Astana – Celtic 1:1 (kon.) | Rosenborg – APOEL 2:1 (kon.) | Giurgiu – Kodaň 1:1 (kon.)
Trenčín – Légia Varšava 0:1 (kon.) | Fenerbahce – Monaco 2:1 (kon.) | Olympiakos – Be'er Sheva 0:0 (kon.)
koniec
Fenerbahce SK
2:1 (1:1)
AS Monaco
cz Streda 27.07.2016, 20:30 • Şükrü Saracoğlu Stadium (kapacita: 50 509) • Liga majstrov (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou! (22:44:00)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 16:16.
     
    Je dobojováno, Fenerbahce si vytvořilo lepší výchozí pozici pro za týden hranou odvetu, když Monaco, pro které ale ještě také nic není ztraceno, přehrálo poměrem 2:1! Měli jsme možnost sledovat velice kvalitní utkání, oba celky se snažily hrát ofenzivně, k vidění byla řada povedených kombinačních akcí. V první půli byli jasně aktivnější domácí, kteří nastřelili břevno, spálili několik zajímavých šancí, ale v devětatřicáté minutě se přeci jen dostali do vedení, když se prosadil Emmanuel Emenike! Jednobrankový náskok však svěřencům kouče Pereiry příliš dlouho nevydržel, už tři minuty nato totiž díky zaváhání brankáře Taşkıran srovnal Radamel Falcao!

    Do druhé pětačtyřicetiminutovky výrazně lépe vstoupili Monaco, domácí však dokázali proměnit hned svou první příležitost, když se po van der Wielově centru ukázkově z voleje prosadil Emmanuel Emenike, ústřední postava dnešního klání. Po této brance se tempo hry poměrně uklidnilo, obrana istanbulského celku si sice vybrala pár slabších okamžiků, drobný náskok však nakonec dokázala uhájit.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na samotný závěr si domácí schovali ještě jednu změnu, van der Wiela nahradí slovenský fotbalista Miroslav Stoch. Nyní už jejich soupeř vyrovnat opravdu nestihne.
     
    90+1
    Sidibé si na pravé straně parádně narazil s Bernardem Silvou a poté nahrál volnému Cavaleirovi, který prokázal svou rychlost a šikovnost, když obešel Souzu a velice dobře vypálil, jeho rána však zaplula těsně vedle levé tyče Taşkıranovy svatyně!
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodli nastavit tři minuty!
     
    89
    Kjærovi se nyní nepodařilo odklidit míč do bezpečí, načež Falcao pěkným pasem uvolnil Cavaleira, který se na hranici šestnáctky místo střely rozhodl udělat ještě jednu kličku navíc, následný souboj s Neustädterem pro něj ovšem neskončil vítězně.
     
    88
    Souza roztáhl hru na Chahechouhea, který poté podnikl více jak čtyřicetimetrový sprint, na jehož konci si balon navedl na střed a vypálil, balonu ale dal přesně opačnou rotaci než asi zamýšlel, Badiashile mohl zůstat ledově klidný.
     
    86
    Pomoci by k tomu měl Ivan Cavaleiro, který na samotný závěr zápasu nahradí dnes poměrně nevýrazného Germaina.
     
    85
    Hosté se sice drží na útočné polovině, zatím se ale nedokázali protlačit k nějaké brankové příležitosti, která by alespoň trochu zaváněla vyrovnávací trefou. Povede se fotbalistům AS ještě srovnat?
     
    84
    Bakayoko si na pravé straně vyměnil balon s Bernardem Silvou, posléze zkusil načechraným obloučkem ke skórování vyzvat Germaina, s přesností si ale příliš nepotykal. Kulatý nesmysl tak doputoval k brankáři Taşkıranovi, který už nehodlá nikam spěchat.
     
    83
    Od Monaca už je to směrem kupředu poměrně křečovité. Falcao si sice naběhl pro přihrávku od Lemara, ofsajdová past obrany Fenerbahce ale zafungovala na jedničku.
     
    82
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Uçan, přichází Özbayraklı.
     
