Nemecko – Taliansko 1:1 (6:5 po pen.) | Francúzsko – Island 5:2 (kon.)
koniec
Francúzsko
5:2 (4:0)
Island
Nedeľa 03.07.2016, 21:00 • Stade de France, Saint-Denis (Paríž) • Majstrovstvá Európy • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy

     
    Roh sa nakoniec neuskutočnil, keďže Kuipers už druhý polčas ukončil. Polčas, v ktorom sme videli Islanďanov, ako sa nevzdávali a snažili sa ešte niečo s týmto zápasom urobiť. V 56. minúte znížil Sigthórsson, Giroud však následne opäť prinavrátil štvorgólové vedenie, ale stretnutie gólovo uzavrel Bjarnason v 84. minúte.

    Francúzsko ako favorit postupuje do semifinále, v ktorom sa stretne s Nemeckom. Už teraz sa môžeme tešiť na zápas dvoch európskych futbalových gigantov.
    Na druhej strane, islandská futbalová rozprávka sa pre EURO 2016 končí. Island už po tomto šampionáte nebude známy len ako krajina gejzírov a sopiek, ale aj krajina, ktorá ponúka zaujímavý futbal.

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:55:01)
    90+2.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Gignac prihral do pokutového územia Griezmannovi, ktorý sa už zmohol len na strelu do Ingasona. Je tu ešte roh pre Francúzsko.
    Eidur Gudjohnsen (ISL)

     
    90+1
    Islanďania dokázali šikovne prepnúť z defenzívy do ofenzívy a mohli sa dostať aj k šestnástke. Skúlason však prihrávku pokazil.
     
    90+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    90
    Griezmann sa snažil vymyslieť nejakú akciu alebo streleckú možnosť pre seba. S loptou na kopačke to však premárnil a príliš to prekombinoval.
     
    89
    Francúzi momentálne už iba vyčkávajú na záverečný hvizd, ktorý však uričte príde po niekoľkých nadstavených minútach. Záver zápasu na Saint-Denis sprevádza hustý lejak.
     
    87
    Island mal príležitosť aj na tretí gól. Sävarssona francúzska defenzíva pustila do pokutového územia a odtiaľ hľadal prihrávkou do malého vápna spoluhráčov. Nebezpečenstvo zažehnal Mangala.
     
    86
    Griezmann ponúkol streleckú možnosť Moussovi Sissokovi, ktorému prihral loptu na pravú stranu v šestnástke. Lopta letela vysoko nad bránu.
     
    85
    Coman sa pokúšal vymyslieť konštruktívnu individuálnu akciu. Z prostredia šestnástky sa kľučkami snažil nájsť streleckú pozíciu cez Sävarssona. Nakoniec aj vystrelil, ale Halldórsson jeho zakončenie zachytil do rúk.
    84. Birkir Bjarnason (ISL) - 5:2
     
    84
    Island dáva gól!
    Islanďanom sa darí streliť aj druhý gól po hluchej pasáži v zápase! Skúlason nastrelil loptu do pokutového územia, odkiaľ si s ňou hlavičkou poradil BIRKIR BJARNASON!
     
    83
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Kolbeinn Sigthórsson, prichádza Eidur Gudjohnsen.
     
    82
    Francúzi hrajú s veľkou ľahkosťou a momentálne sa nikam nepúšťajú. Zväčša si loptu posúvajú len medzi sebou a menia si pozície.
     
    80
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Dimitri Payet, prichádza Kingsley Coman.
     
    79
    Bjarnason odcentroval loptu z pravej strany, no Bacary Sagna sa dobre vrátil a nenechal súpera v šestnástke vytvárať si gólové príležitosti.
     
    78
    Griezmann posunul loptu pred pokutovým územím Payetovi, ktorý sa snažil vytvoriť si streleckú pozíciu, ale ďaleko nepochodil.
     
    76
    Gunnarsson zo svojho autu tentokrát hľadal Sigthórssona, no Francúzi si na nabiehajúcich hráčov Islandu dali pozor.
    75. Samuel Umtiti (FRA)
     
    75
    Gudmundsson sa cez Samuela Umtitho hnal dopredu, no francúzsky stopér ho jasne odstavil a dostáva žltú kartu.
     
    73
    Sävarsson sa centrom pokúšal nájsť niekoho v pokutovom území. Tento herný úkon však nebol ničím presvedčivý.
     
    72
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Laurent Koscielny, prichádza Eliaquim Mangala.
     
