Helsinki – Göteborg 0:2 (kon.) | Kalju – Osmanlispor 0:2 (kon.) | Midtjylland – Fehérvár 1:1 (po pr.)
S. Moskva – Larnaca 0:1 (kon.) | Trnava – Austria 0:1 (4:5 po pen.) | FK Krasnodar – Birkirkara 3:1 (kon.)
Vorskla Poltava – Lok. Záhreb 2:3 (kon.) | Limassol – Grasshoppers 3:3 (po pr.) | Štokholm – Panathinaikos 0:2 (kon.)
Beitar Jeruzalém – Jelgava 3:0 (kon.) | Arouca – Heracles 0:0 (kon.) | Qäbälä – Lille 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Škendija 1:0 (kon.) | Giannina – Alkmaar 1:2 (kon.) | SønderjyskE – Zagłębie 1:1 (kon.)
Tel Aviv – CS Pandurii 2:1 (kon.) | Minsk – Novi Sad 0:2 (kon.) | AEK Atény – Saint-Étienne 0:1 (kon.)
Maribor – Aberdeen 1:0 (kon.) | Brøndby – Hertha 3:1 (kon.) | Constanta – Gent 0:0 (kon.)
Rijeka – Başakşehir 2:2 (kon.) | Sassuolo – Luzern 3:0 (kon.) | Hajduk Split – FK Oleksandrija 3:1 (kon.)
Cork City – Genk 1:2 (kon.) | West Ham – Domžale 3:0 (kon.) | Rio Ave – Slavia 1:1 (kon.)
Rapid Viedeň – Žodino 3:0 (kon.)
koniec
FK Mladá Boleslav
1:0 (0:0)
Škendija Tetovo
cz Štvrtok 04.08.2016, 19:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • Európska liga (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Komentátoři Vojtěch Balon a Vojtěch Tůma se s vámi z mladoboleslavské Adidas Areny již definitivně loučí, děkujeme za pozornost a brzy zase na počtenou! (20:58:50)
     
    Bohužel, Mladé Boleslavi to nevyšlo, už za pár okamžiků ale začne utkání dalšího českého želízka v ohni – pražská Slavia zabojuje o postup na hřišti portugalského celku FC Rio Ave. I toto utkání samozřejmě přineseme v podrobné reportáži na onlajnech, tak si ho nenechte spolu s námi ujít!
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:16.
     
    Je dobojováno, Mladá Boleslav navzdory těsné výhře 1:0 končí a do play-off Evropské ligy postupuje Škendija Tetovo. Makedonský celek doma vyhrál o dva góly a do odvety nastoupil s ryze defenzivní taktikou, která ale přinesla ovoce. Svěřenci Karla Jarolíma si vytvořili spoustu šancí, proměnili ale jen jednu jedinou, když se deset minut před koncem prosadil kapitán Magera. Tlak týmu z města automobilů následně vrcholil, ale domácím už chyběl čas. Tetovští spoustu minut nasbírali válením se po zemi a tato taktika jim nakonec přinesla ovoce, protože v pětiminutovém nastavení už to byl ze strany Boleslavských zmar.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Golgol Mebrahtu vybojoval ještě jedno autoví vhazování na útočné polovině, Mladoboleslavští nyní založí nejspíš poslední akci tohoto utkání.
     
    90+5
    Jánoš poslal do šestnáctky další dlouhý aut, který Takács na hranici malého vápna prodloužil na zadní tyč, tam se ale nikdo z jeho kolegů k zakončení nedostal. Tohle už s nadějemi Boleslavských vypadá špatně...
     
    90+5
    Jakub Rada se po povedené kolmici Fleišmana dostal ke střele z otočky, ta ale byla bohužel zblokována. Čas se svěřencům Karla Jarolíma neúprosně krátí...
     
    90+4
    Ošetřování hostujícího středopolaře se poněkud protáhlo, nyní je Vujčić doprovozen za postranní čáru. Vypadá to, že domácí mají šanci na jednu poslední akci.
     
    90+3
    Dalekonosné autové vhazování do šestnáctky v podání Adama Jánoše nikoho v bílém dresu nenašlo a Stephan Vujčić se posléze svalil k zemi. Hosté znovu tahají čas.
     
    90+2
    V nastavení bohužel tlak Jarolímovy družiny poněkud polevil, Kostadin Zahov už podruhé v krátkém časovém sledu v klidu dopravil balon až na polovinu hřiště.
     
    90+1
    Po Fleišmanově dlouhatánském nákopu vyhrál Jánoš hlavičkový souboj, a prodloužil tak na volného Chramostu, ten ale směrem k brance pokračovat nemohl, poněvadž si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    90
    Na vstřelení druhé branky a zajištění prodloužení mají domácí ještě poměrně dost času, sudí totiž nad rámec základní hrací doby nastavili hned pět minut!
     
    90
    Ondřej Kúdela si troufl na kličku proti čerstvému Bojkuovi a poté našel ve středu hřiště volného Radu, který ale celou akci pokazil nepřesným nákopem až do zámezí.
     
    89
    Lukáš Magera se pokusil hlavou posunout balon směrem k rozběhnutému Chramostovi, před něj ale své mohutné tělo včas zaparkoval brankář Kostadin Zahov a počkal, než se kulatý nesmysl odkutálí mimo hrací plochu.
     
    89
    Se zmiňovaným přímým kopem ovšem Mladoboleslavští naložili prachbídně, následovat bude pouze odkop od Zahovovy svatyně a hostující gólman rozhodně pospíchat nebude...
     
    88
    Ščiprim Taipi se před rozehrávkou přímého kopu soupeře nekompromisně postavil před balon a nehodlal uhnout, za což jej sudí musel odměnit žlutou kartou.
     
    88
    Jan Chramosta byl ve vzdušném souboji faulován jedním ze sveřepých Makedonců, domácí tak budou zahrávat další standardku z levé strany hřiště.
     
    87
    Boleslavští měli k dispozici hned dva rohové kopy, nejprve ale Chramostovi na bližší tyči nevyšlo zakončení hlavou, pár okamžiků nato si na Radův centr počíhal stoper Cuculi.

    Vojtěch Balon

    Vojtěch Tůma

    Góly: 82. Magera

    Karty:   42. Chramosta (MBL), 45. Kalabiška (MBL) – 31. Alimi (SHK), 32. Demiri (SHK), 73. Radeski (SHK), 78. Zahov (SHK), 85. Júnior (SHK), 86. Hasani (SHK), 88. Taipi (SHK)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:16.
    FK Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek (46. Mebrahtu), Douglas, Kúdela, Fleišman – Rada, Jánoš – Vukadinovič (69. Takács), Magera "C", Kalabiška (61. Keresteš) – Chramosta. Trenér: Karel Jarolím.
    Náhradníci: Šeda – Polom, Valenta, Přikryl, Takács, Mebrahtu, Keresteš

    Škendija Tetovo: Zahov – Todorovski, Bejtulai, Cuculi, Demiri – Alimi (54. Polozani), Vujčić – Radeski (74. Taipi), Hasani "C", Stênio Júnior (85. Bojku) – Ibraimi. Trenér: Bruno Akrapović.
    Náhradníci: Jovanovski – Totre, Imeri, Bojku, Juffo, Taipi, Polozani

    Rozhodca: Lee Evans – Lewiss Edwards, Ian Bird (všichni Wales)

    Diváci: 3528
    28.07.2016
    Škendija - Mladá Boleslav 2:0

    Góly: 69. Stênio Júnior, 75. Hasani

    Karty:   45+1. Todorovski (SHK)   52. Hůlka (MBL)

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:13.