Lokeren – Westerlo 3:0 (kon.) | Anderlecht – Kortrijk 5:1 (kon.) | Gent – Genk 1:0 (kon.)
koniec
Sporting Lokeren
3:0 (2:0)
KVC Westerlo
cz Nedeľa 07.08.2016, 14:30 • Daknamstadion, Lokeren • Belgická Jupiler Pro League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro tentokrát definitivně vše, u dalších textových přenosů zase na počtenou! (16:32:27)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:15.
    Lokerenští fotbalisté si po porážce v Sint-Truidenu spravili chuť vysokou výhrou.
     
    Ještě do konce první půle Westerloští drželi reálnou naději na úspěch, o tu je ale připravil svým faulem ve vlastní šestnáctce stoper Schuermans, jenž byl následně vyloučen a Marić nařízenou penaltu suverénně proměnil. O deseti hrající hosté se ve druhé půli sympaticky snažili hrát ofenzivně, snad jedinou jejich šanci ale zazdil nepřesnou střelou Acolatse. V samotném závěru se Lokerenští dočkali ještě třetího gólu, když se parádní individuální akcí blýskl Ukrajinec Bolbat.
     
    Je dobojováno, hlavní arbitr Geldhof nad devadesátiminutový rámec nenastavil ani minutku, Lokerenští si tak po prohře v Sint-Truidenu připisují první ligové body v nové sezóně!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Střídající Gilles Ruyssen ještě v samotném závěru vyfasoval za zbytečný faul na polovině hřiště žlutou kartu.
     
    89
    V samotném závěru už domácí kontrolují míč na polovině hřiště a nikam se neženou, nyní už je samozřejmě jasné, že domácí si přípišou důležité tři body do tabulky.
     
    88
    Už to mohlo být o čtyři góly! Střídající Enoh si seběhl do předbrankového prostoru a dostal to jako na stříbrném podnosu od Tičinoviće, tváří v tvář odkryté westerloské svatyni ale promáchl!
     
    87
    Brazilský legionář Jajá po dobrém výkonu opouští hřiště, na jeho místo nastupuje s devětadvacítkou Enoh.
     
    85
    Po třetím inkasovaném gólu westerloští definitivně vzdali svou snahu o zdramatizování zápasu, domácí si k velké radosti svých příznivců se soupeřem dělají, co se jim zamane.
     
    84
    Galitsios se po pravém křídle vydal neohroženě kupředu a dostal se až na hranici šestnáctky, tam jej ale o balon čistým způsobem připravil pozorný Apau.
    83. Sergij BOLBAT - 3:0
     
    83
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Domácí ale na nic nečekali a rozehráli vskutku bleskurychle, čímž dokonale napálili defenzívu modrožlutých. Skvěle to udělal SERGIJ BOLBAT, ukrajinský středopolař si středem hřiště navedl balon až před hranici pokutového území, odkud se trefil neomylně k tyči!
     
    82
    Ganvoulovy ujely nervy a westerloský křídelník nedovoleně zastavil na polovině hřiště jednoho z domácích fotbalistů, Lokerenští tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
    Guus Hupperts se oficiálně stal novou posilou Lokerenu, dnes ale do akce ještě nezasáhl.
     
    80
    Do konce utkání zbývá už jen něco přes deset minut a nic nenasvědčuje tomu, že by měli černožlutí o své vedení přijít. De Ceulaerův nákop do šestnáctky byl domácí defenzivou bez problémů zblokován.
     
    79
    Střídající Alžířan Terki se navíc mohl vydat do rychlého protiútoku, balon mu ale v rozhodující moment ujel až do zámezí. Následovat bude pouze odkop od Van Langendonckovy svatyně.
     
    78
    Střídání v týmu KSC Lokeren: ze hřiště odchází Jambor, přichází Terki.
     
    77
    Zhruba čtvrthodinku před koncem hosté začínají stupňovat svou aktivitu, v deseti ale stále nemohou najít recept na pozornou lokerenskou defenzívu.
     
    76
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Acolatse, přichází Manias.
     
    74
    Z něj nakonec žádné nebezpečí pro Van Langendoncka nepramenilo. Hostující gólman sice vůbec nevěděl, kde je míč, ze zmaru a trápení ho ale vysvobodil arbitr Geldhof, jenž domácím odpískal útočný faul.
     