    70
    Gylfi Sigurdsson rozohrával štandardku Islandu. Loptu však nenasmeroval presne a do protiútoku mohol ísť súper. Payet dostal loptu na ľavú stranu šestnástky a následne ho už Islanďania uzavreli do kliešťov.
    Olivier Giroud (FRA)

     
    68
    Matuidimu sa nepodarilo spracovať center v pokutovom území. Lopta sa však nakoniec odrazila k Gignacovi, ktorý z hranice vápna nasmeroval loptu mimo.
     
    66
    Skúlason hľadal nabiehajúceho Gudmundssona na ľavom krídle. S ním si však vďaka sklzu poradil Bacary Sagna.
    65. Sverrir Ingason (ISL), Hugo Lloris (FRA)
     
    65
    Griezmann na opačnej strane naštartoval protiútok. Prihral na ľavú stranu čerstvému Gignacovi, ktorý si loptu pripravil na pravačku, ale následne namieril iba do bloku islandského obrancu.
     
    63
    Islanďania mohli znížiť na 5:2! Po rohovom kope sa k hlavičke dostal Ingason, ktorého zakončenie z hranice malého vápna mierilo nepríjemne pod hornú žŕdku a Lloris vytiahol fantastický zákrok!
     
    63
    Sävarsson loptou z pravej strany hľadal Bjarnasona v pokutovom území, no popri svojom pohybe zasiahol aj Evru.
     
    61
    Island sa opäť pokúsil prekvapi svojho súpera. Po autovom vhadzovaní sa do koncovky dostal Finnbogason, ale z voleja nemal veľkú šancu.
     
    60
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Olivier Giroud, prichádza André-Pierre Gignac.
    59. Olivier Giroud (FRA) - 5:1
     
    59
    Francúzsko dalo gól!
    Iskierku nádeje pre Island Francúzi okamžite zahasili! Payet rozohrával následnú štandardku centrom do pokutového územia. Vo vzduchu bol najúspešnejší OLIVIER GIROUD, ktorý hlavičkou loptu nasmeroval do brány!
     
    58
    Birkir Bjarnason za svoj nepríjemný sklz na Girouda dostáva žltú kartu, ktorú hlavný rozhodca používa prvýkrát v zápase.
    56. Kolbeinn Sigthórsson (ISL) - 4:1
     
    56
    Island dáva gól!
    Po autovom vhadzovaní do šestnástky si loptu na hranici spracoval Gylfi Sigurdsson. Loptu následne predĺžil do malého vápna a v sklze ju zasiahol ideálne KOLBEINN SIGTHÓRSSON! Je teda znížené.
     
    55
    Zdalo sa, že po zrýchlení pohybu od Gylfiho Sigurdssona uvidíme možné nebezpečenstvo pred Llorisom, ale nič sa neudialo.
     
    54
    Island aspoň na nejaké sekundy získal loptu. Hráči si ju určie potrebujú na nejaký moment vychutnať a prípadne zaskočiť francúzsku defenzívu.
     
    53
    Finnbogason hľadal na hranici šestnástky Gudmundsona, ktorému nakoniec loptu adresoval. Jeho strela mierila nad hornú žrď.
     
    52
    Francúzi naďalej pokračujú vo svojej vlastnej hre a Islanďanov k ničomu nepúšťajú.
     
    50
    Sissoko si vytváral pozíciu na strelu v šestnástke, ale prihral radšej voľnému Griezmannovi. On nakoniec nezakončil, ale z hranice šestnástky pálil Payet. Namieril vysoko nad bránu.
     
    48
    Francúzi si v prvom polčase vytvorili ideálny náskok a v druhú časť zápasu môžu využiť už aj na prípravu na vysoko pravdepodobné semifinále s Nemeckom.
     
    46
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Jón Dadi Bödvarsson, prichádza Alfred Finnbogason.
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Kári Árnason, prichádza Sverrir Ingason.
    Antoine Griezmann (FRA)
    Antoine Griezmann
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Francúzska reprezentácia excelentne zvládla prvý polčas a je jednou nohou v semifinále. Úvod stretnutia bol od domácich mierne rozpačitý, no po následnom góle Girouda v 12. minúte sa zápas nasmeroval v prospech favorita. Ďalšie tri góly pridali Pogba, Payet a prvý polčas uzavrel Griezmann.
    Podarí sa ešte Islandu niečo urobiť s týmto stretnutím alebo to bude už len záležitosť Francúzov?
    Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
    45. Antoine Griezmann (FRA) - 4:0
     
    45
    Francúzsko dalo gól!
    Francúzom nestačili tri góly v prvom polčase a stireľajú aj ďalší zásah! ANTOINE GRIEZMANN si fantasticky nabehol na útočnej polovici na dlhú prihrávku od Pogbu. Griezmann získal rýchlosť a následne "dloubáčkom" prekonal Halldórssona!
    43. Dimitri Payet (FRA) - 3:0
     
    43
    Francúzsko dalo gól!
    Žeby bolo vymaľované? Francúzi strieľajú svoj tretí gól v tomto zápase. Griezmann sklepol loptu na hranici šestnástky DIMITRIMU PAYETOVI, ktorý presne umiestnil svoju prízemnú strelu k ľavej žrdi!
     