    81
    Třetí branka domácího celku nebyla ale vůbec daleko! Ozan Tufan si troufl na drzý průnik, narazil si s Uçanem a poté se z úhlu řítil sám na Badiashilea, ten však ideálně zmenšil střelecký úhel a vytáhl velice důležitý zákrok!
     
    80
    Exekuce rohového kopu se ujal před pár minutami příchozí Chahechouhe, jehož přízemní centr sice doputoval k na přední tyči číhajícímu Škrtelovi, který si chtěl balon přehodit na svou silnější pravačku, ale nezvládl první kontakt s balonem.
     
    79
    Domácí už se nechtějí nikam bezhlavě hnát, nyní se však k samostatnému průniku po pravé straně odhodlal van der Wiel, v momentě centru však nešikovně zaškobrtl, i tak ovšem pro Fenerbahce vybojoval rohový kop.
     
    78
    Bernardo Silva přenesl hru na levou stranu, odkud Lemar vyslal do šestnáctky zajímavě vypadající centr, na nějž si na hranici malého vápna naskočil Germain, jeho hlavičku ale stačil zablokovat stoper Škrtel.
     
    77
    Ali Kaldırım sice musel podstoupit krátké vyšetření za postranní čárou, chvíli nato byl však vpuštěn zpět do hry a v dokončení dnešního mače by mu tak nic nemělo bránit.
     
    76
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Dirar, přichází Bernardo Silva.
     
    75
    Po souboji s Dirarem se k zemi skácel Ali Kaldırım. Vypadá to na problém s levým kotníkem, tak uvidíme, zda bude levý záložník Fenerbahce schopen v dnešním utkání pokračovat.
     
    74
    Falcao byl zastaven zákrokem na hranici pravidel, následnou protiakci ale domácí nezvládli. Badiashile poté dlouhým výkopem našel rozběhnutého Lemara, který vypálil z hranice pokutového území, brankář Taşkıran však s jeho ránou problémy neměl.
     
    73
    Chahechouhe parádní patičkou našel Fernandãa, který se z úhlu mohl hnát na branku soupeře, balon si ale zapomněl za sebou, čehož využil vracející se Sidibé, který celou situací zachránil, když balon pro jistotu odkopl do hlediště.
     
    72
    Chahechouhe velice aktivně napadal rozehrávku soupeře, nakonec mu to málem přineslo ovoce, poněvadž Jemersonovi se balon zamotal mezi nohama, vše za něj ale dokázal vyřešit stoperský kolega Raggi.
     
    71
    Diváci aplaudují, ze hřiště totiž dvacet minut před koncem odchází Emenike, hrdina dnešního utkání. Místo něj si na hrotu útoku zahraje Aatif Chahechouhe, nová akvizice z Bursasporu.
     
    70
    Lemar si všiml volného Fabinha a právě jemu balon také předložil, brazilský fotbalista se sice dostal k centru, kulatý nesmysl ale v šestnáctce do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky vyboxoval Taşkıran.
     
    69
    Na hřišti se opět začíná jiskřit, po souboji s Uçanem se Raggi dostal do konfliktu s Emenikem, kterému se jeho zákrok pranic nelíbil. Sudí si posléze oba kohouty pozval na kobereček, kartu ale ani jednomu z nich neudělil.
     
    68
    Nyní se nedovoleného zákroku dopustil právě Jozef Souza. Z následného přímého kopu se Monackým podařilo balon dostat do sítě, radost jim však zkazil pomezní sudí, který si všiml drobounkého ofsajdového postavení obránce Jemersona.
     
    66
    Falcaovi nyní trochu ulétly nervy. Kolumbijský kanonýr ztratil balon a poté zezadu fauloval unikajícího Souzu, za což nemohl dostat nic jiného než žlutou kartu.
     
    65
    Do okamžité protiakce se posléze hnal dnes nezastavitelný Emmanuel Emenike, v konečné fázi této akce mu však scházela rychlost, čehož využil zodpovědně se vracející Benjamin Mendy.
     
    64
    Hostům se málem opět povedli najít okamžitou odpověď na trefu svého soupeře! Po několika šťastných odrazech se míč dostal k Falcaovi, který si jej přehodil na pravou nohu a vyslal nebezpečnou ránu, Taşkıran ale tentokráte domácí podržel a skvěle zasáhl!
     
