro League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mne pro dnešní zápas vše! Užijte si zbytek neděle a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou! (19:56:48)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 16:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 11:2.
     
    Máme za sebou utkání druhého kola belgické nejvyšší soutěže! Zápas mezi domácím RSC Anderlecht a hostujícím KV Kortrijk skončil jasným vítězstvím domácího celku v poměru 5:1.

    Do druhé půle šli oba soupeři s vyrovnaným skóre, ale ve druhém poločase to byla jednostranná záležitost. Na hřišti dominovali hráči domácího celku, kteří ve druhé pětačtyřicetiminutovce dokázali nastřílet 4 branky a nenechali nikoho na pochybách o tom, kdo že byl v dnešním utkání favoritem.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Z pravé strany ještě zahrozil Appiah, který poslal nebezpečný centr na malé vápno kam si nabíhal Sylla! Brankář Kaminski však před ním dokázal míč vyrazit!
     
    89
    Hra se přesunula k půlící čáře, kde se oba celky u míče dost pravidelně střídají, jelikož hráči obou mužstev teď kupí chybu na chybu.
     
    88
    Kortrijk nedokázal udeřit ani z nepovedeného rohového kopu a tak se k míči opět dostávají hráči ve fialových dresech. Ti se snaží rozjet akci na pravém křídle.
     
    87
    Kortrijk se dostal do ojedinělého útoku, centr z levé strany se snažil poslat hostující Joazinho, ale jeho centr byl sražen pouze na rohový kop.
     
    86
    Zápas se již víceméně dohrává, domácí hráči kombinují na vlastní polovině a nejsou ani nikým napadáni. Z tribun jsou slyšet oslavné chorály.
     
    85
    Hosté mají k dispozici aut u branky Anderlechtu, ale většina hráčů už se na polovinu soupeře ani nehrne a radši zůstávají na své vlastní obranně polovině.
     
    84
    Domácí hráči se snaží i v závěru rozhodnutého zápasu přidat branky a bavit diváky. Akce na pravém křídle ovšem skončila chybou Appiaha, který musel následně faulovat.
     
    83
    Rohový kop zahrával Defour, jeho centr dokázal hlavičkou zasáhnout Sylla. Ten však nezamířil přesně a hlavičkoval pouze nad bránu hostí.
     
    82
    K nádherné střele se dostal jeden z domácích borců, který si na hranici vápna šikovně zpracoval míče a protáhl brankáře hostí Kaminskiho.
     
    81
    Hráči domácího Anderlechtu kombinují v poklidu na soupeřově polovině. Kortrijk je zamčen ve svém vápně a jeho hráči doufají, že brzy bude konec.
     
    80
    Hosté jsou na hřišti statičtí a pouze čekají, až uplyne i závěrečná desetiminutovka. Domácí hráči se snaží tvořit a přidat branky, zatím mají však smůlu.
     
    78
    Ze hry je stažen domácí Tielemans, kterého nahradil Kabasele. Domácí trenér tak vypotřeboval i svoje třetí střídání v dnešním utkání.
     
    77
    Poslední střádání Kortrijku. Ze hry jde Ouali, nahradí jej D'Haene.
     
    77
    Dlouhý míč na levé křídlo dostal Cabal, ten jej však nestihl na hrací ploše a tak bude od brány odkopávat brankář Kortrijku Kaminski.
     
    76
    Domácí publikum oslavuje svoje hráče za předvedený výkon ve druhé půli, kdy na hřišti prakticky existuje pouze jeden tým. Hosté jsou směrem dopředu takřka neviditelní, směrem dozadu naopak velmi nepozorní.

    Jakub Hataš

    Góly: 32. Hanni, 50. Teodorczyk, 54. Chipciu, 63. Defour, 75. Sylla – 20. Kage (pen.)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 16:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 11:2.
    R.S.C. Anderlecht: Roef – Appiah, Mbodji, Nuytinck, Acheampong – Chipciu, Defour, Dendoncker, Tielemans (78. Kabasele), Hanni (66. Capel) – Teodorczyk (66. Sylla).
    Náhradníci: Boeckx – Deschacht, De Maio, Heylen, Sylla, Kabasele, Capel.

    KV Kortrijk: Kaminski – Joazinho, Pavlović, Barbarić, Métanire – Verstraete, Kage (46. Sarr), Rolland – Ouali (77. D'Haene), Papazoglu (69. Saadi), De Smet.
    Náhradníci: Sifakis – Boyer, Saadi, van Eenoo, Mercier, D'Haene, Sarr.

    Rozhodca: Lardot – Hermans, Divincenzo. (vš. Belgie)