    42
    Center od Gylfiho Sigurdssona skončil na Llorisových rukaviciach, ktorý si najprv musel loptu odraziť od zeme a následne ju už pevne zachytiť.

     
    41
    Sissoko sa dostal do nepríjemného súboja s Bjarnasonom, ktorého fauloval netchtiac do tváre. Štandardka pre Island.
     
    40
    Sagna poslal z pravej strany center, ktorým hľadal Girouda, no jeho pokus nebol proti Halldórssonovi úspešný.
     
    39
    Teraz to predsa len francúzski hráči skúsili a zrýchlili útok. Lopta sa z ľavej strany preniesla na hranicu šestnástky Matuidimu, ktorý z prvej mieril vedľa.
     
    38
    Už dlhší čas Francúzi nepodnikajú veľmi zaujímavé akcie. Hrajú viacmenej taký údržbový futbal, ktorý sa nie veľmi divákom páči. Veľa prihrávok na obrannej polovici a málo útočného pohybu.
     
    37
    Pogba posunul loptu dopredu na Payeta, ktorý z hranice šestnástky hľadal Griezmanna v pokutovom území. Islanďania loptu odkopli.
     
    36
    Griezmann so Sissokom vymýšľali akciu na pravom krídle, no nakoniec z toho veľmi nič nebolo a loptu posunuli späť na zadné rady.

     
    34
    Evra sa pokúšal o individuálnu akciu po ľavej strane ihriska. Gudmundsson ho stíhal a poradil si s jeho pohybom.
     
    32
    Francúzi upokojili svoju hru a momentálne sa neponáhľajú do rýchlych šancí. Skôr sa snažia viac otvoriť priestor v strede a vyhnať hráčov Islandu viac dopredu.
     
    31
    Islandskí futbalisti majú častokrát problém presadiť sa po pravej strane ihriska, kde priestor vždy čistí Evra, s ktorým mý Gudmundsson ťažkosti.
     
    29
    Payet odcentroval loptu od rohovej zástavky. Vyberal si spomedzi štyroch pripravených hráčov, no nakoniec loptu odpratal Ragnar Sigurdsson.
     
    27
    Giroud vyštartoval po centri od Pogbu. Následne si počkal na svojich spoluhráčov, no v prihrávke po kraji si nerozumel so Sagnom.
     
    26
    Griezmann sa snažil zrýchliť akciu prihrávkou na práve krídlo Sagnovi, no pre krajného obrancu Francúzska to bola pridlhá lopta.
    25. Jón Dadi Bödvarsson (ISL)
     
    25
    Šanca pre Island! Gunnarsson poslal svoj dlhý aut do šestnástky, ktorý Sigthórsson predĺžil na Bödvarssona a jeho zakončenie smerovalo tesne nad hornú žrď!
     
    23
    Francúzski futbalisti aj naďalej pokračujú vo svojej hre. Akcie rozohrávajú z hĺbky cez obrancov a kvôli prehustenému stredu poľa dávajú lopty vysoko na Griezmanna alebo Girouda.
     
    21
    Pre Francúzov je druhý gól ešte väčším impulzom. Spočiatku sa zdalo, že aj Island sa pripomenul brankárovi Llorisovi, no teraz sa hráči z 330-tisícového ostrova hľadajú.
    20. Paul Pogba (FRA) - 2:0
     
    20
    Francúzsko dalo gól!
    Francúzi zvyšujú svoje vedenie v tomto zápase! Griezmann zahrával nasledujúci rohový kop a loptu nasmeroval na hranicu malého vápna PAULOVI POGBOVI, ktorý využil svoju výšku a hlavičkou zakončil k pravej žrdi!
     
    19
    Pogba dlhou loptou spoza polovice hľadal v šestnástke nabiehajúceho Griezmanna, ktorému loptu na rohový kop zrazil islandský hráč.
    Olivier Giroud (FRA)

     
    18
    Bödvarsson sa dostal do hlavičkovej možnosti po centri z pravej strany. Lloris nemal s týmto nedôsledným zakončením problém, zachytil ho pevne do rúk.
     