    73
    Domácí to ale příliš mrzet nemusí, Lokerenští totiž budou zahrávat rohový kop!
     
    72
    Střídající Ruyssen se na pravé straně zbavil Apaua a poté poslal zajímavý centr na zadní tyč adresovaný Tičinovićovi, ten se ale k balonu nedostal.
     
    71
    To bylo o fous! Po nákopu De Ceulaera se ke střele z hranice pokutového území dostal Acolatse, jeho bomba z voleje ale proletěla těsně vedle pravé tyče!
     
    70
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Henkens, přichází Heymans.
     
    68
    Na dnešní utkání si na Daknamstadion našlo cestu 5773 diváků!
     
    67
    Střídání v týmu KSC Lokeren: ze hřiště odchází Tom De Sutter, přichází Tičinović.
     
    66
    Bolbat zůstal ležet v bolestech na trávníku, hra je tak přerušena a za pár okamžiků by mělo dojít k prvnímu střídání Lokerenu.
     
    65
    Teď se hráči v černých dresech málem dostali do poměrně solidní palebné pozice, Ruyssen ale na poslední chvíli ukopl míč před dobíhajícím Jamborem.
     
    64
    Lokerenští fotbalisté za hlasitého skandování svých příznivců kombinují na útočné polovině a vůbec nikam nechvátají.
     
    62
    Ofsajd a v něm Ganvoula, jenž nedokázal načasovat svůj náběh do pokutového území. Kdyby si to pohlídal, mohl se konžský křídelník ocitnout ve skvělé střelecké pozici!
     
    61
    Hra je v posledních minutách hodně rozkouskovaná, westerloští fotbalisté tak nemají ani pořádnou šanci dostat se k nějaké souvislé kombinaci.
     
    60
    De Ceulaer se provinil útočným faulem z kategorie těch naprosto zbytečných, což domácím samozřejmě nahrává do karet.
     
    59
    Svěřenci kouče Leekense se nikam neženou a v poklidu kombinují na polovině hřiště, což je vzhledem k aktuálnímu stavu pochopitelné.
     
    58
    Jajá to na polovině hřiště schytal od Daemse a ten může být rád, že ušel karetnímu napomenutí. Lokerenští se alespoň zdarma dostanou k míči.
     
    56
    Z té ale nic kloudného nepramenilo, lokerenští zadáci odhlavičkovali balon do bezpečí a hosté se navíc o chvilku později provinili útočným faulem.
     
    55
    Slovenský zadák Ňinaj před hranicí pokutového území zatáhl za záchrannou brzdu a fauloval rychlíka Acolatseho, hosté tak budou zahrávat standardku z velmi nadějné pozice!
     
    54
    Apau si netroufl na kličku a pro jistotu vrátil balon Schuermansovi, hostům teď očividně velmi schází vyloučený zadák Schuermans, bez nějž se musejí pozorněji soustředit i na defenzívu.
     
    53
    Druhá půle zatím mnoho fotbalové krásy nenabídla. Hráči v černých dresech nechávají westerloské fotbalisty kombinovat s míčem, přitom je ale nepouštějí k ničemu nebezpečnému.
     
    51
    Apau měl co dělat, aby za svými zády udržel napadajícího Toma De Suttera, modrožlutí to ale nakonec zvládli a nyní mohou opět zamířit dopředu.
     
    50
    To samé platí i o minutu později, hosté navíc následně o balon přišli už u středového kruhu.
     
    49
    Westerloští fotbalisté momentálně kombinují na polovině hřiště, dál je hráči vedoucího Lokerenu stále nepouštějí.
     
    48
    Se žlutými kartami se doslova roztrhl pytel, za nedovolený zákrok byl potrestán také slovenský legionář Ňinaj.
     
    48
    Acolatse naprosto zbytečně zatahal za dres ve středu pole Jaju a za svůj zákrok si vykoledoval žlutou kartu.
     
    48
    Ganvoula si na pravé straně došel pro Galitsiosův faul, s následnou možností rozehrávky ale hráči v modrožlutých dresech naložili prachbídně.
     
    47
    Výkopu se ve druhé půli ujali westerloští fotbalisté a okamžitě se vydali kupředu, nicméně aktivně napadající domácí je o balon rychle připravili.
     
