Nemecko – Taliansko 1:1 (6:5 po pen.) | Francúzsko – Island 5:2 (kon.)
koniec
Francúzsko
5:2 (4:0)
Island
Nedeľa 03.07.2016, 21:00 • Stade de France, Saint-Denis (Paríž) • Majstrovstvá Európy • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy

     
    Roh sa nakoniec neuskutočnil, keďže Kuipers už druhý polčas ukončil. Polčas, v ktorom sme videli Islanďanov, ako sa nevzdávali a snažili sa ešte niečo s týmto zápasom urobiť. V 56. minúte znížil Sigthórsson, Giroud však následne opäť prinavrátil štvorgólové vedenie, ale stretnutie gólovo uzavrel Bjarnason v 84. minúte.

    Francúzsko ako favorit postupuje do semifinále, v ktorom sa stretne s Nemeckom. Už teraz sa môžeme tešiť na zápas dvoch európskych futbalových gigantov.
    Na druhej strane, islandská futbalová rozprávka sa pre EURO 2016 končí. Island už po tomto šampionáte nebude známy len ako krajina gejzírov a sopiek, ale aj krajina, ktorá ponúka zaujímavý futbal.

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:55:01)
    90+2.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Gignac prihral do pokutového územia Griezmannovi, ktorý sa už zmohol len na strelu do Ingasona. Je tu ešte roh pre Francúzsko.
    Eidur Gudjohnsen (ISL)

     
    90+1
    Islanďania dokázali šikovne prepnúť z defenzívy do ofenzívy a mohli sa dostať aj k šestnástke. Skúlason však prihrávku pokazil.
     
    90+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    90
    Griezmann sa snažil vymyslieť nejakú akciu alebo streleckú možnosť pre seba. S loptou na kopačke to však premárnil a príliš to prekombinoval.
     
    89
    Francúzi momentálne už iba vyčkávajú na záverečný hvizd, ktorý však uričte príde po niekoľkých nadstavených minútach. Záver zápasu na Saint-Denis sprevádza hustý lejak.
     
    87
    Island mal príležitosť aj na tretí gól. Sävarssona francúzska defenzíva pustila do pokutového územia a odtiaľ hľadal prihrávkou do malého vápna spoluhráčov. Nebezpečenstvo zažehnal Mangala.
     
    86
    Griezmann ponúkol streleckú možnosť Moussovi Sissokovi, ktorému prihral loptu na pravú stranu v šestnástke. Lopta letela vysoko nad bránu.
     
    85
    Coman sa pokúšal vymyslieť konštruktívnu individuálnu akciu. Z prostredia šestnástky sa kľučkami snažil nájsť streleckú pozíciu cez Sävarssona. Nakoniec aj vystrelil, ale Halldórsson jeho zakončenie zachytil do rúk.
    84. Birkir Bjarnason (ISL) - 5:2
     
    84
    Island dáva gól!
    Islanďanom sa darí streliť aj druhý gól po hluchej pasáži v zápase! Skúlason nastrelil loptu do pokutového územia, odkiaľ si s ňou hlavičkou poradil BIRKIR BJARNASON!
     
    83
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Kolbeinn Sigthórsson, prichádza Eidur Gudjohnsen.
     
    82
    Francúzi hrajú s veľkou ľahkosťou a momentálne sa nikam nepúšťajú. Zväčša si loptu posúvajú len medzi sebou a menia si pozície.
     
    80
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Dimitri Payet, prichádza Kingsley Coman.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 12. Giroud, 20. P. Pogba, 43. Payet, 45. Griezmann, 59. Giroud – 56. Sigthórsson, 84. B. Bjarnason

    Karty:   75. Umtiti (FRA) – 58. B. Bjarnason (ISL)


    Francúzsko: Lloris (C) – Sagna, Umtiti, Koscielny (72. Mangala), Evra – Moussa Sissoko, P. Pogba, Griezmann, Matuidi, Payet (80. Coman) – Giroud (60. Gignac).
    Náhradníci: Costil, Mandanda – Digne, Rami, Mangala, Jallet, Cabaye, Kanté, Schneiderlin, Coman, Gignac, Martial.

    Island: Halldórsson – Sävarsson, Árnason (46. Ingason), R. Sigurdsson, A. Skúlason – Gudmundsson, Gunnarsson (C), G. Sigurdsson, B. Bjarnason – Sigthórsson (83. Gudjohnsen), Bödvarsson (46. Finnbogason).
    Náhradníci: Kristinsson, Jónsson – Gudjohnsen, Finnbogason, Traustason, Sigurjónsson, Ingason, Hallfredsson, Magnússon, Hermannsson, Hauksson, E. Bjarnason.

    Rozhodca: Kuipers – Van Roekel, Zeinstra (všetci NED)