Barcelona – Celtic 3:1 (kon.) | Real Madrid – Chelsea 3:2 (kon.) | Inter – Bayern 1:4 (kon.)
koniec
FC Barcelona
3:1 (3:1)
Celtic Glasgow
Sobota 30.07.2016, 19:00 • Aviva Stadium (Dublin, Irsko) • International Champions Cup
     
    Kým prvý polčas bol parádnym futbalovým divadlom, v tom druhom sme sa poriadne nudili. Obaja tréneri vystriedali veľké množstvo hráčov, a tak zápas stratil na kvalite. Barcelonskí mladíci ale zápas bez najmenších problémov dotiahli do úspešného konca. Po víťazstve 3:1 sa katalánsky veľkoklub presťahuje do Švédska, kde ho čaká duel s anglickým majstrom Leicesterom City. Na druhej strane, Celtic sa už musí sústrediť na odvetu tretieho predkola Ligy majstrov, kde ho čaká kazašská Astana. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (21:02:15)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Po prihrávke od Toma Rogica sa dostával do nebezpečnej pozície Nadir Çiftçi, no jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop. Po ňom ale Celtic Glasgow bránu súpera takisto neohrozil.
     
    90
    Dnešný zápas bude trvať ešte dve minúty. Tak to určil hlavný rozhodca stretnutia Neil Doyle.
     
    89
    Celtic Glasgow v prvom polčase zanechal dobrý dojem a mal niekoľko šancí dostať sa do vedenia. Pokiaľ odstráni chyby v obrane, má veľkú šancu postúpiť do play off Ligy majstrov.
     
    88
    Po následnom rohovom kope sa barcelonskí mladíci do zakončenia nedostali. Hráči Celticu prakticky už rezignovali a zmierili sa s dnešnou prehrou.
     
    87
    Pekná akcia Barcelony. Lopta už smerovala na osamoteného Rafaela Mujicu, ktorý by nemal problém skórovať. Pred ním ale dokázal odkopnúť loptu na rohový kop Kristoffer Ajer.
     
    86
    Pre Barcelonu sa črtala šanca na rýchly brejk, no lopta sa nedostala na kopačku Carlesa Aleñu. Brankár Led Fasan tak odkopol loptu do bezpečia.
     
    85
    Striedajúci muž Borja Lopéz uspel v súboji s protihráčom a v blízkosti rohovej zástavky dokonca vybojoval odkop od brány svojho brankára.
     
    84
    Peknou individuálnou akciou sa zaskvel Rafeal Mijica. Zakončenie mu ale nevyšlo podľa predstáv, keďže jeho strela minula priestor brány súpera.
     
    83
    Faul v strede poľa v podaní jedného z barcelonských hráčov. Zápas sa prakticky už len dohráva. Barcelonská rezerva si víťazstvo nenechá vziať.
     
    82
    Nový kapitán škótskeho klubu Tom Rogic sa dostal k ďalšej strele. Podobne ako pred niekoľkými minútami ale mieril tesne vedľa barcelonskej brány.
     
    81
    Carles Aleña evidentne zahral rukou, čo nemohlo uniknúť zraku hlavného rozhodcovi dnešného stretnutia. Loptu tak majú v moci hráči Celticu.
     
    80
    Turecký futbalista Nadir Çiftçi zahral priamy kop Celticu Glasgow, no svoj strelecký pokus nasmeroval len nad bránu Josepa Martinéza.
     
    79
    Mousa Dembélé sa dostal na dostrel brány Barcelony, no v dobrej pozícii neprihral svojim spoluhráčom a napokon o loptu prišiel.
     
    78
    Ďalšie striedanie v podaní Brandona Rodgersa. Na záverečných desať minút vstupuje na trávnik Darnell Fisher a naopak v zápase konči Emilio Izaguirre.
     
    77
    Na trávniku máme ďalšie kvarteto nových hráčov Barcelony. Do hry zasiahnu Gerard Gumbau, Francisco Pedromo, Borja Lopéz a náhradný brankár Josep Martinéz. Naopak v zápase končia brankár Jordi Masip a trio hráčov – Munir El Haddadi, Juan Camara a José Antonio Martinéz.
     
    76
    Následne pokračuje Barcelona vo svojej rozohrávke a len malý futbalový zázrak by ju mohol pripraviť o víťazstvo v dnešnom zápase.
     
    75
    Tak sme sa dočkali aj nejakej príležitosti, ktorú mal paradoxne Celtic. Do zakončenia sa dostal striedajúci Stuart Armstrong, no trafil len dobre pripraveného brankára Barcelony.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 11. Turan (Vidal), 31. Ambrose (vla.), 40. Haddadi (Suárez) – 29. Griffiths


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 11:9.
    FC Barcelona: Masip – Mathieu, J. A. Martinéz, Vidal – D. Suárez, Turan, Roberto, Camara – El Haddadi, Messi, L. Suárez.
    Náhradníci: J. Suaréz Garcia, J. Martinéz – Lopéz, Gumbau, Samper, Perdomo, Santos, Aleña, Carbonell, Tello, Mujica, Alfaro.

    Celtic Glasgow: Gordon – Janko, Ambrose, O’Connell, Izaguirre – Brown, Bitton, McGregor – Roberts, Griffiths, Forrest.
    Náhradníci: Fasan – Rogic, Allan, Çiftçi, Ralston, Armstrong, Christie, Ajer, Fisher, McCart, Dembélé.