Sev. Írsko – Nemecko 0:1 (kon.) | Ukrajina – Poľsko 0:1 (kon.) | Chorvátsko – Španielsko 2:1 (kon.)
Česko – Turecko 0:2 (kon.)
koniec
Ukrajina
0:1 (0:0)
Poľsko
Utorok 21.06.2016, 18:00Majstrovstvá Európy • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Ukrajina dokonala svoju blamáž, keď nedokázala na Eure získať ani jeden bod. Všetko to ukončilo Poľsko, ktoré vyhralo nad našimi východnými susedmi najtesnejším rozdielom 1:0, gól strelil Błaszczykowski. Poliaci teda skončili v skupine druhí za Nemeckom, tretie je Severné Írsko a posledná Ukrajina. To znamená, že Slovensko s istotou postúpilo do osemfinále! (19:54:29)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Arkadiusz Milik, prichádza Filip Starzyński.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Roman Zozulja, prichádza Anatolij Tymoščuk.
     
    90+2
    Konopljanka v ofsajde, Ukrajine sa skracuje čas ešte niečo vymyslieť.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Jarmolenko si pomohol pri spracovaní ťažkého pasu rukou, takže Poľsko zbiera čas, Fabianski sa s rozohrávkou neponáhľa.
     
    89
    Grosicki je ďalším hráčom, ktorý aspoň na kus prerušil snahu Ukrajiny o vyrovnanie. Navyše vybojoval faul, takže Poliaci čas ešte natiahnu.
     
    88
    Lewandowski sa dostal do ťažkej situácie medzi dvoch obrancov súpera a tak sa mu nepodarilo vôbec nič vymyslieť, iba loptu stratiť.

     
    87
    Ofenzívna snaha Ukrajiny neutícha, aj keď je jasné, že naši susedia na turnaji končia, ale chceli by odísť aspoň s jedným bodom.
     
    85
    Ukrajina predviedla veľmi peknú súhru s centrom Butka na malé vápno, lenže Krychowiak bol na správnom mieste a v páde loptu zachytil pred Zozuljom, ktorý by inak asi mohol strieľať spred Fabianskeho a vo veľkej šanci.
     
    84
    Fabianski si pripisuje ďalší zákrok, no tento je už o niečo pohodovejší, pretože rana spoza šestnástky ide priamo do stredu brány, kde Poliak stál.
    82.
     
    82
    Rotaň napriahol spoza šestnástky k veľmi dobrej strele, ale Fabianski predviedol rýchly presun k žrdi a skvelý zákrok. Následne sa po lopte hodil, čím zabránil dorážke, lenže Fedeckij ho sklzom trafil. Bude v poriadku.

     
    80
    Takmer bolo vyrovnané! Roman Zozulja dostal prihrávku centrom sprava, zavesil sa do vzduchu a trafil takmer presne, ale lopta žrď brány tesne minula.
     
    80
    Lewandowski bol v strede poľa faulovaný, avšak Poliaci nikam neprešli, keďže na krídle dobre zasiahol Fedeckij.
     
    78
    Butko na krídle dostal nepresnú prihrávku a tak sa akcia Ukrajiny končí, keďže lopta sa následne odrazila za autovú čiaru.

    Matej Kubove

    Góly: 54. Błaszczykowski

    Karty:   25. Rotaň (UKR), 38. Kučer (UKR) – 60. Kapustka (POL)


    Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Kučer, Chačeridi, Butko – Stepanenko, Rotaň (C) – Jarmolenko, Zinčenko (73. Kovalenko), Konopljanka – Zozulja (90+2. Tymoščuk).
    Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Tymoščuk, Kovalenko, Selezňov, Ševčuk, Budkivskij, Sydorčuk, Rybalka, Garmaš, Rakyckyj, Karavajev.

    Poľsko: Fabiański – Cionek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk – Zieliński (46. Błaszczykowski), Jodłowiec, Krychowiak, Kapustka (71. Grosicki) – Milik (90+3. Starzyński) – Lewandowski (C).
    Náhradníci: Szczęsny, Boruc – Mączyński, Linetty, Grosicki, Stępiński, Wawrzyniak, Błaszczykowski, Peszko, Salamon, Piszczek, Starzyński.