    63
    Gregory van der Wiel se nyní statečně bil proti přesile třech hráčů soupeře a i když z celé situace nevyšel jako vítěz, od diváku, kteří jsou po vstřelené brance ve varu, se dočkal zaslouženého potlesku.
    61. Emmanuel EMENIKE - 2:1
     
    61
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, Fenerbahce se zničehonic prosazuje, a bere si tak zpět ztracené vedení! Na kraji pokutového území se balonu ujal Uçan a poslal jej k van der Wielovi, na jehož centr si naběhl špatně hlídaný EMMANUEL EMENIKE, který parádní ranou z voleje poslal balon přesně k tyči a nedal Badiashileovi absolutní šanci zasáhnout!
     
    61
    A turecký záložník se znovu odhodlal k čechranému centru někam na hranici malého vápna. Na letící balon si sice naskočil Martin Škrtel, hlavička se mu ale vůbec nevydařila.
     
    60
    A právě Ali Kaldırım si došel pro faul od vracejícího se Fabinha, který může být rád, že za své počínání neobdržel žlutou kartu. Následovat bude další standardní situace v podání Fenerbahce, vše si na starost opět bere Uçan.
     
    59
    Sidibé se vydal na další průnik po pravé straně hrací plochy, na konci své povedené sóloakce však balon nechal za sebou, čehož bleskurychle využil Ali Kaldırım, který se vydává do okamžité protiakce.
     
    58
    Dvakrát jistě tedy domácí brankář Taşkıran zatím nepůsobí. Nyní mu balon z rukavic vypadl po Lemarově přízemním centru, naštěstí pro domácí mu však ku pomoci byl Martin Škrtel, který celou situaci vyřešil rezolutním odkopem.
     
    56
    Na druhé straně nejprve Uçan místo střely v jasné tutovce volil přihrávku, chvíli nato do šestnáctky přilétl centr z kopačky van der Wiela, na nějž si naskočil Fernandão, prostor mezi třemi tyčemi ale hlavou minul.
     
    55
    AS zahrávalo standardní situaci, z levé strany přilétl do šestnáctky centr od Dirara, k hlavičce se přes svého strážce sice zvládl prodrat stoper Jemerson, jeho zakončení však gólové parametry nemělo.
     
    54
    Neustädter si vystoupil z obranné linie a nahrál Souzovi, ten ihned zkusil přenést hru na van der Wiela, počínal si ale mimořádně nepřesně a z ochozů stadionu se začíná ozývat pískot.
     
    53
    Fernandão přiběhl do souboje s Fabinhem o kousek později a přišlápl svému protivníkovi kotník, tady sudí nemusel o ničem dlouze přemýšlet, žlutá karta je na místě.
     
    52
    Hráči Fenerbahce jsou z dosavadního průběhu druhého poločasu poměrně zaskočeni, na jejich útočných akcích je to opravdu hodně znatelné, zatím je balon příliš neposlouchá, chybí tomu více klidu a přesnosti.
     
    51
    Hosté jsou v druhé půli výrazně aktivnějším celkem, jejich rychlý brejk lehce zbrzdil Bakayoko, který nahrál Lemarovi na paty. Druhý jmenovaný se i tak dostal k centru, našel ale pouze připravenou náruč gólmana Taşkırana.
     
    50
    A Monaco krátce nato zahrozilo znovu! Nejprve Dirar brankáře Taşkırana zaskočil jakýmsi přízemním centrem z pravé strany, balon, naštěstí pro domácí, skončil na tyči! Poté se ukázkové hrubice dopustil van der Wiel, a nabídl tak tutovku pro Fabinha, ten však možností poslat hosty do vedení doslova pohrdl a poloprázdnou branku trestuhodně přestřelil.
     
    49
    Tady příliš nescházelo! Na levé straně se šikovně uvolnil Benjamin Mendy, jehož povedený centr doputoval přesně do míst, kam si seběhl Germain, který hlavou zamířil jen pár decimetrů vedle vzdálenější tyče Taşkıranovy branky!
     
    48
    Badiashile si opět počínal velice sebejistě a znovu balon vyboxoval mimo pokutové území, poté se však ke střele z uctivé vzdálenosti dostal Tufan, balon ale nezasáhl vůbec ideálně.
     