    17
    Evra si povymieňal loptu s Griezmannom, no následne ju zachytil už Bödvarsson. Po jeho prihrávke už prišiel ďalší faul Pogbu a Kuipers domácemu reprezentantovi dohovoril.
     
    15
    Pogba zaznamenal svoj druhý nedovolený zákrok. Tentokrát sa mu to príliš nezdalo, ale v súboji so Sigthórssonom nebol nevinný.
     
    14
    Gunnarsson sa opäť pokúšal súpera otestovať svojím typickým ďalekonosným autom. Tentokrát Islanďanom táto tajná zbraň nevyšla a musia sa vrátiť na obrannú polovicu.
    12. Olivier Giroud (FRA) - 1:0
     
    12
    Francúzsko dalo gól!
    Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia v tomto zápase! Matuidi šikovným centrom na hranici islandskej obrany našiel OLIVIERA GIROUDA, ktorý sa tesne vyhol ofsajdu, spracoval si loptu a z ľavej strany v šestnástke prekonal Halldórssona!
     
    11
    Islandská akcia nenabrala dobré parametre. Sävarsson musel loptu sklepávať pred postrannou čiarou a následne ju kvôli spomalenému zakladaniu útoku posunul späť na obranu.
     
    10
    Sissokovi mierne ušla lopta po súboji so Skúlasonom, no následne už bol definitívne zastavený Ragnarom Sigurdssonom.

     
    9
    Islanďania sa po priamočiarej akcii dostali do zakončenia. Birkir Bjarnason si spracoval loptu na hranici pokutového územia, ale jeho zakončenie nebolo obzvlášť presné.
     
    8
    Gunnarsson nepríjemne podkopol Payeta, trafil ho do kolena. Hlavný rozhodca Kuipers zatiaľ islandskému futbalistovi iba dohovoril.
     
    7
    Ďalšie nebezpečenstvo pre brankára Halldórssona. Sissoko sa pretlačil po pravom krídle a nasmeroval loptu do šestnástky. Pred nabiehajúcim Griezmannom zasiahol práve islandský brankár.
     
    6
    Francúzi zrýchlili svoju akciu. Sissoko si šikovne vymenil loptu s Dimitrim Payetom a vypálil z hranice šestnástky. Halldórsson si pripísal prvý zákrok.
     
    5
    Gudmundsson sa roznehol za obranu po pravej strane a snažil sa spracovať si loptu od Sävarssona. Lopta mu však skĺzla po kopačke za bránkovú čiaru a Lloris bude odkopávať.
     
    4
    Ragnar Sigurdsson sa s loptou nikam neponáhľal a pred Griezmannom ju posunul späť na brankára Halldórssona.
     
    3
    Islanďania sa dostali do prvej streleckej možnosti. Gylfi Sigurdsson sa v šestnástke uvoľnil cez Matuidiho a vystrelil. Jeho pokus však nebol práve najtvrdší a Lloris ho bez problémov zachytil.
     
    2
    Po faule na jedného z francúzskych hráčov zahrával štandardku Payet. Pred tým ako však lopta doletela do pokutového územia, bol odpískaný útočný faul Pogbu.
    Samuel Umtiti (FRA)

     
    1
    Úvodného výkopu sa ujal Antoine Griezmann, ktorý loptu posunul na zadné rady. Domáci sa teda posnažia o prvý útok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Futbalisti Francúzska sa dnes predstavia v modrých dresoch, Islanďania budú hrať v bielej sade dresov. Atmosféra je na Saint-Denis už teraz výborná, hráčov však neteší dážď. Vypočujeme si štátne hymny oboch krajín.
     
    Dnes by to mala byť pre Francúzsko povinná jazda, domáca reprezentácia si vypadnutie jednoznačne nepripúšťa. Pre Island je toto stretnutie historickým úspechom a spanilá jazda Islanďanov môže pokračovať aj naďalej.
     
    Úvodné zostavy:

    Francúzsko: Lloris (C) – Sagna, Umtiti, Koscielny, Evra – Moussa Sissoko, P. Pogba, Griezmann, Matuidi, Payet – Giroud.
    Náhradníci: Costil, Mandanda – Digne, Rami, Mangala, Jallet, Cabaye, Kanté, Schneiderlin, Coman, Gignac, Martial.

    Island: Halldórsson – Sävarsson, Árnason, R. Sigurdsson, A. Skúlason – Gudmundsson, Gunnarsson (C), G. Sigurdsson, B. Bjarnason – Sigthórsson, Bödvarsson.
    Náhradníci: Kristinsson, Jónsson – Gudjohnsen, Finnbogason, Traustason, Sigurjónsson, Ingason, Hallfredsson, Magnússon, Hermannsson, Hauksson, E. Bjarnason.