    46
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Molenberghs, přichází Ruyssen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí. V úvodních pasážích hry se oba soupeři spíše rozkoukávali, postupně se ale začala více a více projevovat kvalita fotbalistů Lokerenu, které poslal po necelé půlhodině hry do vedení Tom De Sutter a těsně před přestávkou zvýšil na 2:0 z pokutového kopu Mijat Marić. Westerloští už to budou mít hodně těžké, jelikož budou ve druhé půli hrát bez vyloučeného stopera Schuermanse. Co nabídne druhá půle? Na to si počkejme do 15:32.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Mijat MARIĆ - 2:0
     
    45+1
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Exekuce pokutového kopu se ujal švýcarský stoper MIJAT MARIĆ, který poslal balon po zemi do Van Langendonckova protipohybu. Domácím se tak podařilo vsítit nepopulární gól do šatny!
    45. Červená karta pro Schuermanse
     
    45
    Nešťastník Kenneth Schuermans v pokutovém území poslal k zemi Toma De Suttera, sudí po krátkém váhání ukázal na puntík a hostujícímu zadákovi navíc ukázal červenou kartu!
     
    45
    Penalta pro Lokeren!
     
    44
    Právě od Molenberghse se ovšem kulatý nesmysl odrazil mimo hrací plochu, následovat tak bude pouze odkop od svatyně brankáře Verhulsta, jenž mezi třemi tyčemi dostal přednost před reprezentantem Pobřeží Slonoviny Boubacarem Barrym.
     
    43
    Ta ale neměla dlouhého trvání, jelikož Molenberghs obral o balon Jaju a hráči v modrožlutých dresech po pravém křídle mohou postupovat vpřed.
     
    42
    Následná rozehrávka hostujícího gólmana skončila pouze u Skúlasona, domácí fotbalisté tak pozvolna zakládají další útočnou akci.
     
    41
    Ou! Mohli jsme být svědky branky i na druhé straně. Ukrajinský středopolař Bolbat si z levé strany navedl míč na střed hřiště a poté tvrdě vypálil, jeho projektil orazítkoval břevno Van Langendonckovy svatyně!
     
    39
    Svěřenci kouče Peeterse teď nebyli daleko od vyrovnání! Až do pokutového území si seběhl krajní zadák Apau a vyběhnuvší Verhulst měl co dělat, aby před ním míč vyrazil do bezpečí!
     
    38
    A znovu. Hlavní arbitr Geldhof si všiml útočného faulu Toma De Suttera, a tak budou mít westerloští fotbalisté spoustu času na rozehrávku.
     
    37
    De Ceulaer se po svém faulu pustil do diskuze se sudím, což se domácím příznivcům samozřejmě vůbec nelíbí a z tribun se ozývá pronikavý pískot.
     
    36
    Nyní jsou na tahu opět domácí. Hráči v černých dresech se ale nikam neženou a v poklidu kombinují poblíž středového kruhu.
     
    35
    Asi jsem to zakřikl! Skvěle to udělal šikovný Acolatse, který se parádní kličkou zbavil Ingasona a po pravém křídle se mu otevřela volná cesta do pokutového území, nizozemský legionář ale celou akci pokazil nepřesnou přihrávkou.
     
    34
    Zatím tomu nic nenasvědčuje. Westerloští sice drží balon na svých kopačkách, patnáctý tým minulé sezóny Pro League se ale jen stěží dostává za půlící čáru.
     
    32
    Ingason pod tlakem nic nevymýšlel a razantně odkopl míč až na útočnou polovinu, nyní je to na hostech, zdali se jim podaří ještě před přestávkou vyrovnat.
     
    31
    Oba kohouti už se zdají být v pořádku. Domácí sportovně odkopli balon k Van Langendonckovi, hra tak může vesele pokračovat.
     
    30
    Půlhodinka hry je za námi a hra se nám začíná pořádně kouskovat, Ganvoula a Skúlason se nám nyní nešťastně srazili při vzdušném souboji na polovině hřiště.
     
    29
    Po inkasovaném gólu westerloští fotbalisté přirozeně zvýšili aktivitu, zatím jim je to ovšem houby platné, jelikož Ganvoulu na levém křídle šikovně obral o míč slovenský zadák Ňinaj.
    27. Tom De SUTTER - 1:0
     
    27
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Zkušená posila TOM DE SUTTER se Lokerenu začíná vyplácet! Bývalý hráč Brugg či tureckého Bursasporu si seběhl do předbrankového prostoru, kde si počkal na parádní přihrávku Jambora a chladnokrevně poslal balon do sítě!
     