    47
    Fernandão těžil z Tufanova pasu, nakonec však z nadějně vyhlížející situace vybojoval pouze rohový kop. Jak s ním turecký celek naloží?
     
    46
    Do druhého poločasu vstupují oba celky bez jediné změny. Dočkáme se stejně atraktivní podívané, nebo oba trenéři svým svěřencům naopak nařídili klidnější režim?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas, který by se klidně dal nazvat divočinou, je za námi! Zatím se hraje ve slušném tempu, oba celky se snaží praktikovat ofenzivní fotbal, což ovšem vede k někdy až zbytečným mezerám v obraně na obou stranách. Rozhodně aktivnějším celkem jsou domácí, kteří si vypracovali hned několik velkých šancí, Uçan ale trefil pouze břevno, Monacu posléze dvakrát pomohl brankář Badiashile, který už po třinácti minutách musel vystřídat zraněného De Sanctise. Góly začaly padat až s blížícím se odchodem do šaten, nejprve se po Jemersonově zaváhání trefil Emenike, tři minuty nato však chyby v komunikaci mezi brankářem Taşkıranem a Neustädterem využil Falcao a srovnal.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Ofsajdová past monacké defenzivy opět sklapla na jedničku, tentokráte se do ní po Škrtelově nákopu nechal chytit Emmanuel Emenike. Vypadá to, že první půli hosté dohrají s míčem na svých kopačkách, nikam už se zřejmě hnát nebudou.
     
    45+1
    Emenike v souboji rameno na rameno přetlačil Mendyho, následně si balon píchl po lajně a dokázal i odcentrovat, hlavičkující Fernandão sice přetlačil Jemersona, kvůli ofsajdovému postavení mu to však bylo k ničemu.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se sudí rozhodli nastavit hned tři minuty.
     
    44
    Poslední minutky byly opravdu hektické, což se pochopitelně příliš nepozdává trenérům obou celků, kteří své svěřence nabádají ke klidnému dohrání první půle. Zatím to funguje, momentálně domácí kombinují na vlastní polovině.
     
    43
    Emmanuel Emenike se opět celou akci pokusil vzít na sebe, po pravé straně se sice dokázal prodrat až k centru, balon ale poslal až na zadní tyč, ve vzduchu se natahující na něj i přes solidní výskok neměl šanci dosáhnout.
    42. Radamel FALCAO - 1:1
     
    42
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Vyrovnávací trefa na sebe nenechala dlouho čekat! Dirar vymyslel další chytrou kolmici, balon ovšem nikoho z jeho kolegů nenašel a zdánlivě v klidu putoval k brankáři Taşkıranovi, ten však celou situaci vůbec nezvládl, a nabídl tak tutovku pro RADAMELA FALCAA, který už opravdu nemohl minout!
     
    41
    Nabil Dirar se dostal do dobré pozice pro centr, místo toho však zvolil ještě jednu kličku navíc, což se nakonec ukázalo býti osudným, poněvadž k němu včas dostoupil pozorně hrající Škrtel.
    39. Emmanuel EMENIKE - 1:0
     
    39
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    Nyní už se ale domácí dokázali prosadit, vzhledem k jejich aktivitě se vedení ujímají zaslouženě! Tenhle gól si obrana Monaca za rámeček nedá, Kjærův nepříliš nebezpečný nákop totiž Jemerson zbytečně podcenil, když se nechal odstavit EMMANUELEM EMENIKEM, který posléze obešel bezmocného Badiashilea a zakončil do prázdné branky!
     
    38
    Emenike opět ukázal své rychlé nohy a poté přenesl hru na levou stranu, kde Souza do parádní pozice uvolnil Ali Kaldırıma, který sice odcentroval na před poloprázdnou brankou stojícího Emenikeho, balon ale chvíli předtím přebíral v těsném ofsajdu, jednalo se tedy o zbytečný rozruch.
     
    37
    Monačtí se odhodlali k sáhodlouhé kombinaci na útočné polovině, vše nakonec vedlo k Fabinhově kolmici pro Germaina, který se z úhlu hnal sám na branku domácích, v jeho postupu jej ale zastavil praporek pomezního sudího, který viděl ofsajd.
     
