Česko – Slovensko 3:1 (kon.)
koniec
Česko
3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Slovensko
cz Štvrtok 28.07.2016, 16:00 • EnergieVerbund-Arena Drážďany • Reprezentácia U19
Partner:
     
    Čeští hokejisté pod hlavičkou reprezentace do 19 let tak úspěšně zvládli vstup do Summer Hockey Challenge v Drážďanech. Slovenskou dvacítku téměř dvojnásobně přestříleli a už do 31. minuty stihli tři góly, zatímco Aleš Stezka kapituloval za celý zápas jen jednou.

    Na vítězství 3:1 se budou snažit naši mladíci navázat hned zítra, od 15 hodin je čeká Švýcarsko. Do té doby na shledanou! (17:58:55)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 7 (31)
    Slovensko – 1 (17)
     
    Konec zápasu.
     
    55:00
    Do konce základní hrací doby zbývá pět minut a nezdá se, že by cokoli mělo českým hokejistům zkomplikovat cestu za vítězstvím. Ve třetí třetině vyslali šest střel, zatímco Slováci stále ani jedinou.
     
    47:38
    Češi jsou kompletní, Aleš Stezka nemusel v oslabení čelit ani jedné střele mezi tři tyče.
     
    45:38
    Vzápětí usedá na trestnou pro změnu náš hráč, dnes podruhé je to Petr Kodýtek (CZE). Verdikt zní držení protihráče.
     
    43:20
    Ani tentokrát nedokázala česká reprezentace početní výhodu zužitkovat.
     
    41:20
    V každé třetině zatím měli Slováci jedno vyloučení, to aktuální přichází hned zkraje. Ondřej Prašil (SVK) – 2 minuty za podražení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 10 (24)
    Slovensko – 7 (16)
     
    Také druhá část skončila jednobrankovým vítězstvím české devatenáctky. Ta si postupně vypracovala až vedení 3:0, když do černého mířili Petr Kodýtek s Danielem Kurovským, ale za Slovensko pak chvíli po konci přesilovky snížil Andrej Hatala.

    Třetí třetina začne přibližně v 17:31.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:18
    Česká přesilovka je minulostí, Slovensko hraje v plném počtu.
     
    37:18
    Ještě před přestávkou dostávají stejnou možnost i Dopitovi svěřenci, slovenský rozlet brzdí podražení Martina Jendroľa (SVK).
     
    36:20
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Přestože naši mladíci čtvrté oslabení přestáli, Slováci se díky němu dostali na koně a dvanáct sekund po konci trestu snižují skóre. Aleš Stezka poprvé kapituluje z hokejky ANDREJE HATALY – 3:1. Asistence: Michal Roman, Denis Pätoprstý.
     
    36:08
    Národní výběr je kompletní.
     
    34:08
    Po delší době se budou muset čeští hokejisté opět bránit, Ondřej Vála (CZE) si vykoledoval menší trest za sekání.
     
    30:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    A jen co se zápas překlenul do své druhé poloviny, ve slovenské síti se třepetá třetí kotouč. Po nahrávce Ondřeje Najmana prostřelil gólmana Tomka DANIEL KUROVSKÝ – 3:0! Asistence: Ondřej Najman.
     
    25:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát naši mladíci oslabení "nepotřebovali", hned zkraje prostřední části vedeme o dvě branky! Postaral se o to zarputilý bojovník plzeňských indiánů PETR KODÝTEK – 2:0. Asistence: Lukáš Doudera, Ivan Ďurač.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 7. Ďurač (Dvořák), 26. Kodýtek (Doudera, Ďurač), 31. Kurovský (Najman) – 37. Hatala (Roman, Pätoprstý)


    Česko: Stezka (Kváča) – Doudera, Kachyňa, Šnajnar, Vála, Kaňák, Weinhold, Bartko – Kurovský, Procházka, Zachar, Dvořák, Kousal, Werbik, Vracovský, Najman, Kodýtek, Dymáček, Wágner, Ďurač, Pavlík. Trenér: Jiří Dopita.
    Slovensko: Tomek (Durný) – Hatala, Košecký, Grman, Bdžoch, Hain, Burzík, Jendroľ, Lindeman, Oško, Roman, Sloboda, Murín, Hecl, Koyš, Pätoprstý, Andrisík, Prašil, Struška, Koziot, Bondra. Trenér: Ernest Bokroš.

    Rozhodca: Holzer – Wimberger, Rudolph (všichni GER).