    26
    Jajá nyní propadl ve středu hřiště a využít toho mohl rychlík Henkens, jenž nabral obrovskou rychlost, ve sprintu si ale balon příliš předkopl a rychle o něj přišel.
     
    25
    Právě brazilský legionář Jajá se už šteloval na hlavičku, prudký centr ale ve skvělé pozici před Van Langendonckem nedokázal trefit!
     
    24
    Centr z pravé strany propadl až na opačný konec pokutového území, kam si seběhl Jajá, ale míč netrefil podle svých představ a Van Langendonck byl i tentokrát bez práce.
     
    23
    Po souboji De Suttera s Daemsem v pokutovém území se domácí fanoušci dožadovali odpískání penalty, sudí ale celou situaci posoudil jako útočný faul lokerenského snajpra.
     
    22
    V posledních minutách se karta začíná obracent. Ani z tohoto rohu sice žádné nebezpečí pro domácí nepramenilo, poněvadž Schuermans hlavičkoval vysoko nad, nicméně fotbalisté Westerlo jsou nyní jasně lepším týmem.
     
    20
    Ofenzivní záložník Hyland to zkusil zpoza šestnáctky, trefil ovšem jen jednoho z domácích zadáků. Westerlo bude mít k dispozici alespoň roh.
     
    19
    Z té nakonec nic kloudného nepramenilo. De Ceulaer se sice dostal do zakončení, jeho pokus z uctivé vzdálenosti byl ale velice nepřesný a Verhulst se za balonem letícím mimo pouze ohlédl.
     
    18
    Protiútok Westerlo neměl dlouhého trvání, o což se za cenu faulu přičinil Skúlason. Modrožlutí tak budou zahrávat přímý kop z pravé strany!
     
    17
    Fotbalisté Lokerenu mají i nadále jasnou územní převahu. Z dalšího náznaku tlaku ale nic nebylo, jelikož Overmeire pod tlakem přihrál balon pouze Hylandovi.
     
    16
    Galitsiosův centr do pokutového území westerloská defenzíva dokázala odvrátit, domácí ale budou mít k dispozici alespoň vhazování nedaleko od rohového praporku.
     
    15
    Acolatse utekl po pravém křídle a dostal se i ke střele zpoza hranice pokutového území, ta ale byla velmi nepřesná a Verhulst nemusel vůbec zasahovat.
     
    14
    Vracející se Hyland na polovině hřiště nehezky zajel do Bolbata, domácí fotbalisté tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    13
    Hra se nyní stěhuje ze strany na stranu. Po levém křídle se vydal kupředu Ganvoula, ale neměl dostatečnou rychlost, a tak pro jistotu zařadil zpátečku.
     
    12
    Westerloští se po dlouhé době dostali na souvislou dobu k míči, nicméně Acolatse si ukousl příliš velké sousto a na dva hráče v černých dresech najednou neměl nárok vyzrát.
     
    11
    Aktivně napadající De Sutter obral modrožluté o balon, na individuální průnik si ale poté netroufl a pro jistotu vrátil míč Ingasonovi.
     
    10
    Úvodních deset minut hry je za námi a zatím jsou rozhodně aktivnější domácí fotbalisté, hráči Westerlo se zatím trápí a mají obrovské problémy už v rozehrávce.
     
    9
    Právě Jajá vybojoval další faul na svou osobu, po nařízeném přímém kopu pro Lokeren ale skončil balon bezpečně v náruči hostujícího gólmana.
     
    7
    Po bídné rozehrávce Hervého Matthyse se lokerenští fotbalisté vydali kupředu a nakonec se dostali i do zakončení a Van Langendonck musel vytáhnout svůj první zákrok proti střele Jajy z otočky!
     
    6
    Islandského reprezentanta Skúlasona zradilo zpracování, nicméně po chybě hostů se Lokerenští přesto vydali dopředu, jenže Jajá se provinil zbytečným útočným faulem.
     
    5
    Dalekonosný pas na rozběhnutého De Suttera se nesetkal s úspěchem, následovat bude pouze odkop od Van Langendonckovy svatyně.
     