    35
    Mendy si všiml na hranici šestnáctky volného Falcaa a právě jemu také balon předložil. El Tigre prokázal dobrou orientaci a patičkou uvolnil Germaina, který ještě sklepl pro Fabinha, tomu ale přízemní rána nesedla podle představ, Taşkıran vůbec nemusel zasahovat.
     
    34
    Po Tufanově faulu zahrávalo AS další standardní situaci a opět na krátko. Domácí následně předvedli ukázkové napadání jejich rozehrávky, díky čemuž červeno-bílé vyhnali až na obrannou polovinu, a ti tak musí začít zase od píky.
     
    33
    V posledních minutách aktivní Nabil Dirar si dovolil kličku směrem ke středu, po níž šikovnou uličkou hledal Germaina, toho ale ke kulatému nesmyslu díky výborně načasovanému skluzu nepustil Martin Škrtel.
     
    32
    Domácí pochybili v kombinaci na útočné polovině, Monaco se na to konto mohlo vydat do rychlého protiútoku, Fabinho celou akci ale naprosto zbytečně zbrzdil, a obrana Fenerbahce se tak stihla zkonsolidovat.
     
    31
    Dirar si to střihl střemhlav do šestnáctky, kde si hodlal narazil s Falcaem, ten jej však svou přihrávkou spíše zahnal. Dirar to tedy zkusil podruhé, tentokráte samostatně, ani v tomto případě ale nic kloudného nevymyslel.
     
    30
    Bakayoko si nyní zbytečně zavařil, když se s balonem vrhl mezi dva hráče soupeře. Nakonec mohl být velice rád, že Tufan si v souboji s ním pomohl nedovoleným zákrokem, jinak by to pro Monaco vypadalo velice zle, turecký záložník se mohl hnát sám na branku.
     
    29
    Salih Uçan mohl zkusit vystřelit, nakonec se ovšem rozhodl pro nadýchaný centr do centra dění, výborně si ale vedl brankář Badiashile, který ukázkově vyběhl a balon vyboxoval do bezpečné vzdálenosti od vlastní pokladnice.
     
    28
    Aktivní Emenike teď doběhl téměř ztracený balon, poslal jej na z druhé vlny si nabíhajícího Souzu, který posléze trefil ruku Radamela Falcaa. Následovat tak bude přímý kop v podání Fenerbahce.
     
    27
    Další dobrá možnost pro Istanbul! Ozan Tufan vykouzlil parádní pas pro Fernandãa, který si odstavil svého strážce a poté balon ještě sklepl na lépe postaveného Emenikeho, jeho ránu z hranice penaltového puntíku ale lapil Badiashile!
     
    26
    Domácí kapitán Kjær vyslal z hloubi obranné poloviny dlouhatánský nákop na Emenikeho, který si balon zpracoval na hranici pokutového území, poté si jej hodlal pokrýt vlastním tělem, v souboji s Raggim ale podklouzl.
     
    25
    Ten se celek z Monackého knížectví rozhodl rozehrát na krátko, což se neukázalo býti jako šťastná volba, Falcaovi se totiž míč posléze zamotal mezi nohama, kolumbijský útočník si navíc v souboji s Tufanem pomohl faulem.
     
    24
    Sidibé si narazil s Dirarem a poté se vydal na další ofenzivní výlet, na jehož konci se však ocitl proti dvojici protihráčů a dál už postupovat nemohl. Byl ale faulován, a pro své spoluhráče tak alespoň vybojoval přímý kop.
     
    23
    Fernandão se na půlce hřiště ujal balonu a pokusil se prosadit samostatně, mezi třemi obránci soupeře se ale protáhnout nedokázal. Na druhé straně se o podobnou akci pokoušel Falcao, ani on se ale s úspěchem neshledal.
     
    22
    Aktivní Sidibé si napravo pohrál s Neustädterem, načež přetaženým centrem na zadní tyč zkusil oslovit uvolňujícího se Falcaa, balonu ale dodal až příliš razance a poslal jej do zámezí.
     