    Rozhodca: Kuipers – Van Roekel, Zeinstra (všetci NED).
     
    Prajem vám príjemný futbalový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu posledného štvrťfinálového zápasu na Majstrovstvách Európy 2016! O 21:00 sa na Stade de France v parížskej časti Saint-Denis začne súboj Francúzska s Islandom. „Šéfom“ holandskej rozhodcovskej trojice bude Björn Kuipers.

    Domáce Francúzsko sa vo vyraďovacej fáze objavilo vďaka víťazstvu v skupine A, v ktorej zdolalo Rumunsko a Albánsko a remízovalo so Švajčiarskom. Skupinu teda vyhralo so siedmimi bodmi a v osemfinále sa stretlo s Írskom, ktoré favorizovanému mužstvu dalo poriadne zabrať. Už v 2. minúte Pogba fauloval protihráča a pokutový kop premenil Brady. Francúzi sa z inkasovaného gólu museli vysporiadať čo najrýchlejšie. Na súpera vyvinuli veľký tlak a gól visel na vlásku. Hrdinom domácej reprezentácie v stretnutí s Írskom bol Antoine Griezmann, ktorý v 58. minúte vyrovnal a o tri minúty na to strelil aj vedúci gól. Francúzsko sa poriadne natrápilo, no napokon Írsko zdolalo 2:1 a postúpilo do štvrťfinále.

    Islandská futbalová reprezentácia je doposiaľ najväčším prekvapením tohtoročného európskeho šampionátu. Island zo skupiny postúpil z druhého miesta s piatimi bodmi vďaka skvelej remíze s Portugalskom, cennej remíze s Maďarskom a prekvapivým víťazstvom nad Maďarskom. Osemfinálový pavúk prisúdil 330-tisícovej krajine futbalového giganta a kolísku futbalu – Anglicko. Angličania sa dostali do vedenia v 4. minúte po Rooneyho penalte a zdalo sa, že stretnutie budú mať po zvyšok zápasu vo svojich rukách a bez problémov dokráčajú do štvrťfinále. Hneď v 6. minúte však vyrovnal Sigurdsson a Island do prestávky pridal aj ďalší gól. V 18. minúte sa presadil Sigthorsson. Stav 1:2 Islanďania aj napriek 37-percentnému držaniu lopty udržali a zaznamenali historický úspech, ktorý šokoval futbalový svet. V týchto dňoch na Islande futbalom žije takmer každý. Kto môže, ide do Paríža na štvrťfinále; veľa fanúšikov doma si chce zohnať futbalový dres reprezentácie. Ich dopyt po víťazstve nad Anglickom stúpol na závratných 1800% a na ostrove sa dresy už momentálne nedajú zohnať.

    Absencie
    Starosti so zostavou má hlavne tréner Francúzska Didier Dechamps. Pre karty mu budú chýbať Rami a Kanté. Ďalší hráč, Kingsley Coman má problémy so zranením členka.

    Francúzsko po tomto zápase nemieni nič iné, len oslavovať svoj postup do osemfinále na domácom turnaji. Dokáže Island zastaviť a nechať za sebou ďalšieho futbalového giganta?
    Čaká nás určite zaujímavý futbal, sledujte on-line prenos od 21:00. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 12. Giroud, 20. P. Pogba, 43. Payet, 45. Griezmann, 59. Giroud – 56. Sigthórsson, 84. B. Bjarnason

    Karty:   75. Umtiti (FRA) – 58. B. Bjarnason (ISL)


    Francúzsko: Lloris (C) – Sagna, Umtiti, Koscielny (72. Mangala), Evra – Moussa Sissoko, P. Pogba, Griezmann, Matuidi, Payet (80. Coman) – Giroud (60. Gignac).
    Náhradníci: Costil, Mandanda – Digne, Rami, Mangala, Jallet, Cabaye, Kanté, Schneiderlin, Coman, Gignac, Martial.

    Island: Halldórsson – Sävarsson, Árnason (46. Ingason), R. Sigurdsson, A. Skúlason – Gudmundsson, Gunnarsson (C), G. Sigurdsson, B. Bjarnason – Sigthórsson (83. Gudjohnsen), Bödvarsson (46. Finnbogason).
    Náhradníci: Kristinsson, Jónsson – Gudjohnsen, Finnbogason, Traustason, Sigurjónsson, Ingason, Hallfredsson, Magnússon, Hermannsson, Hauksson, E. Bjarnason.

    Rozhodca: Kuipers – Van Roekel, Zeinstra (všetci NED)