Astana – Celtic 1:1 (kon.) | Rosenborg – APOEL 2:1 (kon.) | Giurgiu – Kodaň 1:1 (kon.)
Trenčín – Légia Varšava 0:1 (kon.) | Fenerbahce – Monaco 2:1 (kon.) | Olympiakos – Be'er Sheva 0:0 (kon.)
koniec
Fenerbahce SK
2:1 (1:1)
AS Monaco
cz Streda 27.07.2016, 20:30 • Şükrü Saracoğlu Stadium (kapacita: 50 509) • Liga majstrov (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Na samotný závěr si domácí schovali ještě jednu změnu, van der Wiela nahradí slovenský fotbalista Miroslav Stoch. Nyní už jejich soupeř vyrovnat opravdu nestihne.
     
    90+1
    Sidibé si na pravé straně parádně narazil s Bernardem Silvou a poté nahrál volnému Cavaleirovi, který prokázal svou rychlost a šikovnost, když obešel Souzu a velice dobře vypálil, jeho rána však zaplula těsně vedle levé tyče Taşkıranovy svatyně!
     
    86
    Pomoci by k tomu měl Ivan Cavaleiro, který na samotný závěr zápasu nahradí dnes poměrně nevýrazného Germaina.
     
    82
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Uçan, přichází Özbayraklı.
     
    81
    Třetí branka domácího celku nebyla ale vůbec daleko! Ozan Tufan si troufl na drzý průnik, narazil si s Uçanem a poté se z úhlu řítil sám na Badiashilea, ten však ideálně zmenšil střelecký úhel a vytáhl velice důležitý zákrok!
     
    76
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Dirar, přichází Bernardo Silva.
     
    71
    Diváci aplaudují, ze hřiště totiž dvacet minut před koncem odchází Emenike, hrdina dnešního utkání. Místo něj si na hrotu útoku zahraje Aatif Chahechouhe, nová akvizice z Bursasporu.
     
    66
    Falcaovi nyní trochu ulétly nervy. Kolumbijský kanonýr ztratil balon a poté zezadu fauloval unikajícího Souzu, za což nemohl dostat nic jiného než žlutou kartu.
     
    64
    Hostům se málem opět povedli najít okamžitou odpověď na trefu svého soupeře! Po několika šťastných odrazech se míč dostal k Falcaovi, který si jej přehodil na pravou nohu a vyslal nebezpečnou ránu, Taşkıran ale tentokráte domácí podržel a skvěle zasáhl!
    61. Emmanuel EMENIKE - 2:1
     
    61
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, Fenerbahce se zničehonic prosazuje, a bere si tak zpět ztracené vedení! Na kraji pokutového území se balonu ujal Uçan a poslal jej k van der Wielovi, na jehož centr si naběhl špatně hlídaný EMMANUEL EMENIKE, který parádní ranou z voleje poslal balon přesně k tyči a nedal Badiashileovi absolutní šanci zasáhnout!
     
    53
    Fernandão přiběhl do souboje s Fabinhem o kousek později a přišlápl svému protivníkovi kotník, tady sudí nemusel o ničem dlouze přemýšlet, žlutá karta je na místě.
     
    50
    A Monaco krátce nato zahrozilo znovu! Nejprve Dirar brankáře Taşkırana zaskočil jakýmsi přízemním centrem z pravé strany, balon, naštěstí pro domácí, skončil na tyči! Poté se ukázkové hrubice dopustil van der Wiel, a nabídl tak tutovku pro Fabinha, ten však možností poslat hosty do vedení doslova pohrdl a poloprázdnou branku trestuhodně přestřelil.
     