    21
    Horké chvilky nyní zažila i defenziva istanbulského mužstva. Sidibého centr vyrazil Taşkıran pouze k volnému Bakayokovi, který si balon přehodil na svou levou nohu a okamžitě vypálil, k zasažení cíle mu ale přeci jen kousek scházel.
    20. Obrovská šance Fenerbahce
     
    20
    Obrovská šance domácího celku! Monačtí opět nezvládli přechod zpět do obrany, na levé straně se moře volného prostoru otevřelo před Ali Kaldırımem, jehož povedený centr doputoval přesně do míst, kam si seběhl Emmanuel Emenike, ten však sám před Badiashilem selhal a hlavou zamířil jen doprostřed branky!
     
    19
    Na hřišti se začíná poměrně brzy přitvrzovat. Bakayoko si nyní počíhal na Emenikeho a tvrdě ho poslal k zemi. Fenerbahce chvíli nato rozehrálo standardní situaci, pro lehoučký centr si však vyskočil Badiashile.
     
    18
    A Souza si koleduje i nadále. Předchozí situace jej očividně vyvedla z míry, nyní brazilský záložník stáhl k zemi Bakayoka a sudí mu následně udělil poslední varování.
     
    17
    Souza si ve vzdušném souboji s Falcaem zcela jednoznačně pomohl loktem a zasáhl kolumbijského útočníka do obličeje, za což je správně odměněn žlutým kartónkem.
     
    16
    Nyní už si Jardimova družina vedle o poznání lépe, Bakayoko obral van der Wiela a po levé straně si to namířil až na hranici pokutového území, kde balon sklepl pro Falcaa, jeho přízemní pokus se však mezi tři tyče nevešel.
     
    15
    Od Monaca to směrem do útoku zatím není to pravé ořechové a nyní nám to hosté jen potvrdili. Ke střele ze zhruba třiceti metrů se odhodlal obránce Sidibé, balon však zamířil vysoko nad branku.
     
    14
    Domácí fanoušci se zlobí a dožadují se odpískání penalty. Po střetu s Jemersonem se totiž v pokutovém území k zemi poroučel Emenike, sudí však naprosto správně nechal hru dále plynout.
     
    13
    Tak pozor, De Sanctis nebude schopen pokračovat a ani ne po patnácti minutách je nucen hrací plochu opustit! Mezi třemi tyčemi jej nahradí Loïc Badiashile.
     
    12
    A nakonec si sami zadělali na obrovské problémy, Raggi totž situaci neodhadl dobře a nechal se předběhnout Emenikem, ten si však balon příliš předkopl, čehož včasným výběhem využil De Sanctis.
     
    11
    Hosté se konečně dokázali vymanit z tlaku svého oponenta a na druhé straně hřiště vybojovali rohový kop, jejich secvičená kombinace však vůbec nevyšla, Monačtí se navíc musejí fofrem vracet.
     
    9
    Tlak istanbulského celku ještě nějakou chvíli pokračoval, po centru z levé strany se nakonec k hlavičce z dobré pozice dostal stoper Škrtel, balon si však cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    8
    Exekuce přímého kopu se nakonec opět ujal Uçan, po jehož centru se k zakončení z hranice šestnáctky dostal Roman Neustädter, brankář De Sanctis ale byl na svém místě!
     
    7
    Hosté se opět nestihli ideálně vrátit zpět do defenzivy a znovu to byl Sidibé, kdo se dopustil zákroku za hranicí fotbalových pravidel. Se zahráním standardní situace však Fenerbahce ještě bude muset posečkat, De Sanctis si totiž žádá další ošetření.
     
    6
    A hostující brankář si z celé situace odnesl drobný zdravotní problém, ten mu však nebude bránit v dalším pokračování v dnešním mači.
     
    5
    Po Tufanově centru se balon De Sanctis neúspěšně pokusil vyrazit, následně se před ním rozpoutal závar nemalých rozměrů, ze kterého balon nakonec doputoval až za brankovou čáru, vzhledem k tomu, že sudí ale správně viděl faul v podání Fernandãa, nemůže být gól uznán.
     
    4
    Po Uçanově přihrávce se do slibně vyhlížející šance hnal Ali Kaldırım, byl však jasně faulován Sidibém, následovat tedy bude přímý kop v podání tureckého celku.
     
