Česko – Slovensko 3:1 (kon.)
koniec
Česko
3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Slovensko
cz Štvrtok 28.07.2016, 16:00 • EnergieVerbund-Arena Drážďany • Reprezentácia U19
Partner:
     
    Čeští hokejisté pod hlavičkou reprezentace do 19 let tak úspěšně zvládli vstup do Summer Hockey Challenge v Drážďanech. Slovenskou dvacítku téměř dvojnásobně přestříleli a už do 31. minuty stihli tři góly, zatímco Aleš Stezka kapituloval za celý zápas jen jednou.

    Na vítězství 3:1 se budou snažit naši mladíci navázat hned zítra, od 15 hodin je čeká Švýcarsko. Do té doby na shledanou! (17:58:55)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 7 (31)
    Slovensko – 1 (17)
     
    Konec zápasu.
     
    55:00
    Do konce základní hrací doby zbývá pět minut a nezdá se, že by cokoli mělo českým hokejistům zkomplikovat cestu za vítězstvím. Ve třetí třetině vyslali šest střel, zatímco Slováci stále ani jedinou.
     
    47:38
    Češi jsou kompletní, Aleš Stezka nemusel v oslabení čelit ani jedné střele mezi tři tyče.
     
    45:38
    Vzápětí usedá na trestnou pro změnu náš hráč, dnes podruhé je to Petr Kodýtek (CZE). Verdikt zní držení protihráče.
     
    43:20
    Ani tentokrát nedokázala česká reprezentace početní výhodu zužitkovat.
     
    41:20
    V každé třetině zatím měli Slováci jedno vyloučení, to aktuální přichází hned zkraje. Ondřej Prašil (SVK) – 2 minuty za podražení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 10 (24)
    Slovensko – 7 (16)
     
    Také druhá část skončila jednobrankovým vítězstvím české devatenáctky. Ta si postupně vypracovala až vedení 3:0, když do černého mířili Petr Kodýtek s Danielem Kurovským, ale za Slovensko pak chvíli po konci přesilovky snížil Andrej Hatala.

    Třetí třetina začne přibližně v 17:31.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:18
    Česká přesilovka je minulostí, Slovensko hraje v plném počtu.
     
    37:18
    Ještě před přestávkou dostávají stejnou možnost i Dopitovi svěřenci, slovenský rozlet brzdí podražení Martina Jendroľa (SVK).
     
    36:20
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Přestože naši mladíci čtvrté oslabení přestáli, Slováci se díky němu dostali na koně a dvanáct sekund po konci trestu snižují skóre. Aleš Stezka poprvé kapituluje z hokejky ANDREJE HATALY – 3:1. Asistence: Michal Roman, Denis Pätoprstý.
     
    36:08
    Národní výběr je kompletní.
     
    34:08
    Po delší době se budou muset čeští hokejisté opět bránit, Ondřej Vála (CZE) si vykoledoval menší trest za sekání.
     
    30:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    A jen co se zápas překlenul do své druhé poloviny, ve slovenské síti se třepetá třetí kotouč. Po nahrávce Ondřeje Najmana prostřelil gólmana Tomka DANIEL KUROVSKÝ – 3:0! Asistence: Ondřej Najman.
     
    25:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát naši mladíci oslabení "nepotřebovali", hned zkraje prostřední části vedeme o dvě branky! Postaral se o to zarputilý bojovník plzeňských indiánů PETR KODÝTEK – 2:0. Asistence: Lukáš Doudera, Ivan Ďurač.
     
    20:09
    Krátce po startu druhé třetiny je zpět ve hře i Roman Dymáček. Věřme, že český tým o něco zlepší disciplínu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 14
    Slovensko – 9
     
    Úvodní část nejen tohoto zápasu, ale i celé sezóny, se české devatenáctce povedla. Po necelých sedmi minutách ji do vedení poslal Ivan Ďurač, a to dokonce ve vlastním oslabení. Slováci nedokázali využít ani jednu ze tří přesilovek, naši hokejisté byli střelecky aktivnější.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:09
    Ale vydrželo mu to opravdu jen chvilku, na zahřáté místečko hned sedá další hokejista. Konkrétně Roman Dymáček (CZE), jehož rozhodčí potrestal za nedovolené bránění.
     