    49
    Tady příliš nescházelo! Na levé straně se šikovně uvolnil Benjamin Mendy, jehož povedený centr doputoval přesně do míst, kam si seběhl Germain, který hlavou zamířil jen pár decimetrů vedle vzdálenější tyče Taşkıranovy branky!
    42. Radamel FALCAO - 1:1
     
    42
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Vyrovnávací trefa na sebe nenechala dlouho čekat! Dirar vymyslel další chytrou kolmici, balon ovšem nikoho z jeho kolegů nenašel a zdánlivě v klidu putoval k brankáři Taşkıranovi, ten však celou situaci vůbec nezvládl, a nabídl tak tutovku pro RADAMELA FALCAA, který už opravdu nemohl minout!
    39. Emmanuel EMENIKE - 1:0
     
    39
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    Nyní už se ale domácí dokázali prosadit, vzhledem k jejich aktivitě se vedení ujímají zaslouženě! Tenhle gól si obrana Monaca za rámeček nedá, Kjærův nepříliš nebezpečný nákop totiž Jemerson zbytečně podcenil, když se nechal odstavit EMMANUELEM EMENIKEM, který posléze obešel bezmocného Badiashilea a zakončil do prázdné branky!
     
    27
    Další dobrá možnost pro Istanbul! Ozan Tufan vykouzlil parádní pas pro Fernandãa, který si odstavil svého strážce a poté balon ještě sklepl na lépe postaveného Emenikeho, jeho ránu z hranice penaltového puntíku ale lapil Badiashile!
    20. Obrovská šance Fenerbahce
     
    20
    Obrovská šance domácího celku! Monačtí opět nezvládli přechod zpět do obrany, na levé straně se moře volného prostoru otevřelo před Ali Kaldırımem, jehož povedený centr doputoval přesně do míst, kam si seběhl Emmanuel Emenike, ten však sám před Badiashilem selhal a hlavou zamířil jen doprostřed branky!
     
    17
    Souza si ve vzdušném souboji s Falcaem zcela jednoznačně pomohl loktem a zasáhl kolumbijského útočníka do obličeje, za což je správně odměněn žlutým kartónkem.
     
    13
    Tak pozor, De Sanctis nebude schopen pokračovat a ani ne po patnácti minutách je nucen hrací plochu opustit! Mezi třemi tyčemi jej nahradí Loïc Badiashile.
     
    5
    Po Tufanově centru se balon De Sanctis neúspěšně pokusil vyrazit, následně se před ním rozpoutal závar nemalých rozměrů, ze kterého balon nakonec doputoval až za brankovou čáru, vzhledem k tomu, že sudí ale správně viděl faul v podání Fernandãa, nemůže být gól uznán.
     
    2
    No, tak to netrvalo dlouho! Po Škrtelově nákopu došlo k nedorozumění v komunikaci obou hostujících stoperů, z čehož mohl těžit Salih Uçan, který si balon přehodil na levačku a povedenou pumelicí orazítkoval břevno De Sanctisovy svatyně!

    Vojtěch Tůma

    Góly: 39. Emenike (Kjær), 61. Emenike (Wiel) – 42. Falcao

    Karty:   17. Souza (FEN), 53. Fernandão (FEN) – 66. Falcao (ASM)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 16:16.
    Fenerbahce SK: Taşkıran – Kjær (C), Škrtel, Neustädter – van der Wiel (90+2. Stoch), Uçan (82. Özbayraklı), Souza, Tufan, Ali Kaldırım – Fernandão, Emenike (71. Chahechouhe)
    Náhradníci: Fabiano – Özbayraklı, Subaşı, Çinemre, Chahechouhe, Koca, Stoch

    AS Monaco: De Sanctis (13. Badiashile) – Sidibé, Jemerson, Raggi (C), Mendy – Dirar (76. Bernardo Silva), Fabinho, Bakayoko, Lemar – Falcao, Germain (86. Cavaleiro)
    Náhradníci: Badiashile – Bernardo Silva, Carrillo, Cavaleiro, Traoré, Tisserand, N'Doram

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – Angel Nevado Rodriguez, José Miranda (všichni Španělsko)
    Streda 03.08.2016
    Monaco - Fenerbahce 3:1

    Góly: 3. Germain (Falcao), 17. Falcao (pen.), 65. Germain – 55. Emenike (Wiel)

    Karty:   56. Subašič (ASM), 84. Raggi (ASM) – 16. Kaldırım (FEN)

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:10.