    3
    Poprvé se o sobě směrem kupředu pokusilo dát vědět i Monaco, po Sidibého nahrávce se po pravé straně pokusil protáhnout Nabil Dirar, na paškál si ho ale vzal dobře postavený Neustädter, který převedl parádní obranný skluz.
     
    2
    No, tak to netrvalo dlouho! Po Škrtelově nákopu došlo k nedorozumění v komunikaci obou hostujících stoperů, z čehož mohl těžit Salih Uçan, který si balon přehodil na levačku a povedenou pumelicí orazítkoval břevno De Sanctisovy svatyně!
     
    1
    Jesús Gil Manzano, hlavní arbitr dnešního mače, právě foukl do píšťalky, a můžeme tedy začít! Výkopu se ujali fotbalisté Fenerbahce, kteří nastupují v modro-žlutých dresech, naopak celek z Monackého knížectví zvolil bílo-červenou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou Vás vítám u sledování našeho online přenosu z utkání mezi Fenerbahce Istanbul a monackým AS, které nám slibuje napínavou a atraktivní podívanou. Zda tomu tak opravdu bude, se začneme dozvídat už za pár chvil, hráči totiž právě nyní přichází na travnatou plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    Fenerbahce Istanbul: Taşkıran – Kjær (C), Škrtel, Neustädter – van der Wiel, Uçan, Souza, Tufan, Ali Kaldırım – Fernandão, Emenike
    Náhradníci: Fabiano – Özbayraklı, Subaşı, Çinemre, Chahechouhe, Koca, Stoch

    AS Monaco FC: De Sanctis – Sidibé, Jemerson, Raggi (C), Mendy – Dirar, Fabinho, Bakayoko, Lemar – Falcao, Germain
    Náhradníci: Badiashile – Bernardo Silva, Carrillo, Cavaleiro, Traoré, Tisserand, N'Doram

    Rozhodčí: Jesús Gil Manzano – Angel Nevado Rodriguez, José Miranda (všichni Španělsko).
    Ve třiadvacetičlenné nominaci Monaca na souboj s Fenerbahce chybí brankář Subašić a Kamil Glik. Prvního jmenovaného trápí zranění třísel, naopak polský obránce se do přípravy svého nového zaměstnavatele ještě nezapojil.

     
    AS Monaco FC

    Celek z Monackého knížectví loni lehce pozměnil podobu vlastního kádru a vsázel především na dravé mládí. Tato strategie se ale příliš neosvědčila, jediný úspěšnější výsledek AS zaznamenalo pouze ve francouzské nejvyšší soutěži. Na zisk titulu si muselo nechat zajít chuť už po polovině odehraných kol, favorizované PSG totiž kosilo jednoho soupeře za druhým a naprosto dominovalo. Na Monaco nakonec zbylo třetí místo, mezi něj a pařížský celek se díky skvělému finiši ještě vměstnal Lyon. Jinak to od Jardimovy družiny nebylo ono, v obou francouzských pohárech jejich cesta skončila v osmifinále, s Evropskou ligou se červeno-bílí loučili už po základní skupině.

    Přes léto tedy došlo k očekávaným změnám, ruský milionář Rybolovlev do Monaca přivábil hned několik zajímavých jmen. Defenzivní val by měli posílit Benjamin Mendy z Marseille, Kamil Glik z Turína a Djibril Sidibé z Lille, novou brankářskou dvojkou se stal velezkušený Morgan De Sanctis. Vysoké nároky budou kladeny na Radamela Falcaa, který se zpět do kádru AS vrací po dvouletém a nepovedeném anglickém dobrodružství, kromě něj by se o střílení branek měl starat ještě Valère Germain, jenž v minulé sezoně v dresu Nice nasázel čtrnáct gólů.

    Monacký celek naopak po třech letech opustil středopolař Toulalan, jehož novou štací se stalo Bordeaux. Hostování skončilo hned několika hráčům, jmenovitě se jedná třeba o Coentrãa, Wallace nebo nadějného Maria Pašaliće. Výrazně obměněný kádr během července absolvoval už sedm přípravných mačů, z nichž Jardimovi svěřenci vítězně odcházeli ve čtyřech případech, v tom posledním však podlehli 1:3 Zenitu, o jedinou branku se postaral Falcao.
    Vítor Perira, trenér istanbulského celku, včera oslavil osmačtyřicáté narozeniny. Dají mu jeho svěřenci dárek v podobě výhry nad Falcaem a spol.?