    4
    Fanoušci na solidně zaplněném Daknamstadionu vytváří aktérům na hřišti skvělou atmosféru, ačkoliv předváděná hra zatím rozhodně nesnese přísnější měřítka.
     
    3
    Důrazný Acolatse se vydal za dalekonosným nákopem až do domácí šestnáctky, ve vzdušném souboji s Marićem si ale pomohl nedovolenými prostředky.
     
    2
    Acolatseho pokus o kolmici na rozběhnutého De Ceulaera se nesetkal s úspěchem, nicméně domácí stopeři nic nevymýšleli a pouze nakopli balon k půlící čáře.
     
    1
    Ihned po výkopu zamířili hráči v modrožlutých dresech na útočnou polovinu, jejich akce ale neměla dlouhého trvání a v tuto chvíli jsou u balonu fotbalisté Lokerenu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KSC Lokeren: Verhulst – Ňinaj, Marić, Ingason – Galitsios, Jambor, Overmeire, Skúlason – Bolbat – Jajá, De Sutter.
    Náhradníci: Barry – Patosi, Terki, Tičinović, Rassoul, Mirić, Straetman

    KVC Westerlo: Van Langendonck – Apau, Schuermans, Daems, Matthys – Henkens, Molenberghs, Hyland – Acolatse, De Ceulaer, Ganvoula.
    Náhradníci: Van Hout – Annys, Heymans, Verschueren, Ruyssen, Rommens, Manias

    Rozhodčí: Geldhof – Dhondt, Baillieul.
     
    KVC WESTERLO

    Westerlo se v minulém ročníku jen tak tak zachránilo mezi elitou. De Kemphanen získali ve třiceti zápasech stejný počet bodů, což jim těsně stačilo na setrvání mezi belgickou smetánkou – do druhé ligy nakonec sestoupil Leuven, jenž měl na kontě o bod méně. Westerloští se zachránili skutečně až na poslední chvíli, ještě kolo před koncem totiž byli na poslední příčce. Do ligové sezóny modrožlutí vstoupili nadějně, doma totiž uhráli cennou remízu 2:2 s tradičně silným Standardem Lutych.
     
    KSC LOKEREN

    Ještě v předminulém ročníku se lokerenští fotbalisté po překvapivém vyřazení Hullu zúčastnili hlavní fáze Evropské ligy, loni to ale z jejich strany žádná sláva nebyla. Svěřenci Georgese Leekense obsadili v tabulce Jupiler Pro League až jedenáctou pozici, přesto se ještě probojovali do bojů o Evropskou ligu, ve čtyřčlenné skupině B ale nakonec o skóre zaostali za Charleroi, které si nakonec účast v Evropě přeci jen zajistilo v závěrečném zápase s Charleroi, vítězem skupiny A. Do letošní sezóny vstoupili Lokerenští porážkou se Sint-Truidenem, tak se nechme překvapit, zdali před vlastními fanoušky získají své první body.
     
    Krásné odpoledne všem fotbalovým příznivcům. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování duelu druhého kola belgické nejvyšší fotbalové soutěže, ve kterém si to o další body do ligové tabulky rozdají od 14:30 KSC Lokeren a KVC Westerlo. Buďte s námi u toho!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Vojtěch Balon

    Góly: 27. Sutter, 45+1. Marić, 83. Bolbat

    Karty:   48. Ňinaj (LOK) – 48. Acolatse (WES), 89. Ruyssen (WES)   45. Schuermans (WES)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:15.
    Sporting Lokeren: Verhulst – Ňinaj, Marić, Ingason – Galitsios, Jambor (78. Terki), Overmeire, Skúlason – Bolbat – Jajá (87. Enoh), De Sutter (67. Tičinović).
    Náhradníci: Barry – Patosi, Terki, Tičinović, Rassoul, Mirić, Enoh

    KVC Westerlo: Van Langendonck – Apau, Schuermans, Daems, Matthys – Henkens (70. Heymans), Molenberghs (46. Ruyssen), Hyland – Acolatse (76. Manias), De Ceulaer, Ganvoula.
    Náhradníci: Van Hout – Annys, Heymans, Verschueren, Ruyssen, Rommens, Manias

    Rozhodca: Geldhof – Dhondt, Baillieul

    Diváci: 5773