    17:56
    Vála je zpátky na ledě, národní tým hraje v pěti.
     
    15:56
    A vzápětí se budeme podruhé bránit, za podražení je vyloučen Ondřej Vála (CZE).
     
    15:14
    Slovensko je kompletní.
     
    13:14
    Nyní si naopak svěřenci Jiřího Dopity vyzkoušejí první hru pěti proti čtyřem, za faul kolenem si dvě minuty vysloužil Július Koyš (SVK).
     
    07:58
    Čeští mladíci hrají v plném počtu.
     
    06:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jenže oslabení paradoxně českému týmu svědčilo, přesně po minutě otevírá skóre! Po nabídce Filipa Dvořáka mířil přesně mladoboleslavský útočník IVAN ĎURAČ – 1:0. Asistence: Filip Dvořák.
     
    05:58
    Po necelých šesti minutách nás čeká první přesilovka zápasu. Zahrají si ji Slováci, za sekání je totiž vyloučen Petr Kodýtek (CZE).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Stezka (Kváča) – Doudera, Kachyňa, Šnajnar, Vála, Kaňák, Weinhold, Bartko – Kurovský, Procházka, Zachar, Dvořák, Kousal, Werbik, Vracovský, Najman, Kodýtek, Dymáček, Wágner, Ďurač, Pavlík. Trenér: Jiří Dopita.

    Slovensko: Tomek (Durný) – Hatala, Košecký, Grman, Bdžoch, Hain, Burzík, Jendroľ, Lindeman, Oško, Roman, Sloboda, Murín, Hecl, Koyš, Pätoprstý, Andrisík, Prašil, Struška, Koziot, Bondra. Trenér: Ernest Bokroš.

    Rozhodčí: Holzer – Wimberger, Rudolph.
     
    Start české mládežnické sezóny obstarala už v předešlých dvou dnech reprezentace do 20 let, která dvakrát padla ve Finsku (0:7 a 2:4). Ode dneška budeme sledovat turnaj v Drážďanech, kterého se účastní výběr pod hlavičkou národního týmu U19. Soupiska je však namíchaná z hráčů ročníků 1998 a staršího 1997, mohli bychom tak hovořit o jakémsi B-týmu české dvacítky.

    Celek pod taktovkou Jiřího Dopity si na německé půdě zahraje tři zápasy ve třech dnech proti soupeřům, kteří do hry nasadí klasické výběry U20. Dnes jdeme do boje proti Slovensku, zítra od 15:00 nás čeká Švýcarsko a v soboru od 16:30 domácí Německo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 7. Ďurač (Dvořák), 26. Kodýtek (Doudera, Ďurač), 31. Kurovský (Najman) – 37. Hatala (Roman, Pätoprstý)


    Česko: Stezka (Kváča) – Doudera, Kachyňa, Šnajnar, Vála, Kaňák, Weinhold, Bartko – Kurovský, Procházka, Zachar, Dvořák, Kousal, Werbik, Vracovský, Najman, Kodýtek, Dymáček, Wágner, Ďurač, Pavlík. Trenér: Jiří Dopita.
    Slovensko: Tomek (Durný) – Hatala, Košecký, Grman, Bdžoch, Hain, Burzík, Jendroľ, Lindeman, Oško, Roman, Sloboda, Murín, Hecl, Koyš, Pätoprstý, Andrisík, Prašil, Struška, Koziot, Bondra. Trenér: Ernest Bokroš.

    Rozhodca: Holzer – Wimberger, Rudolph (všichni GER).