     
    Fenerbahce Istanbul

    Minulá sezona v podání Fenerbahce nebyla vůbec špatná, na jejím konci se však věhlasný istanbulský celek žádné trofeje nedočkal. Na domácí scéně byl k tomu poměrně blízko, v Süper Lig o titul dlouho bojoval, nakonec ovšem skončil na druhém místě, přičemž na Besiktas, svého městského rivala, ztratil pět bodů. Taktéž v tureckém poháru se svěřenci Vítora Pereiry probojovali až těsně pod vrchol, ve vyrovnaném finále podlehli 0:1 Galatasarayi. Loňská cesta Fenerbahce do Ligy mistrů úspěchem neskončila, dostatečnou náplastí se ovšem ukázala býti účast v Evropské lize, v níž žluto-modří dokráčeli až do čtvrtfinále, kde jim stopku vystavila Braga.

    Během léta doznal kádr devatenáctinásobného tureckého mistra poměrně velké obměny. Z týmu odešlo hned několik klíčových hráčů, kupříkladu evropský šampion Nani zamířil do Valencie, dále si kufry balili třeba Caner Erkin, Bruno Alves nebo brazilský špílmachr Diego. Vedení klubu ale nezahálelo a dokázalo přivést několik nových tváří, defenzivu by měla posílit trojice ve složení van der Wiel, Škrtel, Neustädter, o zvýšení konkurence v útoku se postará z Bursasporu příchozí Aatif Chahechouhe.

    Dlouho se také spekulovalo o odchodu Robina van Persieho, o kterého se opět zajímalo několik celků z anglické Premier League, poslední zprávy ovšem potvrzují jeho setrvání v Istanbulu. V přípravě Fenerbahce absolvovalo pět zápasů, ve kterých si připsalo dvě výhry, dvě remízy a jednu porážku. Naposledy se parta okolo kapitána a brankáře Demirela představila na Letné, nepříliš atraktivní utkání s pražskou Spartou nakonec skončilo bezbrankovou remízou.
     
    Příjemný středeční večer přeji všem příznivcům kvalitní evropské kopané! Dneškem pokračují úvodní zápasy v rámci třetího předkola Ligy mistrů, v tomto online přenosu se společně zaměříme na ten nejatraktivnější z nich, turecké Fenerbahce Istanbul před vlastními fanoušky přivítá AS Monaco FC! Rozhodně si to nenechte ujít, začínáme ve 20:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 39. Emenike (Kjær), 61. Emenike (Wiel) – 42. Falcao

    Karty:   17. Souza (FEN), 53. Fernandão (FEN) – 66. Falcao (ASM)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 16:16.
    Fenerbahce SK: Taşkıran – Kjær (C), Škrtel, Neustädter – van der Wiel (90+2. Stoch), Uçan (82. Özbayraklı), Souza, Tufan, Ali Kaldırım – Fernandão, Emenike (71. Chahechouhe)
    Náhradníci: Fabiano – Özbayraklı, Subaşı, Çinemre, Chahechouhe, Koca, Stoch

    AS Monaco: De Sanctis (13. Badiashile) – Sidibé, Jemerson, Raggi (C), Mendy – Dirar (76. Bernardo Silva), Fabinho, Bakayoko, Lemar – Falcao, Germain (86. Cavaleiro)
    Náhradníci: Badiashile – Bernardo Silva, Carrillo, Cavaleiro, Traoré, Tisserand, N'Doram

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – Angel Nevado Rodriguez, José Miranda (všichni Španělsko)
    Streda 03.08.2016
    Monaco - Fenerbahce 3:1

    Góly: 3. Germain (Falcao), 17. Falcao (pen.), 65. Germain – 55. Emenike (Wiel)

    Karty:   56. Subašič (ASM), 84. Raggi (ASM) – 16. Kaldırım (FEN)

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:10.