Astana – Celtic 1:1 (kon.) | Rosenborg – APOEL 2:1 (kon.) | Giurgiu – Kodaň 1:1 (kon.)
Trenčín – Légia Varšava 0:1 (kon.) | Fenerbahce – Monaco 2:1 (kon.) | Olympiakos – Be'er Sheva 0:0 (kon.)
koniec
Fenerbahce SK
2:1 (1:1)
AS Monaco
cz Streda 27.07.2016, 20:30 • Şükrü Saracoğlu Stadium (kapacita: 50 509) • Liga majstrov (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou! (22:44:00)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 16:16.
     
    Je dobojováno, Fenerbahce si vytvořilo lepší výchozí pozici pro za týden hranou odvetu, když Monaco, pro které ale ještě také nic není ztraceno, přehrálo poměrem 2:1! Měli jsme možnost sledovat velice kvalitní utkání, oba celky se snažily hrát ofenzivně, k vidění byla řada povedených kombinačních akcí. V první půli byli jasně aktivnější domácí, kteří nastřelili břevno, spálili několik zajímavých šancí, ale v devětatřicáté minutě se přeci jen dostali do vedení, když se prosadil Emmanuel Emenike! Jednobrankový náskok však svěřencům kouče Pereiry příliš dlouho nevydržel, už tři minuty nato totiž díky zaváhání brankáře Taşkıran srovnal Radamel Falcao!

    Do druhé pětačtyřicetiminutovky výrazně lépe vstoupili Monaco, domácí však dokázali proměnit hned svou první příležitost, když se po van der Wielově centru ukázkově z voleje prosadil Emmanuel Emenike, ústřední postava dnešního klání. Po této brance se tempo hry poměrně uklidnilo, obrana istanbulského celku si sice vybrala pár slabších okamžiků, drobný náskok však nakonec dokázala uhájit.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na samotný závěr si domácí schovali ještě jednu změnu, van der Wiela nahradí slovenský fotbalista Miroslav Stoch. Nyní už jejich soupeř vyrovnat opravdu nestihne.
     
    90+1
    Sidibé si na pravé straně parádně narazil s Bernardem Silvou a poté nahrál volnému Cavaleirovi, který prokázal svou rychlost a šikovnost, když obešel Souzu a velice dobře vypálil, jeho rána však zaplula těsně vedle levé tyče Taşkıranovy svatyně!
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodli nastavit tři minuty!
     
    89
    Kjærovi se nyní nepodařilo odklidit míč do bezpečí, načež Falcao pěkným pasem uvolnil Cavaleira, který se na hranici šestnáctky místo střely rozhodl udělat ještě jednu kličku navíc, následný souboj s Neustädterem pro něj ovšem neskončil vítězně.
     
    88
    Souza roztáhl hru na Chahechouhea, který poté podnikl více jak čtyřicetimetrový sprint, na jehož konci si balon navedl na střed a vypálil, balonu ale dal přesně opačnou rotaci než asi zamýšlel, Badiashile mohl zůstat ledově klidný.
     
    86
    Pomoci by k tomu měl Ivan Cavaleiro, který na samotný závěr zápasu nahradí dnes poměrně nevýrazného Germaina.
     
    85
    Hosté se sice drží na útočné polovině, zatím se ale nedokázali protlačit k nějaké brankové příležitosti, která by alespoň trochu zaváněla vyrovnávací trefou. Povede se fotbalistům AS ještě srovnat?
     
    84
    Bakayoko si na pravé straně vyměnil balon s Bernardem Silvou, posléze zkusil načechraným obloučkem ke skórování vyzvat Germaina, s přesností si ale příliš nepotykal. Kulatý nesmysl tak doputoval k brankáři Taşkıranovi, který už nehodlá nikam spěchat.
     
    83
    Od Monaca už je to směrem kupředu poměrně křečovité. Falcao si sice naběhl pro přihrávku od Lemara, ofsajdová past obrany Fenerbahce ale zafungovala na jedničku.
     
    82
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Uçan, přichází Özbayraklı.
     
    81
    Třetí branka domácího celku nebyla ale vůbec daleko! Ozan Tufan si troufl na drzý průnik, narazil si s Uçanem a poté se z úhlu řítil sám na Badiashilea, ten však ideálně zmenšil střelecký úhel a vytáhl velice důležitý zákrok!
     
    80
    Exekuce rohového kopu se ujal před pár minutami příchozí Chahechouhe, jehož přízemní centr sice doputoval k na přední tyči číhajícímu Škrtelovi, který si chtěl balon přehodit na svou silnější pravačku, ale nezvládl první kontakt s balonem.
     
    79
    Domácí už se nechtějí nikam bezhlavě hnát, nyní se však k samostatnému průniku po pravé straně odhodlal van der Wiel, v momentě centru však nešikovně zaškobrtl, i tak ovšem pro Fenerbahce vybojoval rohový kop.
     
    78
    Bernardo Silva přenesl hru na levou stranu, odkud Lemar vyslal do šestnáctky zajímavě vypadající centr, na nějž si na hranici malého vápna naskočil Germain, jeho hlavičku ale stačil zablokovat stoper Škrtel.
     
    77
    Ali Kaldırım sice musel podstoupit krátké vyšetření za postranní čárou, chvíli nato byl však vpuštěn zpět do hry a v dokončení dnešního mače by mu tak nic nemělo bránit.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 39. Emenike (Kjær), 61. Emenike (Wiel) – 42. Falcao

    Karty:   17. Souza (FEN), 53. Fernandão (FEN) – 66. Falcao (ASM)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 16:16.
    Fenerbahce SK: Taşkıran – Kjær (C), Škrtel, Neustädter – van der Wiel (90+2. Stoch), Uçan (82. Özbayraklı), Souza, Tufan, Ali Kaldırım – Fernandão, Emenike (71. Chahechouhe)
    Náhradníci: Fabiano – Özbayraklı, Subaşı, Çinemre, Chahechouhe, Koca, Stoch

    AS Monaco: De Sanctis (13. Badiashile) – Sidibé, Jemerson, Raggi (C), Mendy – Dirar (76. Bernardo Silva), Fabinho, Bakayoko, Lemar – Falcao, Germain (86. Cavaleiro)
    Náhradníci: Badiashile – Bernardo Silva, Carrillo, Cavaleiro, Traoré, Tisserand, N'Doram

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – Angel Nevado Rodriguez, José Miranda (všichni Španělsko)
    Streda 03.08.2016
    Monaco - Fenerbahce 3:1

    Góly: 3. Germain (Falcao), 17. Falcao (pen.), 65. Germain – 55. Emenike (Wiel)

    Karty:   56. Subašič (ASM), 84. Raggi (ASM) – 16. Kaldırım (FEN)

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:10.